«ΒΓΑΛΤΕ ΓΛΩΣΣΑ,ΥΨΩΣΤΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ»!

«ΒΓΑΛΤΕ ΓΛΩΣΣΑ,ΥΨΩΣΤΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ»!

Αν η κυβέρνηση έδειχνε την ίδια σκληρή  στάση («τσαμπουκά» το λέει ο λαός) προς τους ξένους «προστάτες» με εκείνη που δείχνει  προς τους δυστυχείς απεργούς τα πράγματα θα ήσαν πολύ διαφορετικά. Επιστράτευση και διμοιρίες από τη μια μεριά, δουλοπρέπεια και τυφλή υπακοή από την άλλη!….

Δεν είδαμε ούτε τον Σαμαρά (που πάει στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής), ούτε τον Στουρνάρα, ούτε τον Χατζηδάκη αλλά ούτε και τους Βενιζέλο και Κουβέλη, να υψώνουν ανάστημα στη Μέρκελ, στο Σόϊμπλε, στη Λαγκάρντ, ούτε ακόμη και στους εν Αθήναις καλοπληρωμένους  τοποτηρητές τους. Ιδιαίτερα  μετά την πολλαπλή ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ των αφεντικών του ΔΝΤ ότι διέπραξαν λάθη στο χειρισμό της  Ελληνικής κρίσης

Απορεί λοιπόν ο κόσμος πως το  τρικέφαλο γκουβέρνο  δεν έσπευσε να εκμεταλλευθεί αυτή τη μοναδική ευκαιρία. Να κολλήσει στον τοίχο  τους δανειστές  και να απαιτήσει, έστω και τώρα, μερική αποδέσμευση από το σφαγιαστικό Μνημόνιο, γενναίο κούρεμα του χρέους και επί πλέον οικονομική βοήθεια,  πέραν των 12 δισ του τρέχοντος δανείου. Από δε τη Γερμανία όλα τα χρωστούμενα της κατοχής….

Πολύ περισσότερο τώρα που ο υποψήφιος καγγελάριος  Πέερ Στάϊμπρουκ, χθεσινός συνομιλητής με την ελληνική ηγεσία και λίαν φιλικός προ της Ελλάδα, όπως και ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ, όπως και διάσημοι  Αμερικανοί οικονομολόγοι,  μιλάνε ανοιχτά για τα λάθη της Μέρκελ και ζητούν να τεθεί τέρμα στην απάνθρωπη λιτότητα..

Αρα;  Αρα οι.. («ντροπαλοί» προς τους έξω, «αυστηροί» προς τους μέσα), κορυφαίοι του γκουβέρνου, ιδιαίτερα  όμως ο πρωθυπουργός, ας τολμήσουν επί τέλους να «βγάλουν γλώσσα», να τρίξουν  δόντια και να υψώσουν ανάστημα στην ξένη κατοχή.. Οπως κάνουν και στους εν απογνώσει ναυτικούς  και αγρότες…

 

[email protected]

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ