ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ;

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ

Οι ξένοι τη θαυμάζουν , τη σπουδάζουν ,ΤΗ ΜΙΛΑΝΕ! Εμείς την περιφρονούμε, τη μαδίζουμε, ΤΗ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ! Ποιά; Τη γλώσσα μας. Τον πολυτιμότερο  εθνικό θησαυρό  μας! Που, μαζί με την θρησκεία κράτησε για χιλιάδες χρόνια και κρατά ακόμη την Ελλάδα μας  ζωντανή !

Είναι ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ να τη σώσουμε τώρα που κινδυνεύει, καθώς δέχεται την χειμαρρώδη εισβολή  ξένων όρων και καθώς η νεολαία μας έχει προσβληθεί  βαριά  από την ύπουλη επιδημία της ΛΕΞΙΠΕΝΙΑΣ. Τεμπέλικη και αδιάβαστη καθώς είναι, στη μεγάλη της πλειοψηφία, χτυπά στο κομπιούτερ ή στο κινητό μονοσύλλαβα  μηνύματα ,με ρηχές αγγλικές λέξεις και νοήματα στεγνά από γνώση…

Την παγκόσμια σημασία της ελληνικής γλώσσας ήλθαν στην Αθήνα να υμνήσουν οι διασημότεροι ξένοι ελληνιστές που μαζί με τους Ελληνες  επιστήμονες  και πνευματικούς ανθρώπους  μετέχουν σε μεγάλη εκδήλωση στην Ακαδημία Αθηνών από αύριο ως την Κυριακή. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός ,ο Αρχιεπίσκοπος, όλο οι  «νυν» και «τέως» επίσημοι θα είναι εκεί, όπως ήταν στην εκδήλωση για τον  Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Δυστυχώς δεν θα είναι  εκεί όλα τα κανάλια να το κάνουν ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ γιατί, κατά τους αφεντάδες  τους, το γεγονός «δεν πουλάει», δεν είναι «πιασάρικο», όπως φερ΄ ειπείν ο Σουλεϊμάν, που ακόμη και τη μετάφραση των διαλόγων στα ελληνικά  την κάνουν οι Τουρκαλάδες.… Χρειάστηκε ένας   Μπαμπινιώτης και μερικοί άλλοι γλωσσολόγοι να αποδείξουν με τα λεξικά τους ότι η πολιτισμένη Δύση ΜΙΛΑΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, αφού ,ακόμη και το «κομπιούτερ» είναι αρχαία ελληνική λέξη..

Αναρωτιέμαι λοιπόν σήμερα ποιο κόμμα, ποιο κίνημα, ποιός  αρχηγός, ποιο κανάλι θα ξεκινήσει μια πανεθνική, εκστρατεία για τη σωτηρία της ελληνικής γλώσσας.  Με άλλα λόγια ποιός θα περιλάβει και τη γλώσσα μας στη μεγάλη αντίσταση κατά της ξένης κατοχής που στόχος της είναι και η εξαφάνισή της  γιατί αλλιώς δεν θα μας υποδουλώσει..

 

[email protected]

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ