Το ΔΝΤ για τη δόση

Το ΔΝΤ για τη δόση

 

«Όπως γνωρίζετε οι ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας δήλωσαν ότι θα βρουν έναν τρόπο να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις του Eurogroup να εγγυηθεί ότι η χρηματοδότηση εξακολουθεί να είναι επαρκής και το χρέος εξακολουθεί να βρίσκεται σε μια βιώσιμη πορεία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις.

Ο Ράις πρόσθεσε επίσης ότι το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ θα ολοκληρώσει την πρώτη εξέταση του προγράμματος της Ελλάδας τον Ιανουάριο, όταν η γενική διευθύντριά του, Κριστίν Λαγκάρντ, σχεδιάζει να εισηγηθεί το συμβούλιο να καταβάλει την επόμενη δόση της βοήθειας του ΔΝΤ προς την Ελλάδα.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ότι «οι θυσίες των Ελλήνων δεν πήγαν χαμένες», ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ σημείωσε ότι «η απόφαση του Eurogroup είναι προς τη σωστή κατεύθυνση», επισημαίνοντας τη σημασία της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας στην Ελλάδα.

«Αυτά τα βήματα θα διασφαλίσουν ότι το χρέος της Ελλάδας ως προς το ΑΕΠ θα μειωθεί στο 124% μέχρι το 2020 και ουσιαστικά κάτω από 110% το 2022. Με βάση αυτά, έχω την πρόθεση να εισηγηθώ στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ να ολοκληρώσει την πρώτη αναθεώρηση του υποστηριζόμενου από το ΔΝΤ προγράμματος της Ελλάδας. Αναμένω ότι η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο», κατέληξε.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ