Ποιοι θα τους μοιάσουν;

 Ποιοι θα τους μοιάσουν;

Ημέρα της Δημοσιογραφίας σήμερα, αλλά και του Αη Νικόλα, του μεγάλου ανθρωπιστή που βασανίστηκε για την πίστη του. Το ίδρυμα Μπότση βράβευσε- μεταξύ άλλων άξιων λειτουργών- και ένα ακούραστο «λαγωνικό» της Real News, τον Γιώργο Ντουδεσκέα, για τις εκρηκτικές αποκαλύψεις του στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου.

Τίμησε όμως και την ακάματη πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNESCO, τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη, για το σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο της. Ο νεαρός ρεπόρτερ-ερευνητής έδωσε θανατηφόρες μαχαιριές στoν υπόκοσμο της διαφθοράς.

Η πολυβραβευμένη πρέσβειρα χάρισε ζεστή αγάπη σε εκατοντάδες δυστυχισμένα παιδιά. Αμφίπλευρη κοινωνική προσφορά και από τους δύο. Αλλά και προστακτικό ΜΑΘΗΜΑ δράσης για τους αδρανείς, απρόθυμους για ξεσηκωμό και παραδομένος στην κατάθλιψη συμπολίτες.

Όταν ο Ντουδεσκέας βρει αρκετούς ομοίους του στο σκουληκιασμένο σινάφι μας (και θα βρεθούν, ο κόσμος να χαλάσει!) και όταν η Μαριάννα γίνει παράδειγμα προς μίμηση στις κούφιες κυρίες της χλιδής και της «μόστρας» (και θα γίνει, ο κόσμος να χαλάσει!) έ, τότε θα πούμε πως επί τέλους κάτι αλλάζει στη δόλια πατρίδα…

Κατά τα άλλα βροντές και αστραπές σήμερα από τη μία με το φορολογικό από την άλλη με την επέτειο Γρηγορόπουλου… Τσούζουν αμφότερα.

 

[email protected]

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ