Ξεκλείδωσαν το iPhone 6 με ψεύτικο δακτυλικό αποτύπωμα

Ξεκλείδωσαν το iPhone 6 με ψεύτικο δακτυλικό αποτύπωμα

 

Ερευνητές κατάφεραν πριν από μήνες να ξεγελάσουν το Touch ID του iPhone 5S με ένα ψεύτικο δακτυλικό αποτύπωμα κι αυτό το επανέλαβαν και στο νέο iPhone 6 με λίγη περισσότερη προσπάθεια.

Η ερευνητική ομάδα με υπεύθυνο τον Mark Rogers, στο iPhone 5S είχε χρησιμοποιήσει μια φωτογραφία ανάλυσης 2400dpi, με το ψεύτικο δακτυλικό αποτύπωμα και την τύπωσαν, σε εκτυπωτή με ανάλυση 1200dpi σε ειδικό χαρτί. Ο εξοπλισμός που χρειάστηκε κόστισε αρκετά και δεν είναι μια διαδικασία εύκολη για τον οποιοδήποτε.

Όπως αναφέρει το e-pcmag, gr, η διαδικασία επαναλήφθηκε και στο iPhone 6, με τη διαφορά ότι χρησιμοποιήθηκε καλύτερης ποιότητας χαρτί, επειδή στην πρώτη δοκιμή, οι ερευνητές είδαν ότι το Touch ID και το software που το συνοδεύει στο νέο iPhone 6, αναγνώρισε το ψεύτικο δακτυλικό αποτύπωμα που είχε χρησιμοποιηθεί στο iPhone 5S.

Όπως δήλωσε ο Mark Rogers η διαδικασία είναι πολύπλοκη και δύσκολη για έναν κοινό εγκληματία που θα θέλει να χρησιμοποιήσει το iPhone που μόλις έκλεψε, ενώ τόνισε ότι αυτό το έκανε για να δείξει ότι η προστασία με δακτυλικό αποτύπωμα του iPhone είναι τρωτή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ