ΦΩΤΟ-Η μεγαλύτερη φωτογραφική

ΦΩΤΟ-Η μεγαλύτερη φωτογραφική

Μια γιγάντια φωτογραφική μηχανή έκανε την εμφάνισή της έξω από το Δικαστήριο του Σικάγου, την οποία δημιούργησε ο φωτογράφος Dennis Manarchy.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη φωτογραφική μηχανή στον κόσμο καθώς έχει 35 μέτρα μήκος και 12 μέτρα ύψος, ισοδύναμο με ένα διώροφο κτίριο!

Η φωτογραφική μηχανή είναι ένα πιστό αντίγραφο μιας vintage κάμερας σε στυλ ακορντεόν με προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια από το φακό της μέχρι το κλείστρο.

Ο φωτογράφος θέλησε με τον τρόπο αυτό να καταδείξει τη μεγάλη σημασία που έχει η φωτογραφία ανά τους αιώνες καθώς όχι μόνο έχουν απαθανατιστεί στο φακό σημαντικά γεγονότα αλλά έχουν γίνει γνωστοί πολιτισμοί, είδη σπάνια της χλωρίδας και της πανίδας, ενώ οι αναμνήσεις των ανθρώπων διατηρούνται αναλλοίωτες.

«Όσο κι αν η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει βάλει στο περιθώριο την εκτύπωση μιας εικόνας, πάντα ο άνθρωπος θα συνεχίσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να δημιουργεί το δικό του προσωπικό άλμπουμ φωτογραφιών. Γιατί όταν το χαρτί κιτρινίζει βγάζει από μέσα του μια ολόκληρη ζωή και το άρωμα που αναδίδεται σε φέρνει ξανά να ζεις εκείνη τη στιγμή!», λέει ο φωτογράφος.

 

Πηγή: perierga.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ