Τα παιδιά ρωτούν κάθε δύο λεπτά

Τα παιδιά ρωτούν κάθε δύο λεπτά

«Μαμά, πώς γεννιούνται τα μωρά;», «Μπαμπά, γιατί ο ουρανός είναι μπλε;», «Μαμά, από τι είναι φτιαγμένες οι σκιές;»… Αυτές και άλλες 387 απορίες έχουν κάθε μέρα τα τετράχρονα, στις οποίες καλούνται να απαντήσουν αμέσως οι γονείς και κυρίως οι μητέρες.

Αν ο αριθμός αυτός ακούγεται εξωφρενικά μεγάλος, αρκεί κανείς να δει τα αποτελέσματα βρετανικής έρευνας την οποία πραγματοποίησε η ιστοσελίδα Littlewoods.com σε δείγμα 1.000 μητέρων με παιδιά ηλικίας 2-10 ετών. Είναι λοιπόν ενδεικτικό ότι οι γνώσεις της μαμάς δοκιμάζονται, αφού δέχεται κάθε χρόνο, ούτε λίγο ούτε πολύ, 105.120 ερωτήσεις από το παιδί της!

Ο αριθμός και το περιεχόμενο των ερωτήσεων διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία των παιδιών. Ετσι, τα πιο… περίεργα είναι τα κορίτσια στην ηλικία των 4 ετών, που κάνουν μία ερώτηση κάθε 1 λεπτό και 56 δευτερόλεπτα, ενώ εκείνα που φαίνεται ότι έχουν λιγότερες απορίες είναι τα 9χρονα αγόρια, καθώς οι ερωτήσεις που απευθύνουν στους γονείς τους δεν ξεπερνούν τις 144 ημερησίως.

Πάντως, τα παιδιά σε ποσοστό 82%, σύμφωνα με την έρευνα, ρωτούν αποκλειστικά τη μαμά τους· μάλιστα, ένα στα τέσσερα είπε ότι το κάνει επειδή ο πατέρας του θα του απαντήσει «ρώτα τη μητέρα σου».

 

Πηγή: Τα Νέα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ