Γιατί οι χρήστες «αφήνουν» το Facebook;

Γιατί οι χρήστες «αφήνουν» το Facebook;

Σύμφωνα με στοιχεία αμερικανικής εταιρείας που ασχολείται με την κίνηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αρκετοί χρήστες έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν το Facebook. Συγκεκριμένα μόνο στην Αμερική τον τελευταίο μήνα έχουν φύγει από το δημοφιλέστερο social media του πλανήτη πάνω από 6 εκατομμύρια χρήστες, ενώ μεγάλη πτώση παρατηρείται και σε αρκετές άλλες ανεπτυγμένες χώρες όπως η Μ. Βρετανία, η Γερμανία, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Ιαπωνία και άλλες.

Μια αιτία είναι η χρήση άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως τα: Tumblr (στην Αμερική αλλά και στην χώρα μας έχει αρχίσει να γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλές), Pinterest, Instagram κ.α.

Όμως ένα στοιχείο δείχνει και έναν ακόμα λόγο που οι χρήστες εγκαταλείπουν το Facebook: ο μέσος χρόνος παραμονής των χρηστών έχει πέσει πάνω από 40%. Αυτό πολύ πιθανόν να σημαίνει ότι πολλοί χρήστες έχουν αρχίσει να βαριούνται. Από την εταιρεία δηλώνουν ότι η πτώση του χρόνου παραμονής οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί χρήστες μπαίνουν μέσω κινητών συσκευών.

Φυσικά σε άλλες χώρες οι χρήστες του Facebook αυξάνονται. Αυτό συμβαίνει κυρίως σε αναπτυσσόμενες χώρες (Βραζιλία και Ινδία παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση) των οποίων οι χρήστες άρχισαν πρόσφατα να το χρησιμοποιούν.

ΠΗΓΗ: athensvoice.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ