«ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΣΤΟΝ ΕΝΙΚΟ»!

«ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΣΤΟΝ ΕΝΙΚΟ»!

Αύριο ο «Enikos.gr»- αυτό το ορθάνοιχτο παράθυρο στην ενημέρωση και στην ερμηνεία των γεγονότων-κλείνει ένα χρόνο ζωής!…

Ιδέα και έργο του Νίκου Χατζηνικολάου και των επιτελών του o  «Enikos.gr»  καλπάζει σήμερα στην πρώτη γραμμή των ηλεκτρονικών μέσων  με τους αναγνώστες του να ..τρυπώνουν κατά χιλιάδες στο φρούριο της ενημέρωσης από μια ξεχασμένη «κερκόπορτα» που  πρώτος ο ιδρυτής του ανακάλυψε και που συνδυάζει τηλεόραση και εφημερίδα…

Και επειδή το σήμα κατατεθέν του είναι «ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΣΤΟΝ ΕΝΙΚΟ» είπα μια μέρα στον  Νίκο « γιατί δεν ξεκινάς μια  πρωτότυπη εκστρατεία να καταργήσουμε μια για πάντα τον  αναθεματισμένο πληθυντικό από την καθημερινή μας επικοινωνία;»

Τι πιο φιλικό, τι πιο ειλικρινές, τι πιο οικείο  από το να μιλάμε μεταξύ μας, μικροί προς μεγάλους, ταπεινοί προς σπουδαίους, υφιστάμενοι προς προϊστάμενους ,στον ενικό; Πώς διάβολο μας επιβλήθηκε αυτός ο ξενόφερτος και  υποκριτικός πληθυντικός;

Για φαντασθείτε το Θεμιστοκλή να λέει στον Ευρυβιάδη: «Ακροασθείτε με μεν πατάξατε με δε!..»  Ή το Χριστό στον Λάζαρο: «Περάστε έξω, κύριε!..» ‘Η τον Κολοκοτρώνη στον Καραϊσκάκη: «Ελάτε, σας παρακαλώ  τα πούμε για την αυριανή μάχη»!.. ΄Η τον αντιστασιακό στη στρατολογημένη αγωνίστρια: «Ελάτε ,δεσποινίς μου, να γράψουμε το βράδυ στους τοίχους»!…

Λένε οι γλωσσαμύντορες: «Μα, είναι θέμα σεβασμού!» -Κουραφέξαλα! Δεν σεβόμαστε την Παναγία όταν της λέμε: «Βοήθα ,Παναγιά»! Δεν σεβόμαστε τη γιαγιά όταν τη χαϊδεύουμε λέγοντας: «Γιαγιούλα, πολύ σε αγαπώ»; Δεν σεβόμαστε τον Χριστόδουλο όταν του λέγαμε «Σε πάμε»:…

Πενήντα χρόνια που διδάσκω κατάφερα να πείσω τα περισσότερα παιδιά να μου μιλάνε στον ενικό. Τα αγαπούσα, με αγαπούσαν, τα σεβόμουν με σεβόντουσαν. Ο ενικός ενώνει, ο πληθυντικός χωρίζει.. Καιρός να το αλλάξουμε!…  

Τι λέτε και του λόγου σας;

 

[email protected]

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ