Ξένοι που μοιάζουν σαν… δίδυμοι

Ξένοι που μοιάζουν σαν… δίδυμοι

 

Ίσως όλοι έχουμε, κάπου στον κόσμο, ένα «δίδυμο αδερφό». Ακούγεται απίστευτο, όμως ένας Γάλλος φωτογράφος έψαξε και φωτογράφησε ανθρώπους, αγνώστους μεταξύ τους, που μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό.

«Ο καθένας έχει κάπου έναν δίδυμο, είτε πρόκειται για άτομο του ίδιου φύλου είτε όχι. Άνθρωποι που είναι εντελώς ξένοι μεταξύ τους, ζουν σε άλλες πόλεις ή χώρες κι όμως μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό!», λέει ο Γάλλος φωτογράφος Francois Brunelle. Και δεν έχει άδικο…

 

 

Η πρόσφατη συλλογή των φωτογραφιών του αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, και μάλιστα με το παραπάνω. Ο φωτογράφος δημιουργεί εκπληκτικά πορτρέτα ξένων ανθρώπων μεταξύ τους που βρήκαν το άλλο τους μισό!

Με την πρώτη ματιά ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι τα πρόσωπα που βλέπει είναι δίδυμα αδέλφια ή το λιγότερο αδέλφια. Κι όμως τα άτομα αυτά δεν έχουν καμία συγγένεια εξ αίματος αν και η ομοιότητά τους στα χαρακτηριστικά είναι εκπληκτική.

 

 

Ο Brunelle, που ζει και εργάζεται στο Κεμπέκ, έχει μελετήσει το ανθρώπινο πρόσωπο από τότε που ξεκίνησε ως φωτογράφος σε ηλικία 18 ετών το 1968. «Έχω δημιουργήσει στη διάρκεια της καριέρας μου μια μεγάλη συλλογή φωτογραφιών, πορτρέτα καθημερινών ανθρώπων.

Κάποια στιγμή αντιλήφθηκα ότι πολλοί από αυτούς έμοιαζαν εκπληκτικά. Έτσι βρήκα τους διδύμους και δημιούργησα αυτές τις φωτογραφίες που βλέπετε. Πραγματικά είναι απίστευτο πόσο μοιάζουν οι άνθρωποι μεταξύ τους. Τελικά όλοι έχουμε έναν δίδυμο… αδελφό κάπου στον πλανήτη!», εξηγεί ο φωτογράφος.

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ:perierga.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ