Στηρίζουν Ντάισελμπλουμ οι Σοσιαλιστές

Στηρίζουν Ντάισελμπλουμ οι Σοσιαλιστές

 

Τη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του νεοεκλεγέντος προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, εξέφρασαν οι Σοσιαλιστές υπουργοί οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Σοσιαλιστική ευρωπαϊκή ομάδα, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποίησαν στις Βρυξέλλες, λίγο πριν από την έναρξη του Ecofin.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης οι υπουργοί Οικονομικών είχαν την ευκαιρία να αξιολογήσουν τις τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή οικονομία. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν θέματα όπως η επίδραση της κρίσης στη δημοσιονομική και μακροοικονομική πολιτική της Ευρώπης, οι προτάσεις για την ολοκλήρωση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης (ΟΝΕ), η έκθεση προόδου για την εφαρμογή του φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και οι τρόποι για τη μείωση της ανεργίας, αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η Σοσιαλιστική Ομάδα.

Επιπλέον, οι Σοσιαλιστές υπουργοί οικονομικών τόνισαν την ανάγκη να υπάρξει συνδυασμός δημοσιονομικής υπευθυνότητας και σθεναρών μέτρων για την τόνωση της ανάπτυξης. Ζήτησαν, ισχυρότερους κανονισμούς και μεγαλύτερη εποπτεία στις χρηματοπιστωτικές αγορές, ενώ σε ό,τι αφορά τις προτάσεις για την τραπεζική ένωση ζήτησαν τη διασφάλιση των κρατών και των πολιτών από τα λάθη των τραπεζών.

Εξάλλου, από τη Σόφια, ο πρόεδρος των ευρωπαίων σοσιαλιστών, Σεργκέι Στανίσεβ, συνεχάρη τον Γερούν Ντάισελμπλουμ για την εκλογή του, λέγοντας ότι ο Ολλανδός υπουργός οικονομικών θα φέρει «νέα ενέργεια στις εργασίες του Eurogroup».

Ο Στανίσεβ τόνισε ότι οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές τάσσονται ενωμένοι υπέρ των προοδευτικών αξιών και ότι η αλληλεγγύη βρίσκεται στον πυρήνα της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής τους.

«Πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες ώστε οι ανάγκες των πολιτών και η διασφάλιση της ευημερίας τους να γίνει η βασική ευρωπαϊκή προτεραιότητα», σημείωσε ο Στανίσεβ, προσθέτοντας ότι στο εξής, οι Σοσιαλιστές υπουργοί οικονομικών θα συνεδριάζουν σε τακτική βάση.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ