Η χαμένη τιμή της Ιφιγένειας…

 

Η Ελλάδα έχει επιστρέψει σε καθεστώς Αποικίας, μάλιστα κατά τον τρόπο που την περιγράφει ο Καβάφης στο φερώνυμο ποίημά του –δεν

 

πήγαιναν καλά τα πράγματα στην Αποικία, εκλήθησαν λοιπόν απ’ τη Μητρόπολη σοφοί, ελεγκτές, επαΐοντες και τιμητές- όλοι

άνθρωποι (τρόπος του λέγειν) αυτών που τους αξίζει να ζουν μια πλούσια ζωή, δηλαδή των Δυνατών, και βάλθηκαν να μετρούν, να ζυγιάζουν και να εξετάζουν. Ωστε με τα κατάλληλα μέτρα, αφού ληφθούν, να ανακάμψει η Αποικία. Τότε. Τώρα

τα ίδια κι εφ’ ημάς. Μας μετρούν και βγαίνουμε λειψοί. Μας ζυγιάζουν και βγαίνουμε κατηγορία πτερού. Μας πτύουν

και μας φορμάρουν κι άλλα μέτρα. Εχει γίνει η Αποικία τούτη, η χαρά του Προκρούστη.

Ομως, μη θαρρείτε πως τα πράγματα βαίνουν προς το καλύτερο στη Μητρόπολη. Αν η Αποικία, η Ελλάδα, έχει

 

γίνει κάτι χειρότερο απ’ τη Σύβαρη πριν να βουλιάξει μέσα στα επίχειρα των επιλογών της – μια κινούμενη γλίτσα, άλλο τόσο η Μητρόπολη, η Γερμανία, επιστρέφει σε ένα ζοφερό παρελθόν γεμάτο από φαντάσματα αμαρτιών που δεν έχουν ακόμα εξιλεωθεί.

Αίφνης (που ουδόλως ξαφνικό είναι) habemus πάλι Βέρμαχτ (έστω κι αν πλέον την ονομάζουν Μπούντεσβερ).

Η είδηση είναι τρομακτική (κι ίσως αποδειχθεί τρομερή), αλλά πέρασε στα ψιλά, όπως επισημαίνει ο εκλεκτός συνάδελφος κ. Γιώργος Δελαστίκ, που την αναδεικνύει στο χθεσινό «Εθνος».

Το Ανώτατο Γερμανικό Δικαστήριο προχώρησε σε μία ερμηνεία του Γερμανικού Συντάγματος, με την οποίαν δίνεται η δυνατότητα στη Γερμανική κυβέρνηση (χωρίς καν την έγκριση του Γερμανικού Κοινοβουλίου) «να κατεβάζει τον στρατό στους δρόμους».

Ναι! έτσι ακριβώς όπως το διαβάζετε!

Δίνεται η δυνατότητα στην κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει τον στρατό στο εσωτερικό της χώρας εναντίον οποιουδήποτε «εσωτερικού εχθρού», τον οποίον το Ανώτατο Δικαστήριο δεν μπαίνει καν στον κόπο να προσδιορίσει.

Δίνεται δηλαδή η δυνατότης να χρησιμοποιηθεί ο Γερμανικός Στρατός μέσα στις Γερμανικές πόλεις με πλήρη οπλισμό, αγχέμαχα όπλα, οχήματα, χημικά, τανκς, ελικόπτερα, αεροπλάνα, για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε «εσωτερική απειλή»! Τρομοκράτες; ή μήπως απεργούςστιγματισθεί ως τρομοκράτες; ή μήπως διαδηλωτές

 

Οι ενστάσεις σε αυτήν την απόφαση ορισμένων πολιτικών κι εφημερίδων περιορίζονται στο αν μπορεί το Ανώτατο Δικαστήριο να ερμηνεύει έτσι το Σύνταγμα ώστε να παράγει… νέο Σύνταγμα! Ησσονος σημασίας ενστάσεις, όπως και του SPD, ότι δηλαδή ο στρατός νομιμοποιείται να επεμβαίνει στο εσωτερικό της χώρας μόνον άοπλος και μόνον για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών ή ανθρωπιστικών κρίσεων.

Και χαρακτηρίζω ήσσονος σημασίας αυτές τις αντιδράσεις, διότι έχουν προηγούμενο αναποτελεσματικότητας.

Και τούτο διότι, όταν επετράπη, πάλι με «ερμηνεία» του Γερμανικού Συντάγματος στην Μπούντεσβερ να επιχειρεί εκτός γερμανικών συνόρων, πάλι και τότε οι αντιδράσεις ήταν νομικού κυρίως χαρακτήρα, πάλι και τότε η είδηση είχε περάσει στα ψιλά.

Κι όμως η Γερμανία, λόγω του μιλιταριστικού της παρελθόντος (1870-1918) και της ναζιστικής φρίκης (1933-1945), ήταν πολύ προσεχτική, καθώς και το Σύνταγμά της πολύ αυστηρό στα θέματα που αφορούν στον στρατό και τη στρατιωτική δράση.

Κι όμως! Απαλά απαλά και λάου λάου η χώρα άρχισε να κατεβαίνει τη σκάλα του κακού, κυρίως μετά την επικράτηση της νεοφιλελεύθερης αντεπανάστασης στην ίδια και διεθνώς.

Ετσι βρέθηκε η Μπούντεσβερ (ευφημισμός πλέον της Βέρμαχτ) να εκστρατεύει και να επιχειρεί στο Αφγανιστάν, ενώ αυτήν τη στιγμή -σήμερα- ο Γερμανικός Στρατός και οι μυστικές υπηρεσίες ανακατεύονται με όσα συμβαίνουν στη Συρία.

Το αδιανόητο έχει ήδη συμβεί!

Και κάνει ένα ακόμα βήμα, προς το αποτρόπαιο!

Στο εξής ο Γερμανικός Στρατός θα είναι διαθέσιμος στη Γερμανική κυβέρνηση για νομιμοφανές πραξικόπημα.

Ακούγεται απίθανο

Αν πριν από είκοσι χρόνια σας έλεγαν ότι η Μπούντεσβερ θα εξεστράτευε στο Αφγανιστάν, απίθανο δεν θα σας φαινόταν;

Αλλά, γιατί αυτή η «ερμηνεία» (στην πραγματικότητα τροποποίηση) του Γερμανικού Συντάγματος απ’ το Ανώτατο Δικαστήριο (κι ούτε καν τη Γερμανική Βουλή); Γιατί συνέβη;

Διότι η γερμανική εργατική τάξη και μαζί της πλήθος Γερμανών εργαζομένων και ανέργων έχουν πάει στην κόλαση της ευέλικτης εργασίας και της ευτελούς αμοιβής. Διότι το επίπεδο ζωής των πολλών και των απλών στη Γερμανία πέφτει.

Διά παν λοιπόν ενδεχόμενο, στο εγγύς ή απώτερο μέλλον, οι Δυνατοί της Γερμανίας διασφάλισαν τη δυνατότητα νόμιμης χρήσης του Στρατού για έργα ανίερα, απάνθρωπα και στην ουσία τους παράνομα.

 

Και επειδή οι καθ’ ημάς Δυνατοί και τα παρ’ αυτοίς παπαγαλάκια, σμπιρόνια και λοιπά ασπόνδυλα θαυμάζουν ό,τι συμβαίνει στη Γερμανία και γενικώς στην Εσπερία, όπως θαυμάζουν οι μαϊμούδες τα αφεντικά τους (έστω μόνον κατά το παπιγιόν και τις τιράντες), ουδόλως αποκλείεται

αν η… τύχη το φέρει και η χρεία το ζητά, να μας καθίσουν κι εμάς στον σβέρκο (που, κατά τα άλλα, ζυγόν δεν υποφέρει) κανένα σύνταγμα λοχίες κι ανθυπασπιστές, αν

ο χωροφύλαξ, ο αστυφύλαξ και τα λοιπά δημοκρατικά ΜΑΤ αποτύχουν να επιβάλουν τον «νόμο και την τάξη» στις άτακτες μέρες που έρχονται…

Απίθανο

Οταν προβοκάτορες παρά τω Πρωθυπουργώ όπως ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης ταυτίζουν την τρομοκρατία με τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν η ρητορική της ίδιας της Ν.Δ. κινείται διά του εκπροσώπου της κ. Κεδίκογλου στο ίδιο μήκος κύματος, τότε τίποτα δεν είναι απίθανο.

Η ανεργία στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης έφθασε στο 28%! Η ανεργία στην Ελλάδα έχει φθάσει ήδη στο 23%! Οι μπουρδολογίες των μπυραριών που οδήγησαν εκείνη την εποχή στον «Τρόμο και την Αθλιότητα του Γ’ Ράιχ» θυμίζουν κατά πολύ τη χρυσαυγίτικη μπουρδολογία που πλημμυρίζει σήμερα στην Ελλάδα τους καφενέδες και το διαδίκτυο.

Η μετατροπή του άσπρου σε μαύρο πάει να γίνει εθνικό σπορ (μαραθώνιος προς τον όλεθρο).

 

Και οι φύλακες δεν φαίνεται να γρηγορούν, άσε που οι Χήνες του Καπιτωλίου ερίζουν μεταξύ τους έριδα, εν καιρώ

Ερινύα…

 

email:  [email protected]

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ