Μοσκοβισί:Οι φίλοι μας οι Έλληνες

Μοσκοβισί:Οι φίλοι μας οι Έλληνες

 

Την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξουν δυσκολίες στην υλοποίηση του προγράμματος επαναγοράς χρέους της Ελλάδας, εξέφρασε από τις Βρυξέλλες, ο Πιέρ Μοσκοβισί, εισερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

O υπουργός οικονομικών της Γαλλίας ,τόνισε ότι «το πρόγραμμα επαναγοράς χρέους διεξάγεται στο πλαίσιο της συμφωνίας της 26ης Νοεμβρίου» και εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα επιτύχει τους προσδοκώμενους στόχους».

«Με την Ελλάδα θα την καλύψουμε αυτή την πρόκληση, μια διαδικασία για την οποία δεν ανησυχώ ιδιαίτερα» επισήμανε.

Ανέφερε μάλιστα ότι την περασμένη Παρασκευή, κατά την επίσκεψή της στο Παρίσι, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, εμφανίστηκε αισιόδοξη για την τελική έκβαση του ελληνικού προγράμματος. Παράλληλα, τόνισε ότι μετά την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος «θα κερδηθεί χρόνος, ώστε οι Έλληνες φίλοι μας να προχωρήσουν τις μεταρρυθμίσεις».

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου, ‘Αγκελα Μέρκελ, στη γερμανική εφημερίδα «Μπίλτ», όπου αφήνει «ανοιχτό παράθυρο» για ενδεχόμενη διαγραφή του ελληνικού χρέους στο μέλλον, ο Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε ότι «ο Γερμανός ομόλογός του τον διαβεβαίωσε ότι η ευρωζώνη θα κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ