Το Gmail κρυπτογραφεί τα μηνύματα

Το Gmail κρυπτογραφεί τα μηνύματα

H Google ανακοίνωσε σήμερα πως το Gmail από εδώ και έπειτα θα χρησιμοποιεί σύνδεση HTTPS συνεχώς, ενώ τα μηνύματα και τα δεδομένα που θα διακινούνται μέσα από τους server της εταιρείας θα είναι κρυπτογραφημένα έτσι ώστε να αποτρέπουν την υποκλοπή τους από κάποιον τρίτο.

Ο «τρίτος» στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι η αμερικανική NSA, ύστερα από το σκάνδαλο μαζικών παρακολουθήσεων που πραγματοποιούσε (και πραγματοποιεί) η υπηρεσία.

Όπως υπόσχεται η Google, κανείς πλέον δεν θα μπορεί να υποκλέπτει δεδομένα σας εφόσον διακινούνται μέσω των server του Gmail. Είτε βρίσκεστε στο σπίτι, είτε χρησιμοποιείτε κοινό WiFi και ανεξαρτήτου συσκευής που χρησιμοποιείτε.

Όπως αναφέρει το techingreek.com, όλα αυτά αποκλειστικά μέσω web mail ή των mobile εφαρμογών της Google. Aν έχετε κάποιον email client όπως το Thunderbird, το Outlook ή το Mail δεν είστε απόλυτα ασφαλείς. Υπενθυμίζουμε το bug που ανακάλυψε η Apple για πολλές υπηρεσίες της, μέσα σε αυτή και το Mail που επέτρεπε εύκολα να υποκλαπούν τα email των χρηστών του.

Βέβαια, σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις σχετικά με το πρόγραμμα PRISM, οι εταιρίες γνώριζαν ακριβώς το πώς εκμεταλλεύονταν η κυβέρνηση των Η.Π.Α τα δεδομένα των πελατών τους.

Επικοινωνιακό πυροτέχνημα από την Google ή όντως πραγματικά νοιάζεται για την ασφάλεια στο διαδίκτυο; Τα συμπεράσματα δικά σας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ