Τι πρέπει να τρώμε μετά την άσκηση;

Τι πρέπει να τρώμε μετά την άσκηση;

Σωστή διατροφή και εντατική προπόνηση: δύο απαραίτητα βήματα για να χτίσουμε το κορμί των ονείρων μας. Ποιες είναι όμως οι μαγικές τροφές που βοηθούν στην καύση του λίπους και μας γεμίζουν ενέργεια;

Έπειτα από κάποια μορφή άσκησης, όπως τρέξιμο, ποδήλατο, αεροβική ή κολύμβηση, ο οργανισμός χρειάζεται έξτρα ενυδάτωση για να αναπληρώσει τα χαμένα υγρά και να ανακτήσει τις δυνάμεις του. Τα γεύματα που ακολουθούν, λοιπόν, πρέπει να είναι πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία αλλά και πρωτεΐνες απαραίτητες για τη σύνθεση μυϊκού ιστού. Έρευνες δείχνουν ότι οι παρακάτω τροφές μάς προσφέρουν τα συστατικά που έχουμε ανάγκη μετά τη γυμναστική.

Μούρα: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που επιταχύνουν την ανάρρωση των μυών ύστερα από σκληρή προπόνηση και προστατεύουν την καρδιά. Ιδανικό σνακ για όσες προτιμούν το spinning ή το ποδήλατο.

Ανανάς: Περιέχει το ένζυμο βρομελαΐνη, που μειώνει τις φλεγμονές και ενδυναμώνει τις αρθρώσεις που καταπονούνται, ειδικά μετά την αεροβική. Παράλληλα το συγκεκριμένο φρούτο απομακρύνει τις τοξίνες.

Φασόλια lima: Ένα φλιτζάνι βρασμένα φασόλια περιέχει περίπου 900 γραμμ. κάλιο, πολύ βασικό μέταλλο για τη λειτουργία του οργανισμού, που ρυθμίζει την κατανομή των υγρών στο σώμα και προλαμβάνει τις κράμπες. Προσθέστε τα σε σαλάτες ή σούπες. Κατάλληλη τροφή για όσους επιλέγουν την κολύμβηση ως κύρια μορφή άσκησης.

Γάλα αμυγδάλου: Αποτελεί σημαντική πηγή ασβεστίου, ενώ λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε πρωτεΐνες βοηθά στο χτίσιμο των μυών και ανεβάζει τα επίπεδα ενέργειας. Προτιμήστε το μετά από κάθε είδους άσκηση.

Σπανάκι: Χάρη σε συστατικά όπως το μαγνήσιο, ο σίδηρος, οι βιταμίνες Α και Κ, θωρακίζει τα οστά και μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμών. Δοκιμάστε το βρασμένο και συνοδέψτε το με χυμό λεμονιού.

Πηγή: elle.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ