Κάνε τη δική σου ταινία

Κάνε τη δική σου ταινία

 

Σε πείσμα των καιρών το εκπαιδευτικό κινηματογραφικό ινστιτούτο StoryDoc συνεχίζει να εμπνέει, να στηρίζει και να εκπαιδεύει νέους και μεγάλους που αναζητούν έκφραση μέσω από τον πολύμορφο χώρο του ντοκιμαντέρ. Τα προγράμματα παραγωγής ντοκιμαντέρ μικρού μήκους “Κάνε τη δική σου ταινία” απευθύνονται σε νέους 16-28 και περιλαμβάνουν βραβεία αξίας 20.000 ευρώ ετών, υποτροφίες ξένων γλωσσών στο British Council Athens και στο Goethe Institut Athen, υποτροφίες σπουδών στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας και στη Media Studies. Επίσης ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στο εξωτερικό, ένα διήμερο στην Αρκαδία στο Αρχοντικό Καλτεζιώτη και μια HD camera Sony, προσφορά του ΠΛΑΙΣΙΟ, περιμένουν νέους, που θέλουν να κάνουν τη δική τους ταινία . Κι ακόμα για όλους τους συμμετέοχοντες κάρτες μέλους στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ.

Τα δύο ξεχωριστά προγράμματα παραγωγής ντοκιμαντέρ είναι το «The Life of the Others» (Οι Ζωές των ‘Αλλων), ένα διεθνές project του εκπαιδευτικού Ινστιτούτου StoryDoc με τη συνεργασία του διεθνούς ιδρύματος, Anna Lindh Foundation και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού

Το πρόγραμμα παραγωγής ντοκιμαντέρ μικρού μήκους αναπτύσσεται σε 5 χώρες Ελλάδα, Μάλτα, Παλαιστίνη, Αλγερία, Μαρόκο. Στόχος του προγράμματος: η δημιουργία ντοκιμαντέρ μικρού μήκους η video narration μικρού μήκους, με συμμετοχή νέων ηλικίας 16-28 ετών με θέματα εμπνευσμένα από τη Ζωή των ‘Αλλων, των διαφορετικών σε θρησκεία, γλώσσα, κοινωνικό status στην ίδια χώρα.

Επίσης το πρόγραμμα «Πριν 50μετα» του εκπαιδευτικού Ινστιτούτου StoryDoc με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων Στόχος του προγράμματος: η δημιουργία ντοκιμαντέρ μικρού μήκους η video narration μικρού μήκους, με συμμετοχή νέων ηλικίας 16-28 ετών με θέματα εμπνευσμένα από το τρίπτυχο: Η Αθήνα μου έως 50 χρόνια πριν, τώρα, μετά. Ως Αθήνα θεωρείται το ευρύτερο σύμπλεγμα της Αττικής. Η διάρκεια των ταινιών πρέπει να είναι από 5 έως 15 λεπτά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τις αιτήσεις συμμετοχής σε ηλεκτρονική φόρμα, την οποία θα βρουν στο site www.storydoc.gr.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ