Σορτσάκια φορτίζουν κινητά

Σορτσάκια φορτίζουν κινητά

 

Πάνω στην ώρα για τα μεγάλα υπαίθρια φεστιβάλ του καλοκαιριού, γνωστή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας έκανε τα αποκαλυπτήρια δύο προϊόντων, χάρη στα οποία οι μουσικόφιλοι δεν θα χρειάζεται πια να ανησυχούν ότι η μπαταρία της συσκευής τους θα τους εγκαταλείψει. Ο λόγος για ένα σορτσάκι και έναν υπνόσακο που φορτίζουν κινητά τηλέφωνα απαιτώντας την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια από την πλευρά του χρήστη.

Τα γυναικεία σορτς, που αναπτύχθηκαν από ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, βασίζονται σε ένα σύστημα με σιδηροηλεκτρικά υλικά και διαρκώς φορτισμένες επιφάνειες. Όταν το τζιν ύφασμα διπλώνεται ή παραμορφώνεται με το περπάτημα και το χορό, παράγεται κινητική ενέργεια. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, χορεύοντας από το πρωί… μέχρι να δύσει ο ήλιος, ο χρήστης μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του κινητού του κατά τέσσερις ώρες.

Όσο για τον υπνόσακο, εκμεταλλεύεται τη διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στο ανθρώπινο σώμα και στο περιβάλλον του παράγοντας ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φορτίσει τη συσκευή. Ένα οκτάωρο ύπνου παρέχει επιπλέον 24 λεπτά ομιλίας και 11 ώρες λειτουργίας σε κατάσταση αναμονής, αν και αυτό εξαρτάται από τον τύπο της συσκευής.

«Στην ουσία, εκτυπώνουμε αυτό που αποκαλούμε ‘θερμοζεύγη’», αναφέρει σε δελτίο Τύπου του βρετανικού πανεπιστημίου ο καθηγητής ηλεκτρονικών συστημάτων Στίβεν Μπίμπι, ο οποίος συμμετείχε στην ανάπτυξη των δύο προϊόντων. «Μπορούμε να εκτυπώσουμε πολλά και να τα συνδέσουμε παράγοντας μια θερμοηλεκτρική συσκευή.»

Αν και τα αποκαλυπτήρια των δύο προϊόντων έγιναν την κατάλληλη χρονική στιγμή, η κυκλοφορία τους υπολογίζεται στα τέλη του έτους. Δεν είναι πάντως τα πρώτα που απευθύνονται στους φίλους των φεστιβάλ, καθώς πριν από μερικά χρόνια άλλη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας είχε παρουσιάσει θερμοηλεκτρικές γαλότσες φόρτισης κινητών.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ