Πόσο αντέχουν φρούτα και λαχανικά στο ψυγείο;

Πόσο αντέχουν φρούτα και λαχανικά στο ψυγείο;

Πολλοί καταναλωτές δεν ξέρουν ότι τα φρούτα και τα λαχανικά χάνουν γρήγορα τη θρεπτική αξία τους εάν μπουν στο ψυγείο για περισσότερο από 1-2 μέρες, αναφέρει η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς». 

Αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι «όταν τα αγοράζουμε, έχουν ήδη περάσει μερικές ημέρες για τη μεταφορά και στα ψυγεία των καταστημάτων» εξηγεί η δρ. Μπάρμπρα Π. Κλάιν, καθηγήτρια Επιστήμης της Διατροφής & Ανθρώπινης Διατροφής στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις. 

«Όταν όμως τα φρούτα και τα λαχανικά μπουν στο ψυγείο- της νταλίκας, του καταστήματος ή του σπιτιού- μπορεί να χάσουν έως 50% της βιταμίνης C και των άλλων θρεπτικών συστατικών τους μέσα σε μία εβδομάδα, αναλόγως με τη θερμοκρασία». 

Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να αποφύγετε κάτι τέτοιο. Ο πρώτος είναι να προτιμάτε τα ντόπια προϊόντα, τα οποία συνήθως διανύουν μικρές αποστάσεις από τον παραγωγό έως τον πάγκο του σούπερ μάρκετ ή της λαϊκής. 

Καλό είναι επίσης να αγοράζετε μικρές ποσότητες- το ιδανικό είναι να αγοράζετε ό,τι πρόκειται να καταναλώσετε εντός 1-2 ημερών, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αγοράζετε ποσότητες που δεν θα καταναλώσετε εντός της εβδομάδας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ