Φυσική ενίσχυση κολλαγόνου

Φυσική ενίσχυση κολλαγόνου

Το κολλαγόνο είναι η απαραίτητη πρωτεΐνη του οργανισμού, που μεγαλώνοντας μειώνεται με γοργούς ρυθμούς, ειδικότερα στις γυναίκες, προκαλώντας το φαινόμενο της γήρανσης. Όσο μεγαλώνεις τόσο μειώνονται τα ποσοστά του στον οργανισμό σου, με αποτέλεσμα τη θαμπάδα της επιδερμίδας και την εμφάνιση των γνωστών ρυτίδων γήρανσης.

1 Βιταμίνη C:

Για να διατηρήσεις τη λαμπερή και νεανική επιδερμίδα σου, φρόντισε να καταναλώνεις σε καθημερινή βάση τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C. Η συγκεκριμένη βιταμίνη, παίζει τεράστιο ρόλο στην παραγωγή κολλαγόνου για την επιδερμίδα σου και βρίσκεται κυρίως στα πορτοκάλια, τις σαλάτες και τα λαχανικά.

2 Πιες άσπρο τσάι:

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στο πανεπιστήμιο Kingston, το άσπρο τσάι προστατεύει τις δομικές πρωτεΐνες του δέρματος, ειδικά το κολλαγόνο. Θεωρείται ότι προστατεύει και από τη δράση των ενζύμων που αποδυναμώνουν το κολλαγόνο, βασική αιτία για την εμφάνιση των ρυτίδων .

3 Χρησιμοποίησε καθημερινά αντηλιακή κρέμα προσώπου:

Χειμώνα-καλοκαίρι, το αντηλιακό είναι απαραίτητο όπλο ομορφιάς για τη σωστή περιποίηση της επιδερμίδας. Πως βοηθάει στην ενίσχυση του κολλαγόνου; Το αντηλιακό προστατεύει την επιδερμίδα σου από τις βλαβερές ακτίνες τους ήλιου και κατά συνέπεια διατηρεί σε υψηλά επίπεδα το κολλαγόνο, αποτρέποντας την καθημερινή «αποδυνάμωση» του από τις ατμοσφαιρικές και καιρικές συνθήκες.

4 Απολέπιση:

Είναι το Α και το Ω για τη φροντίδα και περιποίηση του προσώπου. Με την απολέπιση, φεύγουν τα νεκρά κύτταρα και η επιδερμίδα γίνεται πιο λεία και μαλακή από ποτέ. Μόνο έτσι θα μπορέσει το δέρμα να παράγει νέα κύτταρα και να ενισχύσει στο έπακρον την παραγωγή κολλαγόνου.Φρόντισε λοιπόν να κάνεις ένα ήπιο πίλινγκ προσώπου 1-2 φορές την εβδομάδα για σούπερ νεανική επιδερμίδα.

Πηγή: faysbook.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ