Εξομολόγηση που σοκάρει: Moυ σιδέρωσε το στήθος η μητέρα μου για να είμαι άσχημη – ΒΙΝΤΕΟ

Μία γυναίκα αποκάλυψε ότι η μητέρα της τής σιδέρωσε το στήθος όταν ήταν 13 χρονών, όταν ανακάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλη, ενώ υπάρχουν αντιδράσεις για την περίπτωση να διδάσκεται αυτή η απάνθρωπη πρακτική στα βρετανικά σχολεία.

Το θύμα υπό το ψευδώνυμο “Σιμόνη”, είναι μία από τις 1.000 γυναίκες στη Βρετανία που φέρεται να έχουν υποβληθεί σε αυτήν την επικίνδυνη και επώδυνη διαδικασία. Η πρακτική αυτή περιλαμβάνει πίεση στο στήθος πάνω σε καυτές πέτρες προκειμένου να καθυστερήσει η ανάπτυξή του και έτσι να προστατεύονται οι γυναίκες από τους άνδρες.

Η Σιμόνη είπε στο BBC ότι η μητέρα της ήλπιζε ότι το επίπεδο στήθος της θα την έκανε να φαίνεται άσχημη και κανείς δεν θα τη θαύμαζε. “Είναι κακοποίηση. Είναι απάνθρωπο, δεν είσαι άνθρωπος. Κρατάνε τα χέρια σου και μετά πιέζουν το στήθος σου. Πονάει πολύ” περιγράφει η γυναίκα που υπεβλήθη σ’ αυτήν τη διαδικασία στα 13 της χρόνια.

Όπως πρόσθεσε: “Φαντάσου ένα καυτό αντικείμενο στο γυμνό σώμα σου και όταν βγαίνεις έξω να έχεις αυτήν τη λωρίδα υφάσματος που μπορούν να τυλίξουν γύρω από το στήθος σου. Μερικές φορές είναι δύσκολο ακόμη και να αναπνεύσεις”.

Η ΣΙμόνη υπέστη βαθιά βλάβη ενώ δεν μπορούσε ούτε να θηλάσει το παιδί που απέκτησε με τον άνδρα που παντρεύτηκε με τη βία. Το τελετουργικό αυτό εφαρμόζεται από μαμάδες και γιαγιάδες με προέλευση από τις αφρικανικές χώρες, ενώ προκαλεί ανησυχίες το γεγονός ότι εφαρμόζεται πλέον και σε περιοχές της Βρετανίας.

Άλλο θύμα, η Κινάγια, υπεβλήθη από αυτήν τη διαδικασία στα 10 της χρόνια όταν η μητέρα της είπε ότι διαφορετικά οι άνδρες θα έρχονταν μόνο για να κάνουν σεξ μαζί της. “Δεν επιτρέπεται ούτε να κλάψεις. Αν το κάνεις ντροπιάζεις την οικογένειά σου γιατί δεν είσαι ‘δυνατό κορίτσι'”.

Κοινωνικοί λειτουργοί από το Γιορκσάιρ, το Έσεξ και τα Μίντλαντ είχαν αναφέρει στον Guardian ότι κορίτσια στην προεφηβεία από αφρικανικές χώρες υποβάλλονται σ’ αυτό το μαρτύριο.

Το βίντεο από την Daily Mail

Πηγή φωτό: face2faceafrica.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ