Αδήλωτα εμβάσματα 11 εφοριακών

Αδήλωτα εμβάσματα 11 εφοριακών

Εντεκα ελεγκτές εφοριακοί και συζυγοί τους φαίνεται να έχουν βγάλει με εμβάσματα στο εξωτερικό πάνω από 2,2 εκατ. ευρώ κατά τη διετία 2009-2010 χωρίς να δηλώσουν τα εν λόγω ποσά στα πόθεν έσχες τους.

Αυτό προέκυψε από τη διασταύρωση διαθέσιμων στοιχείων στο πλαίσιο της συνεργασίας του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, Γρηγόρη Πεπόνη με τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή.

Από τις έρευνες, φαίνεται πως 33 προϊστάμενοι ΔΟΥ, υπάλληλοι τμημάτων ελέγχου εφοριών καθώς και ελεγκτές από περιφερειακά, διαπεριφερειακά ελεγκτικά κέντρα και το ΣΔΟΕ, έστειλαν σε τράπεζες του εξωτερικού εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ.

Από την ανάλυση των στοιχείων, προέκυψε ότι το μεγαλύτερο ποσό που εμβάστηκε σε τράπεζα του εξωτερικού με συνδικαιούχο ελεγκτή εφοριακό και δεν έχει συμπεριληφθεί σε πόθεν έσχες ανέρχεται σε περισσότερα από 550.000 ευρώ.

Αλλα τρία εμβάσματα προς το εξωτερικό ποσού άνω των 300.000 ευρώ και ένα λίγο πάνω από 100.000 ευρώ εστάλησαν μέσω συζύγων σε τραπεζικούς λογαριασμούς ελεγκτών εφοριακών.

Μικρότερα ποσά, από 100.000 έως 200.000 ευρώ φέρεται να έστειλαν αυτοπροσώπως πέντε ελεγκτές εφοριακοί σε λογαριασμούς τους στο εξωτερικό χωρίς να τα δηλώσουν, όπως είναι υποχρεωμένοι από το νόμο.

Τα περισσότερα εμβάσματα, πάντως, εστάλησαν σε κυπριακές τράπεζες και τα υπόλοιπα σε ελβετικές και γερμανικές.

 

Πηγή: Τα Νέα

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ