• "Κόκκινος συναγερμός"

  4:03 μμ, Δευτέρα 06 Φεβ 2012 4:03 μμ, Δευτέρα 06 Φεβ 2012

  Δραματικές οι εξελίξεις για το χωριό Μπίσερ της ΝΑ Βουλγαρίας που βρίσκεται στα ελληνικά σύνορα, καθώς μέχρις στιγμής οι νεκροί είναι 6 και 10 οι αγνοούμενοι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τα βουλγαρικά ΜΜΕ.

  Τα σωστικά συνεργεία που έχουν σπεύσει στην περιοχή έχουν κατορθώσει να απομακρύνουν περίπου 40 κατοίκους από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους, σύμφωνα με το δήμαρχο του δήμου Χάρμανλι, στον οποίο υπάγεται διοικητικά το χωριό Μπίσερ.

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει τεθεί και η πόλη Σβίλεγκραντ στα σύνορα με την Ελλάδα, τα περίχωρα της οποίας έχει κατακλύσει ο Έβρος, σύμφωνα με τη βουλγαρική ραδιοφωνία.

  Ανέβηκε κι άλλο η στάθμη του Έβρου

  Οι καταρρακτώδεις βροχές είχαν ως αποτέλεσμα να ανέβει η στάθμη του Έβρου κατά τρία μέτρα το τελευταίο 24ωρο, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των τρένων μεταξύ των πόλεων Ντίμιτροβγκραντ και Σβίλεγκραντ, καθώς και η κυκλοφορία των ΙΧ στη συνοριακή δίοδο με την Τουρκία, "Καπετάν Αντρέεβο".

  Κόκκινος Συναγερμός

  Για πρώτη φορά μετά την ενεργοποίηση του συστήματος έγκυρης προειδοποίησης στη Βουλγαρία, στις περιφέρειες Χάσκοβο και Κίρτζαλι έχει κηρυχτεί "κόκκινος συναγερμός" για άκρως επικίνδυνες καιρικές συνθήκες.

  Οι δύο περιφέρειες είναι και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με εκατοντάδες σπίτια σε πολλά χωριά να έχουν πλημμυρίσει.

  Πηγή: ΑΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα