Δικαιώθηκε “εκκωφαντικός” οδηγός

Δικαιώθηκε “εκκωφαντικός” οδηγός

 

Η δυνατή μουσική μέσα στο αυτοκίνητο προστατεύεται από το σύνταγμα, έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο της Φλόριντα. Η ομόφωνη απόφαση των δικαστών δικαίωσε μετά από 5 χρόνια τον οδηγό, που είχε δεχθεί πρόστιμο 73 δολαρίων από αστυνομικούς…

Μετά από πεντάχρονο δικαστικό αγώνα ένας οδηγός από τη Φλόριντα κέρδισε το δικαίωμα να ακούει μουσική στη διαπασών μέσα στο αυτοκίνητό του.

Με ομόφωνη απόφαση του το Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας αυτής έκρινε ότι ο νόμος του 2007 που απαγόρευε τη δυνατή μουσική ενώ κάποιος οδηγεί παραβιάζει την πρώτη τροπολογία του συντάγματος, η οποία εγγυάται την ελευθερία της έκφρασης.

Το 2007 αστυνομικοί είχαν κόψει κλήση, ύψους 73 δολαρίων, στον δικηγόρο Ρίτσαρντ Καταλάνο επειδή παραβίασε τον νόμο που απαγόρευε να ακούγεται η μουσική σε απόσταση 7,6 μέτρων από το αυτοκίνητο από το οποίο προερχόταν. Ακόμη πιο αυστηρός ήταν ο περιορισμός που έθετε ο νομοθέτης σε όσους διέρχονταν κοντά σε νοσοκομεία, σχολεία και εκκλησίες.

Ο Καταλάνο δεν το έβαλε κάτω. Αμφισβήτησε τη συνταγματικότητα του νόμου με το σκεπτικό ότι είναι υποκειμενικό το πόσο “δυνατή” είναι η μουσική αφού αυτό εξαρτάται από τα αυτιά του εκάστοτε ακροατή.

Ο δικαστής Χόρχε Λαμπάργκα δικαίωσε τον Καταλάνο τονίζοντας ότι “το δικαίωμα να παίζει κανείς μουσική, συμπεριλαμβανομένης και μουσικής μέσω ενισχυτών, σε δημόσιους χώρους προστατεύεται από την πρώτη τροπολογία”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ