ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ

ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ

 

Με τους τρεις της συγκυβέρνησης να συμφωνούν διαφωνούντες εφ’ όλης της ύλης οι δημοσιογράφοι της Αθήνας ψηφίζουν σήμερα για τη νέα διοίκηση της ΕΣΗΕΑ. Στο οκταήμερο που διέρρευσε, από την περασμένη Τρίτη που μπήκε το «λουκέτο» στην ΕΡΤ, μπόλικο  θολό νερό έτρεξε στο βαριά μολυσμένο χώρο του Τύπου. Οι διοικήσεις των συνδικάτων του  έδωσαν  τον… καλύτερο απεργιακό εαυτό τους με ένα αυταρχικό (όσο και το «λουκέτο» του πρωθυπουργού) ΜΑΥΡΟ στην ενημέρωση των πολιτών. Που καλούνταν, στο «επαναστατικό» προαύλιο της ΕΡΤ (που είσαι Ρομαίν Ρολάν!) όχι για να γκρεμίσουν αλλά  για να αποτρέψουν το.. γκρέμισμα της Βαστίλης!.

Ουδέποτε οι Ελληνες πολίτες έβαλαν τόσο κακούς βαθμούς στην ελληνική δημοσιογραφία όσο αυτές τις οκτώ μέρες. Πολύ περισσότερο γιατί περίμεναν από τους  Ελληνες δημοσιογράφους  να ξεκινήσουν πρώτοι αυτοί το γκρέμισμα της αμαρτωλής ΕΡΤ και το χτίσιμο μιας υποδειγματικής δημόσιας τηλεόρασης. Δεν το έκαναν γιατί τα σωματεία τους έχουν καταντήσει σκέτες ψηφοθηρικές λέσχες, κατευθύνονται από κομματικούς εργατοπατέρες και έχουν  μέγα μερίδιο ευθύνης όχι  μόνο για το κατάντημα της ΕΡΤ αλλά και για την απαξίωση των λειτουργών της δημοσιογραφίας σε… σινάφι!..

Η ΕΡΤ δεν είναι ένα το  μόνο  καρκίνωμα στο κακοποιημένο σώμα του ελληνικού Τύπου. Υπάρχουν και άλλα εξ ίσου θανατηφόρα. Η κρίση στον Τύπο συμβαδίζει με την κρίση στο πολιτικό σύστημα. Αμφότερες  χρειάζονται επειγόντως  χειρουργείο. Ο λαός έχει δύο τρόπους να επέμβει: Ο ένας είναι η επανάσταση- που την φοβάται. Ο άλλος είναι η κάλπη-που την περιμένει με το κάρβουνο στο χέρι. Κάρβουνο στο χέρι κρατάνε και οι περισσότεροι καθαροί, έντιμοι και «μεροκαματιάρηδες» δημοσιογράφοι που προσέρχονται αυτές τις ώρες να ψηφίσουν….

Ισως από αυτούς  ξεπηδήσει  η πρώτη φουρνιά μιας μεγάλης εξυγίανσης στο χώρο των ΜΜΕ που τόσο την έχει ανάγκη το λειτούργημα!… 

 

[email protected]

   

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ