Με smartphone η έρευνα για τον καρκίνο

Με smartphone η έρευνα για τον καρκίνο

Επιστήμονες από μία βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση για τον καρκίνο θα συνεργαστούν με γκουρού της τεχνολογίας από εταιρείες όπως οι Amazon, Facebook και Google για να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν ένα πρόγραμμα για το κινητό τηλέφωνο με στόχο την επιτάχυνση της έρευνας για νέα φάρμακα κατά του καρκίνου.

Το σχέδιο, του οποίου επικεφαλής είναι η βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση «Cancer Research UK (CRUK)», θα επιτρέπει σε όλους τους χρήστες smart phone που έχουν πέντε λεπτά να διαθέσουν από το χρόνο τους να ερευνούν σημαντικά επιστημονικά δεδομένα ενώ ταυτόχρονα να παίζουν ένα παιχνίδι στο κινητό τους.

Το πρώτο βήμα απευθύνεται σε 40 προγραμματιστές Η/Υ, παίκτες, γραφίστες και άλλους ειδικούς που καλούνται να συμμετάσχουν σε ένα παιχνίδι με τίτλο «GameJam», μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, προκειμένου να μετατρέψουν τα ανεπεξέργαστα δεδομένα της οργάνωσης που αφορούν τη γονιδιακή προδιάθεση σε ένα παιχνίδι για μελλοντικούς «πολίτες-επιστήμονες».

Μετά το «GameJam», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από σήμερα μέχρι την Κυριακή, μία εταιρεία θα υλοποιήσει την ιδέα του παιχνιδιού και η εφαρμογή της αναμένεται στα μέσα του 2013.

 

Πηγή: Τα Νέα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ