ΣΔΟΕ:Αβάσιμες οι καταγγελίες για τους Μητροπολίτες

ΣΔΟΕ:Αβάσιμες οι καταγγελίες για τους Μητροπολίτες

Δεν είναι βάσιμες οι καταγγελίες περί παράνομου πλουτισμού εκκλησιαστικών προσώπων σύμφωνα με τις έως σήμερα έρευνες, αναφέρει σε επιστολή του ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος προς τον Αρχεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Το θέμα απασχόλησε την Διαρκή Ιερά Συνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος που συνεδρίασε τη Δευτέρα, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πασης Ελλάδος.

Ο Μακαριώτατος Πρόεδρος, ενημέρωσε τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ότι, κατόπιν του παρατεταμένου δημοσιογραφικού θορύβου, περί των ελέγχων του Σ.Δ.Ο.Ε. για φορολογικώς αδικαιολόγητο πλουτισμό εκκλησιαστικών προσώπων, απέστειλε Επιστολή προς τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, για το αν υπάρχουν σε εξέλιξη ελεγκτικές διαδικασίες για το θέμα αυτό και σε θετική περίπτωση, να χορηγηθούν αντίγραφα των πορισμάτων προς την Ιερά Σύνοδο, ώστε να γίνουν οι σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες και τους Νόμους ενέργειες.

Με την από 5.12.2012 απαντητική Επιστολή του, ο κ. Στασινόπουλος ενημέρωσε τον Μακαριώτατο, ότι μέχρι σήμερα δεν διακριβώθηκε η βασιμότητα των καταγγελιών και ότι εφ’  όσον, από την επεξεργασία του συνόλου των στοιχείων προκύψει μη αιτιολογημένη, από τα δηλωθέντα εισοδήματα, περιουσιακή κατάσταση, θα κληθεί ο ελεγχόμενος για να ενημερώσει περί αυτών.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε τις ενέργειες του Μακαριωτάτου και αναμένει την σχετική ενημέρωση από το Σ.Δ.Ο.Ε.

 

Πηγή:.agioritikovima.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ