Τεράστια θανατηφόρα μέδουσα εμφανίστηκε 100 χρόνια μετά

Τεράστια θανατηφόρα μέδουσα εμφανίστηκε 100 χρόνια μετά

Μια τεράστια ροζ μέδουσα έκανε πρόσφατα την εμφάνισή της στις ακτές της Αυστραλίας, που οι ειδικοί επιστήμονες είχαν να την δουν από το 1910. Η Crambione Cookii όπως ονομάζεται είναι ένα θανατηφόρο θαλάσσιο πλάσμα το οποίο έχειένα έντονα τοξικό τσίμπημα που μπορεί να επιφέρει ακόμα και το θάνατο.

Δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα για το μυστηριώδες είδος, το οποίο έχει μήκος περίπου 50 εκατοστά και μεγάλα πλοκάμια, ενώ είναι το μεγαλύτερο είδος που έχει εμφανιστεί ποτέ στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας.

«Το τσίμπημά της είναι τόσο ισχυρό που μπορεί να γίνει αισθητό ακόμα και στο νερό γύρω από το ζώο ή τον άνθρωπο που προσβλήθηκε από αυτό! Οι βιολόγοι βρίσκονται σε σύγχυση σχετικά με τοπώς ένα είδος είχε καταφέρει να παραμείνει κρυφό για πάνω από έναν αιώνα από τους ειδικούς, κρύβοντας καλά τον πληθυσμό και τις συνήθειές του.

Το σκίτσο του ήταν μέχρι τώρα μόνο στο αρχείο και μένει πια η περαιτέρω μελέτη του», αναφέρει βιολόγος του Κέντρου Υποβρύχιου Κόσμου στο Κουίνσλαντ όπου μεταφέρθηκε η μέδουσα.

Πηγή: perierga.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ