• Φάιμαν: Αλληλεγγύη που να μετράει

  9:42 μμ, Δευτέρα 24 Δεκ 2012 9:42 μμ, Δευτέρα 24 Δεκ 2012

  Φάιμαν: Αλληλεγγύη που να μετράει

  Αλληλεγγύη που να έχει νόημα, «αλληλεγγύη που κάτι πρέπει να μετράει», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, για τις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, ζήτησε ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, μιλώντας απόψε στην εκπομπή της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης «Φως στο σκοτάδι», έναν «Μαραθώνιο φιλανθρωπίας», στον οποίο συμμετείχε και ο ίδιος -όπως νωρίτερα και ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ - λαμβάνοντας τηλεφωνήματα με προσφορές τηλεθεατών.

  Ο Αυστριακός καγκελάριος εμφανίστηκε πεπεισμένος πως ορισμένες χώρες της νότιας Ευρώπης ή κάποιες από τις νέες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα χρειασθούν ακόμη μερικά χρόνια για να αποκτήσουν εκείνη την ανταγωνιστικότητα, ώστε να μπορούν οι πολίτες τους να ζουν κανονικά.

  Όπως πρόσθεσε, στην Αυστρία, υπάρχουν μεν πολλά που πρέπει ακόμη να τακτοποιηθούν, ωστόσο είναι μία «ισχυρή» χώρα, για την οποία μπορεί κάποιος να είναι υπερήφανος.

  Μόλις πρόσφατα, σε συνέντευξή του σε αυστριακή εφημερίδα, ο κ. Φάιμαν είχε τονίσει την ανάγκη να επιδειχθεί αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, την Πορτογαλία και άλλες χώρες, σε περιόδους που, όπως είπε, αυτές αγωνίζονται, επισημαίνοντας πως αυτό θα είναι το κεντρικό ζήτημα των επόμενων χρόνων, όπου θα πρέπει να ληφθούν πολλές αποφάσεις.

  Υπέρ της διαμόρφωσης ενός «άξονα αλληλεγγύης» με τη νότια Ευρώπη ο κ. Φάιμαν έχει ταχτεί ήδη εδώ και πολλούς μήνες, ώστε, στο χώρο των μεσογειακών κρατών φέρεται να προσδίδεται στον Αυστριακό καγκελάριο ο τιμητικός τίτλος «ο νέος γερμανόφωνος φίλος μας».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα