«Ισχυρό φύλο» τα κορίτσια στα βιντεοπαιχνίδια

«Ισχυρό φύλο» τα κορίτσια στα βιντεοπαιχνίδια

Τα κορίτσια είναι ικανότερα από τα αγόρια στο να γράφουν πολύπλοκα προγράμματα για παιχνίδια σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σάσεξ, με επικεφαλής τις δρες Κέιτ Χάουλαντ και Τζούντιθ Γκουντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Computers and Education” (Υπολογιστές και Εκπαίδευση), σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph, πειραματίστηκαν με μια ομάδα μαθητών 12 έως 13 ετών, που επί δύο μήνες κλήθηκαν να αναπτύξουν σε υπολογιστή το δικό τους βιντεοπαιχνίδι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

Οι μαθητές έπρεπε να χρησιμοποιήσουν μια απλή γλώσσα προγραμματισμού, τη Flip, που είχαν αναπτύξει οι ερευνήτριες. Το πείραμα έδειξε ότι τα κορίτσια τα κατάφεραν καλύτερα με τον προγραμματισμό.

Οι ερευνήτριες επεσήμαναν πως η καλύτερη προγραμματική επίδοση των κοριτσιών έρχεται να επιστεγάσει τη γενικότερη ανωτερότητά τους, από πλευράς βαθμών τόσο στο δημοτικό, όσο και στο γυμνάσιο, έναντι των αγοριών συμμαθητών τους.

Τα κορίτσια επέδειξαν μεγαλύτερη επιδεξιότητα και φαντασία, δημιουργώντας πιο πολύπλοκα και καλά ανεπτυγμένα σενάρια στα βιντεοπαιγνίδια. Πιθανώς αυτό οφείλεται, κατά τις ερευνήτριες, στο ότι τα κορίτσια έχουν μεγαλύτερη ικανότητα στο να λένε ιστορίες.

Είναι αξιοσημείωτη η τάση των τελευταίων ετών, σύμφωνα με άλλη πρόσφατη έρευνα, περισσότερα κορίτσια και γυναίκες να παίζουν πλέον βιντεοπαιγνίδια από ό,τι αγόρια και άνδρες. Μια ιδιαίτερα δυναμική κατηγορία είναι οι γυναίκες 25 έως 44 ετών που «κατεβάζουν» τέτοια απλά και διασκεδαστικά παιγνίδια στα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνά τους. Τα smartphones τείνουν να εξελιχθούν πλέον στην πιο δημοφιλή πλατφόρμα για gaming, ξεπερνώντας τα παιγνίδια στους υπολογιστές ή στις παιγνιδοκονσόλες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ