• «Πλήγμα στους καπνοκαλλιεργητές από την Ε.Ε.»

  10:54 πμ, Τρίτη 25 Δεκ 2012 10:54 πμ, Τρίτη 25 Δεκ 2012

  «Πλήγμα στους καπνοκαλλιεργητές από την Ε.Ε.»

  Τεράστιο πλήγμα στους Έλληνες καπνοκαλλιεργητές θα προκαλέσει η αναθεώρηση της οδηγίας για τα προϊόντα καπνού που ενέκρινε στις 12 Δεκεμβρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε η Ένωση Καπνοπωλών & Ενοικιαστών Περιπτέρων Πωλητών Ψιλικών Ειδών και Τυποποιημένων Ζαχαρωδών Ειδών Μακεδονίας.

  Μάλιστα το κοινοποιούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σε αρκετούς υπουργούς και στους πολικούς αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ.

  Διαβάστε αναλυτικά:

  «Την αναθεώρηση της οδηγίας για τα προϊόντα καπνού ενέκρινε την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

  Η πρόταση τροποποιεί σε σημαντικό βαθμό την ισχύουσα νομοθεσία της Ε.Ε. και προτείνει νέους, αυστηρότερους κανόνες για τα προϊόντα καπνού. Σύμφωνα με την αναθεώρηση της οδηγίας που προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε αφανισμό οδηγείται ο κλάδος της καπνοκαλλιέργειας καθώς

  τίθενται σε άμεσο κίνδυνο και οι Ελληνικές εξαγωγές που φέρνουν στην χώρα μας 250 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο.

  Η ισχύουσα οδηγία για τα προϊόντα καπνού, που εκδόθηκε το 2001 αντικαθιστώντας την αρχική οδηγία του 1989, προβλέπει μέτρα σχετικά με την παραγωγή, την παρουσίαση και την πώληση των προϊόντων καπνού.

  Οι Έλληνες καπνοκαλλιεργητές προειδοποιούν ότι θα χαθούν περισσότερες από 30.000 θέσεις εργασίας στον κλάδο του καπνού (καλλιέργεια, μεταποίηση, εμπόριο) με αποτέλεσμα να συρρικνωθεί η Ελληνική καπνοκαλλιέργεια και να πληγεί ανεπανόρθωτα για ακόμα μια φορά η

  Ελληνική οικονομία. Οι δεδομένες πλέον αυξήσεις των τιμών των τσιγάρων θα οδηγήσουν σε απώλεια σημαντικών εσόδων, ενώ θα εκραγεί η μαύρη αγορά τσιγάρων η οποία το 2011 στοίχισε 400 εκ. ευρώ στο κράτος.

  Καλούμε την Κυβέρνηση και του Έλληνες Ευρωβουλευτές να υπενθυμίσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση τις επιπτώσεις που θα έχουν τα μέτρα (τα οποία προβλέπεται να εκδοθούν σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το 2014 και να τεθούν σε ισχύ από το

  2015 - 2016) στην οικονομική ανάπτυξη των κρατών μελών της.

  Να αποτρέψουν την υιοθέτηση των σκληρών δογματικών μέτρων τονίζοντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι θέτουν σε κίνδυνο για άλλη μια φορά την Ελληνική οικονομία».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα