Ολάντ:Η κρίση του ευρώ ξεπεράστηκε

Ολάντ:Η κρίση του ευρώ ξεπεράστηκε

 

«Η κρίση του ευρώ ξεπεράστηκε», τόνισε ο Φρανσουά Ολάντ, παραθέτοντας όλες τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί για να επιλυθούν τα προβλήματα που προκάλεσε.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας ανέφερε χαρακτηριστικά, από το Όσλο, ότι «η κρίση της ευρωζώνης, βρίσκεται πίσω μας. Στην Ελλάδα, δώσαμε επιτέλους τους πόρους που ανέμενε. Στην Ισπανία, επιτρέψαμε στον τραπεζικό τομέα να σταθεί και πάλι στα πόδια του. Στην Ιταλία, παρά την πολιτική αβεβαιότητα, είμαι βέβαιος ότι οι Ιταλοί θα τα καταφέρουν».

«Και επομένως, αυτό που έχουμε να κάνουμε πλέον δεν είναι απλώς να βγούμε από την κρίση της ευρωζώνης, αυτό έχει ήδη γίνει. Τώρα πρέπει να ξεφύγουμε από την κρίση. Δηλαδή, να φέρουμε ανάπτυξη, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, να φέρουμε την εμπιστοσύνη στους νέους» πρόσθεσε.

Ερωτώμενος για την κατάσταση στην Ιταλία, ο Ολάντ εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας ότι όσα «συνέβησαν θα επιτρέψουν στη χώρα να αποκτήσει μια σταθερή κυβέρνηση μετά τις βουλευτικές εκλογές, τον ερχόμενο Φεβρουάριο».

Τόνισε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει τίποτα για την θέση που ενδέχεται να καταλάβει ο Μάριο Μόντι μετά τις εκλογές. Ο Γάλλος πρόεδρος χαρακτήρισε «λυπηρή» την απόφαση του Ιταλού πρωθυπουργού να υποβάλει την παραίτησή του.

Όπως είπε συγκεκριμένα «αισθάνθηκα ότι ο Μόντι δεν έχει αποθαρρυνθεί αλλά αντιθέτως επιθυμεί να υπηρετήσει τη χώρα του».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ