Το κύπελλο του Λούη στο Μουσείο

Το κύπελλο του Σπύρου Λούη απέκτησε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» έναντι του ποσού των 544.000 ευρώ, τον περασμένο Απρίλιο, κατά τη διάρκεια δημοπρασίας. Η ανακοίνωση της απόκτησής του συνοδεύτηκε από δέσμευση του Ιδρύματος να καταστήσει το Κύπελλο προσβάσιμο στο κοινό, εκθέτοντάς το μόνιμα στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», όταν αυτό ολοκληρωθεί το 2015.

Μετά την αξιολόγηση πιθανών προσωρινών εκθεσιακών χώρων σε όλη την επικράτεια, οι οποίοι να πληρούν τις προϋποθέσεις της ελεύθερης πρόσβασης για το ευρύ κοινό και της ασφαλούς έκθεσης του κυπέλλου, το Ίδρυμα κατέληξε στην απόφαση να το εκθέσει για ένα χρόνο στο Μουσείο της Ακρόπολης. Για την καλύτερη πληροφόρηση των επισκεπτών θα υπάρχει ενημερωτικό, οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης του κυπέλλου στο Μουσείο της Ακρόπολης, το Ίδρυμα θα συνεχίσει τις προσπάθειές του να εντοπίσει και άλλους κατάλληλους χώρους σε όλη τη χώρα, οι οποίοι θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν προσωρινά το κύπελλο, μέχρι το 2015, οπότε θα μεταφερθεί μόνιμα για έκθεση στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ