Βρούτσης:Η αιμορραγία θα σταματήσει

Βρούτσης:Η αιμορραγία θα σταματήσει

 

Τον ακριβή αριθμό όλων των συνταξιούχων καθώς και των ποσών που καταβάλλουν κάθε μήνα στους ασφαλισμένους οι φορείς κοινωνικής Ασφάλισης ανακοίνωσε ο υπουργός  Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Η.ΔΙ.Κ.Α.

Με τον τρόπο αυτό για πρώτη φορά υπάρχει πλήρης και σαφής εικόνα για το πλήθος των συνταξιούχων σε επίπεδο επικράτειας, ενώ από τις διασταυρώσεις που θα ακολουθήσουν  τις επόμενες ημέρες αποκτάται για πρώτη φορά εμπεριστατωμένη εικόνα για το σύνολο των συντάξεων που λαμβάνει ο κάθε δικαιούχος και  ικανότητα αποτελεσματικού ελέγχου των διπλοσυνταξιούχων.   

«Μέσα σε ένα μήνα συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά με απόλυτη ακρίβεια σε ψηφιακή μορφή τα στοιχεία των 4.328.548 συντάξεων που αντιστοιχούν σε καταβολές  2.347.173.168 ευρώ το μήνα. Τα στοιχεία αυτά αφορούν 2.952.082 εκατομμύρια δικαιούχους συνταξιούχους και συγκεντρώθηκαν από 91 διαφορετικά ταμεία και τομείς κύριας και επικουρικής σύνταξης», ανέφερε ο κ. Βρούτσης.

Ο υπουργός επισήμανε ότι «η αιμορραγία θα σταματήσει να υπάρχει και θα επέλθει επιτέλους «νοικοκύρεμα» προς όφελος όλων μας. Και όλα αυτά γίνονται χωρίς ένα ευρώ δαπάνη για το δημόσιο, χωρίς πολυδάπανους διαγωνισμούς και χωρίς να μας το επιβάλει κανείς. Το κέρδος δεν είναι μόνο οικονομικό, είναι κυρίως ηθικό».

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ ΑΕ, Χρήστος Χάλαρης υπογράμμισε ότι «προχωρούμε άμεσα σε ταυτοποιήσεις και ελέγχους των στοιχείων και θα ολοκληρώσουμε τις αναγκαίες ενέργειες εντός του χρονοδιαγράμματος».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ