ΦΩΤΟ- Ξενοδοχείο… γέφυρα

ΦΩΤΟ- Ξενοδοχείο… γέφυρα

 

Το Colorado Bridge Hotel είναι μια σχεδιαστική πρόταση του αρχιτέκτονα Michael Lantzen για ένα πολυτελές οικολογικό ξενοδοχείο με τη μορφή γέφυρας, πάνω ακριβώς από τον ποταμό Κολοράντο.

 

 

Ο σχεδιασμός εκμεταλλεύεται με μεγάλη λεπτομέρεια τη συγκεκριμένη τοποθεσία εκεί όπου το φαράγγι του ποταμού είναι σχετικά στενό στο πάνω μέρος. Η δομή θα έχει τη μορφή ενός γιγάντιου τόξου το οποίο και θα περιέχει όλες τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου. Θα υπάρχουν τουλάχιστον εκατό δωμάτια και αρκετές σουίτες, ένα μεγάλο εστιατόριο, μπαρ, γυμναστήριο, σπα, εσωτερική πισίνα.

 

 

Οι επισκέπτες θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν το ξενοδοχείο σαν μια γέφυρα, δεδομένου ότι θα μπορούν να περπατήσουν στην εξωτερική πλευρά του, ενώ δύο κάψουλες που κρέμονται στο κέντρο της δομής θα δίνουν τη δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να βρεθεί κοντά στον ποταμό.

 

 

Στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, ένα μεγάλο κομμάτι γυαλί στο πάτωμα επιτρέπει στους επισκέπτες να δουν το ποτάμι κάτω, ενώ μια μεγάλη ψηφιακή οθόνη προβολής θα είναι ενσωματωμένη στο δάπεδο κάθε δωματίου εμφανίζοντας σε πραγματικό χρόνο την εικόνα του ποταμού. Η θέα μέσα και έξω είναι απλώς εκπληκτική, ενώ η βιωσιμότητα του ξενοδοχείου θα στηρίζεται εξ ολοκλήρου στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

 

 

Πηγή: perierga.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ