“Η λιτότητα έφερε μόνο ύφεση”

“Η λιτότητα έφερε μόνο χρέος και ύφεση”

 

Ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην οικονομική πολιτική που ακολουθεί η Γερμανία, σε ό,τι αφορά την ελληνική κρίση, εμφανίστηκε στην ομιλία του στη γερμανική Βουλή εν όψει της ψηφοφορίας για την έγκριση της ελληνικής βοήθειας, ο επικεφαλής της ΚΟ των Πρασίνων της Γερμανίας, Γιούργκεν Τρίτιν.

«Αυτό που διαπιστώνουμε από τους αριθμούς είναι ότι το χρέος της Ελλάδας, χρόνο με τον χρόνο αυξάνεται και δεν μειώνεται. Καμία πρόοδος δεν θα υπάρξει για την Ελλάδα εάν παράλληλα με τις μεταρρυθμίσεις δεν υπάρξει και ανάπτυξη. Το γεγονός ότι η  οικονομική πολιτική που ακολουθείτε είναι λαθεμένη, διαφαίνεται από το ότι η λιτότητα επέφερε μόνο παραπάνω χρέος και αύξηση της ύφεσης στην Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Τρίτιν και συνέχισε λέγοντας:

«Θα έπρεπε να είχατε ακούσει τους Πράσινους όταν το καλοκαίρι φώναζαν ότι η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Χαιρόμαστε που το κάνατε έστω και με έξι μήνες καθυστέρηση».

Σε ό, τι αφορά την ελληνική κυβέρνηση «περιμένω να εφαρμόσει στο ακέραιο τις αλλαγές που έχει προαναγγείλει στο φορολογικό της σύστημα» σημείωσε.  

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ