O EFSF θα καλύψει την “τρύπα”

O EFSF θα καλύψει την “τρύπα”O μόνος τρόπος να καλυφθεί το επιπλέον ποσό του 1,29 δισ. ευρώ που απαιτείται για να αγοραστεί το σύνολο των ομολόγων που προσφέρθηκαν, θα πρέπει να προέρθει από τον EFSF και όχι από κεφαλαία που προορίζονται για την Ελλάδα στο πλαίσιο της δανειακής βοήθειας. Aυτό εκτιμά το συμβούλιο του EuroWorking Group,  το οποίο ετοιμάζει την ατζέντα του eurogroup και συνεδρίασε σήμερα για να εξετάσει τα αποτελέσματα της επαναγοράς

Σύμφωνα με ευρωπαίο διπλωμάτη, αυτό προκύπτει και από την απόφαση του eurogroup, όταν κεκλεισμένων των θυρών, οι υπουργοί οικονομικών δεσμεύθηκαν ότι θα βρουν τρόπους κάλυψης του ποσού.

Ο ίδιος διπλωμάτης σημείωσε ότι δεν θα ήταν δίκαιο να ζητηθεί από την Ελλάδα να περικόψει χρήματα τα οποία έχει άμεση ανάγκη η εγχώρια οικονομία.

Η πρόθεση του προεδρείου του eurogroup είναι να επικυρωθεί η άποψη του EWG, όμως, ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο «ατυχήματος» αν μέχρι αύριο δεν καμφθούν οι γερμανικές, ολλανδικές και φινλανδικές απαιτήσεις να πληρωθεί το ποσό από τα κεφάλαια που έχει λαμβάνειν η Ελλάδα.

Όπως συμπλήρωσε και ο επικεφαλής του EFSF/ESM Κλ. Ρέντλιγκ είναι υπέρ της αύξησης της χρηματοδότησης από τον μηχανισμό. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κρ. Λαγκάρντ.Πηγή:euro2day.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ