Μέρκελ:Νέο “όχι” σε κούρεμα

Μέρκελ:Νέο “όχι” σε κούρεμα

 

Την άποψη ότι δεν πρέπει να υπάρχει υπόσχεση για νέα απομείωση του ελληνικού χρέους, εξέφρασε η Άνγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι «αυτό θα μείωνε τα κίνητρα να προωθήσει η χώρα τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

«Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να μην αιωρείται η πιθανότητα ενός κουρέματος  στο χρέος αυτή τη στιγμή καθώς τότε όλες οι προσπάθειες θα υποχωρούσαν αμέσως», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος μιλώντας στο γερμανικό δίκτυο ARD.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι «είναι σημαντικό η Ελλάδα να συνεχίσει στο μονοπάτι των μεταρρυθμίσεων, ακόμη και αν αυτό είναι πάρα πολύ επίπονο».

«Θα πρέπει να έρθει ο καιρός που η Ελλάδα θα μπορεί και πάλι να ζει με τα δικά της έσοδα και τότε έχουμε πει ότι θα πρέπει να αξιολογήσουμε και πάλι την κατάσταση», υπογράμμισε η Μέρκελ.

Για την κρίση της Ευρωζώνης η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε ότι «χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να συσσωρευτούν τα προβλήματα και σε αυτό το πλαίσιο η κρίση δεν μπορεί να λυθεί με ένα κούρεμα ή με τα ευρωομόλογα».

«Θα είναι μια πολύ μακρά διαδικασία, έγιναν λάθη στην ίδια την εισαγωγή του ευρώ. Ως αποτέλεσμα χρειαζόμαστε ένα μακρύ δρόμο για την αποκατάσταση αυτών των αρχικών λαθών», κατέληξε η κ. Μέρκελ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ