Ελεύθερη η χρήση airplane mode

Ελεύθερη η χρήση airplane mode

Η Ευρώπη «χαλαρώνει» τους κανόνες που αφορούν τη χρησιμοποίηση ηλεκτρονικών συσκευών κατά την απογείωση και την προσγείωση αεροσκαφών, σύμφωνα με το BBC.

Έως τώρα, «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές – ταμπλέτες και άλλες συσκευές μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τους επιβάτες μόνο κατά τη διάρκεια της πτήσης και όχι κατά την απογείωση και προσγείωση του αεροσκάφους. Αντίστοιχη απόφαση έλαβαν τον προηγούμενο μήνα και οι ΗΠΑ.

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Αερομεταφορών (European Aviation Safety Agency) εξέδωσε νέες οδηγίες, τονίζοντας ότι η χρήση τέτοιων συσκευών γίνεται πλέον επιτρεπτή.

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι η χρήση των συσκευών πρέπει να γίνεται σε airplane mode, δηλαδή να μην εκπέμπεται από τη συσκευή σήμα. Με λίγα λόγια, οι χρήστες μπορούν να έχουν ενεργοποιημένη την ηλεκτρονική συσκευή, αλλά στην περίπτωση των κινητών τηλεφώνων δεν θα είναι σε θέση να μιλήσουν ή να στείλουν γραπτό μήνυμα. Ο λόγος που απαγορεύεται η εκπομπή σημάτων από τις ηλεκτρονικές συσκευές είναι ότι εγκυμονεί ο κίνδυνος να προκληθούν παρεμβολές στα συστήματα του αεροπλάνου.

Μέχρι το τέλος του μήνα, οι νέες οδηγίες αναμένεται να τεθούν σε ισχύ.

“Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για την ελεύθερη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών εντός των αεροπλάνων, χωρίς να διακυβεύεται η ασφάλεια του πληρώματος και των επιβατών» επισήμανε ο Μάτρικ Κι, εκτελεστικός διευθυντής της European Aviation Safety Agency.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ