ΒΙΝΤΕΟ-Φορτίζει κινητό σε 30′ δευτερόλεπτα;

ΒΙΝΤΕΟ-Φορτίζει κινητό σε 30′ δευτερόλεπτα;

Δεν υπάρχει κάτοχος κινητού που να μην έχει αγχωθεί έστω και μια φορά για το αν η συσκευή του έχει αρκετή μπαταρία. Μια ισραηλινή start-up  εταιρεία, υπόσχεται να κάνει το «άγχος» αυτό, παρελθόν , καθώς θα κυκλοφορήσει στην αγορά μια νέα συσκευή φόρτισης και την αντίστοιχη μπαταρία για smartphone, η οποία γεμίζει πλήρως, σε 30 δευτερόλεπτα.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, την παρουσίαση του ταχύτατου φορτιστή που κάνει χρήση στοιχείων της Νανοτεχνολογίας, έκανε η εταιρεία StoreDot ltd. στο συνέδριο Think Next της Microsoft, στο Τελ Αβίβ, προσαρτώντας το σύστημά της σε ένα Samsung Galaxy S4.

Η εταιρεία, που προέκυψε μέσα από το τμήμα Νανοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου του Τελ Αβιβ, υποστηρίζει ότι είναι σε θέση να δημιουργήσει το εν λόγω σύστημα ταχύτατης φόρτισης για κάθε τύπο smartphone. Ο πρωτότυπος υπερταχύς φορτιστής, έχει το μέγεθος ενός φορτιστή laptop, όμως η StoreDot, τρέχει μια παράλληλη προσπάθεια ώστε να μειώσει το μέγεθός του.

Το εκτιμώμενο κόστος του φορτιστή θα είναι διπλάσιο από έναν συμβατικό φορτιστή smartphone, ενώ αναμένεται να βγει σε μαζική παραγωγή το 2016.  

Πηγή metrogreece.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ