Δείξε μου το φρούτο σου να σου πω ποια είσαι

Δείξε μου το φρούτο σου να σου πω ποια είσαι

Γιατί το κάθε φρούτο έχει διαφορετικές, ξεχωριστές ιδιότητες που φαίνονται πάνω σου.

Τα φρούτα είναι η πιο υγιεινή τροφή, αυτό πλέον το έχουμε μάθει όλοι. Ιδιαίτερα το καλοκαίρι, συνοδευόμενα από γιαούρτι και ξηρούς καρπούς, μπορούν να αποτελέσουν ένα υπέροχο ελαφρύ γεύμα. Αυτό ίσως που δεν είχαμε στο μυαλό μας είναι οι ιδιότητες που έχει το κάθε φρούτο ανάλογα με την ομάδα χρώματος στην οποία βρίσκεται. Δες την παρακάτω λίστα και μάθε σε ποια κατηγορία ανήκεις, ανάλογα με το ποια φρούτα αγαπάς περισσότερο.

Η Κόκκινη Ομάδα

Αποτελείται από το καρπούζι και το γκρέιπφρουτ. Αυτά περιέχουν καροτενοειδή λυκοπένιο, που δρα ως προστατευτικό κατά των ασθενειών των πνευμόνων και της καρδιάς, καθώς επίσης και του καρκίνου του προστάτη.

Η Πορτοκαλί Ομάδα

Σε αυτήν ανήκουν τα βερίκοκα, το μάνγκο και τα πεπόνια. Η ομάδα αυτή αποτελείται από α-καροτίνη που προστατεύει από τον καρκίνο, καθώς επίσης και από β-καροτίνη που συνιστάται για τη βελτίωση της νυχτερινής όρασης.

Η Κίτρινη Ομάδα

Αποτελείται από ανανά, πορτοκάλια, ροδάκινα, νεκταρίνια και μανταρίνια. Η ομάδα αυτή αποτελείται από β-κρυπτοθάνξη που βοηθά στην πρόληψη των παθήσεων της καρδιάς.

Η Μωβ Ομάδα

Περιλαμβάνει τα μοβ σταφύλια, τα βατόμουρα, τα μαύρα μούρα, τα δαμάσκηνα, τα μπλε μούρα, και τις φράουλες. Αυτή η ομάδα είναι χρήσιμη, καθώς γεμίζει το σώμα με ισχυρά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.

Πηγή: faysbook.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ