Μην ξαναπετάξετε τις φλούδες των κρεμμυδιών – Δείτε πως μπορείτε να τις αξιοποιήσετε

Όταν καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, πάντα πετάμε τις φλούδες. Κι όμως θα μπορούσαμε να τις αξιοποιήσουμε με διάφορους τρόπους. Διαβάστε μερικές ιδέες παρακάτω:

 

1. Βαφή για τα πασχαλινά αβγά:

 Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις φλούδες για να βάψετε τα αβγά σας σε όμορφες καφέ, βιολετί και σκούρες μπεζ αποχρώσεις. Για να γίνει αυτό πρέπει να βράσετε μαζί τα αβγά και τις φλούδες. Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε τις φλούδες πάνω στα αβγά και να τα τυλίξετε με αλουμινόχαρτο πριν τα βράσετε.

 

 

2. Για γεύση στις σούπες:

Οι φλούδες κρεμμυδιού μπορούν να προσθέσουν αρκετή γεύση στις σούπες αλλά και να δώσουν ένα όμορφο χρώμα.

3. Προστασία για τα φυτά:

Οι φλούδες κρεμμυδιού είναι καλές για την προστασία των φυτών από κάποιους μύκητες και έντομα. Ανακατέψτε 100 γραμμάρια απο αυτές με 4 φλιτζάνια νερό και κρατήστε τα κλεισμένα επί 7 ημέρες σε ένα αεροστεγές δοχείο. Πριν το χρησιμοποιήσετε, διαλύστε το με 10 μέρη νερού.

 

4. Προστασία από κράμπες στην γάμπα:

O ζωμός από φλούδες κρεμμυδιού είναι ένας φυσικός τρόπος για να προλάβετε τις κράμπες στις γάμπες. Βράστε δύο χούφτες φλούδες κρεμμυδιού σε νερό για 10-20 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία. Βγάλτε τις φλούδες από το υγρό και πιείτε ένα φλιτζάνι ζωμού τη μέρα πριν πέσετε για ύπνο.

 

5. Βαφή για τα μαλλιά:

Είναι πολύ καλή, φυσική βαφή για τα μαλλιά σε χάλκινες αποχρώσεις. Βράστε για 5 λεπτά σε νερό μια χούφτα φλούδες με το καπάκι του σκεύους κλειστό. Μετά αφήστε το να κρυώσει και αφαιρέστε τις φλούδες.

Για να βάψετε τα μαλλιά σας, ρίξτε τους το υγρό μετά το λούσιμο. Αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά και μετά ξεπλύνετε καλά. Αν θέλετε πιο έντονο χρώμα, επαναλάβετε τη διαδικασία.

 

6. Ψήστε ψωμί:

Με τις φλούδες κρεμμυδιού μπορείτε να δώσετε στο ψωμί υπέροχο άρωμα. Αναλόγως την ένταση της γεύσης που επιθυμείτε, μπορείτε να αντικαταστήσετε 1-5% του αλευριού με αποξηραμένες και τριμμένες φλούδες κρεμμυδιού.

 

Διαβάστε επίσης:

Ένα ελληνικό νησί στους κορυφαίους παραθαλάσσιους παραδείσους για το 2017

Διατροφή για τη νόσο του Crohn: Τι πρέπει να προσέχουν οι πάσχοντες

Πως να αποκτήσετε καλλίγραμμο σώμα γρήγορα και χωρίς πόνο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ