Το ΚΚΕ;...

Πρώτη καταχώρηση: 21/08/2012 - 08:00

Τελευταία δημοσίευση: 21/08/2012 08:00Ο Στάθης στον eniko

Το ΚΚΕ;...

Το καλοκαίρι φεύγει, οι μέρες μικραίνουν, η κρίση βαθαίνει, ο Σεπτέμβρης έρχεται φέρνοντας αυτήν τη φορά μαζί του εκτός απ’ τη μελαγχολία του και την οργή των πολιτών.

Παγιδευμένη η Ελλάδα στις απαιτήσεις της κυρίας Μέρκελ για μια χώρα - ειδική οικονομική ζώνη των 412 Eυρώ το μηνιάτικο, ήδη ασφυκτιά.

Η διαχείριση αυτής της ασφυξίας απ’ την τριτοκοσμική -τριτοκατωκοσμική- τριανδρία της ελεεινής μορφής που απλώς εκτελεί τις εντολές που λαμβάνει από τους Τοκογλύφους, ή στην πτώση αυτής της κυβέρνησης θα οδηγήσει μέσω εκλογών ή επίσης στην πτώση της μέσα από εξέγερση.

Κατά τούτο οι συσχετισμοί μεταξύ των κομμάτων, καθώς και οι εξελίξεις στο εσωτερικό τους αποκτούν κρίσιμο ειδικό βάρος. Και κατά τούτο επίσης η αταραξία του ΚΚΕ αφήνει κατάπληκτους όσους αριστερούς, ακόμα και δεξιούς, πόσω μάλλον κομμουνιστές (μέλη ή όχι του κόμματος) εξακολουθούν να ελπίζουν σε μια πιο αποτελεσματική προς όφελος του λαού παρέμβαση του κόμματος της εργατικής τάξης στις εξελίξεις.

Είναι παράδοξο, αλλά αυτό που φαίνεται να διαπερνάει τη ρητορική (όχι όμως απαραιτήτως και τον προβληματισμό) του κόμματος είναι μια ναρκισσιστικά επαναλαμβανόμενη δήλωση δικαίωσης. Οτι οι θέσεις του κόμματος, κυρίως ως προς τις δυνατότητες μιας αριστερής διακυβέρνησης στο πλαίσιο του καπιταλιστικού συστήματος, επιβεβαιώνονται.

Το θέμα δεν είναι ότι μια τέτοια άποψη είναι αριστερίστικη, για την ακρίβεια τροτσκιστική, ούτε ότι έτσι το ΚΚΕ αυτοακυρώνεται ως καθοριστική δύναμη για τις εξελίξεις, ώσπου ο λαός να επιλέξει τον σοσιαλισμό και να του δώσει την ανάλογη εντολή. Το θέμα είναι η ίδια η επιβεβαίωση. 

Ο ρόλος ενός κόμματος, και μάλιστα ενός κόμματος όπως το ΚΚΕ, δεν είναι να επιβεβαιώνεται, αλλά να μη χάνει το δίκιο του.

Κι ακόμα περισσότερο να μην πετάει με την πολιτική του το δίκιο του λαού στα σκυλιά, φέρνοντας το εκλογικό του ποσοστό στο 4,5%!

Ο ρόλος του ΚΚΕ δεν είναι ο ρόλος του προφήτη, αλλά του μπροστάρη. Δεν είναι ο ρόλος της Κασσάνδρας που επιβεβαιώνεται ότι θα πέσει η Τροία, αλλά του Εκτορα που αγωνίζεται να μην πέσει.

Αυτή η πικρόχολη αυταρέσκεια του «εμείς τα βλέπαμε και τα είπαμε», δεν αποκαθιστά το γεγονός της πολιτικής αποτυχίας να δει τα ίδια κι αναλόγως να φερθεί ο λαός.

Αν υποθέσουμε ότι το ΚΚΕ έχει ιστορικό δίκιο (και κατά τη γνώμη μου έχει) κι όμως καταφέρνει να το χάνει τόσο εύκολα, τότε η στρατηγική του και η τακτική του έχουν πρόβλημα. Εκτός κι αν δεχθούμε ότι έχει πρόβλημα ο λαός, οπότε πρέπει να τον αλλάξουμε, όπως έλεγε ειρωνικά ο Μπρεχτ, ή να δεχτούμε ότι πρέπει να «διορθώσει την ψήφο του», όπως τον κάλεσε στα σοβαρά η Αλέκα! (Και ο λαός όντως την «διόρθωσε» και έστειλε το κόμμα στο ιστορικό χαμηλό του 4,5%)...

Η στιγμή ήταν κρίσιμη κρίση!- μάλιστα ιστορική. Το ΚΚΕ κάνοντας ένα λογικό άλμα αποφάνθηκε ότι το πρόβλημα δεν ήταν το Μνημόνιο, αλλά ο καπιταλισμός! Θεϊκό! Λες και δεν ξέραμε όλοι ότι το Μνημόνιο είναι μια έκφανση (τρομερή όμως έκφανση) της διαρκούς καπιταλιστικής κρίσης!

Ομως, το λογικό αυτό άλμα (στο κενό όπως απεδείχθη) ήταν η μόνη θεωρία που επέτρεπε στο ΚΚΕ να μη συμπαραταχθεί με άλλες αριστερές αντιμνημονιακές δυνάμεις (πλην όμως... αμαρτωλές)

Αυτή η διεκδίκηση καθαρότητας από πλευράς του ΚΚΕ δεν ήταν παρά αυτό που απεδείχθη: μια σεχταριστική υπεκφυγή. Κρατώντας το ΚΚΕ τον εαυτόν του στα απόσκια, έστειλε την πολιτική του (κι όχι μόνον την εκλογική του επιρροή) στα αποκαΐδια.

Αν το ΚΚΕ είχε σήμερα 10% και -γιατί όχι;- 15%, όλα, εις ότι αφορά τη δυναμική του λαού, θα ήταν αλλοιώς.

Είναι παράδοξο (διότι είναι παράλογο) να επιμένουν ορισμένοι του ΚΚΕ σε αυτήν την άχρηστη για τον λαό (με βάση τη συγκυρία) γραμμή.

Η ψήφος προς το ΚΚΕ ήταν και είναι μια δύσκολη ψήφος - προϋποθέτει βαθιά πολιτικοποίηση, γνώση και ευαισθησία. Η ψήφος απομάκρυνσης απ’ το ΚΚΕ είναι ακόμα δυσκολότερη - προϋποθέτει απογοήτευση και για πολλούς βαθύ τραύμα.

Το ΚΚΕ κατάφερε το δεύτερο, ενώ ήταν κρίσιμο για τη χώρα, αλλά και τους άλλους Ευρωπαϊκούς λαούς να επιτύχει το πρώτο.

Ηταν υποχρεωμένο να επιτύχει το πρώτο.

Τώρα τα πράγματα έχουν γίνει ακόμα πιο κρίσιμα, κάθε μέρα καταστρέφονται ζωές, ταυτόχρονα όμως όλο και πιο πολλοί πολίτες χάνουν τις αυταπάτες τους για τον δικομματισμό και το πελατειακό σύστημα.

Οι εξελίξεις θα είναι γοργές και παρ’ ότι οι καιροί ου μενετοί, υπάρχει ακόμα ο χρόνος και κυρίως η ανάγκη να επανασχεδιάσει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος τη στρατηγική του....

 

 

email:  stathis@enikos.gr

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε τους τηλεφωνικούς αριθμούς του enikos.gr και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις.

Tηλ. 6944 05 05 05 και 6944 06 06 06

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το enikos.gr:

 

e-mail: info@enikos.gr

Tηλ: 210 87 88 006-007-008

Fax: 210 87 88 200

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο:

όνομα
e-mail
σχόλιο
 
 
*

To όνομα είναι υποχρεωτικό πεδίο. Το e-mail δεν θα εμφανίζεται.
To σχόλιο σας θα εμφανιστεί στο site με μια μικρή καθυστέρηση.
Η δημοσίευση του σχολίου σας θα ολοκληρωθεί μόλις επιβεβαιώσετε ότι εσείς είστε ο σχολιαστής, μέσα από το email σας.

Σχόλια (164)
 • TheodorΤρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012, 20:12
  Τότε αγαπητέ κ. Στάθη ας έρθετε κι εσείς να βάλετε το χεράκι σας για να παίξει ξανά τον ρόλο που του αρμόζει το ΚΚΕ. Ξέρετε κάτι; Βαρέθηκα να βλέπω ανθρώπους που είναι απ έξω από το χορό και μου καμώνονται ότι ξέρουν πολλά τραγούδια... Βαρέθηκα να βλέπω ανθρώπους που αποφάσισαν να φύγουν από το ΚΚΕ, να χωρίσουν οι δρόμοι τους και μετά να ζητάνε από το ΚΚΕ να κάνει αυτό ή να κάνει το άλλο... Το ΚΚΕ θα αποφασίσει με αυτούς που το στηρίζουν για το πως θα πείσουν τον κόσμο... Όποιοι πιστεύουν στο ΚΚΕ και πιστεύουν στο ρόλο του, ας έρθουν. Α και μην "κλαίτε" για το 4, 5% που πήρε το ΚΚΕ... Αυτά τα αποτελέσματα είναι στιγμιότυπα μιας ιστορίας. Το δίκιο και η πρόοδος της ανθρωπότητας είναι πάνω από μια εκλογική (με τρομοκρατία, φόβο που έκανε να επιλέξει ο κόσμος ρεφορμισμό και "σον σον και μη μου άπτου" αριστερά και δεξιά φασιστική και μη) αναμέτρηση... Α, και ανεβάστε εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ το επίπεδο της αντιπαράθεσης... Δεν είναι αντιπαράθεση γιατί πάνε οι Going through στο φεστιβάλ.. Αυτά είναι για στήλη παραπολιτικής ή για tabloid περιοδικά...
 • Φίλιππας ΠατεράκηςΤρίτη 28 Αυγούστου 2012, 12:25
  Είστε τόσοι πολλοί εσείς που υπερασπίζεστε το ΚΚΕ (συμπεριφερόμενοι όχι και με τον καλύτερο τρόπο πολλές φορές). Θα ήθελα να ήξερα πόσοι από σας πεινούν πραγματικά ή δεν είναι βολεμένοι (γιατί δόξα τω Θεώ, το Κόμμα φροντίζει κι αυτό τα παιδιά του, όσο περισσότερο μπορεί). Τι πιο ρατσιστικό άραγε; Θα μου αρχίσετε τώρα πάλι τα περί... Γκέμπελς, γερμανοτσολιάδων, πρασινοφρουρών και τα τοιαύτα. Μεγάλωσα σε οικογένεια και περίγυρο ΚΚΕ. Μεγαλώνοντας... και καταλαβαίνοντας περισσότερο... βλέποντας... ακούγοντας... απομακρύνθηκα από το ΚΚΕ. Έγινα ό, τι χειρότερο!!! Αναθεωρητής!! Στο τέλος του Λυκείου και μετά σαν φοιτητής... στον Δ.Α.!! Δεν κράτησε πολύ... Ενώ οι άλλοι είχαν σκληρή κομματική γραμμή και έδιωχναν (και διώχνουν) όποιον είχε μια γνώμη διαφορετική, τούτοι εδώ... από την πολλή ανάλυση και κουβέντα... γίνονταν χίλια κομμάτια!!! Σιχαμάρα. Τελικά ούτε αυτοί δεν άξιζαν!!! Μια Αριστερά διαλυμένη, άχρηστη... τι να προσφέρει στον κόσμο; Αν δεν κάνετε κάτι κύριοι, δεν με ενδιαφέρει τι και πώς, αν δεν κάνετε κάτι όλοι σας, καταστρεφόμαστε. Και τότε δεν θα έχουν νόημα ούτε οι βαθυστόχαστες θεωρητικές αναλύσεις του ΚΚΕ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε κανενός. Η τράπουλα είναι στο χέρι σας. Μοιράστε τη σωστά, φτιάξτε τα χαρτιά και πάρτε την παρτίδα, έστω και πλαγίως. Αλλιώς, ακόμα κι αν έχετε το άλλοθι ότι δεν κυβερνήσατε, ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.
  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 • ΔημήτρηςΠαρασκευή 24 Αυγούστου 2012, 16:06
  @δαρβίνος

  Θα σταθώ στο "ανελευθερος".
  Χωράει πολύ κουβέντα. Ένα κοινωνικόπολιτικό/οικονομικό σύστημα που καταφέρνει να παρέχει άριστες συνθήκες ζωής ή να βάζει μπροστά το ευ ζην του λαού του και όχι τα μικροσυμφέροντα ή τα κέρδη ολιγων, μάλλον

  δεν θα πρέπει να έχει θέμα με τις λαΪκες ελευθερίες, έτσι δεν είναι;

  Ένα κράτος, (γιατι για σοσιαλιστικά κράτη μιλάμε), στα οποία Συνταγματικό κυτταρο της εξουσίας του δεν είναι μια Βουλή, Συνταγματικά δεν προστατευει την ιδιοκτησία και ότι αυτή συνεπάγεται, αλλά

  δίνει τον έλεγχο των αποφάσεων σε συνελευσεις βάσης, σε οργανα εκλεγμένα και ανακλητα από αυτες τις συνελευσεις,

  που ο εκπρόσωπος των συνελευσεων είνια ο διευθυντης του εργοστασιου ή ο υπουργος

  με ανακλητη θητεία ανα πάσα στιγμή,

  δεν είναι κράτος που ενθαρρύνει την ανελευθερία, έτσι δεν είνια;

  Από την άλλη, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ονομαστηκε "ψυχρος πόλεμος" και στόχος του ήταν η καταστροφή του σοσιαλιστικου κράτους με κάθε τρόπο!

  Δεν μπορει απο τη μια να παρέχεις τα πάντα για το λαό σου και απο την άλλη να μην έχει καμια αξια η ανθρωπινη ζωή! Εϊναι έννοιες και καταστάσεις που δεν συμβαδίζουν!

  Είχε πει, πχ, σε ομιλία του ο Κάστρο το 1996: "...αν υπάρχει ιατρικό μηχανημα που θα βοηθησει τον Κουβανικό λαό, προτιμάμε να μην πάρουμε πετρέλαιο και να αποκτήσουμε το μηχάνημα..."

  Την ίδια στιγμή, η υπερακτια προπαγάνδα και οι εντος ΚΟυβας αποπειρες αποσταθεροποίσησης του κράτους έχουν ένα τεράστιο...ευρος! Μουσίο έχουν φτιάξει οι Κουβανοι μόνο με τις αποπειρες κατα της χωής του Κάστρο.

  Στον εχθρο αυτής της κοινωνίας, της κοινωνίας των πολλων, δεν έχω κανένα οικτό. Προσπαθει να επαναφέρει το παλιο, το σάπιο, πατώντας ίσως σε αδυναμιες του νέου.
  Κάτι ακόμα: Η Κίνα έχει αλλάξει ρώτα εδώ και δεκαετίες. Δεν έιναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα για τη σοσιλαιστική οικοδόμηση. Κράτος που αποδεχεται δύο διαφορετικές, εχθρικες η μια στην άλλη, οικονομικες ζώνες, απλα δε θελει να πει ότι τα έχει εκχωρήσει όλα στο κεφάλαιο!

  Η Β. Κορέα είναι μια άλλη υποθεση. Εγώ δεν γνωρίζω απολύτως τίποτα για το εσωτερικό της. Από που μας παρέχουν πληροφορίες, αφου το ίδιο το κράτος δεν έχει επικοινωνιακη εξωτερική πολιτική;

  Αν το ψάξεις λίγο θα δεις ότι ΟΛΕΣ οι πληροφορίες παρέχονται απο παραμάγαζα του State Department των ΗΠΑ. Και το κάνουν και πολύ χοντροκομμένα μάλιστα!


  Δ.

  ΥΓ: Δεν είμαι γκατζετάκιας πάντως. Απλά χρησιμοποιώ τις νεες τεχνολογίες εξ αναγκης 2 δεκαετίες τώρα! Με απλη εξάσκηση δε η χρήση τους είναι πολύ ...ευκολη!
 • ΒΠαρασκευή 24 Αυγούστου 2012, 15:00
  Έχεις δίκιο Στάθη. Ενότητα και μόνο ενότητα. Ανθρώπων, κινημάτων κομμάτων. Γιατι αλλιώς θα είμαστε πάντα τα ´´ηρωικα θύματα ´´ κάθε λογής σκυλιών.....
 • δαρβίνος που γελάΠαρασκευή 24 Αυγούστου 2012, 14:36
  @Δημήτρης

  Είναι φανερό ότι κινούμαστε σε διαφορετικό μήκος κύματος, αλλά θα θεωρήσω ότι φταίω εγώ. Είστε μέσα στις γραμμές ενός κόμματος και πολεμάτε μέσα από αυτές με ότι υπέρ και κατά έχει αυτό. Εγώ είμαι ανεξάρτητος -απλός πολίτης αν θέλετε- και τα βλέπω διαφορετικά τα πράγματα χωρίς να εννοώ ότι αυτό είναι το σωστό και η δική σας προσέγγιση λάθος.

  Όταν έγραψα για τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ -βάζοντάς τους σε εισαγωγικά- εννοούσα ότι ένα κόμμα που έχει επαναστατικές βλέψεις δεν έχει στην ουσία ανάγκη από ψηφοφόρους. Έχει ανάγκη από τον λαό να το αγκαλιάσει και να το βοηθήσει να φέρει την ανατροπή όπως το εννοεί αυτό. Ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ ότι το ΚΚΕ -ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα με την ίδια φιλοσοφία- βρίσκεται στη βουλή είναι γιατί έτσι μπορεί να απευθυνθεί ποιό εύκολα στό λαό. (Ο άλλος είναι να σε ενδιαφέρει η εξουσία). Δεν θα σχολιάσω αν αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος ή τι επιτυχία έχει μέχρι τώρα -είναι άλλη κουβέντα. Και σας παρακαλώ μην μου γράψετε για τους αγώνες που δίνει στο πλευρό των εργαζομένων -τους ξέρω και τους αναγνωρίζω. Θα μπορούσε όμως και εκτός βουλής να καταφέρει τα ίδια.

  Είμαι από τους τελευταίους που θα έκαναν κριτική στή στάση του ΚΚΕ εναντίον του ναζισμού-φασισμού τον Β'ΠΠ. Για την ακρίβεια δεν έχω να του προσάψω απολύτως τίποτα. Το ίδιο ισχύει για τον κ.Ζαχαριάδη -που δεν γνωρίζω πάρα πολλά- και πολύ περισσότερο τον Άρη Βελουχιώτη.

  Δεν θα δεχόμουν ποτέ ανοχή σε μισητά, δολοφονικά και ανελεύθερα καθεστώτα όπως του Πινοσέτ ή του Φράνκο και κανένα χάιδεμα αυτιών σε κυβερνήσεις που αν και δημοκρατικά εκλεγμένες καταπιέζουν, επεμβαίνουν, ληστεύουν, δολοφονούν ξένους λαούς ή και τους δικούς τους. Δεν έγραψα ούτε εννούσα ότι αυτό κάνει το ΚΚΕ.

  Δεν μπορώ όμως και να κλείσω τα μάτια στις ακρότητες που έγιναν στη Σοβιετική Ένωση και σε χώρες του ανατολικού μπλόκ, στους πυροβολημένους στο τείχος του Βερολίνου, στους πνιγμένους στα νερά μεταξύ Κούβας και ΗΠΑ ή στην υποτίμηση της αξίας της ζωής σε χώρες όπως η Κίνα και η Β.Κορέα.
  Για εσάς αυτά μπορεί να είναι ανύπαρκτα, αποτέλεσματα της ''προσπάθειας ανατροπής του εργατικού κράτους'' ή χειρότερα παράπλευρες απώλειες. Για μένα είναι άνθρωποι που καλώς ή κακώς διαφωνούσαν.

  Θα μπορούσατε να (ξανα)γράψετε για τις άριστες συνθήκες διαβίωσης -και πολλά άλλα- στις σοσιαλιστικές χώρες του παρελθόντος. Πιστέψτε με τα ξέρω. Η αδερφή μου θεραπεύτηκε από χρονίζουσα ασθένεια στο -άριστο- σύστημα υγείας της Σοβιετικής Ένωσης κατά το παρελθόν. Σαν άνθρωπο όμως δεν μου φτάνουν αυτά. Πρώτα έχω τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία του ανθρώπου.

  Έχουμε όμως και μία βασική διαφωνία. Εγώ θεωρώ ότι ο άνθρωπος σαν είδος δεν μπορεί -όπως είναι σήμερα- να φτάσει σε μία κοινωνία όπως την φαντάζεται ο κομμουνισμός και ο αναρχισμός. Εσείς πιστεύεται ότι μπορεί και μάλιστα ίσως σε εύλογο χρονικό διάστημα. Αυτό δεν μας κάνει υποχρεωτικά αντίπαλους. Θεωρώ μια αντιεξουσιαστική κοινωνία σαν την κορύφωση που θα μπορούσε να φτάσει ο ανθρώπινος πολιτισμός. Ίσως αν ο καθένας προσπαθεί για το καλύτερο -για αυτόν και τους δίπλα του- κάποτε να το καταφέρει. Με τον τρόπο που προσπαθεί σήμερα ή προσπάθησε κατά το παρελθόν δεν με το πιστεύω.

  Ας μείνει εδώ το θέμα. Και για να ελαφρύνω λίγο την κουβέντα, αν πράγματι κάνετε αυτές τις αναρτήσεις στο μπλόγκ από κινητό συγχαρητήρια! Εγώ με το ζόρι γράφω απλά sms...

  Καλημέρα και καλή υγεία.
 • ΔΗΜΗΤΡΗΣ...ΧΧΧΠέμπτη 23 Αυγούστου 2012, 22:56
  Προβλημα ..ΠΡΟΒΛΗΜΑ -πες μου πως το λυνεις;
  Ρε τετοιο δαιμονιο που κρυβοταν;(η ασυναρτησια με την λασπη ανακατεμενη).
  Αστυνομε Σαινι πες μου πως το λυνεις;
  βρεθηκε DNA υλικο στα Χ στο ''ελευθερο'' εργαστηριο του καταπληκτικου μας Σαινι

  Τα στοιχεια οντως ειναι ατρανταχτα.Παλι με ανακαλυψες Σαινι!
  Τωρα τι θα κανω;Εισαι αΣΤΑΜΑΤΗτος αστυνομε ΣΑΙΝΙ, με αποκαλυψες παλι!....Εισαι ΞΕΦΤΕΡΙ Σαινη
 • ΣαμιώτηςΠέμπτη 23 Αυγούστου 2012, 16:47
  Κύριε Στάθη, ¨εχω σταματήσει απο καιρό να συμμετέχω στο διάλογο μέσω της στήλης σας γιατί πολλά σχόλιά μου (καθ' όλα πολιτικά) δεν αναρτήθηκαν ποτέ.
  Όμως σήμερα με το άρθρο σας ξεπεράσατε κάθε προηγούμενο. Κατηγορείτε το ΚΚΕ για αταραξία μπροστά στη λαιλαπα της τρικομματικής. Μα καλά δεν πήρατε χαμπάρι στις διακοπές που βρισκόσασταν τις πρωτοβουλίες του ΚΚΕ για μια σειρά επείγοντα και καφτά θέματα μέσα στη Βουλή και στο κίνημα;Τι ήταν αυτό που κινήθηκε μέσα στη καλοκαιρινή ραστώνη των ψευδαισθήσεων εκτός απο τους κομμουνιστές μέσα απο τις λαΙκές επιτροπές, τα σωματεία , τις επιτροπές ειρήνης, το αγροτικό κίνημα κλπ; Κανείς άλλος!!!
  Ο δε οικείος σας χώρος της "κυβερνώσας αριστεράς" κάθετε και περιμένει πότε θα "γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη" οταν η τρικομματική καταρρεύσει υπο το βάρος των ανομημάτων της.
  Μέχρι τότε βέβαια δεν χάνει την ευκαιρία για χαρτοπόλεμο κούφιων ανακοινώσεων και σχολιασμών του γνωστού στύλ: " για όλα φταίει η κυβέρνηση , οχι γιατί ακολουθεί κατα γράμμα τις εντολές των πλουτοκρατών αλλά γιατί χωρίς να τα χαλάσει μ' αυτούς που έχουν την οικονομική εξουσία μπορούσε να εφαρμόσει μια άλλη πολιτική - σαν αυτή που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ;- με ολίγη απο κοινωνική προστασία, όχι βέβαια για όλα τα λαϊκά στρώματα, αλλά μονον για όσους δεν έχουν κυριολεκτικά να φάνε.Μια πολιτική που "ξορκίζει με τον απήγανο" την ρήξη με την Ε.Ε, αλλά ασκεί πολεμική ρητορική κατα του μνημονίου.Του οποίου βέβαια είναι άκαιρο να ψηφίσουμε την ολοκληρωτική κατάργησή του μαζί και των δανεικών συμβάσεων και των εφαρμοστικών τους νόμων (όπως "αριστερίστικα" και "τροσκιστικά" προτείνει το ΚΚΕ), αλλά να περιοριστούμε σε κάποιες βελτιώσεις ακροτήτων τους. Διότι συν τοις άλλοις δεν θέλουμε να φύγουμε απο την Ε.Ε και την Ο.Ν.Ε, αλλά να τις κάνουμε φιλολαϊκές παραμένοντας ταυτόχρονα και φιλοκαπιταλιστικές".
  Αυτή είναι η ρεαλιστική πολιτική στην οποία προσκαλείται να ενδόσει το ΚΚΕ, διότι διαφορετικά.... καλά έπαθε και πήγε στο 4, 5% πράγμα για το οποίο τόσο πολύ (σνίφ! σνίφ!) λυπάστε κύριε Στάθη.
  Ευχαριστούμε πολύ αλλά δεν θα πάρουμε.Ενότητα λαϊκή είναι αυτή που πετυχαίνεται πάνω σε πρόγραμμα και θέσεις που υπηρετούν αποκλειστικά τα λαϊκά συμφέροντα, και όχι πάνω σε κενολογίες όμορφα στολισμένες με δεκάδες κοσμητικά επίθετα και σε νεφελώδεις διακηρύξεις ειπωμένες για να ευχαριστούν όλα τ' αυτιά. Πλούσια και φτωχά.
  Απο ένα απειροελάχιστο κομματάκι αυτού του ακατάβλητου 4, 5% (που τόσο σας πονάει) σας λέω οτι ολαός δεν έχει ανάγκη απο κακέκτυπα κομμουνιστών, αλλά απο ΚΚΕ που δεν θα τον εγκαταλείψει ποτέ. Απο κεί και πέρα είναι δικαίωμά του αναφαίρετο το πότε θα αποφασίσει να κάνει το άλμα στο μέλλον, στη δική του εξουσία. Εξουσία που δεν πρόκειται να κερδηθεί με μία ψήφο και με το τηλεκοντρόλ στο χέρι. "Πρέπει να βρέξεις κώλο για να φάς ψάρι " λένε στο νησί μου.
 • ΔημήτρηςΠέμπτη 23 Αυγούστου 2012, 16:13
  @δαρβίνος

  Κατ' αρχήν συγνώμη για την αποδοση της παράθεσης του Καταστατικού σε λαθος πρόσωπο. Μόνη δικιολογία η ώρα (Μια τα ξημερώματα) και το μέσο (κινητο τηλέφωνο).

  Εντούτοις ήρθε ως συμπλήρωμα. Αυτό δεν αμφισβητειται.

  Ξαναγράφω λοιπον, ότι ναι, το ΚΚΕ θεωρει ότι λύση στο πρόβλημα της ανθρωπότητας είναι ο Σοσιαλισμός/ Κομμουνισμος.

  Και προφανώς εργάζεται προς αυτή την κατευθυνση.

  Και προφανως το παλιό συστημα δεν θα παραδωθει αμαχητί.

  Και πολλά άλλα. Όπως ότι το παρόν συστημα είναι υπευθυνο για το θάνατο ενος παιδιου κάθε δύ ο δευτερόλαπτα στον πλανητη! Εκει που εφαρμόστηκε ο πρώτος σοσιαλισμος δεν υπήρχε τέτοια στατιστική...Δεν είναι αυτό το θέμα!

  Στο σχόλιο σου, θεώρησες ότι το ΚΚΕ καλέι τον κόσμο να το "ψηφίσει" σε μια κοινωνία που αυτό θα εξουσιάζει.

  Αυτό όμως δεν είναι κάν στις θεσεις του ΚΚΕ! Πουθενα δε λεει ότι αυτο θα εξουσίαζει
  Λέει ότι έχει τα εργαλέια να αλλάξει την κοινωνία,
  Ότι έχει τα εργαλεία της οικοδόμησης της νέας κοινωνίας
  στην οποία εξουσία θα είναι ο εργαζόμενος
  μέσα από τις συνελέυσεις του
  από εκει που αυτος θα εκλέγει και θα εκλέγεται αμεσοδημοκρατικκα΄και θα έχει έλεγχο άμεσα πάνω στην παραγωγή.

  Συνεπώς, οι 10 σειρές σχολιασμός είναι εκτος πραγματικότητας για τη στρατηγική του ΚΚΕ.

  Επιπλέον, το σχόλιο για την αποκάτασταση ανθρώπων που έχουν...βιαιοπραγήσει, πρεέπει πραγματικά να το εξηγήσεις.

  Ο Ζαχαριάδης υπήρξε 10 χρόνια φυλακισμένος για τη δράση του ως κομμουνιστης.
  Παραδώθηκε στους ΝΑΖΙ και πέρασε τα 5 χρόνια του πολέμου στο Νταχάου.
  λΗταν επικεφάλης της Προσωρινης Δημοκρατικής Κυβέρνσηςη και αρχηγός του ΔΣΕ την περίοδο του εμφυλίου, όταν η συγκρουση είχε πραγματικά χαρακτήρα επαναστατικό / απελευθωρητικό.

  Εκτός αν ήθελες να γονατίσει το ΚΚΕ απέναντη στους Αγγλοαμερικάνους.
  Και όποιος το ακολουθησε ...βιαιοπράγησε! Αθωωνεις δηλαδή εκτέλεσεις, φυλακίσεις, βασανισμους και εξορίες και ίσως (ίσως) θα έπρεπε να γυρίσουν και το άλλο μάγουλο!

  Όσο για το Βελουχιώτη, που πάει πακέτο με το Ζαχαριάδη, μάλλον πάει πολύ να λες ότι ...βιαιοπράγησε (ως κοινός εγκληματιας) ο Πρωτοκαπετάνιος του Ελληνικου Λαϊκου ΑΠελευθερωτικου Στρατου! Δε νομίζεις;

  Δε θυμαμαι δε ιστορικα, το ΚΚΕ να συμφωνει με τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρεττανια, τη Ναζιστική Γερμανια, τη Γαλλία, τη σημερινή Ρωσσία.

  Γιατί αυτά τα ...καθεστώτα χρησιμοποιουν κατασταλτικές μεθόδους για την επιτευξη του σκοπου τους.

  Δεν ξέρω να συμφώνησε με την Χιλή του Πινοσετ, την Ισπανία του Φράνκο, την ΠΟρτογαλία, την Αργεντινή, την Ελλάδα κλπ, κλπ
  όπου για να τιθασευσουν το λαΪκό κίνημα που έβαζε ανοικτά και ειρηνικά ζήτημα εξουσίας τον σφάξανε!

  Εκτός αν αρχίσεις να θεωρεις την καταστολή της αντεπανάστασης, δηλαδή της προσπάθειας ανατροπής του εργατικου κράτους ...δημοκρατικό δικαίωμα!

  Μια ζυγαρια, δύο ζύγια. Σε ποιό κάθεσαι;

  Δ.
 • δαρβίνος που γελάΠέμπτη 23 Αυγούστου 2012, 12:54
  @Δημήτρης

  Κύριε, καταλαβαίνω πως έχετε δώσει τη ζωή και το χρόνο σας στό κόμμα -καλά κάνετε και ειλικρινά το σέβομαι. Φοβάμαι όμως ότι η έντονη ενασχόληση, σας έχει κάνει να μή βλέπετε κάποια απλά και κατ'εμέ αυτονόητα.

  Τό σχόλιο ''των 10 σειρών'' που έγραψα παρακάτω δεν φαντάστηκα ότι χρειαζόταν επεξήγηση. Για την ακρίβεια δεν πιστεύω ότι χρειαζόταν κάν η παράθεση του καταστατικού του ΚΚΕ που παρέθεσε ο κύριος Κ.ΜΙΧΟΣ -και όχι εγώ όπως βιαστήκατε να συμπεράνετε.

  Θεωρώ αυτονόητο ότι το ΚΚΕ θέλει να περάσει την κοινωνία από τον καπιταλισμό στον σοσιαλισμό. Θεωρώ αυτονόητο ότι αυτό θα φέρει ρίξεις και συγκρούσεις με όσους έχουν αντίθετη άποψη από αυτό. Θεωρώ αυτονόητο ότι ένα κόμμα που αποκαθιστά ιστορικά ανθρώπους που έχουν βιαιοπραγήσει -άμεσα ή έμεσα- επάνω σέ ανθρώπους ή συμφωνεί με καθεστώτα που χρησιμοποιούν κατασταλτικές μεθόδους ''για την επίτευξη του σκοπού'' νομιμοποιεί και τον εαυτό του. Ξέρετε αίμα δεν βγαίνει μόνο από το τρυπημένο από σφαίρα ή λόγχη σώμα. Αίμα -μεταφορικά και κυριολεκτικά- βγαίνει και από τον καταπιεσμένο, τον βασανισμένο ή φυμωμένο ''αντεπαναστάτη'' ή ''αντιδραστικό''.Οι κομμουνιστές πίστευα ότι το γνωρίζετε καλά αυτό.

  Αν εσείς πιστεύεται ότι ξαφνικά μια μέρα το 100% των Ελλήνων ή του παγκόσμιου πληθυσμού θα ασπαστεί το κομμουνιστικό ιδεώδες και θα περάσουμε σε μία αταξική κοινωνία χωρίς καμία εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο, δεν κινήστε απλά στα σύνορα της ουτοπίας αλλά κολυμπάτε μέσα σε αυτή.

  Καλημέρα και καλή υγεία.
 • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥΠέμπτη 23 Αυγούστου 2012, 12:41
  Μην τσιτώνεστε τόσο!!! Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, μας (μου) λείπει το ΚΚΕ του Χαρίλαου. Να βλέπατε τότε πως θα χασκογελούσαν οι Αδώνιδες!!!
 • @radical structuralistΠέμπτη 23 Αυγούστου 2012, 02:42
  Καταρχην, ο κ. Σταυρόπουλος δεν σε γνωρίζει και ούτε ασχολείται μαζί σου.Επίσης δεν έχω την γλυκύτητα του, για να πιστέψω ότι εισαι απλά ένας χουλιγκάνος.Αν πραγματι δεν εισαι οργανωμένος στην Χρυση Αυγή, μεγάλο κρίμα.
  Τρέξε γρηγορα να οργανωθείς.Θα κάνεις εξαιρετική καριέρα.Και θα αισθανθεις πολύ καλύτερα με τους ομοίους σου.Ενα ακομα φασιστάκι είσαι.Του χειρίστου είδους, μάλιστα.
 • ΔημήτρηςΠέμπτη 23 Αυγούστου 2012, 01:51
  @δαρβινος

  Βιαστικές να κανείς τον έξυπνο και εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα !
  Σου ζήτησα μια θεση που το ΚΚΕ καλεί το λαο να το στηρίξει ("ψηφίσει") για να καταστρέψει τον καπιταλισμό. Και εσυ μουπαραθετεισς το στόχο του κόμματος για ανατροπή του καπιταλισμού!

  Χάνεις τη βασική διάφορα του στηρίζω τους στόχους κάποιου πολιτικού φορέα απο το υιοθετώντας στόχους πολιτικού φορέα!

  Και οι κομμουνιστές αγωνίζονται για τη εγκαθίδρυση της σοσιαλιστικής κοινωνίας ΠΡΟΦΑΝΩΣ με καταστροφή του καπιταλισμού

  Εξουσία στο σοσιαλισμό όμως είναι οι εργατικές συνελεύσεις!αυτο παραλείψεις να το διαβάσεις στο προγράμματα του ΚΚΕ !

  Ας μη γράψω αλλα. Αιολες κριτικές που βασίζονται αποκλειστικά στην. ΑντιΚΚΕ προπαγάνδα και όχι στη πολιτική θεση του ΚΚΕ. Ισοδυναμο του "θα έρθουν οι κομμουνιστές και θα σας πάρουν τα σπίτια"!

  @χελιδωνα

  Πάλι έκανες λογικό άλμα! Στο σοσιαλισμό προφανώς η υπεραξία υπάρχει αλλα τα συμπεράσματα περί γραφειοκρατίας που τη νεμεται είναι για τον παλαιό των αχρήστων αφού η ίδια η ιστορία σε διαψεύδει: αν το σύστημα λειτουργούσε έτσι, δε θα χρειαζόταν η "γραφειοκρατία" ( για εμάς τους μαρξιστες η αστι κι τάξη που σήκωνε κεφάλι ενάντια στο σοσιαλιστικο κράτος αξιοποίωντας τις αδυναμίες του) να το ...καταργήσει και τη θεση του να φέρει πάλι το σοσιαλισμο!


  Η απλοποίηση δε των συνθηκών πριν την οκτώβριανη , δε στέκουν γιατι απλά η. Εξουσία στην τραγική Ρωσία είχε ήδη περάσει στα χέρια των καπιταλιστων! Όσο αχανείς εκτάσεις και αν είχαν οι κουλακοι, το ΑΕΠ είχε ως βάση τη βιομηχανική παραγωγή και όχι τΑ αγροτικά προϊόντα!

  Αν δεν γνωρίζεις, τουλάχιστον πριν αμφισβητήσεις τις κατακτήσεις των εργαζομένων στη ΕΣΣΔ ρωτά και ψάξε! Αλλιώς καταντας σαν το γραφικό αποβλήθηκε που αναπαράγει το δοκτωρ ζιβαγκο προκαλώντας απλά θυμιδία για το πως μπορει να σου γίνει το μυαλό Τυροπιτα αν το αφήνεις ανενεργό πολυ καιρό!

  ας μην μακρυγορουμε!

  Πολιτική οικονομία του καπιταλισμού λέγεται το βασικό σύγγραμμα.αιτε το κατέχεις, ή ανακύκλωσης χιλιοπαιγμενα ανεφαρμοστα και μη πραγματικά μοντέλα!

  Ο μαρξισμος δεν απέτυχε, ακριβώς γιατι ως μοντέλο προβλέπει σωστά όλη την ανάπτυξη του καπιταλισμού! Η εφαρμογή του σοσιαλισμού απο την άλλη, είναι δύσκολο εγχείρημα γιατι προϋποθέτει μαζική δράση πέρα απο εκπροσώπους και κλειστές ομάδες συμφερόντων. Και μέχρι σήμερα είναι το μονο σύστημα που έχει στο κέντρο του τον άνθρωπο
  Δ.
 • λευτερηςΤετάρτη 22 Αυγούστου 2012, 23:25
  πραγματι σαν ο χετος μπουκαρες, και εδω και πολυ καιρο που περιφερεσε- απο χωριον εις χωριον -απλα πλακα σου εκανα-οι σκεψεις σου και η κουλτουρα σου, σπαζουν κοκκαλα. αντε προλαβαινεις να τα καμεις τα τρια, ψψψ -2= 1-ψ-αρε!!!!!Ψυχοθεραπεια που σας χρειαζεται, θα ακουτε κκε και θα σας πιανει πανικος, γιατι ειστε σαν τον τιτανικο, και καλα που ηταν ο γιωργακης στο τιμονι και μας εσωσε. μην προσπαθειτε να μας ξανασωσετε εσεις οι χρυσαυγιτες..αρκετα..τωρα σιωπη τα κεφαλα μεσα η μερκελ με την εσωτερικη τροικα διαταζουν εγερθητι!!!ο στρατος που ετοιμαζει λεει να τον στειλει απο δω μερια, γιατι τα χρηματα που εβγαλε σε ενα χρονο απο εμας ηταν λιγα, θαρθουν να μας παρουν, να μας βαλουν σε πολυτελη ξενοδοχεια να δουλεψουμε, για να ξεχρεοσουμε.-ειδες κυριε με τα τρια χχχ πως ξεχρεονουμε-αυτο θα πει καπιταλισμος, νασαι ελευθερος μεσα στο κλουβι σου.καιρος δεν ειναι να συνενωθουμε σαν λαος περηφανος που ειμαστε και τα τρία χχχ να τα κανουμε τρια ψψψ, και οχι μονο και να τους γ------με.....
 • ΔΗΜΗΤΡΗΣ...ΧΧΧΤετάρτη 22 Αυγούστου 2012, 22:09
  Radical Structruralist
  κανετε μια δωρεαν υποθεση (κατα την γνωμη μου τουλαχιστον απρεπη)και την λετε σαν συμπερασμα(επιχειρημα) προς τους αλλους:οπως τον κανουμε μαγκα/, επιτηδες το κανει, ολα για τα λεφτα...
  Τωρα λετε οτι αυτο ειναι σωστο , ετσι πρεπει να λειτουργει ενας σωστος , εξυπνος επαγγελματιας ...και καλα κανει...
  ...Για το Υ.Γ. σας τωρα (επειδη δεν ειναι και τοσο σαφη ας πουμε) , να το παρω οτι κανετε δια μεσου καποιου(VAGELIS K) υπαινιγμο στα γραφομενα των αλλων ..και οποιον παρει ο χαρος;
 • Αντι.Μ.Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012, 20:34
  @Radical Structuralist.Συ είπας!Η χ.α.και το κκε έχουν το φανατικότερο κοινό, και κατ'επέκταση τους φανατικότερους οπαδούς.Και αν για τη φασιστική χ.α., ο φανατισμός ειναι ίδιον του φασισμού λόγω απουσίας πολιτικού λόγου και επιχειρημάτων, για ένα κόμμα που αυτοπροσδιορίζεται κομμουνιστικό, ο φανατισμός είναι έγκλημα.Καταδεικνύει ένδεια πολιτικού λόγου και προτάσεων και άγνοια των βασικών θεωρητικών θέσεων των κλασσικών του μαρξισμού και της διαλεκτικής σκέψης.Βέβαια, προιόντος του χρόνου, οι διαφορές των γραπτών του φανατισμένου κοινού και των δύο αυτών κομμάτων, γίνονται όλο και πιο δυσδιάκριτες.
 • nionios sfentonasΤετάρτη 22 Αυγούστου 2012, 20:34
  Για Μαίρη ΔΚ
  Λάθος το έγραψα εγώ. Ξανά -και ελπίζω σε καθαρή ελληνική γλώσσα: Οι διάφορες προσωπικές απόψεις, προσωπικές γνώμες, προσωπικές διαφωνίες με μία θέση, με μια παράγραφο, με μια διατύπωση, που μεγενθύνεται, καλύπτει όλη την υπόλοιπη αποδοχή, λειτουργεί σαν άλλοθι, το καλύτερο δυνατό άλλοθι για να μπερδεύεται ο κόσμος, να βρίσκει ελπίδες και διεξόδους εκεί που δεν υπάρχουν, να κτίζονται ουτοπίες που εμποδίζουν την ριζοσπαστικοποίηση. Δεν θα τους τις ζητάμε κιόλας, τουναντίον γι αυτό θα τους κατηγορούμε- για μια θεωρητική πολυγλωσσία που στο πρακτικό του θα είναι μια και θα είναι η αποδοχή του καπιταλισμού- με διάφορα πρόσημα μπροστά βέβαια
 • K.MIXOΣΤετάρτη 22 Αυγούστου 2012, 20:04
  @Δημητρης
  ΕΠΕΙΔΗ ΗΘΕΛΕΣ ΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ ΟΠΟΥ ΤΟ ΚΚΕ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ.Αντιγραφω απο το καταστατικο του ΚΚΕ εδαφιο α

  Το ΚΚΕ είναι το Κόμμα της εργατικής τάξης, η συνειδητή οργανωμένη πρωτοπορία της, η ανώτατη μορφή οργάνωσής της. Είναι επαναστατική οργάνωση εθελοντών ομοϊδεατών και αγωνίζεται για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής κοινωνίας, στην οποία θα καταργηθεί κάθε εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, κάθε καταπίεση και θα διασφαλιστεί ένα ανώτερο επίπεδο ζωής και δικαιωμάτων για το λαό, ισότητα δυνατοτήτων και δικαιωμάτων, ολόπλευρη πρόοδος του ελληνικού λαού.

  Το ΚΚΕ φιλοδοξεί να δώσει όλες του τις δυνάμεις για την οικοδόμηση της ανώτερης αυτής κοινωνίας, έχοντας πλήρη συνείδηση ότι θα είναι έργο των ίδιων των εργαζομένων και της ουσιαστικής συμμετοχής τους, τόσο στον αγώνα για την κατάκτησή της, όσο και στην οικοδόμηση, διαφύλαξη και στερέωσή της.

  Το ΚΚΕ, στον αγώνα αυτόν, εκφράζει ταυτόχρονα τα συμφέροντα και όλων των εργαζομένων, στις πόλεις και τα χωριά, των γυναικών και της νεολαίας, όλων όσοι υποφέρουν από την εξουσία του κεφαλαίου και έχουν συμφέρον από την αντικατάστασή της. Η εργατική τάξη, φορέας τη σοσιαλιστικής αλλαγής, πρωτοστατώντας στην πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού, αγωνίζεται όχι μόνο για τη δική της απελευθέρωση, αλλά και για την απελευθέρωση όλων των εργαζομένων.

  Για τους λόγους αυτούς η ύπαρξη του ΚΚΕ και η ισχυροποίησή του στην ελληνική κοινωνία αποτελεί ιστορική αναγκαιότητα. Η εργατική τάξη, για να αναπτύξει με επιτυχία την πάλη της ενάντια στην καθημερινή καταπίεση του κεφαλαίου και να θέσει τέρμα στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, έχει ανάγκη από τη δική της αυτοτελή πολιτική οργάνωση, από ένα μαζικό επαναστατικό Κόμμα, ικανό να καθοδηγεί την πάλη της για τα ζωτικά της συμφέροντα και την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας.
 • Χελιδών ΕλευθερώτριαΤετάρτη 22 Αυγούστου 2012, 20:00
  Σας παρακαλώ κάντε έναν έλεγχο στο email σας .
  Φιλικά
  Ο Administrator του enikos.gr
 • Pavlos XanthopoulosΤετάρτη 22 Αυγούστου 2012, 19:50
  @ΣΟΒΙΕΤ ΓΚΟΥΛΑΓΚ, eheis dikio adelfe..Ala na lavis den eheis... O tsaros eftiakse ta goulag(apo ta 1700) kai oi koumounistes logo elipsis alon filakon ta ekanan hrisi ena diastima kai meta ta eklisan..Oson gia Tsehous kai alous tora laous, na ksereis pos tote anikan stin Rosia tou Tsarou...Pesmas omos kai gia ta kseronisa;San ellinas prepi na se endiaferi kai i simperifora ton aston teis ellados pros tous ellines..
 • Χελιδών ΕλευθερώτριαΤετάρτη 22 Αυγούστου 2012, 19:41
  Δημήτρης 22Αυγ2012, 02:05
  Δέν θά απαντήσω σέ όλα, διότι τά σχόλια αρχίζουν νά γίνωνται επικίνδυνα μακροσκελή, καί κουραστικά.

  Επαναλαμβάνω ότι ο μαρξισμός απέτυχε παταγωδώς στήν θεμελιώδη θέση ότι τό προλεταριάτο προορίζεται ιστορικά νά ανατρέψη τόν καπιταλισμό, καί νά εγκαθιδρύση τόν σοσιαλισμό, ένα σύστημα τό οποίο προαλείφεται ως ανωτέρας τάξεως εν σχέσει μέ τόν καπιταλισμό.

  Σέ κανένα κράτος δέν ανετράπη ο καπιταλισμός από τό προλεταριάτο. Στήν Ρωσία τού 1917, στήν πραγματικότητα ανετράπη ο φεουδαρχισμός. Η βραχύβια κυβέρνησις Κερένσκυ, δέν μπορούμε νά πούμε ότι είχε προλάβει νά εγκαθιδρύση ένα ισχυρό καπιταλιστικό σύστημα. Αντιθέτως, σέ όλα τά προηγμένα καπιταλιστικά κράτη, οι σοσιαλιστικές επαναστάσεις απέτυχαν.

  Ο Λένιν, προφανώς διαβλέποντας αυτήν τήν αδυναμία τού προλεταριάτου νά παίξη "σωστά" τόν... ρόλο του, εφηύρε ένα νέου τύπου κόμμα, στελεχωμένο από "επαγγελματίες επαναστάτες". Πώς αλλιώς θά μπορούσαμε νά χαρακτηρίσωμε αυτά τά στελέχη, τά οποία ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ γιά νά διευθύνουν αυτό τό κόμμα (ενώ τά απλά μέλη ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ συνδρομή στό κόμμα), μέ στόχο νά καταλάβη μέ επανάσταση τήν εξουσία;

  Φυσικά, όταν κατέλαβαν τήν εξουσία, κανείς "σοσιαλισμός" μέ τήν έννοια που τού αποδίδει ο Μάρξ δέν εγκαθιδρύθηκε. Η υπεραξία τήν οποία παρήγαγαν οι εργάτες εξακολούθησε νά απαλλοτριώνεται, πρός όφελος τώρα όχι τών μεμονωμένων καπιταλιστών (όπως στήν Δύση), αλλά τού "συλλογικού καπιταλιστή", τής ανωτέρας γραφειοκρατίας τού Κόμματος.

  Τά ανώτερα αυτά κομματικά στελέχη, οι επαγγελματίες επαναστάτες που είχαν επιτύχει τήν άλωση τής εξουσίας, δέν εσκόπευαν βεβαίως νά τήν μοιρασθούν μέ κανένα εργάτη ή αγρότη. Τά μέσα παραγωγής ανήκαν στό κράτος (όχι σέ κάποιους μεμονωμένους καπιταλιστές, όπως στήν Δύση), αλλά ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΝΗΚΕ; Στήν ανώτερη γραφειοκρατία τού Κόμματος βεβαίως-βεβαίως, καί καθόλου μά καθόλου στούς εργάτες. Είχε γεννηθεί μία κανούργια εκμεταλλευτική τάξη, που καρπωνόταν τήν συνολικώς παραγομένη υπεραξία τών εργαζομένων, καί τήν διένεμε κατά τίς ορέξεις της. Τά υψηλόβαθμα στελέχη τού Κόμματος ζούσαν σέ αμύθητη χλιδή, καί ο λαός συνωστίζοντο σέ ατελείωτες ουρές στά καταστήματα τροφίμων, γιά νά αγοράσουν (όχι κρέας, αλλά) μακαρόνια καί ζάχαρη.

  Τά περί συντάξεως στά 55, 35ώρου κλπ, είστε βέβαιος ότι αληθεύουν; Εγώ πάντως έχω ακούσει "χαριτωμένες" ιστορίες γιά τόν σταχανοβισμό, μιά "φάμπρικα" που σκοπό είχε νά ξεζουμίση τούς εργάτες, εκτινάσσοντας τίς νόρμες παραγωγής σέ δυσθεώρητα ύψη, ώστε τά "μπόνους παραγωγής" νά είναι όνειρο απατηλό γιά όλους (πλήν τών σταχανοβιτών εργατών...)

  Καί γιά τίς δημοκρατικές δομές τού ΚΚΕ, καί τό πόσο δημοκρατικά λαμβάνονται οι αποφάσεις στό Κόμμα, τί νά σάς πώ... Εδιάβασα τά βιβλία τού Χρόνη Μίσσιου, καί έφριξα. Καί η "Εντολή" τής Διδώς Σωτηρίου, εξηγεί θαυμάσια πώς τό Κόμμα τρώει τά παιδιά του (γιά τήν ακρίβεια, όσα παιδιά του είναι αξιόλογα). Διότι τά ανώτερα στελέχη τού Κόμματος είναι τόσο ανασφαλείς καί μικροπρεπείς, που όσους ξεχωρίζουν τούς θεωρούν επικίνδυνους.

  Όσο γιά τήν γή, δέν είπα ότι είναι βασική οικονομική μονάδα, αλλά ότι δέν μπορεί νά είναι εμπόρευμα, εφ' όσον δέν τήν παράγει κανείς. Αμφισβητείτε τό ότι η κατοχή ενός τεμαχίου γής είναι εκ τών ουκ άνευ γιά τήν επιβίωση τού ανθρώπου; Καί άρα θά πρέπει νά θεωρήται ως βασικό ανθρώπινο δικαίωμα η κατοχή ενός ελαχίστου τεμαχίου; Διαβάστε στό vigla.gr τήν σειρά άρθρων μέ τίτλο "Αρχές Διακυβέρνησης", που υπογράφονται από κάποιον Νικόδημο. Τά περί κατοχής γής καί τών συνεπειών της, αναλύονται στά άρθρα 12 (26Φεβρ), καί 13 (3Μαρ).

  (Χμμμμμμ! Πάλι μακρυγόρησα...)

  Υ.Γ. Τό είχα υποβάλει καί πρίν τίς 19:00, τό 'φαγε ο δαίμων τού ίντερνετ...
 • ΣΟΒΙΕΤ ΓΚΟΥΛΑΓΚΤετάρτη 22 Αυγούστου 2012, 19:38
  (η συνέχεια)

  Οι φυλακισμένοι εργάτες στα σοβιετικά Gulag δούλευαν υπό την απειλή οπλισμένων φρουρών, που ασκούσαν βία ή φτάναν στα όρια του σαδισμού.

  Ολόκληρα έθνη μεταφέρθηκαν σαν είδος εξοριας στα Gulag της Σιβηρίας, Τσέχοι, Τάταροι της Κριμαίας, Κορεάτες και σοβιετικοί Γερμανοί.

  Αρκούσε να ήταν κάποιος ύποπτος για μη κομμουνιστικές αντιλήψεις για να μεταφερθει στα Gulag ή ακόμη να είπε ανέκδοτο για τον Στάλιν ή να έχει ρίξει καφέ στην κομμουνιστική εφημερίδα πάνω στη φωτογραφία του Στάλιν ή να τον κάρφωσε κάποιος γείτονας από ζήλεια και μίσος.

  Οι ιιστορικοί δεν γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό των εγκλείστων και θανατωθέντων στα Gulag. Ο λόγος είναι ότι το Σταλινικό καθεστώς απέδιδε θανάτους φυλακισμένων σε αρρώστιες εκτός στρατοπέδου ή ότι έγιναν κατά την απελευθέρωση και την μεταφορά σε αλλες πόλεις.

  Φυσικά πολλοί φυλακισμένοι απελευθερώνονταν για να πεθάνουν έξω από τις πύλες των στρατοπέδων και κατά την μεταφορά σε άλλες πόλεις, αφού περπατούσαν χιλιομετρα στη Σιβηρία. Υπολογίζεται ότι πάνω από το 1/4 των εθνικών που μεταφέρθηκαν στα στρατόπεδα πέθαναν εκει.

  Ο μαζικός θάνατος ήταν κατι δεδομένο για τις αρχες των Gulag και αναμενόμενο γεγονός για τους κρατούμενους που δεν συγκινούσε κανέναν από το καθεστώς.

  Αυτο είναι σύντροφο το απάνθρωπο πρόσωπο του Σταλινισμού.
 • ΜΑΙΡΗ Δ.Κ.Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012, 19:36
  Για nionio sfentona
  Συμφωνώ απολύτως για τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό που εφαρμόζει το ΚΚΕ. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει δημοκρατικό συγκεντρωτισμό η κριτικάρει τα μέλη για περιχαράκωση και αφορίζει την ΚΕ σαν σέχτα, εξ'αιτίας ακριβώς του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού?
  Νομίζω πως η παρότρυνση του Στάθη δημόσια προς την αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ) για εξεύρεση λύσης του μεταναστευτικού αλλά και η δημόσια επικριτική τοποθέτηση του Κουράκη για την συνάντηση με τον Πέρες (βλπ nkst)φανερώνει πως δεν τον συνηθίζουν τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό.
  Επίσης βρε φιλενάδα ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός δεν συμψηφίζεται με την υποκρισία η οποία περισσεύει στο άρθρο και για να σου δώσω να καταλάβεις πως το εννοώ εγώ και γιατί ζήτησα οτι ζήτησα απο τον Στάθη, θυμίζω το εδάφιο του ευαγγελίου:

  ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΞΥΛΑΡΙΟΝ ΤΟ ΕΝ ΤΩ ΟΦΘΑΛΜΩ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΣΟΥ ΤΗΝ ΔΕ ΔΟΚΟΝ ΤΗΝ ΕΝ ΤΩ ΙΔΙΩ ΣΟΥ ΟΦΘΑΛΜΩ ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΣ
  Η ΠΩΣ ΔΥΝΑΣΑΙ ΝΑ ΛΕΓΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟΝ ΣΟΥ ΑΔΕΛΦΕ ΑΦΕΣ ΝΑ ΕΚΒΑΛΩ ΤΟ ΞΥΛΑΡΙΟΝ ΤΟ ΕΝ ΤΩ ΟΦΘΑΛΜΩ ΣΟΥ ΕΝΩ ΣΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΚΟΝ ΤΗΝ ΕΝ ΤΩ ΟΦΘΑΛΜΩ ΣΟΥ ΥΠΟΚΡΙΤΑ ΕΚΒΑΛΕ ΠΡΩΤΟΝ ΤΗΝ ΔΟΚΟΝ ΕΚ ΤΟΥ ΟΦΘΑΛΜΟΥ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΕΛΕΙΣ ΙΔΕΙ ΚΑΘΑΡΩΣ ΔΙΑ ΝΑ ΕΚΒΑΛΗΣ ΤΟ ΞΥΛΑΡΙΟΝ ΤΟ ΕΝ ΤΩ ΟΦΘΑΛΜΩ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΣΟΥ.ΛΟΥΚΑΣ
  Διαφορετικά αφού δεν βλέπεις καθαρά αντι για το ξυλαράκι θα του βγάλεις
  το μάτι. Βεβαίως αυτά τα αναφέρω μεταφορικά και τηρουμένων των αναλογιών! Οτι το ΚΚΕ το έχουν στο μάτι , είναι βέβαιο! Μη σου πω δηλ. πως είναι το αγκάθι που τους έχει καρφωθεί στην κόρη του οφθαλμού τους!
 • Χελιδών ΕλευθερώτριαΤετάρτη 22 Αυγούστου 2012, 19:06
  Πρός ΚΡΗΤΗ 22Αυγ2012, 12:18
  Λέτε ότι "...τό καθεστώς τού Στάλιν αντέστρεψε 180 μοίρες τήν μαρξιστική πορεία τού Λένιν σέ ένα ιδιόρρυθμο καθεστώς...", όμως ο ίδιος ο Λένιν είχε αρνηθεί νά αναλάβουν οι εργάτες κάθε εργοστασίου συλλογικά τήν διεύθυνσή του, μέ τό γελοίο επιχείρημα ότι δέν είχαν ιδέα από τίς διεθνείς συνθήκες εμπορίου καί τήν διεθνή οικονομία καί παρόμοιες μεγαλόστομες σάχλες.

  Οι άνθρωποι αυτοί, ΚΑΙ Ο ΛΕΝΙΝ ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΣ, δέν ενοούσαν νά παραχωρήσουν ούτε σταγονίδιο εξουσίας! Αυτή είναι η κρυφή φύση τών επαγγελματικών στελεχών τών ΚΚ. Γι' αυτό καί συνέστησαν "αυθορμήτως" μία νέα άρχουσα καί εντελώς εκμεταλλευτική τάξη, τήν διαβόητη Νομενκλατούρα, που κατείχε συλλογικά τά μέσα παραγωγής, καί βεβαίως εκαρπούτο τήν συνολική υπεραξία που παρήγε η εργατική τάξη τής ΕΣΣΔ, υπό τήν διεύθυνσή της (τής Νομενκλατούρας).

  Ακόμη, "...δέν προβλέπεται ο σταλινισμός από τόν κομμουνισμό...", συνέβη όμως. Τώρα, τί προβλέπεται στόν καπιταλισμό, μάς τό δείχνει ένα άλλο "σοσιαλιστικό" καθεστώς, τό κινεζικό, όπου οι εργαζόμενοι βιώνουν πρωτοφανή εξαθλίωση. Καί βεβαίως, οι καπιταλιστές τής Δύσεως, διδάσκονται από αυτές τίς αδιανόητες γιά τόν Δυτικό καπιταλισμό καταστάσεις.

  Τέλος, έχετε δίκαιο στό ότι η κατάρρευση τού "υπαρκτού", έδωσε τήν δυνατότητα στόν καπιταλισμό νά γκρεμίση μεθοδικά όλες τίς κατακτήσεις τών εργαζομένων στήν Δύση. Τό μέλλον προμηνύεται κατάμαυρο, καί δέν ξέρω πώς θά μπορέσουν ν' αντιδράσουν οι εργαζόμενοι. Προφανώς τά πράγματα βαίνουν πρός νέες ένοπλες εξεγέρσεις, άγνωστο μέ ποιά οργάνωση καί ποιά ιδεολογική "πλατφόρμα" (γιά νά χρησιμοποιήσω κι' εγώ ένα ξύλινο όρο τών μαρξιστών...)

  Ζωή σέ λόγου μας...
 • ΔημήτρηςΤετάρτη 22 Αυγούστου 2012, 18:09
  @δαρβίνος που γελά

  Αν μου βρεις μια θέση ή στάση του ΚΚΕ που θέλει ο λαός να του δώσει δύναμη ωστε να σαρώσει τον καπιταλισμο και τους υποστηριχτές του, τότε θα έχει βάση το πόνημα των 10 γραμμών σου.

  Πρόσεξε όμως: Σαφώς να λέει ή να αφήνεται να εννοειθει ότι το ΚΚΕ καλέι το λαό να το στηρίξει για να καταστρέψει τον καπιταλισμό!

  Αυτά που γράφεις είναι ότι λέει και ο τίτλος σου για γέλια!

  Εκτός αν ερμηνευεις τη μόνιμη ρήση του ΚΚΕ ότι ο λαός πρέπει να πάρει την εξουσάι στα χέρια του ώς κάλεσμα για ιδιοτυπη ψήφιση του ΚΚΕ!!!

  ΠΟλύ τα έχεις μπερδέψει, για να καταλήξεις στο αίμα/μη αίμα!

  Πρόσεχε γιατι η βλακεία βάφει!

  Δ.
 • δαρβίνος που γελάΤετάρτη 22 Αυγούστου 2012, 14:39
  Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει όλη αυτή η κόντρα. Το ΚΚΕ νομίζω είναι σαφές στις θέσεις του και σταθερό. Για να φτάσει στην ανώτερη εκπλήρωση του σκοπού που είναι ο κομμουνισμός θέλει οι πολίτες να το ''ψηφίσουν'' όχι για να βγεί και να κυβερνήσει, αλλά για να του δώσουν τη δύναμη ώστε να σαρώσει τον καπιταλισμό και τους υποστηριχτές του δια πυρός και σιδήρου δηλαδή -θέλει δεν θέλει- αίματος. Άρα βρίσκω ότι είναι απόλυτα λογικό να είναι εναντίον κάθε σκέψης συγκυβέρνησης, συνεργασιών ή ότι άλλο. Κάποιοι από την άλλη μπορεί να πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να τους το αλλάξει, ότι ο κομμουνισμός θα έρθει μόνο μέσα από την μόρφωση, την σωστή παιδεία, την ανοχή και στήριξη του διαφορετικού κ του ανθρώπου δίπλα τους. Και οι δύο θέλουν το ίδιο αποτέλεσμα αλλά παίρνοντας διαφορετικό δρόμο -μάλιστα για τους δεύτερους ποιό ασαφή. Για μένα ο κομμουνισμός, ο αναρχισμός αλλά και η χριστιανική ηθική αγγίζουν το σύνορο της ουτοπίας, που καλό είναι ο άνθρωπος να προσπαθεί να το πιάσει (για να φτάσεις στην κορυφή ενός βουνού πρέπει καμιά φορά να κοιτάς τα αστέρια) -αλλά όχι με κάθε τίμημα.
 • ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣΤετάρτη 22 Αυγούστου 2012, 13:21
  ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ που δεν μπόρεσα να μην μπω στον πειρασμό να στην προσφέρω. Έτσι ορέ, για να σκάσουν οι οχτροί σου.
  Σου αξίζει "φίλε" Στάθη.
  ΟΛΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ. ΠΑΡΤΗ:

  Εκεί στο ΚΚΕ, ηγεσία, μέλη και οπαδοί, έχετε χάσει εντελώς το φιλότιμό σας.

  Τι σας ζητάει μωρέ ο σκιτσογράφος Στάθης Σταυρόπουλος για λογαριασμό τού ΣΥΡΙΖΑ;

  Μια στάλα βοήθεια ζητάει, μην πάει άκλαυτος ο καπιταλισμός.

  Μα καλά, πού πήγε η κομμουνιστική σας ευαισθησία και δεν ανταποκρίνεστε;

  Γιατί αποδεικνύεστε τόσο άκαρδοι οι ΚουΚουΈδες;

  Τι "κόλλημα" είναι αυτό που έχετε πάθει εκεί στο ΚΚΕ, κι αρνείστε τα προς εσάς αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ;

  Τι σας ζητάει στο κάτω-κάτω ο σκιτσογράφος Στάθης και ο ΣΥΡΙΖΑ γενικά; Τι; Κάτι ανήθικο; Όχι καλέ.

  Να, μόνο μια τόσο δα δηλωσούλα, που να λέει:

  "Εμείς, οι κομμουνιστές, αποκηρύσσουμε την ταξική πάλη και στηρίζουμε τον καπιταλισμό, όπως ακριβώς ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό το ΚΚΕ καλεί τα στελέχη, τα μέλη και τους οπαδούς του, να στηρίζουν και να ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ".

  Τι, δηλαδή; Κακό είναι αυτό που σας ζητάνε; Γιατί δεν το κάνετε κύριοι τού ΚΚΕ;
  Τι είπατε;

  Επειδή δεν αυτοχειριάζεστε και δεν καλείτε το λαό ν' αυτοκτονήσει; Επειδή δεν προδίδετε το λαό;

  Μπα, και τι αξία έχετε εσείς και οι λαός κύριοι τού ΚΚΕ;

  Αξία βρε απολιθωμένα όντα, έχει μόνο ο καπιταλισμός, οι καπιταλιστές και άπαντες οι συνδαιτημόντες τους!
  Δε θέλετε να το χαμπαριάσετε, ε;

  Σκιτσογράφε Στάθη, έχεις απόλυτο δίκιο. Τούτοι 'δώ, οι του ΚΚΕ, είναι αμετανόητοι.
  Είναι "κολλημένοι" να υποστηρίζουν τα λαϊκά συμφέροντα και μόνο.

  Βάρα τους λοιπόν αλύπητα τους κομμουνιστές μέσα απ' τα σκίτσα και την πένα σου.
  Βάρατα ρε τα καθάρματα, που θέλουν ν' ανατρέψουν την εξουσία των μονοπωλίων. Τον καπιταλισμό-ιμπεριαλισμό.

  Και πρώτα να χτυπάς και να χλευάζεις πάντα την ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ. Είναι πιασάρικο κόλπο, για να μη φαίνεται (κατά το δυνατό) ότι διαφωνείς με τον στρατηγικό στόχο τού ΚΚΕ, το ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ. Είναι πιασάρικο κόλπο για να κρύβεις (κατά το δυνατό) ότι ξεπουλήθηκες προ πολλού στον ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ.
 • rizosΤετάρτη 22 Αυγούστου 2012, 13:15
  H απάντηση του Ριζοσπάστη στο Στάθη
  Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012
  Ασπονδοι φίλοι
  Μεγάλο καημό με τα εκλογικά ποσοστά του ΚΚΕ έχουν οι του ΣΥΡΙΖΑ, που αφού το 1990 - 1991 πάσχισαν να διαλύσουν ή να μεταλλάξουν το ΚΚΕ, από τότε δεν εγκατέλειψαν αυτό το στόχο, ενώ καθ' όλη την προεκλογική περίοδο το συκοφαντούσαν, συμβάλλοντας στην επιχείρηση αποδυνάμωσής του, εμφανίζονται τώρα να «κλαίνε», γιατί το ΚΚΕ δεν έχει 10% ή 15% στη Βουλή...
  Τέτοιες «ανησυχίες» εκφράζει και στο χτεσινό του άρθρο στο www.enikos.gr ο Στάθης Σταυρόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για «άχρηστη για το λαό γραμμή» του ΚΚΕ, κατηγορώντας το ΚΚΕ ότι «πετάει με την πολιτική του το δίκιο του λαού στα σκυλιά» και εγκαλώντας το ΚΚΕ ότι εμφανίζει «πικρόχολη αυταρέσκεια» και «ναρκισσιστικά επαναλαμβανόμενη δήλωση δικαίωσης» ότι οι θέσεις του Κόμματος επιβεβαιώνονται, ενώ, λέει, ο «ρόλος» του ΚΚΕ «δεν είναι να επιβεβαιώνεται, αλλά να μη χάνει το δίκιο του»...  ***
  Ολη η δήθεν πικραμένη αριστερή χολή ενάντια στο ΚΚΕ έχει ένα διά ταύτα: «Η στρατηγική και η τακτική του ΚΚΕ έχουν πρόβλημα» και «υπάρχει ακόμα ο χρόνος και κυρίως η ανάγκη να επανασχεδιάσει το ΚΚΕ τη στρατηγική του». Αλήθεια, με ποιο κριτήριο κρίνουν αυτοί τη στρατηγική του ΚΚΕ; Ανησυχούν τάχα ότι η στρατηγική και τακτική του ΚΚΕ δεν είναι εκείνες που θα έπρεπε να είναι για να εκπληρωθεί ο ιστορικός του ρόλος, δηλαδή η οργάνωση της λαϊκής πάλης για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, το σοσιαλισμό; Μα αν ανησυχούσαν γι' αυτό, τότε γιατί αποχώρησαν από το ΚΚΕ - αφού απέτυχαν να το διαλύσουν - δηλώνοντας ότι το ΚΚΕ και ο σοσιαλισμός είναι «μούχλα», «απέτυχαν» κ.ά.; Δεν είναι, δηλαδή, οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν ταχθεί εδώ και χρόνια πολλά με το στόχο της διαχείρισης του καπιταλισμού (για έναν «καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο» δε μιλάνε;). `Η μήπως εξέφρασαν και τους ίδιους «καημούς» όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε σε εκλογές 4, 6% ή 3, 26%; Ελεγαν μήπως και τότε ότι υπάρχει πρόβλημα «στη στρατηγική και την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ» και ότι πρέπει να «επανασχεδιαστούν»; Οχι βέβαια. Γιατί η στρατηγική και η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι πολιτικές διαχείρισης του καπιταλισμού, δεν ενοχλούν, δεν χρειάζονται «επανασχεδιασμούς». Εξάλλου, δεν είναι η πρώτη φορά που άνθρωποι οι οποίοι όχι μόνο δεν ανήκουν στο ΚΚΕ αλλά ανήκουν σε άλλα κόμματα, πυροδοτούν συζητήσεις γύρω από τη «λάθος», ή «αναποτελεσματική», ή «μαξιμαλιστική» πολιτική του ΚΚΕ. Γιατί και με μεγαλύτερα εκλογικά ποσοστά όλοι αυτοί για την αλλαγή της στρατηγικής του ΚΚΕ κόπτονταν...
  Γιατί εκείνο που τους ενοχλεί είναι ότι το ΚΚΕ δεν ακολουθεί το δικό τους δρόμο, το δρόμο της διαχείρισης των συμφερόντων των μονοπωλίων «με κοινωνική δικαιοσύνη», δηλαδή με ένα ξεροκόμματο στο λαό. Ομως αν το παραδεχθούν θα αποκαλύψουν και αυτό που οι ίδιοι είναι: Υπηρέτες πιστοί του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, που εν καιρώ κρίσης τσακίζει με τον πιο βίαιο τρόπο τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Θιασώτες του δίκαιου του μεγαλοεπιχειρηματία με κύριο καθήκον να αποπροσανατολίσουν το λαό, να παριστάνουν ότι δήθεν υπερασπίζονται το λαϊκό συμφέρον το οποίο, όμως, φτάνει μόνο μέχρι το σημείο εκείνο που δεν ενοχλεί ούτε απειλεί το συμφέρον του μεγαλοεπιχειρηματία. Πέραν τούτου, ούτε δικαιώματα, ούτε στόχους πρέπει να έχει το λαϊκό κίνημα... Ακόμα και τα περί κατάργησης των Μνημονίων πέταξαν στην άκρη.
  ***
  Αλήθεια, τι συμπεράσματα έχει βγάλει ο Στ. Σταυρόπουλος από τη συμμετοχή των Κομμουνιστικών Κομμάτων στις κυβερνήσεις Πρόντι, Ζοσπέν, Ντ' Αλέμα; Τίνος οι θέσεις γι' αυτές επιβεβαιώθηκαν; Του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που πανηγύριζε και τις θεωρούσε παράδειγμα και για την Ελλάδα ή του ΚΚΕ;
  Απέναντί τους είναι το ΚΚΕ και γι' αυτό το χτυπούν. Γιατί για το ΚΚΕ «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». Γιατί το ΚΚΕ προβάλλει τη μόνη φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση, δηλαδή τη λαϊκή αντεπίθεση με στόχο να αλλάξει χέρια η εξουσία. Αυτό είναι που τους ενοχλεί: Οτι ενώ οι ίδιοι τάχθηκαν με τη στρατηγική της διαχείρισης του καπιταλισμού, το ΚΚΕ επιμένει στη στρατηγική ρήξης και ανατροπής. Και όταν λένε ότι το ΚΚΕ πρέπει να «επανασχεδιάσει τη στρατηγική του», αυτό εννοούν: Να εγκαταλείψει τη στρατηγική για την ανατροπή του καπιταλισμού και να γίνει και αυτό ένα ακόμα δεκανίκι στην υποστήριξη της εξουσίας των μονοπωλίων. Ομως πιο... ανθρώπινο...
 • ΔημήτρηςΤετάρτη 22 Αυγούστου 2012, 13:09
  Λέω και εγώ! Δε θα αρχίσουν αν βρωμίζουν τη σελίδα οι βάρδιες των χρυσαλητών; Μάλλον έπεσαν οι δουλειες τελευταια και το γύρισαν στον αντικομμουνισμο πάλι!

  Και με τι επιχειρήματα!

  Παιδι, πείτε του φυρερ να σας δώσει νέο χαρτάκι να αντιγράφετε, αυτό ξέφτυσε!

  Δ.
 • ΤΡΑΓΟΥΔΟΣΑΥΡΟΣΤετάρτη 22 Αυγούστου 2012, 12:58
  @ΚΡΗΤΗ: Ν' αγιάσει το στόμα σου, πιστεύεις δεν πιστεύεις σε Θεό κι Αγίους!!!
 • βασίληςΤετάρτη 22 Αυγούστου 2012, 12:27
  σοβιετ γκουλαγκ,
  Εγώ ξέρω για 60 εκατομμύρια, ......οχι όχι, βάλε 100 να 'σαι μέσα!
  Με τρείς πατάτες, πήγαινε εισόβια!
 • ΚΚΕΤετάρτη 22 Αυγούστου 2012, 12:23
  «Κάπα, Κάπα, Έψιλον.

  τρία κόκκινα γράμματα…
  Πολύ πονέσαμε σύντροφοι,
  πολύ ξαγρυπνήσαμε
  πολύ μακριά κοιτάξαμε

  Γιάννης Ρίτσος

  από κανέναν δεν το δανειστήκαμε το κόκκινο.
  - δικό μας αίμα

  τρία κόκκινα γράμματα
  σεμνή υπογραφή του λαού μας
  στις λεωφόρους του μέλλοντος
  ο δρόμος φεύγει γρήγορα
  η Ιστορία δεν γυρίζει πίσω…»

  Γιάννης Ρίτσος
 • ΚΡΗΤΗΤετάρτη 22 Αυγούστου 2012, 12:18
  @ ΣΟΒΙΕΤ ΓΚΟΥΛΑΓΚ : Δηλαδή κάτι όπως τα πλοία στα διεθνή ύδατα στα ανοιχτά χωρών του 3ου κόσμου όπου δουλεύουν έγκλειστοι ανήλικοι δούλοι για τις πολυεθνικές των λάιφσταϊλ προϊόντων ;
  Η διαφορά είναι ότι ο Στάλιν πέθανε ενώ τα καρκινώματα της εταιρειοκρατίας ζουν και βασιλεύουν και σκοτώνουν.
  Παρεμπιπτόντως, το καθεστώς του Στάλιν αντέστρεψε 180 μοίρες την μαρξιστική πορεία του Λένιν σε ένα ιδιόρρυθμο καθεστώς, ωστόσο κατάφερε να οδηγήσει μια βαλλόμενη από παντού ΕΣΣΔ στην διαστημική εποχή, επί εποχής δε Μπρέζνιεφ, είχαν πετύχει την πλήρη κάλυψη των βασικών αναγκών εργασίας, στέγασης, υγείας, παιδείας, θερινών διακοπών, όλα δωρεάν, και κλέβανε και πατάτες τα σχολιαρόπαιδα για χαβαλέ !
  Για ποια εποχή της ΕΣΣΔ μιλάμε λοιπόν ; Γιατί μερικοί νομίζουν ότι η ΕΣΣΔ ήταν ένα απέραντο γκούλαγκ από το 1917 έως το 1990 -- πριν και μετά από αυτές τις χρονιές όντως οι Ρώσσοι ήταν...ελεύθεροι να πεθαίνουν της πείνας για τις ανάγκες της αριστοκρατίας και της μαφίας.
  ΔΕΝ θα ήθελα να ζω σε σταλινικό καθεστώς, και δεν προβλέπεται ο σταλινισμός από τον κομμουνισμό, όπως δεν προβλέπεται ο Αμίν Νταντά από τον καπιταλισμό (αν και τελευταία αμφιβάλλω γι αυτό).
  Ωστόσο είναι τεράστια η διαφορά να πεινάς επειδή μιλάς, από το να ποινικοποιείται η ίδια η φτώχια, μιλάς-δεν μιλάς, και όλα αυτά να μη γίνονται στο όνομα του αγώνα ενάντια σε τεράστιες εχθρικές δυνάμεις για ένα ισχυρό εθνικό και κοινωνικό κράτους, αλλά για τα απύθμενα κέρδη μιας διεστραμμένης μαφίας που δρα σε μια χώρα--προτεκτοράτο.
  Τέλος, τις εποχές εκείνες οι Εγγλέζοι κρέμαγαν Κύπριους, και στην Ελλάδα το κράτος κρέμαγε Μπελογιάννηδες και γέμιζε τα ξερονήσια (Σιβηρία δεν έχουμε, τι να κάνουμε). Οι ΗΠΑ λίγο αργότερα εξολόθρευσαν μια γενιά Βιετναμέζων και οδήγησε στην ανωμαλία της ίδια της την κοινωνία επειδή ο Νίξον ήθελε να κερδίσει τις εκλογές από τον Τζόνσον, ενώ λίγο νωρίτερα είχαν αφανίσει Χιροσίμα και Ναγκασάκι μολονότι η Ιαπωνία είχε συνθηκολογήσει, για να φοβερίσουν τον 'κακό' Στάλιν, στη δε Ιταλία μαφία και κράτος βυθίζονταν στη διαφθορά. Στη Λατινική Αμερική κυβερνήσεις--μαριονέττες των πολυεθνικών εξαφάνιζαν χιλιάδες πολίτες και στο πρώην Βελγικό Κονγκό το αίμα από τις πληγές που άφησαν οι καλοί χριστιανοί των Βρυξελλών έρεε ποτάμι. Περιττό να επαναλάβουμε ότι από την πτώση του 'κακού' κομμουνισμού, του 'ανελεύθερου', η ξετσιπωσιά των καπιταλιστικών κέντρων χρήματος και εξουσίας -και στο όνομα αυτών- πρακτικά εξετράπη τελείως, καθότι ξεκίνησε μονομερώς και με μαφιόζικες μεθοδεύσεις την μετατροπή όλου του πλανήτη σε γκούλαγκ, ή ΕΟΖ επί το πιο 'μοδάτο'.
  Αλλά βέβαια, για όλα φταίει μια χώρα που οδηγήθηκε απότομα από την φεουδαρχία στην διαστημική εποχή, μια χώρα που δεν είχε εμπειρία στη δημοκρατία, μια χώρα που έκανε και μεγάλα λάθη και τα πλήρωσε όσο καμμία άλλη, μια χώρα που όμως κατηγορείται ανελέητα ακόμα, 20 χρόνια από την διάλυση της, κυρίως από όσους κατά βάθος αδιαφορούν μεγαλοπρεπώς για τα εγκλήματα του Στάλιν γιατί συμπράττουν ηθικά ή και έμπρακτα σε χειρότερα προκειμένου να εξυμνήσουν σφαγείς των προγόνων ή, κυρίως, επειδή κρίνουν ότι έτσι συμφέρει το σεντούκι τους.
 • nionios sfentonasΤετάρτη 22 Αυγούστου 2012, 12:14
  Για γιωργο
  Όχι δεν βρίζεις.Κάνεις κριτική πάνω σε αυτά που διάβασες, παίρνεις τις πληροφορίες που θες, ξεχωρίζεις τα βασικά και τα χρησιμοποιείς στην κριτική σου σε άλλα θέματα που θα συναντήσεις μπροστά σου αύριο-μεθαύριο, αποδομείς δράκους που έχεις διαβάσει- καλή ώρα ο Δημήτρης Δ, αλλά σε ΠΙΟ ΜΙΚΡΟ ΣΧΟΛΙΟ-, και πας παρακάτω, στην άλλη σελίδα, στο άλλο θέμα, γιατί δεν επιλέγεις εσύ, μόνος σου, ποιο είναι εκείνο στο οποίο θα δώσουν οι άλλοι προσοχή και θα ανοίξουν τα αυτιά τους, που περιμένουν να ακούσουν την δική σου άποψη, που είναι πιο έτοιμοι να την ακούσουν, που θα δημιουργήσει η τοποθέτησή σου μια ρωγμή στους φόβους, στις αμφιβολίες και τα στερεότυπα που έχουν στο κεφάλι τους.
  Και πήρες, πήραμε, αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό από το χθεσινό σχόλιο.
 • chaosΤετάρτη 22 Αυγούστου 2012, 11:36
  @ ΣΟΒΙΕΤ ΓΚΟΥΛΑΓΚ
  Πσσσσσσ....εντυπωσιακός!!!! Μπορεί κάποιος να διακρίνει από χιλιόμετρα την τεράστια νοημοσύνη σου....
 • ΤΡΑΓΟΥΔΟΣΑΥΡΟΣΤετάρτη 22 Αυγούστου 2012, 11:34
  Για όλα μας τα δεινά, φταίει το ΚΚΕ!!!
  Διαλέξτε:
  α) είτε το ΚΚΕ κυβέρνησε και συγκυβέρνησε επί πολλές δεκαετίες, είτε
  β) έμεινε άπρακτο όλες αυτές τις δεκαετίες, ΚΥΡΙΩΣ τα τελευταία 5 χρόνια, δίχως να προσπαθεί ούτε να ενημερώσει, ούτε να κινητοποιήσει...
  Η επιλογή, δική σας αλλά κατά την ταπεινή μου σαυρίσια γνώμη ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ.
 • ΔΗΜΗΤΡΗΣ...ΧΧΧ...ΧΤετάρτη 22 Αυγούστου 2012, 11:05
  ΛΕΥΤΕΡΗΣ@
  Αξιοπροσεκτη η λασποκριτικη σου ως προς τα ποσα (χχχ...).Με τρια (ψψψ)... ' φφφ... ωωω...;
  Τελικα την ψαχνεις πολυ προκειμενου να βγαλεις ''ειδηση'' ...και τι μενει ;ο οχετος που επικαλεισε ; .Ο μοναδικος σου δρομος.
 • ΝΕΜΕΣΙΣΤετάρτη 22 Αυγούστου 2012, 10:41
  “Βοσκοί, στην μάντρα της Πολιτείας οι λύκοι! Οι λύκοι!
  Στα όπλα, Ακρίτες! Μακριά και οι φαύλοι και οι περιττοί,
  Καλαμαράδες και δημοκόποι και μπολσεβίκοι,
  Για λόγους άδειους ή για του ολέθρου τα έργα βαλτοί.”

  ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ
 • ΣΟΒΙΕΤ ΓΚΟΥΛΑΓΚΤετάρτη 22 Αυγούστου 2012, 10:35
  Στα στρατόπεδα εξαναγκασμένης εργασίας έριχνε ο Στάλιν τον κοσμάκη να δουλευουν μέχρι θανάτου (death camps). Οι απώλειες ειναι ανυπολόγιστες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για άνω των 40 εκατομμυριών.

  Η ΕΣΣΔ είχε 53 τέτοια στρατόπεδα και 423 εργατο-αποικίες. Εκει έστελναν σε μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης όσους καταδίκαζαν για το εγκληματα της μη κομμουνιστικής δραστηριότητας, δηλαδή δεκάδες εκατομμύρια κόσμο.

  Παραδειγματα ποινών στην ΕΣΣΔ
  1. Οποιος αργουσε να πάει στην δουλειά επειδη άργησε να ξυπνήσει πήγαινε 3 χρόνια σε Gulag
  2. Οποιος έλεγε ανέκδοτο για τον Στάλιν πήγαινε 25 χρόνια στα Gulag
  3. Οποιος έκλεβε 1 πατάτα επειδή δεν είχε φαί για τα παιδιά του λόγω κομμουνισμού πήγαινε 10 χρόνια στα Gulag.

  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΜΑΣΑΤΕ!
 • @ ΛΕΥΤΕΡΗΣΤετάρτη 22 Αυγούστου 2012, 10:27
  Τα 'εχεις μπερδέψει λίγο. Η οργάνωση "Χ" ιδρύθηκε το 1943. Ο Μεταξάς πέθανε Ιανουάριο του 1941. Καλό είναι πριν αναφερθούμε σε ιστορικά γεγονότα να ρίχνουμε και μιά ματιά στις πηγές.
 • ΑναυδοςΤετάρτη 22 Αυγούστου 2012, 09:56
  Κε Στάθη

  Δεν ξερω αν ειναι θεϊκο αλλα δεν ξέραμε(ουν) όλοι ότι το Μνημόνιο είναι μια έκφανση (τρομερή όμως έκφανση) της διαρκούς καπιταλιστικής κρίσης! Το μνημονιο δεν ειναι μια έκφανση της κρισης ειναι η εξοδος απο την κριση προς οφελος του κεφαλαιου.Και ναι δεν ξερει η πλειοψηφεια οτι το προβλημα ειναι η καπιταλιστικη κριση αλλα πιστευουν οτι φταινε τα λαμογια, οι δημοσιοι υπαλληλοι, οι ξενοι, οι κακοι τραπεζιτες κλπ. Μονο το ΚΚΕ με σαφηνεια ορισε τα αφεντικά σαν τον εχθρο και την ανατροπη του καπιταλισμού σαν τη μονη διεξοδο απο την κριση

  Η εξοδος απο την κριση μπορει να γινει η προς οφελος του κεφαλαιου η προς οφελος της εργατικης ταξης. Τριτος δρομος δεν υπαρχει. Η κατανοηση αυτη καθοριζει την στρατηγικη και τακτικη του ΚΚΕ που συνοψιζεται στο
  Εξω απο την ΕΕ - μονομερη διαγραφη του χρεους με λαικη εξουσια

  Εχει ο λαος παντα δικιο επειδη στις τελευταιες εκλογες εδωσε 27% στο Συριζα ?. Δε νομιζω γιατι με την ιδια λογικη πρεπει να ειχε δικιο οταν εδωσε 44% στον ΓΑΠ κλπ. Συνεπώς ναι ο λαος πρεπει να αλλαξει πρεπει να πειστει και αυτο δεν ειναι κακο οπως πιστευεις αλλα απαραιτητη προυποθεση αν θελει να μην βρεθει σε μια μονιμη φτωχεια (με αριστερη ή δεξια κυβερνηση και τα αφεντικά στο τιμονι)

  Τελος επετρεψε μου να αμφιβαλλω για τη γνησιοτητα των αισθηματων σου απεναντι στο ΚΚΕ. Καποιος που στηριξε των ΣΥΝ του Μααστριχτ, του σχεδιου Αναν της στηριξης της ΠΑΣΚΕ στα συνδικατα και του ΠΑΣΟΚ στοςυ δημους και τις νομαρχιες δυσκολα πειθει σαν οψιμος συμπαθών του ΚΚΕ
 • N.OstrovskyΤετάρτη 22 Αυγούστου 2012, 09:15
  Α ρε Στάθη, δεν έχει πάτο ο κατήφορός σου έτσι;

  Ας δούμε τι λέει κ ένας τροτσκιστής, σεχταριστής-κ ότι άλλο θες- ο Ένγκελς.

  Από τον πρόλογο στη δεύτερη έκδοση του συγγράματος "Για το ζήτημα της κατοικίας" του Ένγκελς:

  Ο μικροαστικός αυτός σοσιαλισμός βρίσκει την έκφρασή του στο γεγονός ότι, ενώ αναγνωρίζουν τις βασικές απόψεις του σύγχρονου σοσιαλισμού κ το αίτημα να μετατραπούν όλα τα μέσα παραγωγής σε κοινωνική ιδιοκτησία, δηλώνουν όμως ότι αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο σε μια μακρινή εποχή, που πρακτικά δε μπορεί να προσδιοριστεί. Έτσι όμως περιορίζεται κανένας προς το παρόν μόνο σε δουλειά κοινωνικού μπαλώματος κ ανάλογα με τις περιστάσεις μπορεί να εκδηλώσει συμπάθεια ακόμα κ για τις πιο αντιδραστικές προσπάθειες, για τη λεγόμενη "ανύψωση της εργαζόμενης τάξης (...)" .

  " ... δε θα μπορούσαμε να προσφέρουμε χειρότερη υπηρεσία όχι μόνο στο κόμμα αλλά κ στον ίδιο το μικρό αγρότη από το να δίνουμε υποσχέσεις που προκαλούν έστω κ την παραμικρή εντύπωση ότι εμείς αποβλέπουμε στη μόνιμη διατήρηση της μικρής ιδιοκτησίας. Αυτό θα σήμαινε ότι φράζουμε άμεσα το δρόμο στους αγρότες για την απελευθέρωσή τους κ ότι κατεβάζουμε το κόμμα στο επίπεδο του θορυβώδους αντισημιτισμού. Αντίθετα. Υποχρέωση του κόμματος μας είναι να εξηγεί ξανά κ ξανά στους αγρότες ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία σωτηρία από την κατάστασή τους όσο θα κυριαρχεί ο καπιταλισμός..."

  "...από τους μαστόρους, όσοι θέλουν να διαιωνιστούν ως μαστόροι ας πάνε στους αντισημίτες, ώσπου να πειστούν ότι ούτε κ εκεί θα βρουν βοήθεια. Οι υπόλοιποι που παραδέχτηκαν ότι στο μέλλον θα εξαφανιστεί αναπόφευκτα ο τρόπος παραγωγής τους, έρχονται σε μας, αλλά είναι κ διατεθειμένοι να συμμεριστούν στο μέλλον τις τύχες που περιμένουν όλους τους άλλους εργάτες."

  "Αν οι αγρότες (μεγάλοι κ μεσαίοι) ζητούν μια εγγύηση για την παραπέρα ύπαρξη της επιχείρησής τους, εμείς δε μπορούμε καθόλου να τους την προσφέρουμε. Η θέση τους είναι στους αντισημίτες, στον Αγροτικό Σύνδεσμο κ σε παρόμοια κόμματα που ευχαριστιούνται να υπόσχονται το παν κ να μην κρατούν καμιά υπόσχεση"

  Φρήντριχ Ένγκελς. Κείμενα για την Οικονομία κ την Πολιτική, από το άρθο "Το αγροτικό ζήτημα στη Γαλλία κ τη Γερμανία" σελ 182, 184.
 • ΛΕΥΤΕΡΗΣΤετάρτη 22 Αυγούστου 2012, 08:56
  ΒΡΕ ΜΑΝΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΘΕΟΦΙΛΟ, ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΘΕΙ ΤΟ 4, 5%-ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟ ΠΗΓΕ ΕΚΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΑΘΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ. ΒΛΕΠΕΙΣ ΘΕΟΦΙΛΕ ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Η ΠΡΩΤΗ ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ-Η ΠΟΡΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΗ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΟΙΞΕΙ. ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΟΡΕΥΘΕΙ ΜΕ ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.-ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ-ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΖΥΜΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΓΙΑΠΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ- ΑΥΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ..
  ΒΛΕΠΕΙΣ ΘΕΟΦΙΛΕ ΤΟ ΑΝΑΒΑΠΤΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕΤΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟ ΣΕ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟ 40% -ΤΟ 4, 5%-ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΨΩΜΙ, ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ-ΚΑΙ ΘΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ.-ΕΝΩ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙ ΜΕ ΕΣΑΣ ΘΑ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕΙ, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΑ..ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ.- ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΑΝΘΡΩΠΙΣΕΤΕ-ΚΑΛΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΑΝ ΟΝΕΙΡΟ...//
 • βασίληςΤετάρτη 22 Αυγούστου 2012, 08:44
  Κύριε Στάθη, μια φιλική συμβουλή, γι αυτούς που μελαγχολούν από τα χαμηλά ποσοστά του ΚΚΕ και για να θεραπευτούν από τα "βαθειά τραύματα" που προκάλεσαν την απομάκρυνσή τους από το ΚΚΕ:
  "Από πίτα που δεν τρως, τι σε μέλει κι αν καεί"
  Ασχοληθείτε με τα του οίκου σας και αφήστε το ΚΚΕ, γιατί από αυτό έχετε πάψει να "τρώτε" εδώ και καιρό!
 • ΛΕΥΤΕΡΗΣΤετάρτη 22 Αυγούστου 2012, 08:28
  ΠΑΛΙΑ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΑ ΜΕΤΑΞΑ ΕΙΧΕ, - ΤΟ-Χ-ΣΑΝ ΣΥΜΒΟΛΟ, ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ-ΝΕΟΛΑΙΑ- ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΝ ΧΙΤΕΣ. ΕΣΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΟΣΑ; 3- ΧΧΧ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ-ΒΑΛΕ ΛΙΓΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ-ΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΕΔΡΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΧΕΤΟ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΚΕ-ΠΡΟΤΕΊΝΩ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ, ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΣΤΕΡΙ ΣΤΙΣ ΕΠΩΜΙΔΕΣ, ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ Χ-ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ-ΦΑΣΙΣΜΟΥ, ΝΑ ΤΑ ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΑΤΕ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ-ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ; ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΕΛΛΟΝ.-ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΑ ΧΧΧΧΧΧΧ-ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΟΥ.// /
  ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ-ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ.-ΜΟΝΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΧΟΛΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΕΡΑΝ.//
 • ΠΑΤΕΡΑ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ;Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012, 08:07
  ...και εν μέσω πραγματικά πολύ σοβαρής συζήτησης επανέκαμψε και το τρίπτυχο-βιντεοκασσέτα του '80 : Στάλιν-Γκούλαγκ-Μπεναρόγια. Οι μόνες τρεις λέξεις που κάποιοι ξέρουν για τον κομμουνισμό, και τις ξέρουν και λάθος ! (Χτυπήστε και κανένα γκουγκλ να επιβεβαιώσετε αυτά που ακούσατε στην καφετέρια πριν τα δημοσιοποιήσετε...) Ας περιγράψουμε λοιπόν και τον καπιταλισμό με ένα τρίπτυχο, που δεν είναι καν λανθασμένο : Πινοσέτ, Γκουαντάναμο, Γκόλντμαν Ζακς...
 • νδγΤετάρτη 22 Αυγούστου 2012, 08:06
  @ ΙΔΙΩΝΥΜΟ
  Μ' αυτά που γράφεις πείστηκα πλέον ότι μας ραντίζουν. Κι απλώς εσύ βρέθηκες σε σημείο που έπεσε μεγάλη ποσότητα. Δεν εξηγούνται διαφορετικά αυτά που γράφεις και φυσικά είναι αστείο να σου απαντήσει κάποιος στα σοβαρά. Σ' ένα σημείο μόνο θα σταθώ. Στο ότι σαν λαός είμαστε σαν τα κακομαθημένα παιδιά που ότι και να κάνουν, οι άλλοι πρέπει να τους χαϊδεύουν. Ο Λένιν αγαπητέ/ή υποστήριξε τον Κεμάλ διότι ο Βενιζέλος έστειλε στρατό εναντίον του μαζί με άλλες Δυνάμεις. Ξέρεις εσύ κανένα να στέλνεις στρατό εναντίον του κι αυτός να μην υποστηρίζει τον αντίπαλο σου; Η βοήθεια του Λένιν στον Κεμάλ ήταν ή απάντηση στις ενέργειες του Βενιζέλου. Που βέβαια δεν είναι δυνατόν να κριθούν σωστές ή λάθος από αυτό μόνο το επεισόδιο. Αλλά να αραδιάζουμε αβασάνιστα ότι νομίζουμε πως ενισχύει την άποψή μας είναι ότι το χειρότερο. Επίσης όταν ο "διάλογος" γίνεται με ιδιώνυμα δικαιώνονται τα γκουλάγκ. Ιδιώνυμο εσύ όταν έχεις εξουσία; Γκουλάγκ όταν την έχω εγώ. Σ' αρέσει αυτός ο Κόσμος; Χαλάλι σου. Εμένα δεν μ' αρέσει. Εμένα μ' αρέσει αυτό που γίνεται τώρα. Μιλάς εσύ μιλάω κι εγώ χωρίς κανένας μας να βιαιοπραγεί. Κι όποιος πείσει τον άλλον. Ή ας μη πείσει κανείς κανένα. Αλλά δεν μπορούμε να πυροβολούμε την Λογική. Όσο γιά την Μικρασιατική Καταστροφή δεν ευθύνεται ο Λένιν. Αυτό δεν δικαιολογείται ούτε με το ράντισμα. Οι Αγγλογάλλοι, οι Ιταλοί, το Παλάτι κσι ο Βενιζέλος έχουν όλοι τους μερίδιο ευθύνης.
 • ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣΤετάρτη 22 Αυγούστου 2012, 02:13
  Άκου ορέ σκιτσογράφε κ. Στάθη:

  Μείνε εσύ στο βάλτο μ' όλους τούς ομοίους σου, κι άσε εμάς να προχωρήσουμε στα βράχια, όπως θα σου έλεγε κι ο μεγάλος ΛΕΝΙΝ.

  Ξέρεις, αυτοί που μένουν στο βάλτο, δεν έχουν καμιά ελπίδα. Θα τους ρουφήξει...

  Κείνοι όμως που προχωράνε ανεβαίνοντας τα βράχια, όσο κοφτερά και απότομα κι αν είναι, θα φτάσουν στην κορφή.
  Φτάνει νά 'χουν πετάξει τα βαρίδια από πάνω τους και να προσέχουν μην παραπατήσουν και κατρακυλήσουν στο βάλτο...

  Αλλά πες μου και κάτι ρε ...καλόπαιδο. Γιατί πολεμάς το ΚΚΕ; Έχεις προσωπικό συμφέρον; Αν ναι, καλά κάνεις.

  Για παράδειγμα, εγώ πολεμάω με τις όποιες δυνάμεις μου τα αστικά κόμματα και τον καπιταλισμό-ιμπεριαλισμό, γιατί αυτό επιτάσσει το προσωπικό μου συμφέρον. ΕΡΓΑΤΗΣ είμαι. Για τον ίδιο λόγο στηρίζω και υποστηρίζω το ΚΚΕ.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, πάρα πολύ σωστά επιθυμεί ν' αναλάβει τη διακυβέρνηση της Ελλάδας. Η Ελλάδα όμως είναι καπιταλιστικό κράτος.

  Επομένως ο ΣΥΡΙΖΑ διατίθεται να υπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

  Διότι, η οποιαδήποτε κυβέρνηση στα καπιταλιστικά πλαίσια, από ΑΡΙΣΤΕΡΑ μέχρι ΔΕΞΙΑ, εκ των πραγμάτων τον καπιταλισμό υπηρετεί.

  Φιλολαϊκή προοπτική σε κράτος με καπιταλιστική οικονομία, δεν υπάρχει. Σωστά μέχρι εδώ;

  Εάν λοιπόν δεν ήμουν εργάτης, αλλά καλοσιτιζόμουν απ' την εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης, δε θα είχα κανένα πρόβλημα να στηρίξω ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ κλπ.

  Εσύ λοιπόν, που στράτευσες την τέχνη και την πένα σου για να χτυπάς το ΚΚΕ και να χαϊδεύεις το ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει ότι υπερασπίζεσαι τα προσωπικά σου συμφέροντα. Σωστά;

  Συνεπώς, τα προσωπικά σου συμφέροντα είναι στον καπιταλισμό και όχι στο σοσιαλισμό-κομμουνισμό. Το γιατί, το εξήγησα παραπάνω.

  Εφόσον λοιπόν ορέ ...καλόπαιδο, τα συμφέροντά σου εξυπηρετούνται απ' τον καπιταλισμό, καλά κάνεις και βαράς το ΚΚΕ. Καλά κάνεις και χαϊδεύεις το ΣΥΡΙΖΑ. Την ΑΡΙΣΤΕΡΑ του καπιταλισμού.

  Κι εγώ στη θέση σου, το ίδιο θα έκανα. Την ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ θα υπερασπιζόμουν με νύχια και με δόντια.

  Τώρα μην περιμένεις να μπω στη διαδικασία να σου εξηγήσω γιατί πάμπολλοι εργατοϋπάλληλοι κι άλλοι βιοπαλαιστές δεν στηρίζουν προς το παρόν το ΚΚΕ. Ξέρεις.

  Άλλωστε, το ρόλο τού αναχώματος της ριζοσπαστικοποίησης του λαού, εσύ και το κόμμα σου, ο ΣΥΡΙΖΑ, τον παίζετε εξαίσια...

  Άντε βρε, καλή όρεξη!
 • ΔημήτρηςΤετάρτη 22 Αυγούστου 2012, 02:05
  @Χελιδών ΕλευθερώτριαΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 19:05

  Απαντάω στα 5 σημεία αυτου του κειμένου, και όχι του πρώοτυ συνοθυλευματος, γιατι φαίνεται ότι μπορει να έχουμε και κάποια ...βάση επικοινωνίας .

  Προσοχή όμως! ΤΟ λέω από την αρχη, για όποιον βαριεται να διαβάζει: Δε συμφωνώ σε απολύτως τίποτα από τα όσα γράφει η Χελιδώνα!

  Αλλα αξίζει να υπάρχει αντίλογος με επιχειρήματα και όχι με αφορσιμους.

  Χελιδώνα μου:

  1. Το ΚΚΕ δεν έχει να επιδειξει παρα μονο παχειά λόγια για το δημοκρατικό μετασχηματισμό της κοινωνίας, λες. Δε λες που το στηρίζεις αυτό, από που συνάγεις τέτοιο συμπέρασμα.

  Να ρωτήσω για να βοηθήσω και να κατανοήσω:
  - Είναι η συμμετοχή των πολλών στις αποφάσεις δημοκρατικός μετασχηματισμός της κοινωνίας μας;

  - Η συμμετοχή των πολλών στις αποφάσεις, η ενεργή συμμετοχή, όχι η επετειακη ψηφοφορία, αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της πεμπτουσίας της δημοκρατίας;

  Πως ορίζετε ο δημοκρατικός μετασχηματισμός για εσένα;

  Το ΚΚΕ, σε όλη την 94χρονη ιστορία του, έχει αποδείξει ότι ρίχνει όλες τις δυνάμεις του στο να δυνωμώσει η λαΪκη συμμετοχή.

  Και για να μην πάω πΧ, θα μιλήσω για τα τελυταια 20χρονια.

  Μετά τις αντροπές του 1991, όπου στα σωματεια και στα συνδικάτα κυριαρχουσαν οι ΠΑΣΟΚοι τύπου Πρωτόπαπα και οι ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΕΝΟΙ, απομεινάρια της κραταιας ΕΣΑΚ τότε, το ΚΚΕ μπήκε μπορστά στην προσπάθεια ναζογωονωσης των σωματειων, μέσα από συνελευσεις, μαζικες διαδικασίες.

  Ιδρυθηκαν νέα σωματεια σε χώρους νέους, (τηλεπικοινωνίες, νεες τεχνολογίες).

  Οι ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτά, αν και συγκρινόμενη με τη μεγάλη μάζα ήταν μικρή, εντουτοις έδειξε τι σημαίνει άμεση δημοκρατια στην πράξη.

  Το παραδειγμα της Χαλυβουργίας είναι η κορωνίδα αυτής της προσπάθειας. Οι απεργιακοι αγώνες σε όλα τα μέτωπα σημερα, διεξάγονται από σωματεια με αμεσοδημοκρατικε΄ς διαδικασίες όχι με εκπροσώπους σφραγίδες.

  Άρα, μόνο παχεια λόγια δεν είναι το ΚΚΕ για τον εκδημοκρατισμό της κοινωνίας....Η δημοκρατια ξεκινά από τη βάση, αν η βάση είναι οργανωμένη ώστε να ασκησει το δημοκρατιό της δικαίωμα.

  Έτσι Χελιδώνα;

  2. Από μαρξισμό δεν τα πας καλά. Ή τουλάχιστον δεν κατέχεις καλά τις εννοιες του.
  Οι ταξεις καθορίζονται με την ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής. Με την μαζική ιδιοκτησία (ή μη ) στ αμέσα παραγωγής.

  Έτσι, εργατική τάξη ορίζεται ως η τάξη εκεινη που νοικίαζει την εργατική της δύναμη στον κάτοχο των μέσων παραγωγής, τον αστο, τον καπιταλιστη, για να εξασφαλίσει την επιβίωση.

  Οί αγρότες, αποτελουν συμμαχο στρώμα της εργατική τάξης. Όχι οι ακτήμονες, αλλα οι κατέχοντες μικρά αγροτεμάχια, αρα έχουν δικία τους μικρή ιδιοκτησία αλλα και μέσα παραγωγής.

  Όμως, δεν είναι συγκεντροποιημένα, με αποτέλεσμα η επιβιωση τους, το "κέρδος" τους να συναρτάται άμεσα με την ευημερια της εργατικής τάξης.
  Το ίδιο συμβαίενι και με το μικρό ΕΒΕ, τον επαγγελματοβιοτέχνη.

  Δεν είναι ξεχωριστες τάξεις: Εϊναι διαστρωματωση των ήδη υπαρχόντων βασικών τάξεων.

  Κάτι τέτοιο δεν έχει αλλαξει. Έχει αλλαξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, λιγοτεροι προλετάριοι απασχολουνται στη βαρια βιομηχανια, περισσότεροι εργατοϋπαλληλοι στις υπηρεσίες και τη μεταποιήση.

  Αλλα δεν κατέχουν μέσα παραγωγής. Και αποτελουν το 70% του εργατικου δυναμικου της χώρας.

  Συνεπώς αυτοι είναι οι βασικοι παραγωγοι του πλουτου, που τελικά καρπώνεται η εργοδοσία, το κεφάλαιο, ο αστος.

  Ο μαρξισμός, Χελιδώνα μου, σύμφωνα με τα παραπάνω, είναι ποιό επικαιρος από ποτε! Δυστυχώς, παρωχημένες είναι οι απόψεις που ακόμη και σήμερα ανακαλύπτουν νεες τάξεις (βάση ποιάς οικονομικής θεώρησης αλήθεια) και χωρις υπόβαθρο συχτηρίζουν τη μαρξιστική θεωρια. Ετσι απλά...

  Όσο για την επικράτηση του Σοσιαλισμου στον αδύνατο κρίκο, μάλλον στμάτησες το διάβασμα στους Μαρξ και Εγκελς και δεν πορχωρησες στο Λένιν, που προχωράει το θεωρητικό μοντέλο της σοσιαλιστικής επανάστασης από την ανεπτυγμένη καπιταλιστική χώρα, στον αδύνατο καπιταλιστικό κρίκο, και το εφαρμόζει πετυχημένα στην πράξη!

  Και εκει όμως, το βάρος το σήκωσαν οι προλετάριοι και οι εργάτες. Οι αγρότες, άργησαν να ενταχθουν στην επαναστατική διαδικασία. Και μετά ήρθε ο πόλεμος....

  3. Δυστυχως, μη γνωρίζοντας βασικές αρχες πολιτικής οικονομιας, μηδενίζεις την ανθρωπινη εξέλιξη χιλιετιων και επιστρέφεις στη θεώρηση της γης ως βασική οικονομική μονάδα.

  Στη συγχρονη ανθρώπινη κοινωνία, βασική οικονομικη μονάδα είναι το προϊόν. Οποιοδήποτε προϊόν. Τ αμέσα παραγωγής, είναι μέσα για την κατασκευή του. ΤΟ ζητουμενο είναι ποιός έχει τον έλεγχο της σχεδίασης, της παραγωγής και της διανομής του προϊόντος.

  Με βάση αυτό, απελευθερώνεις μια κοινωνία από την ανταλλακτική αξία του χρήματος, αν το σχεδιάζεις και το παράγεις με βάση της αναγκές της και μόνο αυτες, ή τη σκλαβώνεις να παράγει προϊόν μόνο για να αυξάνει η ανταλλακτική του αξία, συνεπώς, το προϊόν παυει να εξυπηρετεί τις αναγκες της κοινωνίας, αλλα υπάρχει για να εξυπηρετει τις αναγκές του κέρδους κάποιων.

  Με αυτά δεν ασχολήθηκες. Και προβάλεις την μη γνώση της πραγματικότητας, ως έλλεψη του...μαρξισμου. Δεν είναι λίγο εγωϊστικό αυτό;

  Παρεπιπτόντως, στις κοινωνίες του υπαρκτου σοσιαλισμου, δεν υπήρχε φορολόγηση, αφου η υπεραξία που επενδυόταν στο πρόΪόν από την εργατική τάξη, επεστρεφε αμεσα σε αυτή με τη μορφή παροχών σε όλα τα επιπέδα και δε μετατρεπόταν σε δις στην Ελβετία ή σε χρηματιστικό κεφάλαιο, μακρυα από τις αναγκες της κοινωνίας.

  Συνεπως ακόμη και η έννοια της φορολογησης εμπεριέχει την αποδοχή ατομικής ιδιοκτησίας, συνεπώς αναγκης κέρδους για τη διατήρηση της. Αλλα, πάλι εδώ ερχόμαστεεεεεε!


  4. Ότι του φανει του λωλοστεφανη!!!

  Ξαναδιάβασε τι έγραψες!!!
  Αιολα συμπεράσματα και κατηγορίες!

  Πάμε από τα βασικά: Τα εργατικά δικαιώματα στο σοσιαλισμό ήταν μια θλιβερή ιστορία ( για εσένα και τους ινστρουκτορες που απρακολουθεις).

  Πες μου τότε πόσο θλιβερό είναι :

  - Να παίρνεις σύνταξη στα 55 με μισθό του επομένου κλιμακίου;

  - Να έχεις πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τη μέρα της γεννησης σου;

  - Νά έχει το κράτος την πλήρη ευθυνη αντροφής και διαπαιδαγώγησης των νέων, σε δωρεαν ιδρύματα χωρις την αναγκη εξτρα συμμετοχής (οικονομικης) της οικογένειας;

  - Να έχουν οι γυναίκες 4 χρόνια άδεια με πλήρη κάλυψη από την εργασια όταν γεννανε ώστε να βρίσκονται κοντά στο παιδι τα πρώτα χρόνια της ζωής του;

  - Να υπαρχει κεντρική φροντίδα για όλους τους ηλικιωμένους;

  - Να απολαμβάνουν ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι και οι συνταξιουχοι ένα μηνα πληρωμένες διακοπές όπου επιθυμουν;

  - Να υπάρχει ειδική μέριμνα για τους αναπηρους πάσης φύσεως;

  - Να υπάρχει σε όλους οτυς χώρους δουλειάς γιατρός εργασίας;

  - Να δουλευεις 5νθημερο, 7ωρο, 35ωρο;

  - Να μην υπάρχει φορολογία

  - Να μην υπάρχει ανεργία. Στην ΕΣΣΔ, ο τελευταιος άνεργος καταγράφηκε στα 1935.

  - Να μην υπάρχουν ελαστικά ωρα΄ρια με μειωμένες αποδοχές.

  - Να μπορείς να απολύσεις το διευθυντή σου άν η συνελευση του εργασιακου σου χώρου αποφασίσει κατα πλειοψήφια ότι δεν κάνει για τη θέση του;

  Αν τα παραπάνω είναι για σενα ...θλιβερη ιστορία, μάλλον δεν ξέρεις τι σου γίνεται ή ζεις σε άλλο πλανητη!

  Όσο για την ...Τυποεκδοτική, αντι να διαβάζεις Παγκαλο και Καρατζαφέρη, καλύτερα να κάνεις μια αναζήτηση στις σελίδες του Ριζοσπαστή για το θέμα. Θα πάρεις τις απαντήσεις από τους ίδιους τους εργαζόμενους για το θέμα. Καλύτερα δεν είναι; από το να αναμασας ότι σου πασάρουν και να το παραδέχεσαι κιολας; εκτίθεσαι κάπως....

  5. Καλα όλα τα περι ισοτήτα, αδελφόσύνης κλπ, τα ξέρουμε.

  Απλά για την ιστορία, ο Μαρξισμός - Λενινισμος δεν είναι δόγμα. Είναι επιστημονική θεώρηση της ανθρώπινης κοινωνίας με πρόταση απελευθέρωσης του ανθρώπου από τη μισθωτη σκλαβια, το Σοσιαλισμό - Κομμουνισμο.

  Εξελίσσεται με βάση την εξέλιξη της κονωνίας, αλλα είναι και σχετικά νέος.

  Είναι σα να λες, ότι επειδη το μήλο πέφτει στο έδαφος, και ο Νευτώνας ανέπτυξε το νόμο της βαρύτητας, προβλέποντας ακριβως την επιτάγχυνση των σωμάτων αναλογα της μάζας τους, αυτό είναι πλέον ...δόγμα!!!

  Όχι Χελιδώνα μου, αυτό λέγεται θεώρημα! Και αποδεικνύεται καθημερίνα.
  Όπως και ο Μαρξισμός και ο Λενινισμός. Θεωρήματα είναι με πεδιο εφαρμογής την ανθρώπινη κοινωνία.

  Όσοι κατηγορουν το μαρξισμο για ...δογμα, το κάνουν γιατι οι ίδιοι δογματικά πιστευουν ότι ο καπιταλισμός είναι ...αιώνιος και προσπαθουν να τον διατηρήσουν!

  Αλλα, η πραγματικότητα είναι διαφορετική!

  Ελπίζω να έφτασες μέχρι εδώ, εγώ έφτασα με΄χρι το δικό σου τέλος.

  Δ.

  ΥΓ: Ο Βελουχίωτης, όντας μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, με χρέωση απο την ΚΕ για αυτό το σκοπο, ηξερε ότι διαφονωντας ανοιχτα με την πλειοψηφία του Κόμματος θα ακολουθουσε πορεία "μοναχική". Δεν τον πρόδωσε το ΚΚΕ λοιπον, αλλα αποφάσισε ότι δεν μπορουσε αν ακολουθήσει την (λαθεμένη) κομματική γραμμη.

  Αν τον ...φοβόντουσαν επειδη ήταν ..λαοπρόβλητος όπως ανιστόριτα παπαγαλίζεις, γιατι ο ΕΛΑΣ δεν τον ακολουθησε; Γιατί έμεινε μόνος με τους Μαυροσκούφηδες; Αυτό το σκέφτηκες καθολου πριν πετάξεις την κλασσικη μπουρδολογία;

  Και τελικά μήπως στο επίπεδο των κρισιμων αποφάσεων, τα πράγματα δεν είναι παραμυθάκι με την κοκκινοσκουφίτσα;
  Γιατι ο Βελουχιώτης πάλευε για μια Σοσιαλιστική Ελλαδα. Αν είχε επικρατήσει η δικιά του άποψη, ο εμφυλιος θα ξεκίναγε το 1944 και θα τελειωνε με νίκη του Λαίκου Κινήματος το 1945. Κανεις δνε μπορει να προβλέψει την αλλαγή στο ρου της ιστορίας.

  Σίγουρα όμως, η Ελλαδα θα ήταν ΣΟσιαλιστική χώρα! Κάτι που από ότι κατάλαβα...απευχεσαι! Γιατι επικαλείσαι λοιπόν φαντάσματα που δε σου ανηκουν;
 • Δώρος - ΛευκωσίαΤετάρτη 22 Αυγούστου 2012, 02:01
  Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει...
 • @Komikoi Komunistai και αλλοι φασιστοτσογλαναραιοιΤετάρτη 22 Αυγούστου 2012, 02:00
  οσοι απο σας , περαν του ουγκ και του διαταξτε, μπορειτε να αρθρωσετε εναν εστω υποτυπωδη λογο, καλειστε (προκαλειστε)να δωσετε εδω και τωρα στοιχεια για τον μπεναρογια , μια και τον επικαλειστε τοσο συχνα.
  διαφωτιστε μας σχετικα και μην πετατε μια αρλουμπα στον αερα , ετσι κι οποιον πιασει.
  επειδη δεν θα απαντησετε, σας προαποκαλω λουλουδες και ψευτρακια, μιας κατραπακιας τσογλανια και ξεπουλημενους.
  οποιος μπορει να απαντησει, απλα θα με βαλει στη διαδικασια να το αποδειξω κι ολας.
  διαλεξτε τροπο ξεφτιλισματος.
 • @Χελιδών ΕλευθερώτριαΤετάρτη 22 Αυγούστου 2012, 01:50
  η αγαπη σωζει καλη μου?
  ψαξε να βρεις την αγαπη.
  να ζεις, να αγαπας και να μαθαινεις, που ελεγε και ο μπουσκαλια.
  τα αλλα, που δεν τα καταλαβαινεις, απ οτι φαινεται, αστα για καναν ηδη αγαπημενο και μην ασχολεισαι εσυ, που ακομα αναζητας τον ερωτα.
  αθελα σου, ισως, χανεις και την ουσια των πραγματων που ενδιαφερει τον κοσμο, και τον ερωτα.
  αστο λοιπον, μη το παλευεις.
  δε το εχεις.
  εκτιθεσαι και μας σπας και τα...νευρα.
  ειπαμε:μεινε στο η αγαπη σωζει και αργοτερα μπορεις να το εξελιξεις στο:ο χριστος σωζει.
 • γιωργοςΤετάρτη 22 Αυγούστου 2012, 01:43
  ειναι να μην βρισεις?
  δε μιλαω για το κειμενο του σταθη.
  ο σταθης στις διακοπες του, εβλεπε εφιαλτες με την αδρανεια του κομματος του, οσων αφορα την υπερασπιση των εργαζομενων αυτο το διαστημα και επρεπε να ριξει καπου το φταιξιμο.
  στο συστημα?
  μπα! αυτο ειναι καλο.
  γι αυτο και δεν το αμφισβητουμε, μονο τη διαχειριση του λεμε να αλλαξουμε.
  στο κκε ντε!
  αυτοι που ακομα και με τοσο αντιξοες συνθηκες, το παλευουν, δε το βαζουν κατω και επιμενουν.
  ομως αγαπητε σταθη, εισαι μαλον ανιστορητος.
  δεν εξηγειται αλλιως το γεγονος, πως ξεχνας πως η ιστορια μας δειχνει οτι αντεχουμε πολυ περισσοτερα απ οσα περναμε και μας προσαπτετε.
  αν δεν εισαι ανιστορητος, συμβαινει κατι χειροτερο.
  εισαι εμπαθης και μισθωμενο οργανο αντικομμουνισμου.
  πραγμα που ποτε μου δε θα ηθελα να πιστεψω.
  δε θελω να μπω σε κριτικη του κειμενου σου, γιατι πραγματικα, τα αλματα λογικης και οι αυθαιρετες συναψεις συμπερασματων και αιτιων δεν στεκουν με τιποτα.
  το να βρισω, αφορα απο τα φασιστοειδη μεχρι τη χελιδωνα, που οντας ασχετη με μαρξισμο και με το κκε θελει να πει και τις μαλακιες της.
  η αγαπη σωζει καλη μου?
  οσο για τα φασιστοειδη τυπου: αναφερομαι στο μπεναρογια, τα προκαλω να μας πουν περισσοτερα απο το βιογραφικο αυτου του ανθρωπου.
  αν ξερουν.
  αν δεν ξερουν ας βγαλουν το σκασμο και ας παραδεχτουν, πως απλως αναπαραγουν μια φασιστικη προπαγανδα μαλακιας.
  εβρισα, ησυχασα.
  καληνυχτα γενικως.
  καλημερα στα φωτισμενα μυαλα που δωσαν επαρκεις απαντησεις σε ολους τους σταθηδες εδω μεσα και με καλυπτουν.
 • Αδέσποτος ΠολίτηςΤετάρτη 22 Αυγούστου 2012, 01:23
  Αγαπητέ Στάθη,
  Μέσα στην καταχνιά που κυριαρχεί στην ανάπτυξη πολιτικού λόγου στις ημέρες μας, σίγουρα αποτελείς ένα από τα ευχάριστα ξέφωτα, εκείνα που σε κάνουν να ελπίζεις ακόμα...
  Η ανάρτησή σου για το ΚΚΕ με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, και η ανάγκη για μια άλλη στρατηγική του ΚΚΕ θεωρώ ότι ιστορικά πλέον επιβάλλεται.
  Είμαι όμως ταυτόγχρονα και απόλυτα απαισιόδοξος στο ότι μπορεί να υπάρξει μια τέτοια αλλαγή στρατηγικής από το ΚΚΕ. Αρκεί κανείς να διαβάσει τις αντιδράσεις των φερόμενων ως υπερασπιστών των ιερών και των οσίων του ΚΚΕ, όχι μόνο στην δική σου αυτή ανάρτηση - ή και παλαιότερες για το ΚΚΕ - αλλά και σε όλες τις ασκούμενες κριτικές στο ΚΚΕ για την αδυναμία του να παίξει τον ιστορικό του - άλλωστε- ρόλο, τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια.
  Αλίμονο, οι εξελίξεις δυστυχώς θα τους βρουν με τα μάτια δεμένα και τα αυτιά βουλωμένα, πολύ φοβάμαι...
 • FELIX DZERZHINSKYΤετάρτη 22 Αυγούστου 2012, 00:42
  Σε πρόσφατη δήλωση του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ του κομματος εκανε μια απεριγραπτη δηλωση κατα της φοροδιαφυγης με αφορμη τα γεγονοτα της Υδρας. Αν λοιπον ανατρεξει καποιος σε αυτη τη δηλωση θα αναρωτηθει μα γιατι το ΚΚΕ πρεπει να συνεργαστει με το ΣΥΡΙΖΑ. Για την ΕΕ που μας καταντησε εδω μετα απο 30 χρονια να μην εχουμε παραγωγικη βαση θα πειτε καμμια κουβεντα; Αλλα εδω αρκετοι στο ΣΥΡΙΖΑ ειστε και με το ευρω κατηγορώντας κιολας τη ΝΔ οτι θα μας οδηγησει εκτος ευρωζωνης. Υπαρχουν χιλιαδες στο ΚΚΕ αλλα και σε αλλες οργανωσεις της αριστερας που δεν προκειται να στηριξουν τον καιροσκοπισμο του ΣΥΡΙΖΑ ακομη και να παρει 85%. Το μεγαλο γελιο αλλα και δραμα ειναι οτι θα απογοητευσετε πολυ κοσμο οταν ερθει η ωρα να κυβερνησετε επειδη δεν λετε την αληθεια στον κοσμο. Αλλη κατευθυνση στην οικονομια χωρις ιδιωτικοποιησεις, χωρις ανεργια με αξιοπρεπη βιοτικο επιπεδο για τους εργαζόμενους δεν υπαρχει εντος της ΕΕ. Φιλε Στάθη επρεπε να δωσεις και εσυ συνέντευξη στην Κριστιαν Αμανπουρ μαζι με τον προεδρο Αλεξη να θυμηθεις τα νιατα σου με τις πορειες στην αμερικανικη πρεσβεια.
 • leonidasΤετάρτη 22 Αυγούστου 2012, 00:26
  Στάθη απλά δεν αξίζει κανείς να ασχοληθεί μαζί σου.. ένα θα πω ούτε για λύπηση δεν αξίζεις.
 • nionios sfentonasΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 23:50
  Για Μαίρη ΔΚ.
  Κι όμως φιλενάδα, κάνεις λάθος που ζητάς από τον Στάθη ή από τον όποιον ανήκει σε άλλο κόμμα, να γράψει ένα τέτοιο άρθρο για το κόμμα, στο οποίο ανήκει. Εμείς υπερασπιζόμαστε τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό: Τις διαφωνίες μας, τις απόψεις μας, τις σκέψεις μας τις λέμε μέσα στο Κόμμα και αποφασίζουμε εκεί τι θα κάνουμε. Αυτό είναι το σωστό, για ένα κόμμα. Αυτό λοιπόν που θεωρούμε σωστό για το δικό μας το Κόμμα, να μιλά ενιαία και με θέσεις επίσημες, αυτό είναι το ζητούμενο και για τα άλλα κόμματα, ώστε να μπορεί να γίνεται και ολοκληρωμένη η κριτική, η αποτίμηση των θέσεων του κάθε κόμματος. Το παραμύθι των προσωπικών διαφωνιών, της προσωπικής θέσης- ή αντίθεσης- σε ένα θέμα, είναι το καλύτερο άλλοθι για να μπερδεύουν τον κόσμο
 • Radical StructuralistΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 23:38
  @ΔΗΜΗΤΡΗΣ...ΧΧΧ, Αντι.Μ.

  Αυτό το έκανα στο δεύτερο και τρίτο σχόλιο μου, όχι στο πρώτο! Σας ευχαριστώ ωστόσο Δημήτρη και Αντι.Μ. διότι μου δίνετε την ευκαιρία ώστε να πω 2 πράγματα πέρι επισκεψημότητας των site.

  Το enikos.gr όπως και όλα τα αντίστοιχα sites έχουν εμπορικό χαρακτήρα και τα έσοδα πρέπει να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τις επιχείρησης. Τα έσοδα προέρχονται κατά βάση από τις διαφημήσεις που υπάρχουν στο site. ¨Οσο μεγαλύτερη είναι η επισκεψημότητα του site τόσο περισσότερα τα έσοδα από τις διαφημήσεις. Ετσι δουλέυει η οικονομία της αγοράς τι να κανουμε τώρα!

  Τώρα ένας επαγγελματίας του χώρου των media όπως ο κ.Στάθης είναι υποχρεωμένος εκ των πραγμάτων να προσπαθεί να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακροαματικότητα ή επισκεψημότητα μιας και μιλάμε για site !

  Από αυτό βγάζει τα προς το ζείν άλλωστε. Δεν είναι ντροπή ούτε κακό να προσπαθεί να αυξήσει την επισκεψημότητα της στήλης του! Και τι εννοώ με αυτό. Αν ρίξεις μια ματιά στις παλαιότερες αναρτήσεις της στήλης θα δεις ότι αυτές με την μεγαλύτερη επισκεψημότητα είναι οι αναρτήσεις που αναφέρονται στο ΚΚΕ και στην Χ.Α, μάλλον διότι αυτοί έχουν το φανατικότερο κοινό!

  Ετσι ένας σωστός και έξυπνος επαγγελματίας θα χρησημοποιήσει, και καλά θα κάνει, τα "δυνατά χαρτιά" του ώστε να αναζόπυρώσει το ενδιαφέρων των αναγνωστών του σε μια νεκρή δημοσιογραφικά περίοδο. Ο αριθμός των σχολίων της σημερινής ανάρτησης αποδεικνύει τα γραφόμενα μου.

  Καλή η ειρωνία αγαπητοί ΔΗΜΗΤΡΗΣ...ΧΧΧ και Αντι.Μ. αλλά χωρίς ένα επιχείρημα που να αντικρούει τα γραφόμενα μου μάλλον και έσεις επιβεβαιώνετε το υστερόγραφο στο πρώτο μου σχόλιο, δυστηχώς!
 • ΕΠΑΜΙΤΗΣΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 23:24
  oρισμενα απο αυτα που λεει ο Σταθης ειναι σωστα.Το θεμα ειναι δικαιουται να ομιλει για το ΚΚΕ; Η απαντηση κατα την γνωμη μου ειναι οχι.Εκτος αν εχει καταλαβει τι απογοητευση στο κινημα εχει δωσει ο ΣΥΡΙΖΑ, οποτε εκει επρεπε να εστιαση την κριτικη του.Το κκε εχει αξιολογα στελεχη στην βαση του, που πιστευω θα κανουν , αν δεν εχουν ηδη κανει κριτικη στην ηγεσια.Γιατι απο εκει πηγαζουν ολα.
 • Vagelis KΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 23:13
  Ο Μαρξ στην τελευταια του θεση για τον Φουερμπαχ ειχε πει οτι οι φιλοσοφοι μεχρι τωρα ασχοληθηκαν με το να εξηγησουν τον κοσμο.
  Το ζητημα ομως ειναι να τον αλλαξουμε.

  Ποσο δυσαρεστο ν ακους κομματα, οχι να εξηγουν - ουτε να προσπαθουν να αλλαξουν τον κοσμο. Απλως να σχολιαζουν.Κομματα σαν το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

  Τρια χρονια περασανε απο τοτε που ξεκινησε η μεγαλη Νομισματικη Κριση (4 Οκτωβριου 2009). Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ σ αυτα τα χρονια δειξανε μιαν απολυτη αδυναμια στην αναλυση της καταστασης και ταυτοχρονα μια παραλυτικη δειλια στην κινητοποιηση του λαου.

  2.000.000 ψυχες θα μπορουσν να εκαναν την πλατεια να Τρεμη.

  Εμεις ειμαστε στα πληκτρολογια επειδη εσεις αποδειχτηκατε μηδενικα.
  Αλλοιως ? θα ακουγοτανε το Λαε στα Οπλα.
  Η οπως το λετε εσεις στη γλωσσα σας : Εμπρος ΕΛΑΣ γιατην Ελλαδα.

  Πολλοι εδω μεσα, του Σταυροπουλου συμπεριλαμβανομενου, εμφανιζουν μιαν υπεροψια και μια δυσκολια να συζητησουν θεμελιωδη ζητηματα.
  Φερονται, λες και το διαβατηριο του κουμουνιστη, τους δινει αυτοματα, μιαν ηθικη και πνευματικη ανωτεροτητα. Αναλωνονται στην εχθροτητα και στην ειρωνεια. Βριζουν χυδαια οι Κουμουνιστες τον ΣΥΡΙΖΑ και ολοι μαζι τη Χρυση Αυγη.

  Ενω θα επρεπε να αναθεωρησουν την ιδεολογια του ΚΚΕ - να συγκροτησουν την ιδεολογια του ΣΥΡΙΖΑ (ο οποιος δεν εχει ιδεολογια) - και ταυτοχρονα και οι δυο μαζι -να βοηθησουν τη Χρυση Αυγη να απαλλαγει απο τα ιδεολογικα της λαθη. Η Χρυση Αυγη βασανιζεται απο μια ταση να επαναλαβει την εποχη του Χιτλερ (και να παρει τη ρεβανς). Απ αυτο πρεπει να απαλλαγει ετσι ωστε να γινει ενα συγχρονο - ιδεολογικα πρωτοτυπο - πατριωτικο κομμα. Να αποβαλλει τον αντισημιτισμο της - κρατωντας την κριτικη προς την πολιτικη του ισραηλινου λομπυ. Να αποβαλλει τον αγριανθρωπισμο και την μισαλλοδοξια διατηρωντας την κριτικη στην μεταναστευτικη πολιτικη και επιμενοντας στην πολιτικη ΜΗ ορθοτητας.

  Την ηττα δεν την ξεπερνας με περιχαρακωση αλλα με ιδεολογικη αναγεννηση. Τοσο την ηττα του τριτου Ραιχ (1945) οσο και την ηττα της ΕΣΣΔ (1991).

  Σημερα προσπαθησα για λιγο να βρω τι διαφορα εχει ο Τροτσκισμος απο την τυπικη γραμμη των κομμουνιστικων κομματων.
  Δεν το βρηκα (και αυτο που βρηκα δεν το καταλαβα).
  Σαν ατομο που εχει ψηφισει Χρυση Αυγη, ζαλιζομαι οταν κατι ειναι μπερδεμενο.
  Ο Τροτσκισμος ειαι σεκτα ? Ειναι σεξυ ?
  Ειναι το ιδιο πραγμα με τον Ζηνοβιεφ και τον Καμενεφ η αντιθετα μοιαζει με τον Σταλιν και τον Μπουχαριν, η μηπως ειναι σαν τον Πρεομπραζινσκυ (που μαζι με τον Μπουχαριν εγραψαν το Αλφαβηταρι του Κουμουνισμου) ?

  Και κατι για τους παλιους. Τα παλια χρονια (το 1930) οι κουμουνιστες λεγανε οτι οι Σοσιαλδημοκρατες και οι Εθνικοσοσιαλιστες δεν ητανε δυο πολοι αντιθετοι αλλα ητανε διδυμοι. Θεωρουσανε μαλιστα τους Σοσιαλδημοκρατες μεγαλυτερους εχθρους. Σημερα, το ΚΚΕ να εχει ξεχασει τα παλια και θεωρει τη Χρυση Αυγη σαν εχθρο του και οχι τη Σοσιαλδημοκρατια !

  Τα τρια αυτα κομματα εχουν τα χαλια τους. Αφηστε τη υπεροψια και σηκωστε τα ιδεολογικα μανικια για να τα διορθωσετε ωστε να απαλλαγουμε απο τον αξονα του κακου.

  Ισως καποιοι να νομιζουν οτι τα λογια αυτα ειναι ηλιθια.
  Αυτοι οι ανθρωποι ειναι, που εχουν αναγκη να εμπλουτισουν τις αποψεις τους και να ανοιξουν τα συνορα τους.

  Φιλε μου Σταθη, το λαβα το γραμμα σου
  και με ρωτας τι γινομαι τι κανω
  μαθε ο λαος πως τωρα πια αποφασισε
  οτι σε λιγα χρονια θα πεθανω
 • ΛΕΥΤΕΡΗΣΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 23:13
  ΤΟΣΟ ΑΠΛΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ-ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΝΘΡΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ-ΜΠΡΑΒΟ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΝΕΙΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΘΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΡΒΕΛΙΑ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΜΗΝ ΣΑΣ ΤΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΝΗΣΤΙΚΟΙ-Ε!!! ΒΡΕ ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΥΝΑΓΙΕ, - ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΚΚΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ..
 • ΜιχαληςΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 23:02
  Νομιζω οτι το αρθρο ειναι επιεικως απαραδεκτο εστω και αν το δουμε σαν μια αποψη ενος αριστερου (ΣΥΡΙΖΑ) ο θεος να το κανει αριστερο κομμα.
  Η κριτικη για τον ΣΥΡΙΖΑ πουθενα.Το 26% πουθενα.
  Ξεχασα, το καλοκαιρι η ραστωνη πανε με την μπουρδολογια των στελεχων του ΣΥΡΙΖΑ.
  Τελος το ΚΚΕ λεει παντα την αληθεια και ας το πληρωνει...Σε αντιθεση με αλλα πολιτικα κομματα που δεν διδαχθηκαν τιποτα απο την ψευτοιστορια της ψευτικης ελπιδας που πουλησαν στον λαο μας...
  ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ....
 • Radical StructuralistΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 22:32
  @ @RADICAL STUCTURALIST

  Αχαχαχαα πολύ καλό !το άλλο με τον τοτό το ξέρεις?

  Αγαπήτε μου ή πρέπει να είσαι καινούριος στη στήλη του Στάθη ή κόψε το πολύ LSD διότι σου κάνει κακό! Αν διάβαζες πραγματικά τη στήλη του Στάθη καθημερινά και τα σχόλια των αναγνωστών , όπως εγώ, δεν θα έλεγες τις μπούρδες που λες. Είμαι απο τους λίγους αναγνώστες της στήλης που γράφω καθημερινά και έχω έκθέσει δημοσίως το ποιόν μου, την οικογενειακή, οικονομική, εργασιακή μου κατάσταση και μόνο το όνοματεπώνυμο μου δεν έχω αναφέρει δημοσίως. Ο κ. Σταυρόπουλος γνωρίζει. Αν θες ρίξε μια ματιά στο αρχικό μου σχόλιο. Είναι το μεγαλύτερο από όλα τα άλλα και πες μου! Εχεις δει χρυσαυγίτη να γράφει τόσο μεγάλο σχόλιο? Έχεις δει τα σχόλια μου σε παλαιότερες αναρτήσεις του Στάθη? Μάλλον όχι! Σε προκαλώ λοιπόν να τα δεις !

  Ωστόσο θα σου κάνω τη ζωή ευκολή! Αν είσαι τακτικός αναγνώστης της στήλης θα έβλεπες ότι ο κΣτάθης με έχει χαρακτηρίσει εύστοχα θα μπορούσα να πώ χουλιγκάνο του ΚΚΕ! Βέβαια ο χουλιγκανισμός μου περιορίζετε στο keyboard και όχι σε πράξεις ! Ακόμα και το ψευδώνυμο που χρησημοποιώ δίνει το στίγμα των πολιτικών μου πεποιθήσεων! Αυτό φυσικά προυποθέτει καλή γνώση της αγγλικής που φυσικά αγνοείς πλήρως!

  Σε ευχαριστώ για το σχολιάκι σου διότι επιβεβαιώνεις τα όσα είπα στο πρώτο μου σχόλιο που είναι πολύ μεγάλο για έσενα ώστε να το διαβάσεις! Ας το υπενθυμίσω λοιπόν !

  "Υ.Γ Το προχθεσινό σας άρθρο περί Χρυσαυγιτών ήταν πολύ εύστοχο. Μια ματιά στα σημερινά σχόλια και θα δείτε ότι το άρθρο σας έχει εφαρμογή και στους οπαδούς σας. Δείτε μόνο το σχόλιο του Vagelis K και θα καταλάβετε. Εγώ δεν ξέρω αν θα πρέπει να γελάσω ή να προβληματιστώ σοβαρά? Μάλλων το πρώτο!"
 • ΔΗΜΗΤΡΗΣ...ΧΧΧΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 22:18
  RADICAL STRUCTURALIST@
  Εν τελει χρησιμοποιησατε παλι το στυλ που συνηθιζετε (και μαλιστα στην πιο'' εξελιγμενη του μορφη'') οσο και αν προσπαθησατε για το αντιθετο.Μην τα βαζετε με τον εαυτο σας λοιπον .Τοσο μπορει..
 • λαμπροςΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 21:56
  γιατι κυριε Σταθη εσεις με το 26% δεν κανετε αυτο που ζητατε απο το κκε του 4.5% ;;;;;;;;
 • Αντι.Μ.Τρίτη 21 Αυγούστου 2012, 21:56
  Στάθη, μην ξαναφύγεις για διακοπές ανθρωπέ μου.Χάνεις το αναγνωστικό σου κοινό και για να το κερδίσεις πάλι, πρέπει να πάρεις άδεια απο τον Χ/λάου, τον Τσιπρα, τον Σταθάκη την Μαρια την Πενταγιώτισα και τα παιδιά του Πειραιά για να γράψεις για το κκε.Οποία ιεροσυλία, να ασκήσεις κριτική στο κόμμα του ''λαού'', εσυ ενας μολυσμένος''οπορτουνιστής''Για τα λοιπά επιβεβαιώνεται το προηγούμενο σχόλιό μου, για το μάταιο του διαλόγου με το κκε, διαβάζοντας και τα σχόλια των μελών του εδώ, που σαν ταλιμπάν, αποδεικνύονται χειρότεροι και απο την ηγεσία τους.
 • ΜΑΙΡΗ Δ.Κ.Τρίτη 21 Αυγούστου 2012, 21:53
  @Τολστόι.Αγαπητέ κύριε, αφ'ενός δικαιούμαι να μιλώ για επίθεση επειδή δεν υποτιμώ ούτε την απήχηση , ούτε την ποιότητα της πένας του Στάθη, αφ'ετέρου οι ναύτες της Κροστάνδης ήταν συντελεστές της επανάστασης πριν εξεγερθούν και προκαλέσουν αν και ηττημένοι αλλαγές.
  Ο Στάθης έχει επιλέξει άλλο δρόμο, άρα δικαιούται να επιτίθεται ως αντίπαλος, αλλά και να αντιμετωπίζεται ως τέτοιος.
  Επίσης θα το θεωρούσα πολύ έντιμο και χαρακτηριστικό του Στάθη να απευθυνόταν με ανάλογο ύφος και άρθρο στον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να διορθώσει πρωτίστως τα κακώς κείμενα του κόμματος το οποίο υπηρετεί.
 • Γιώργος ΧατζόπουλοςΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 21:17
  !!!"Αδέρφια, συναγωνιστές, συντρόφοι!: Μη μαλώνουμε!:
  Τα ...σώβρακα της δεξιάς! ...ράβουμε και μπαλώνουμε...".

  Προσπαθώντας να χαλαρώσω με το πιο πάνω ...δύστυχο δίστιχο(!) το τρικυμισμένο μέσα σας (μας), λέω στα σοβαρά:
  Είναι τόσο εμπεριστατομένες οι απόψεις του Στάθη, τόσο εμπεριστατομένες οι τοποθετήσεις που ακολούθησαν, που έννοιωσα, σα ...μέρμηγκας που τρέχει για ...αιμοδότης στηνν τράπεζα αίματος Λεόντων!
  Όμως, πιστεύοντας πως η ποσότητα δεν έχει τόση σημασία, καμιά φορά, όσο η πιθανότητα να υπάρξουν στο DNA της μικρής ποσότητας εκείνα τα αντισώματα, που θα φέρουν τη γιατριά, σαν εμβόλιο.
  Μεγάλο το εγχείρημα, και αφού υποκλθώ μπροστά στις αγωνίες σας και στα γερά επιχειρήματά σας, λέω μια ιστορία-γεγονος:
  Το όνομά μου είναι το όνομα ενός θείου μου, που πέθανε για το ΚΚΕ και την όμορφη ιδεολογία του στον εμφίλιο, όταν, στο βουνό, πάγωσε το νερό στα βρεγμένα του άρβυλα, και βγάζοντάς τα, δίπλα σε κάποια φωτιά, βγήκαν μαζί και τα κρέατα από τα πόδια του!
  Με αυτές τις αναμνήσεις και τα εφόδια στο νου, έδωσα το δικό μου ταπεινό αγώνα - στον εμφίλιο του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ "συντρόφων" - από τη θέση του Υπυρεσ/κού παράγοντα-Προϊσταμένου, κόντρα σε Έπαρχους και Νομάρχες - που κολλούσαμε μαζί αφίσες, τότε, το '79 - και έχασα!: Βουτηγμένοι αυτοί στην φονική κομματική εξουσία, με λοιδόρησαν, και τραβώντας εγώ, τα παγωμένα πόδια της ψυχής μου, από τα άρβυλα του άρρωστου κομματισμού, πέθανα ψυχολογικά!
  Πάω να πω ότι οι εποχές αλλάζουν, αλλά ο "εμφύλιος " συνεχίζεται μεταξύ μας! Αντί να είμαστε ενομένοι , στον αγώνα να πληρώσουν οι έχοντες, τα λαμόγια, οι εφοπ-λ (η)στές, ο Κλήρος (γιατί να πληρώνεται από τα ταμεία του κράτους και όχι από τα δικά του; ... ά! ρε Ανδρέα!), αυτοί που βγάλανε τα λεφτά τους έξω, αυτοί που ζούνε στη χλίδα και φτωχέψανε οι ...επιχειρήσεις του, που έγιναν με τον ιδρώτα μας.
  Ταπεινό ερώτημα-άποψη: Γιατί δε μπορεί: Να βρεθούνε άνθρωποι από κάθε χώρο, με προοδευτική σκέψη, και όλοι μαζί, πέρα από τα παλιά κόμματα που κατάντησαν "Ανώνυμες Εταιρίες Ιδεολογικής Καπηλείας", να προχωρήσουν σε μια πχ "Ακομμάτιστη Εναλλακτική Προοδευτική Κίνηση". Καινούγιοι άνθρωποι, νέοι Επιστήμονες, καθαρές ψυχές και γερά μυαλά, να στρωθούν στη δουλειά και να αποδείξουν ότι όλοι οι παλαιοί ζούνε με ετην "αρρώστια" την κομματική, με το στρεβλό πάθος των ιδεοληψιών τους, και ότι είναι καιρός να κάνουν στην άκρη!
  Μέσα από το Διαδίκτυο, να εντοπιστούν, και μέσα από συζητήσεις να προκύψουν οι καλύτεροι! Κάποιοι παλιοί, αν θέλουν ας γίνουν οι σοφοί του χώρου, χωρίς εξουσία και αμοιβή, και να λένε τη γνώμη τους!
  Το επίμετρο στο ταπεινό θεατρικό που υπάρχει στο e-book μου: tapaidiatouinternet.blogspot.com είναι:
  "Κάθε μορφή εξουσίας κρύβει στον κόπο της και μια μορφή βίας, και είναι θέμα χρόνου για το πότε θα πεταχτεί από μέσα της το άδικο, το αισχρό αυτό μπάσταρδο του σατανά! Μόνη διέξοδος: Η Λειτρουργία των Θεσμών. Κάτι για το οποίο είμαστε όλοι - ο καθένας χωριστά - υπέυθυνοι! Ώστε, να ανεβάσουμε το επίπεδο και την ποιότητά μας, στο επίπεδο της ανεξέλεγκτης εξουσίας, και να μπορούμε να της τσακίσουμε τα μούτρα, κάθε φορά που αυτή παρεκτρέπεται!. Αλλιώς πάντα θα υπάρχουν αφεντικά, και πάντα εμείς θα τρέχουμε από πίσω τους για ένα κομμάτι ψωμί, την ώρα που αυτή θα τρώνε παντεσπάνι, τον ιδρώτα μας!".
  Και τελειώνω σαν ... "ποιητής εκ του προχείρου..."!, γιατί μικρός νιώθω να σας αντιπαλέψω με επιχειρήματα:
  " Η ...δανεική γραβάτα"
  Το είχαμε το Δίκιο ...δεδομένο,
  ξαπλώσαμε στον ίσκιο του χλιδάτα
  ξυπνήσαμε με μάτι ανταριασμένο
  κοζάροντας τη ...δανεική γραβάτα!
  Το όνειρο, αλί!, είχε τελειώσει,
  στο ψέμα του ντουνιά, μέσα ' χε λιώσει!

  Δεντρί το Δίκιο: Θα τραφεί με αίμα
  σαν επαιτεί στων "πονηρών" τα χνότα,
  πενθεί - στη ρίζα του σιωπά το πνέμα -
  στο πλιάτσικο τ' απλήρωτου ιδρώτα:
  Διψάτ' η Αλήθεια, βαθιά ριζώνει,
  τα λάθη βυζαίνει, και μεγαλώνει!

  Ρουφήξανε το αίμα του κοσμάκη
  δυο τρεις εκατοντάδες μπαγαμπόντες.
  Στο σβέρκο μας μπήξαν το καλαμάκι,
  μας πιάσανε, στο πόστο μας, απόντες:
  Πικρέ ...αιθεροβάμονα, πληρώνεις
  την έκλυση ... ραχάτ τεστοστερόνης!

  Αγκάλιασέ με αδερφέ "εχθρέ" μου,
  κι οι δυο ας κλάψουμε, σιμά, αντάμα,
  στα μπάζα των ονείρων μας, θλιβέ μου,
  λασκάροντας του μισεμού το ράμα:
  Δεν είναι άλλος τρόπος να σωθούμε,
  απ' το - για μας - φτωχέ μου να νοιαστούμε!

  Εχθρούς μας κάναν κάλπικες κουβέντες,
  φιέστες νόθες, μαπαλονιών τερτίπια, .
  "Σωτήρες", "επιβήτορες" ...λεβέντες!
  Φαρμάκι, που σου έδωσα, το ήπια!:
  Ψυχή, που πεταλούδιζες, στοχά σου,
  ποιοί σου σακατέψαν τα φτερά σουτ.

  Η κάθε εξουσία και μια βία:
  Στον κόλπο της, του άδικου, το σπέρμα.
  Και γίνεται της φτώχειας η συμβία,
  συνειδητά, αν δε φωνάξεις "Τέρμα"!:
  Της γνώσης το βιβλίο, Έρμε!, πιάσε,
  ντουφέκι κάντο, νικητής για να' σαι!"

  Με εκτίμηση. Σας ευχαριστώ
 • micoΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 20:40
  Ει, Στάθη, που ήσουν όταν ο Τσίπρας συναντιόνταν με τον Πρόεδρο Πέρες του Ισραήλ?
  Αλήθεια, ποια ήταν η κριτική σου πάνω σ αυτό το ζήτημα?
  Για το "θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα"?
  Για το "δεν θα κατεβάσουμε το κόσμο στους δρόμους"?

  Βλέπω χρησιμοποίησες ορθά το επιχείρημα με το Μπρεχτ και το "να αλλάξουμε το λαό"
  Θα ολοκλήρωνε την κριτική σου προς το ΚΚΕ και ο "κόκκος" του Λένιν, που είχε δημοσιεύσει πάρα-πάρα-πάρα πολύ επιτυχώς η Εφημερίδα Της Αριστεράς, η Αυγή...
  Κι εξάλλου, αφού δεν την πιστεύετε την ταξική πάλη, ποτέ σας δε νοιαστήκατε (ως ΣυΡιζΑ) γι αυτήν... τι σας κόφτει...
  Εμένα πάλι, πιο πολύ με προβληματίζει ένα κλασικό 4% που ξαφνικά διογκώνεται σε 27%, παρά ένα "κλασικό" οκταράκι που σε συνθήκες κορύφωσης της καπιταλιστικής κρίσης, πέφτει στο 4, 5%

  ΥΓ1. Δεν ξέρω αν το πήρατε χαμπάρι, αλλά Χρυσαυγίτες ΜΑΧΑΙΡΩΝΟΥΝ ΑΒΕΡΤΑ στο δρόμο όποιον τυγχάνει να έρχεται από κάπου αλλού.

  ΥΓ2. ΚΟΡΥΦΑΙΟ το σχόλιο του Δημήτρης Τρίτη 21 Αυγούστου 2012, 15:45
 • @RADICAL STUCTURALISTΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 19:28
  Ακου, χρυσαυγιτη.
  Μην νομιζεις ότι ειμαστε χαζοι σαν τους ελληνοψυχους τους συναγωνιστές σου τα φασιστοειδή.Κομμουνιστής ετσι δεν θα μιλαγε.

  Ειναι γνωστη η δουλειά που κάνετε στο ιντερνετ.Και κακώς που οι άλλοι τσιμπάνε και σου μιλάνε.Αντε τελειωσε η 12ωρη βάρδια σου.Αυριο πάλι.
 • zhukovΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 19:25
  Το ΚΚΕ ούτε κυβερνητισμό έχει να επιδείξει ούτε διαχείριση....Με τον λαό ανέπτυξε δεσμούς αίματος από τότε που ιδρύθηκε...Γιατί πάντα είχε στο πρόγραμμά του την ταξική πάλη....
  Δυστυχώς ένα πλήθος κόσμου από τη μεταπολίτευση και μετά ίσως ψήφιζαν και το ΚΚΕ σαν μουσείο ή παραδοσιακά....Μη συνδέοντας την ψήφο τους με την πάλη τους....Μιας και η ταξική πάλη στην Ελλάδα είχε αδυνατίσει
  Το λάθος που έκανε ήταν ότι ενώ πολλοί παραδοσιακοί ψηφοφόροι του είχαν μείνει στην πολιτική συμμαχιών προ συνασπισμού (12ο συνέδριο) δεν κατάφερε να εξηγήσει πόσο καταστροφικές είναι για το κίνημα τέτοιου είδους συνεργασίες.....
  Από τότε άλλαξε τη στρατηγική του που είχε αποδειχτεί λανθασμένη...
  Η πίεση που του ασκείται τόσο καιρό από φίλους και μη στο να αλλάξει τη στρατηγική του δεν είναι τυχαία...Στο εμπόριο ελπίδας που κάνει ο συριζα είναι προτιμότερο την αποτυχία να την καρπωθεί και το κκε...Γι'αυτό όταν το ΚΚΕ μιλάει για ταξική πάλη οι άλλοι βγάζουν σπυριά και μιλάνε για ενότητες....
  Έτσι αντιμετωπίσαμε υβρεολόγια τύπου όψιμοι κομμουνιστές, iq επιπέδου Μαϊλη κτλ....
  Το τραγικότερο είναι ότι πολύς αριστερός κόσμος και κομμουνιστές οπαδοί του ΚΚΕ τσίμπησαν στα παραμύθια....Ξεχνώντας ότι ο κομμουνιστής είναι και αριστερός....Ο αριστερός όμως μπορεί να μην συμφωνεί σε όλα και να μην θέλει να γίνει ποτέ κομμουνιστής....
  Αριστερό βέβαια εννοούμε αυτόν που παλεύει σε αντιμονοπωλιακή αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση...
 • TooLsΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 19:23
  To KKE είναι το πιο άχρηστο κόμμα της Ελληνικής Βουλής.Η "κυρία" Παπαρηγα μήπως δεν πληρώνετε με 8, 000 ευρώ περίπου τον μήνα όπως και όλοι οι υπόλοιποι στην βουλή?Το θέμα είναι, από την πολυετή παρουσία του κόμματος αυτού στην βουλή, τι κέρδισαν οι 'Ελληνες εργαζόμενοι???τι άλλαξε προς το καλύτερο για την εργατική τάξη?Να μην τα πολυλεω....ΤΖΑΜΠΑ ΤΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΕΚΑ ΜΟΥ!!!! Εύχομαι ολόψυχα να σας πετάξουμε εκτός βουλής στις επόμενες εκλογές! Ούτως η άλλως η φωνή σας μέσα στην βουλή είναι μια ΆΧΡΗΣΤΗ φωνή, ΓΙΑΤΙ να σας ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ????
 • προς επαναστατες πληκτρολογιου.Τρίτη 21 Αυγούστου 2012, 19:16
  Αντι να βρίζετε τον Στάθη, e-παναστάτες , δεν αφηνετε το πληκτρολόγιο και τον καναπέ , να βγητε έξω στον κόσμο, να κανετε πολιτική δουλειά;
  Εσεις που βριζετε , βαζω στοιχημα , πως ουτε απέξω δεν έχετε περασει απο οργανωση του ΚΚΕ.Αμαν πια , με τον καθε πικραμενο και τον καθε νεοφωτιστο , που χυδαιολογει.
  Μια θα βριζουν στην στηλη οι φασιστες, μια οι κατα φαντασίαν κομμουνιστές.
 • Radical StructuralistΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 19:12
  Προς όλους του ΚΚΕΔΕΣ της στήλης

  Συντρόφια μην ψαρώνετε με το άρθρο του Στάθη ! Δεν έχει πολιτικά ελατήρια αλλά απλά πρέπει να πιάσει τα νούμερα ο άνθρωπος! Τζάμπα τον πληρώνει ο Χ"νικολάου! Μην ξεχνάτε ότι έλειπε σε άδεια και πρέπει να κερδίσει πάλι το ενδιαφέρων του αναγνωστικού κοινου. Ετσι αν δείτε τα αρθρα των προηγούμενων ημερών θα δειτε περιορισμένο ενδιαφέρων των αναγνωστών, χαμηλη επισκεψιμότητα της στήλης με εξαίρεση το άρθρο για τους χρυσαλήτες! Το έχει πιάσει το νόημα ο Στάθης! Ενα άρθρο για το ΚΚΕ, ένα για τους χρυσαλήτες και μπουμ η επισκεψιμώτητα στα ύψη! Εμείς ψαρώνουμε και το πέρνουμε στα σοβαρά και τον κάνουμε μάγκα! Τα πάντα για τον παρά γίνονται συντρόφια τα πάντα για τον παρά!
 • Χελιδών ΕλευθερώτριαΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 19:05
  redfill 14:39
  1ον Απλώς ήθελα νά δείξω ότι τό ΚΚΕ δέν μπορεί νά έχη (ούτε είχε ποτέ) καμμία αξιόλογη πρόταση γιά πραγματικά δημοκρατικό μετασχηματισμό τής κοινωνίας, καί ότι επίσης τά όσα διακηρύσσει γιά τά δικαιώματα τών εργατών είναι παχειά λόγια μόνον.

  Σέ συνθήκες καπιταλισμού, καί ακόμα καλλίτερα... φεουδαρχίας, τά ΚΚ αγωνίζονται όντως υπέρ τών εργατικών διεκδικήσεων (άν καί έχω ακούσει ιστορίες φρίκης γιά υπονόμευση εργατικών αγώνων όταν δέν τούς συμφέρει κομματικά). Σέ συνθήκες σοσιαλισμού όμως (καί εδώ μόνον γιά τόν "υπαρκτό σοσιαλισμό" μπορούμε νά μιλάμε), τό σκηνικό αλλάζει δραματικά, μέ τούς πρώην υπερασπιστές τών εργατικών δικαιωμάτων νά μεταβάλλωνται σέ στυγνούς εκμεταλλευτές.

  2ον Ο μαρξισμός είναι παρωχημένος, διότι θεωρεί ότι η εργατική τάξη είναι αυτή που θά οδηγήση τήν ανθρωπότητα στήν αταξική κοινωνία. Μέ όλον τόν σεβασμό στούς ανθρώπους τού μόχθου, έχει αποδειχθεί αρκετά πιστεύω ότι τό μόνο που μπορούν είναι νά αγωνίζωνται γιά καλλίτερες συνθήκες εργασίας, καλλίτερους μισθούς, καί παρόμοια. Εξ άλλου, ναί μέν τό δίπολο αστοί-προλετάριοι φαίνεται νά κυριαρχή, όμως υπάρχουν καί άλλες τάξεις (αγρότες, μικροαστοί, κλπ), οι οποίες θεωρούνται κομπάρσοι από τούς μαρξιστές.

  Προέβλεψαν (καί ήταν απολύτως λογικό) ότι ο σοσιαλισμός θά εγκαθιδρύετο πρώτα στά προηγμένα καπιταλιστικά κράτη (αφού εκεί τό προλεταριάτο θά ήταν πολύ ισχυρό), αλλά σ' αυτά τά κράτη οι σοσιαλιστικές επαναστάσεις απέτυχαν, ενώ επέτυχαν σέ κράτη στήν ουσία φεουδαρχικά (Ρωσία, Κίνα), όπου τό προλεταριάτο ήταν εξαιρετικά ολιγάριθμο, καί τό βάρος τής επαναστάσεως τό σήκωσαν κατά κύριο λόγο οι αγρότες.

  3ον Αταξική κοινωνία δέν μού φαίνεται δυνατόν νά υπάρξη. Τό θέμα είναι η κατά τό δυνατόν εξάλειψη τής εκμεταλλέυσεως ανθρώπου από άνθρωπο. Γιά νά επιτευχθή αυτό, θά πρέπει νά γνωρίζωμε τό πού βασίζεται αυτή η εκμετάλλευση, καί νομίζω ότι ο μαρξισμός δέν έχει απάντηση σ' αυτό.

  Μέ τά λίγα που έχω διαβάσει, υπάρχουν δύο κύριες αιτίες:
  α- Η απληστία τών ανθρώπων. "Άνθρωπος ανθρώπω λύκος", είναι ένα σοφό ρητό τών προγόνων μας. (Τώρα, σάς παρακαλώ μή μέ ρωτήσετε γιατί είναι άπληστοι οι άνθρωποι!)
  β- Η θεώρηση τής γής ως εμπόρευμα (ενώ δέν είναι). Εμπόρευμα είναι κάτι που ο άνθρωπος μπορεί νά παράγη μέ τήν εργασία του. Η γή, δέν είναι τέτοιο. Αντιθέτως, είναι ο ουσιωδέστερος παράγων γιά τήν βιολογική ύπαρξη τού ανθρώπου.

  Θά έπρεπε νά θεωρήται αυτονόητο ΔΙΚΑΙΩΜΑ κάθε ανθρώπου, τό νά κατέχη ένα στοιχειώδες τεμάχιο γής, τό οποίο θά τού επιτρέπη νά ζήση όπως επιθυμεί. Αυτό, δέν υπάρχει στόν μαρξισμό, εξ' όσων γνωρίζω.

  Σάς συνιστώ νά βρείτε τά άρθρα περί Αρχών Διακυβέρνησης (αρχίζουν από 18Νοεμ2011) στό vigla.gr, που υπογράφονται μέ τό ψευδώνυμο "Νικόδημος". Εκεί αναλύεται αυτή η ιδέα, καί προτείνεται ένα περίεργο, αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρον σύστημα φορολογήσεως, η γεωφορολόγηση, τό οποίο ο αρθρογράφος εκθειάζει ως απολύτως φυσικό καί δίκαιο.

  4ον Γιά τά εργατικά δικαιώματα: Όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται νά έχουν εργασία σέ ανθρώπινες συνθήκες, καί νά πληρώνωνται όσο πιό δίκαια γίνεται. Αυτά, σέ οποιοδήποτε σύστημα, είτε είναι σοσιαλιστικό, είτει καπιταλιστικό, είτε ακόμα καί φεουδαρχικό!

  Τό ΚΚΕ, εξ' όσων γνωρίζω, δέν σέβεται τά δικαιώματα τών εργαζομένων σέ καπιταλιστικές συνθήκες, άν καί ισχυρίζεται ότι παλεύει γι' αυτά -μιλώ γιά τήν Τυποεκδοτική, όμως δέν κατέχω καλά τό θέμα. Σίγουρα όμως, τά εργατικά δικαιώματα στόν" υπαρκτό σοσιαλισμό" ήταν μία θλιβερή -αλλά καί λίαν διδακτική- ιστορία!

  5ον Ρωτάτε γιά ιδεολογική πλατφόρμα. Νομίζω ότι ανέκαθεν αληθινά σοφοί άνθρωποι μιλούσαν γιά ισότητα μεταξύ τών ανθρώπων (ισονομία, ίσες ευκαιρίες), γιά αλληλοσεβασμό, αδελφοσύνη...Απλή λογική χρειάζεται, αγάπη, δικαιοσύνη, καί αναζήτηση τής αλήθειας. Δύσκολα πράγματα γιά τούς περισσοτέρους μας. Δέν αισιοδοξώ καθόλου γιά τό μέλλον τής ανθρωπότητος. Ωστόσο, άν εφαρμοσθούν τά περί ιδιοκτησίας τής γής, ποιός ξέρει πού θά οδηγηθούμε;

  Γενικώς πάντως δέν πιστεύω σέ δόγματα. Η πραγματικότης ρέει διαρκώς, καί δέν αντιμετωπίζεται δογματικά. Ο μαρξισμός έχει καταντήσει θρησκεία, καί μάλιστα διαθέτει καί εσχατολογία, σάν τόν χριστιανισμό.

  Υ.Γ. Δέν κατάλαβα ποίους υπονοείτε ότι κυνηγά τό φάντασμα τού Βελουχιώτη. Μή νομίζετε ότι μπορείτε νά μέ εντάξετε κάπου.

  Συγγνώμην άν εκούρασα.
 • Στάλιν και ξερό γκούλαγκΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 19:02
  Αυτά τα άρθρα περισσότερο μου κάνουν για συζήτηση μεταξύ κομμουνιστοσυμμορίτων που θα έπρεπε να βρίσκονται μόνιμα για διακοπές σε κανένα Ελληνικό νησάκι παρά για ενα σαίτ που θέλει να θεωρείται αξιοπρεπές. Ο ενικός έχει καταντήσει γιάφκα ακροαριστερών μπουρδολόγων με τρομερό προσωπικό λογοκρισίας. Παρακαλώ με κάθε τέτοιο άρθρο μοιράστε και μια σακούλα για τα ξερατά.
 • Βικυ ΠαπαγεωργίουΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 18:57
  Στάθη μου , συνεχισε τον αγωνα που δινεις για τον λαό.Εκει που κρεμαγαν οι καπετανιοι τα αρματα , τωρα κρεμανε οι γυφτοι τα νταούλια.
 • ΜέλτηςΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 18:55
  Επειδή το σχόλιό μου στις 09, 30 το πρωί , το’ φαγε η μαρμάγκα το ξαναστέλνω.


  Το ΚΚΕ ; ; ;
  Ποιο ΚΚΕ το δικό μας ή το δικό τους ; ; ;
  του Λαού μας ή της ηγεσίας του
  Β ο η θ ε ι α ! ! !
  Από τα σχόλια , των εχόντων το αλάθητο , για μια ακόμα φορά , θα φανεί πως
  αντιμετωπίζουν τον Λαό.
  Αυτό θα πει πόρωση .
 • ΓιωργοςΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 18:53
  Αμαν πια βρε Σταθη με την κριτικη σου στο ΚΚΕ, τα λες και με τετοιο τροπο που μου προκαλεις συγκινηση, σχεδον με πηραν τα δακρυα. Βρε παιδι μου τοσα χρονια δεν βαρεθηκες, ποια δαιμονια σε κυνηγανε. Αφιστε το πια 4, 5 % εγεινε και ακομα το φοβαστε. Αλλα εσυ το ξερεις καλυτερα απο τους αλλους, γρηγορα θα ξανα μεγαλωσει, ο λαος θα καταλαβει αργα η γρηγορα. Αυτο το παραμυθι με τον Μπρεχτ, ναι το εργο αλλαξε αλλα κανενα περιεχομενο, εσυ ζητας να αλλαξει και το εργο και το περιεχομενο, αυτην την ευκολια την εχει μονο ο ΣΥΡΙΖΑ.
 • κοκκινοςΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 18:47
  @Τολστόι

  Απο που απορεει ρε μεγαλε οτι ειμαι διασωτης του Τροτσκισμου;Αν το προσωπικο σου απαυγασμα ειναι αυτο τοτε τελεις σιγουρα υπο τρικυμια εν κρανειο με εντονη παραλληλη σεισμογενη δραστηριοτητα και τυφωνα 5ου βαθμου σε πληρη αναπτυξη και εξελιξη.Εν ολιγης στην κεφαλα σου συντελουνται τα κοσμογονικα φαινομενα της αποκαλυψης του Ιωαννη.Ο σοσιαλισμος δεν θα μας πεσει απο τον ουρανο.Εσυ περιμενε τον μεγα μαγιστρο των Ιλλουμινατι (ΣΥΡΙΖΑ εν Ελλαδι) Αλεξαντερ ντα Βιτσι (συνοπτικα Τσιπρας) να κανει τους εκμεταλευτες ιμπεριαλιστες καπιταλες καλα και συνεσταλμενα παιδια που θα προσερχονται με δωρα και ευχες κανοντας μα την εργατια.Τα 94 χρονια αγωνων και θυσιες απο το Κ.Κ.Ε φτανουν και περισευουν για να σου υποδειξουν ποιος παλεψε και παλευει και ποιος εχε αποσπασει δικαιωματα και κατακτησεις στο μετεριζι της ταξικης συγκρουσης χωρις να περιμενει οπως οι πασοκοσυριζεοι κυβερνητικους σωτηρες.

  ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΑΣΟΚΟΣ ΠΑΝΤΑ ΠΑΣΟΚΟΣ
 • ΜΠΕΝΑΡΟΓΙΑΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 18:34
  Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΒΡΑΑΜ ΜΠΕΝΑΡΟΓΙΑ ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΟΣ ΝΕΟΤΟΥΡΚΟΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ.
 • Nikopoulos IordaneisΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 18:27
  @ προς όλους τους σοσιαλιστές, Είναι ντροπή τα σοσιαλιστικά και πιο πολλοί τα μαρξιστικά κόμματα να μετατρέπονται σε δεξία, μονο και μονο για να κυβερνήσουν.. Εάν ο λαός θέλει να προβάλει κάτι άλλο ας το κάνει... Εμείς θα έχουμε χρόνο να ετοιμαστούμε για της αλλαγές που θα απαίτηση το μέλλον...
 • perastikosΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 18:22
  Η εμμονή σου με το ΚΚΕ αν δεν πηγάζει από επαγγελματική συνέπεια σε αυτούς που σε πληρώνουν, τότε κρύβει ψυχολογικά προβλήματα, οπότε να το κοιτάξεις.
  Ανήκεις σε μια πολιτική δύναμη που το επέλεξε το 27% του λαού με απείρως περισσότερες πλέον οργανωτικές, οικονομικές και πολιτικές δυνατότητες. Προφανώς για να το επιλέξεις πιστεύεις στην ορθότητα της πολιτικής του. Που είναι αυτό το 27%, λοιπόν. Ποια η δική του πολιτική παρέμβαση στις εξελίξεις; που είναι η δράση του; Το μόνο ρεπορτάζ από το κόμμα σου είναι τα μπάνια και τα τσίπουρα του αρχηγού του στην Κρήτη. Πουθενά ο ΣΥΡΙΖΑ, 0 εις το πηλίκον. 0 το 27%. Το 4, 5% συνεχίζει να δίνει τη μάχη του, εκεί που πραγματικά δίνονται οι μάχες. Στα χαρακώματα. Εσείς διαλέξατε το ρόλο του θεατή της μάχης.

  Α και πριν αναφέρετε τη λέξη δικομματισμός δεν θα πρέπει να ξεχνάτε πως το ένα συστατικό του κόμμα πλέον είστε εσείς.
 • Pavlos xanthopoulosΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 18:13
  @Radical Structuralist, ta ligouria teis "aristeras" osmistikan masa(kapos arga alla kati tha perisepsi) kai gia na pesoun me ta moutra na fane ta psofimia..tous lipoun ta dikamas 4, 5%..Politiki pou tha epanaferi tous disarestimenous ton 40% pou den psifisan den ehoun, kai oute ehoun san skopo na diamorfosoun... Sigoura kai aporoun pos den masame.... Pos ena ligouri na niosi enan anthropo..pos;;
 • Λαϊκή εξουσίαΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 18:05
  Πείτε στον κόσμο τι συνέβη σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη(πχΓαλλία-Ιταλία) τι συνέβη όταν μεταλλάχτηκαν τα κομμουνιστικά κόμματα και συμμετείχαν σε "αριστερες" κυβερνησεις που υποσχοταν λυσεις υπερ των λαων τους μέσω ΕΕ. Πείτε πόσο απογοήτευσαν γρήγορα τους λαούς εκεί και τους έστρεψαν σε ακόμα πιο συντηρητικές κατευθύνεις(Ανοδος Λεπεν κλπ...)
 • Λαϊκή ΕξουσίαΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 17:59
  Ρε μανία των Συριζαίων να γίνει και το ΚΚΕ σαν τα μούτρα τους, ένα ακόμα αστικό κόμμα που θα ευαγγελίζεται εναν "καλό καπιταλισμό", λύση υπέρ του λαού μέσα από αυτή την καπιταλιστική ΕΕ του κεφαλαίου, με όλο το παλιο πασοκ στις τάξεις του, με θέληση για κυβέρνηση "αριστεράς" όπου θα συμπεριλαμβανόταν και ο Κουβέλης(!!!), με λιβάνισμα προεκλογικά του "σοσιαλιστή" Ολάντ που θα έσωνε την Ελλάδα. Πιο καιροσκόπους και ψευτοαριστερούς από τους Συριζαίους δε θα πως δεν εχουμε ξαναδει. Ξαναείδαμε και με τον Ανδρέα. Μάλιστα αυτός φώναζε και "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ιδιο συνδικατο". Τα αποτελέσματα του τυχοδιωκτισμού του τα είδαμε. Λειτούργησε άψογα για τον αποπροσανατολισμό του κόσμου, τη διάσπαση της αριστεράς και του κινήματος και την αρχή της διάλυσης της χώρας...
 • θεοφιλος θερμηΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 17:56
  Δεκαρια μερες πανω στην Πινδο με τσιπουροπαρεες και διχως καμια , μα καμια ενημερωση.
  Κατεβαινωντας διαβασα ολα τα αρθρα σου Σταθη αλλα και των συναναγνωστων για να μη μεινω μετεξεταστεος που λεει ο Μελτης.
  Τα προχθεσινα σχολια καποιων συνελληνων με αποκαρδιοσαν τοσο που δεν ειχα διαθεση να γραψω ουτε για καλημερα.
  Σημερα ομως Σταθη το θεμα σου ειναι ειδικο.
  Περιττο να πω οτι προσυπογραφω λεξη λεξη το σημερινο σου , ειδικα στο σημειο που εξηγεις το γιατι η ψηφος στο ΚΚΕ ειναι δυσκολη, αλλα και η ψηφος απομακρυνσης ακομη δυσκολοτερη αφου προυποθετει απογοητευση και βαθυ τραυμα, να προσθεσω για μενα ανεξιτηλο.

  Η μονη λοιπον πολιτικη κουβεντα που καναμε εκει πανω μια και δεκαπενταυγουστος, ηταν γιατι γιορταζουμε την κοιμηση και οχι την γεννηση της μεγαλοχαρης.
  Θα γυρνουσα με μονο αυτη την απορια αν δεν ερχοταν στο Νυμφαιο για να δει την μητερα του ενας συντροφος απο τα χρονια μας του ΚΚΕ στην Καστορια.
  Συνεπης με το κομμα αρκετες φορες υποψηφιος δ συμβουλος και υποψηφιος βουλευτης με το ΚΚΕ.
  Χωρις δισταγμους μου εξιστορισε σχεδον επιλεξη τι ειπε στη νομαρχιακη.
  Τους ειπε, δεν ξερω τι μου λετε για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλα εγω λεω οτι πρεπει να ανοιξουμε αμεσως διαλογο.
  Βλεπω και κουβεντιαζω με συντροφους του ΣΥΡΙΖΑ και διαπιστωνω οτι στα περρισοτερα συμφωνουμε μαζι με τους περισσοτερους.
  Εφυγα με δυο αποριες μια και δεν ξερω τι γινεται στις νομαρχιακες σε ολη την Ελλαδα.

  Για τους φιλους που εγραψαν, αφου πηρατε 27% τι το θελετε το 4, 5% θα επαναλαβω αυτα που εγραψε πριν καιρο ο Σταθης.
  Συντροφοι χωρις εσας δεν γινεται χωρις εμας δεν μπορειτε.
  Σκεφτειτε οτι τα δυσκολα για ολο το λαο ειναι μπροστα μας
  για χαρα σε ολους.
 • Ο ΣΥΡΙΖΑ?Τρίτη 21 Αυγούστου 2012, 17:55
  27% ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΒΕΛΑΖΕΤΕ ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ..."ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ" ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΥΒΕΛΗ...ΕΥΡΩΛΙΓΟΥΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩ. ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ.
 • Radical StructuralistΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 17:50
  Αξιότιμε κ.Σταυρόπουλε

  Το σημερινό σας άρθρο με έβαλε σε σκέψεις τις οποίες θα σας εκφράσω χρησημοποιόντας διαφορετικό στυλ από ότι συνηθίζω.

  Βλέπετε δεν μπορώ να κατανοήσω πρός τι τα δάκρυα για ένα κόμμα το οποίο είναι πολιτικός σας αντίπαλος και στο οποίο έχετε επιτεθεί τόσες φορές στο πρόσφατο παρελθόν και από τα γραφόμενα σας δείχνετε να το συχαίνεστε! Είναι πράγματι πολύ περίεργο. Αναρωτιέμαι αν απευθύνεστε σε οπαδούς της Χ.Α που όυτε σκέφτονται, ούτε και διαβάζουν.Μου φαίνετε ότι απευθύνεστε σε πολιτικά αφελής ή άπειρους όταν προσπαθείτε να πείσετε ότι ενδιαφέρεστε καλόπιστα για τα εσωτερικά ενός κόμματος που έχετε σύρει τα εξ αμαξής. Παρολίγο και θα με πείθατε. Ωστόσο δεν είμαι πολιτικα αφελής και γιαυτό θεωρώ ότι το παρών είναι ακόμα μια βρώμικη επίθεση, σαν και αυτές που ειδικεύεστε! Ετσι θεωρώ ότι πρέπει να σας αντικρούσω σε μια σείρα επιχειρημάτων τα οποία αναφέρετε στο άρθρο σας .

  1. Αναφορά σε τροτσκυσμό. Εδώ πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως φτάνετε σε αυτό συμπέρασμα. Θα μπορούσατε να γίνετε λίγο πιο κατατοπιστικός? Αν μπορείτε! Μην ξεχνάτε ότι τουλάχιστον οι Αγγλοσάξωνες αναφέρονται στο ΣΥΡΙΖΑ ως τροτσκυστικό κόμμα βασιζόμενοι μάλλων σε ψηφοφόρους σας που επιδίδονται σε ληστείες (βλέπε Βούτσης, Θεοφίλου) ή σε άγνωστους μπαχαλάκηδες που βγαίνουν από τα μπλόκ του ΣΥΡΙΖΑ σε ορισμένες πορείες κατά το παρελθόν

  2.Μιλάτε για πρωτοπορεία. Και σας ερωτώ ! Ποιός είναι ο μπροστάρης ? Αυτός που πηγαίνει με το εκάστοτε πολιτικό ρεύμα (go with the flow), οπως ο ΣΥΡΙΖΑ? Αυτό είναι πρωτοπορεία ή οπισθοφυλακή προκειμένου να εκμεταλλευτούμε την συγκυρία (καραμπινάτος καιροσκοπισμός) προκειμένου να πάρουμε την διακυβέρνηση του κράτους και τη "μάσα" που αυτή συνεπάγετε? Κατά την ταπεινή μου άποψη αυτό δεν είναι πρωτοπορεία, το αντίθετο μάλιστα! Η επαναδιαπραγμάτευση που ασπάζετε ο ΣΥΡΙΖΑ ποια διαφορά έχει από αυτήν που ασπάζετε η τρόικα εσωτερικού? Ε?

  Πρωτοπορεία είναι να έχεις αιρετική ριζοσπαστική πρόταση η οποία είναι μπροστά από την εποχή της ακόμα και αν η πλειοψηφία του λαού δεν είναι σε θέση να την αντιληφθεί ακόμα ή ανετοιμη ψυχολογικά και ηθικά να την αποδεχθεί και να την εφαρμόσει. Το ΚΚΕ μιλάει για λαική εξουσία που εσείς φυσικά σαν πρώην κομμουνιστής ξέρετε πολύ καλά τι σημαίνει και γιαυτό και εσείς κ.Σταυρόπουλε και ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο αντιτίθεστε αλλά και τρέμετε!

  Για όσους αναγνώστες δεν αντιλαμβάνονται τι είναι σημαίνει λαική εξουσία, θα το πω λιανά για να τελιώνουμε τέλος πάντων. Λαική εξουσία σημαίνει ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ! Και ρωτώ τώρα όλους σας! Είστε έτοιμοι να επαναστατήσετε? Είστε έτοιμοι να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας? Είστε έτοιμοι να εξουσιασετε την γη των πατέρων σας? Εσείς, ο απλός λαός και ΟΧΙ τα κόμματα που ο καθείς μας ψηφίζει! Είστε έτοιμοι να ρισκάρετε τη βολή σας, τα χρήματα σας , την ίδιας σας τη ζωή ώστε να αλλάξετε την υφιστάμενη κατάσταση? Μάλλων όχι! Μόνο το 4.5% είναι ! Αλλά ας πάμε παρακάτω!

  3. Σεχταρισμός. Εδώ κ.Σταυρόπουλε είστε εκτός πραγματικότητος! Αν δεν γνώριζα καλύτερα θα έλεγα ότι πρέπει να κόψετε το LSD! Είναι πραγματικά προκλητικό να μιλάτε για σεχταρισμό εσείς που στηρίζετε ένα κόμμα με 13 σέχτες, ε συγνώμη συνιστώσες ήθελα να πώ! Αλλωστε δεν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ είναι 2 διαφορετικά κόμματα και έτσι δεν καταλαβαίνω που κολλάει ο σεχταρισμός . Μην λησμονείτε ότι δεν είμαστε Χρυσαυγίτες, γνωρίζουμε οι του ΚΚΕ τι είναι σεχταρισμός. Για εσάς κ.Σταυρόπουλε και τους οπαδούς σας δεν ξέρω!

  4.Μιλάτε για καπιταλισμό. Εδώ πραγματικά τι να πει κανείς . Κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν τολμάει να αναφέρει την λέξη αυτή, ούτε καν ο Λαφαζάνης! Εσείς μόνο την έχετε αναφέρει σε ορισμένα άρθρα σας και αυτό μετά από "κράξιμο" από τους κομμουνιστές αναγνώστες της στήλης. Με κάθε τρόπο προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να καλύψει την αλήθεια μιλώντας για "κρίση χρέους" όπως ακριβώς και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Μην ξεχνάτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της "υγειούς επιχειρηματικότητας" άρα υπέρ του καπιταλισμού με ανθρώπινο πρόσωπο έστω και έτσι έχει κάθε λόγο να αποτρέπει την ανατροπή του καπιταλισμού με το να αποπροσανατολίζει τον λαό.

  5. Γράφετε για το εκλογικό ποσοστό του ΚΚΕ. Αναρωτιέμαι αν γνωρίζετε την έννοια διπολισμός! Λοιπόν την γνωρίζετε? Πιστέυω πως ναι , αλλά σκοπίμος την αφήνετε έξω από το παιχνίδι! Ολοι είδαμε πως αυτός καλλιεργήθηκε από τα αστικά ΜΜΕ κατα την προεκλογική περίοδο.

  Επίσης φαίνεται να μην λαμβάνετε υπόψιν, όλος τυχαίως, το αξίωμα "όλοι με τον ισχυρό" αποτέλεσμα και αυτό του διπολισμού όπως και του αξιώματος το μη χείρον βέλτιστον. Δεν πρόκειται να πω περισότερα επί αυτου διότι τα γνωρίζετε πολύ καλύτερα από εμένα, ασχέτως αν δεν τα αναφέρετε σκοπίμος.

  6. "Η ψήφος προς το ΚΚΕ ήταν και είναι μια δύσκολη ψήφος" . Πόσο λάθος έχετε! Η ψήφος σε οποιδήποτε κόμμα και στο ΚΚΕ είναι κάτι πολύ εύκολο. Ένα χαρτάκι μέσα σε ένα φακελάκι μέσα σε μια κάλπη είναι! Το δύσκολο είναι η συμμετοχή στις ενέργειες ενός κόμματος όπως το ΚΚΕ. Το γιατί απλό. Το ΚΚΕ δεν το "παίζει " σωτήρας δεν σου λέει κάτσε εσύ στον καναπέ και εγώ θα σου λύσω τα προβλήματα! Και εκεί ακριβώς είναι το δύσκολο! Πρέπει κάποιος να αφήσει τον καναπέ του , να ενεργοποιηθεί , να συμμετάσχει στα κοινά (συνδικάτα, απεργείες, πορείς κλπ.) και όχι μόνο γκρίνια και σχολιάκια στο enikos.gr και στα άλλα μπλογκς! Αυτό έρχετε σε αντίθεση με τις πασοκοθρεμμένες αρχές του λάου μας του τύπου (δεν βαριέσαι, όλοι τα ίδια είναι, εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα, κλπ)τα τελευταία 40 χρόνια. Και όπως γνωρίζεις τα μυάλα του κόσμου δεν αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη. Αν δεν τσαλακωθεί ο λαός δυστυχώς δεν πρόκειται να άλλαξει μυαλά.

  7. Αλλαγή στρατηγικής του ΚΚΕ . Από όσο ειμαι σε θέση να γνωρίζω το ΚΚΕ μπορεί να αλλάξει στρατηγική, δυστηχώς για εσάς κ.Σταυρόπουλε σε αντίθετη κατευθυνση από αυτήν που νομίζετε ή προσδοκάτε!

  Αυτά τα όλιγα για σήμερα και αύριο βλέπουμε!

  Υ.Γ Το προχθεσινό σας άρθρο περί Χρυσαυγιτών ήταν πολύ εύστοχο. Μια ματιά στα σημερινά σχόλια και θα δείτε ότι το άρθρο σας έχει εφαρμογή και στους οπαδούς σας. Δείτε μόνο το σχόλιο του Vagelis K και θα καταλάβετε. Εγώ δεν ξέρω αν θα πρέπει να γελάσω ή να προβληματιστώ σοβαρά? Μάλλων το πρώτο!
 • Κώστας ΚρήτηΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 17:47
  Εντύπωση μου κάνει η παρατεταμένη ενασχόληση σας με το ΚΚΕ. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει διότι είδαμε τους κνιτες στα πανεπιστήμια, είδαμε τους κομμουνιστές στο δήμο και τώρα βλέπουμε και τους ΠΑΜΙτες στις δούλειες μας. Μην αντίληφθουν ελευθερο επαγγελματία να διαπρέπει, εργοστάσιο να δουλεύει, πώληση επιχείρησης να διαπραγματεύεται, αυτοί οι μπαστακες της κακιάς ώρας, οι λιγδιαρηδες λετσοι εμφανίζονται ως προστάτες των προλεταριων και απειλούν να τιναξουν στον αέρα κάθε οικονομική δραστηριότητα. Έτσι τους έχουν διδάξει, έτσι κανουν και γίνει αυτο πληρώνονται.
  Να πανε να πνιγούν και να μας αφήσουν ήσυχους.
  Το ΚΚΕ έχει πεθάνει 25 χρόνια τώρα και το κρατάνε στη ζωή οι γέροι "αντιστασιακοί" και τα κορόιδα της ΚΝΕ που δεν έχουν αφήσει τοίχο για τοίχο αλεκιαστο με τις αηδίες που πρεσβευουν.
 • ΔΗΜΗΤΡΗΣ...ΧΧΧΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 17:40
  ενω οι στιγμες απαιτουσαν και απαιτουν εναν κοινο τοπο περα απο τις διαχωριστικες γραμμες (το επιτασει ενα κομματι της κοινωνιας)..και ο συρ. πρεπει να δει προς μια ενοτητα πιο πλατια ...
  καποιοι ""δικαιωνωνται '' στις προβλεψεις τους λενε στην Αφρικη βλεποντας και εκει τον κακο συριζα (της Ν.Αφρικης)!
  που ευτυχως δεν συνεργαστηκαν μαζι του εδω !
  -αυτα λοιπον θα εκανε και εδω;..ευτυχως βεβαια εμεις... που ειμαστε καλα κλεισμενοι μεσα στη θεωρητικη κατασκευη του εργου μας και δεν κουνιομαστε απο τις θεσεις μας... οσο υπαρχει αυτη η αρρωστια εξω (καπιταλισμο τον λενε)...
  Αλλωστε τα ειχαμε προβλεψει ...ακομα και εκει ..στην ν.Αφρικη ..με τον Πιου...τα πραγματα
 • ΔημήτρηςΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 17:40
  @Τηλέμαχος Γ.

  Μην περιφέρεις παντου τον τίτλο "πρώην" γιατι δε σε τιμα. Τι είσαι τώρα ενδιαφέρει. Τι ήσουν γιατι έφυγες ή γιατι σε έδιωξαν λίγο ενδιαφέρρει.

  Για να μην είσαι εκει που ήσουν προφανώς αιτία ήταν άλλη προσσεγγιση. Αρα, δεν επικυρώνεται η σημερινή σου στάση επειδη κάποτε ήσουν εκει!

  Επίσης, κριτική μπορεί να κάνει οποισδήποτε, πολεμική επίσης. Είναι όμως επιβεβλημένο να υπάρχει και αντικριτική, αν η κριτική είναι βασιμη και η πολεμική έχει άλλες βάσεις!

  Δεν καταλαβαινω γιατι αντιδρας! Πρέπει να ακουμε ότι μπουρδα έχει να πει ο καθένας και να τη δεχόμασε αμαχητι;

  Τι σε ενόχλεισαι ακριβώς;

  Το ότι διαβάζεις και τον αντιλογο σε όσα λες με την παρεουλας και συμφωνεις;

  Συγνώμη ρε φίλε που στο χαλάσαμε! Πραγματικα! Επέστρεψε στην αντιΚΚΕ παρέα σου! εκει δεν θα αντιδράσει κανε΄νας όταν θα κατηγορείς το ΚΚΕ με αίολα επιχειρήματα!

  @ Τολστόι
  μάλλον δεν το έχεις, έτσι;

  Η ρίζα του κοινωνικου προβλήματος είναι το οικονομικό μοντέλο.
  Προφανη προβλήματα που άπτονται της αεναης κερδοφορίας του κεφαλαιου,
  αλλαζουν μόνο αν πάψει να υπάρχει η αναγκη κερδοφορίας,
  συνεπώς πάψει να υπάρχει κεφάλαιο!

  Είτε υπερασπίζεσαι το ένα μοντέλο είτε το άλλο!

  Και, ναι, η ανεργία και η ανέχεια θα εξαλειφθει μόνο στην οικονομία που ελέγχουν οι εργάτες!

  Μέχρι τότε, ο αγώνας είναι να υπερασπιστουμε τη ζωή και την εργασια μας, να κατανοήσουμε τη βάση του προβλήματος ώστε να κάνουμε το άλμα της αλλαγήγς μοντέλου.

  Εσυ δεν έχεις συνειδητοποιήσει ακόμα σε τι σύστημα ζεις και τι υπερασπίζεσαι! Τραγικός!

  Δ.
 • ΤολστόιΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 17:22
  @ Κόκκινος. Αγαπητέ κύριε, τόσο καλά μπερδεμένο τροτσκιστή που πιστεύει οτι όλα θα λύνουν στον σοσιαλισμό και έως τότε «γεια σας», καιρό είναι να διαβάσω.

  Επίσης, αγαπητή κυρία Μαίρη Δ.Κ έχετε απόλυτο δίκιο! Η σημερινή «επίθεση» (!!!) του Στάθη στο ΚΚΕ έγινε ύστερα από συνεννόηση με τον Μπέρια για να συγκαλύψει τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ με τους ναύτες της Κρονστάνδης
 • Τηλέμαχος Γ.Τρίτη 21 Αυγούστου 2012, 17:21
  Απ’ όσα γράφουν εδώ ορισμένοι υποστηρικτές του ΚΚΕ προκύπτει ότι ούτε ο Στάθης, ούτε όποιος άλλος δεν είναι μέλος του κόμματος, μπορεί να τους απευθυνθεί τον λόγο, αν τους κάνει κιτρική, ακόμα να έχει και λόγο για το ΚΚΕ (παρ’ότι η δράση του αφορά τις ζωές όλων μας.).

  Πρωτοφανή πράγματα! Μπράβο!

  ΥΓ: Στη μεταπολίτευση, όταν ήμουν κι εγώ μέλος του ΚΚΕ, το σύνθημα των μαοϊκών « νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» προκαλούσε στους κομμουνιστές θυμηδία.

  Και προς Vagelis K: Μη γράφεις για πράγματα που δεν καταλαβαίνεις, ζαλίζεσαι!
 • medvedevΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 17:14
  Ανθέλληνες διεθνιστές λύκοι με τον μανδυα του προστάτη του λαού. Δεν ασχολείται κανείς με το Μηδενιστικο-Σταλινικο-Οπισθοδρομικο κώμα σας.
 • nkstΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 17:10
  Επειδή φίλε Στάθη δεν σε θεωρώ αφελή, θα μου επιτρέψεις να σου καταλογίσω πολιτική μυωπία και επίσης πρόθεση για τα σημερινά σου γραφόμενα.

  Πολιτική μυωπία γιατί θεωρώ αδιανόητο να μην γνωρίζεις ότι όποιο πετραδάκι κοινωνικού αγώνα-την βάση για την ενότητα του λαού-κι αν σηκώσεις θα βρείς το ΚΚΕ να παλεύει, με όποιες δυνάμεις έχει, ανυποχώρητα για την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης του κόσμου. Κι αντ' αυτού εσύ του καταλογίζεις αναχωρητισμό και απόσκια.

  Και πρόθεση γιατί η επί χρόνια συμπόρευσή σου με αυτόν τον χώρο σίγουρα θα σου έμαθε την διαλεχτική ενότητα κοσμοθεωρίας, πολιτικών θέσεων και πολιτικής δράσης και ως εκ τούτου καταρρίπτεται το επίχειρημά σου περί Κασσάνδρας (εξάλλου αν εισακούετο απο τους Τρώες η τύχη της Τροίας θα ήταν διαφορετική).

  Ενα κόμμα που αποτελεί καταπληκτικό πολιτικό αναλυτή (άρα και σαφή κοσμοθεώρηση) έχει ελπίδες να οδηγήσει τον λαό να πάρει τις τύχες στα χέρια του. Ενα κόμμα που άγεται και φέρεται και μονίμως αστοχεί στις πολιτικές του αναλύσεις (άρα δεν έχει σαφές ιδεολογικό στίγμα) δεν έχει καμία ελπίδα ακόμα και να διαχειριστεί την κρίση πρός όφελος του λαού.

  Φοβού λοιπόν τα κόμματα μωσαϊκά απόψεων και εντέλει συμφερόντων που παραληρούσαν για την Ευρώπη των λαών, που ψήφιζαν με χέρια και με πόδια το Μάαστριχτ, που σέρνονταν στα συλλαλητήρια για το "μακεδονικό", που έβλεπαν με καλό μάτι το σχέδιο Ανάν, που δεν έχουν καταλάβει γρύ για αυτό που βοούν σύμπαντες οι αστοί οικονομολόγοι (ούτε κρίση δανεισμού, ούτε κρίση χρέους αλλά καπιταλιστική κρίση- που να μπούν στον κόπο τώρα να διαβάσουν στο capital.gr της αναλύσεις του Ολλανδικού χρηματοπιστωτικού κολοσσού ING investment group), που ήλπιζαν στα "αριστερά" αντανακλαστικά του Κουβέλη (λές και δεν τον γνώριζαν ως σάρξ εκ της σαρκός τους), που υπογράφουν μειώσεις μισθών εργαζομένων σε μια σειρά κλάδων προς διευκόλυνση του "υγιούς" επιχειρηματία, που πολύ πρόσφατα συναντήθηκε ο πρόεδρός τους με τον Σ. Πέρες στα πλαίσια μιάς «υπεύθυνης διπλωματίας" που αύριο θα είναι η επίσημη εξωτερική τους πολιτική!!!!!!!

  Αντί επιλόγου γι' αυτό το τελευταίο επισυνάπτω την ανοικτή επιστολή του Τάσου Κουράκη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που απευθυνόταν προς κάθε ευήκοον ούς της Κουμουνδούρου και φυσικά και το δικό σου.

  Του Τάσου Κουράκη
  Θεσσαλονίκη 13-8-2012
  Η συνάντηση με τον Πέρες: Μια «υπεύθυνη» διπλωματία που αύριο θα είναι η επίσημη εξωτερική μας πολιτική.
  Καθώς καθυστερεί, εξαιτίας των διακοπών η σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπου θα μπορούσα να θέσω το θέμα της συνάντησης του Προέδρου του Κόμματος με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, και επειδή μια βδομάδα μετά δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση για τα ζητήματα που τέθηκαν από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισα να κοινοποιήσω τις σκέψεις μου καθώς η συνέχιση της σιωπής μου θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως συναίνεση στην καθόλου «εθιμοτυπική συνάντηση» του προέδρου μας με τον Σιμόν Πέρες, (αφού μάλιστα συνοδεύτηκε και με το Μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων κατά την τριήμερη επίσημη επίσκεψή του στη χώρα μας).
  Σύντροφοι η επίσκεψη του Πέρες δεν ήταν καθόλου εθιμοτυπική. Ήταν σε απάντηση της επίσκεψης του Παπούλια που είχε συναντηθεί πέρυσι στο Ισραήλ με τον Πέρες, τον Νεντανιάχου και τον Λίμπερμαν.

  -Ήταν για επιβεβαίωση και συνέχιση της αμυντικής- στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και Ισραήλ (απέναντι σε ποιους λαούς άραγε;).
  -Ήταν για την άφεση αμαρτιών της δολοφονικής επίθεσης του Ισραήλ στον «Στόλο της Ελευθερίας» με τους εννιά νεκρούς και την πειρατεία και στα ελληνικά πλοία στα διεθνή ύδατα το 2010 και το 2011.
  -Ήταν μέσα στο πλαίσιο της συνεργασίας για τον ορυκτό πλούτο, τον τουρισμό, τη γεωργία που άρχισε επί κυβέρνησης Παπανδρέου και συνεχίζεται και σήμερα με την τρικομματική κύβέρνηση.
  Όχι λοιπόν, δεν με αφορά αυτού του είδους η «υπεύθυνη» διπλωματία που αύριο θα είναι η επίσημη εξωτερική μας πολιτική.

  Δεν με αφορά η εξόρυξη κοιτασμάτων ανοιχτά της Γάζας όταν με τα κιάλια θα ατενίζουμε αμέριμνοι τους βομβαρδισμούς των αμάχων και των 1453 νεκρών.
  Δεν με αφορά ένας τουρισμός δίπλα στο τείχος του αίσχους που κυκλώνει τους Παλαιστίνιους και τους αποκόπτει από τις ρίζες τους.
  Δεν με αφορά η συνεργασία στην γεωργία όταν οργώνονται τα χωράφια της Γάζας με τις μπουλντόζες των κατακτητών και στις ρόδες τους ξεψυχάει η Ρέιτσελ Κόρι.
  Και για να μην θεωρηθεί ότι μιλάω συναισθηματικά (πράγμα που καθόλου δεν το αποκηρύσσω, αντιθέτως μάλιστα) θα ρωτήσω ευθέως: Σε ποια βάση έγινε η συνάντηση και πόσο αυτή ήταν σύμφωνη με την θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφερειακή-μεσανατολική εξωτερική μας πολιτική; Ποια ζητήματα θέσαμε εμείς που προωθούν μια πολυδιάστατη πολιτική προς όφελος των λαών της περιοχής και της ειρήνης δίχως χώρες υπό κατοχή και στρατόπεδα συγκέντρωσης; Πόσο η συνάντηση αυτή μας τοποθετεί στους ηγήτορες σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο της αντίληψης ότι οι λαοί παίρνουν την τύχη στα χέρια τους όχι μόνο στο οικονομικό, αλλά και στο επίπεδο της ειρήνης απέναντι σε κάθε κατοχική δύναμη;
  Θα περιμένω μια απάντηση και ελπίζω να είναι πειστική.
  Τάσος Κουράκης
 • deldioΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 17:07
  Το απολιθωμένο, σταλινικό, απαρχαιωμένο, ξεπερασμένο, αντικοινωνικό, ανελεύθερο, απομονωμένο, σεχταριστικό, ολοκληρωτικό, φασιστικό, αντιδραστικό ΚΚΕ που είναι στον κόσμο του και δεν εκσυγχρονίζεται (!) κατέθεσε μία πρόταση νόμου για την κατάργηση των 2 μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου πλαισίου και όλων των εφαρμοστικών νόμων που έχουν φτωχοποιήσει και εξαθλιώσει το λαό και τον οδηγούν στην καταστροφή, όπς παραδέχεται το 80% τουλάχιστον των Ελλήνων. Ανεξαρτήτως εάν υπάρχουν ή όχι οι κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί, γιατί οι επικριτές του ΚΚΕ δεν πιέζουν τα κόμματα, τα σωματεία, τα συνδικάτα τους, τους μαζικούς φορείς κλπ που συμμετέχουν ώστε τα μεν κόμματα να το ψηφίσουν στη Βουλή για να γίνει νόμος οι δε υπόλοιποι να οργανώσουν ενωτική συγκέντρωση στο Σύνταγμα την ημέρα συζήτησής του στη Βουλή; Έτσι θα τη "βγουν" ωραία στο ΚΚΕ που δεν θα έχει να τους πει τίποτε και θ' αποδείξουν ότι εννοούν όσα λένε για ενότητα, κοινή δράση κλπ. Τί λέτε;
 • Παύλος ΞανθόπουλοςΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 17:03
  @Κωμικοί Κομμουνισταί, Όλοι γνωρίζουμε πως στην μακεδονία του 1920 οι Έλληνες ήσαν μειονότητα και ότι οι Εβραίοι και οι σλάβοι πλειοψηφία...Ακόμη και ο Ρήγας Φεραίος μίλαγε για την ενοποίηση τον βαλκανίων.. Τι σας κάνει λοιπόν εσάς και δεν αναρωτιέστε γιατί οι Έλληνες έμειναν μειοψηφία μέσα στην ελλάδα, αλλα το εάν οι πλειοψηφία της Ελλάδος (αν και εν μέρη ελλάδος) τότε που ανηκε στην Οθωμανική αυτοκρατορία ζήταγε να "ενοπιeιθουν" οι λαοί τον Βαλκανίων;;; Για να ξέρεις θα σου πω πως οι Βυζαντινοί είχαν εξόντωση τους Έλληνες της μακεδονίας...
 • ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 17:00
  Από πότε αλήθεια σε πήρε ο πόνος για την ..πρόοδο του ΚΚΕ; Ρε συ Στάθη μην αγωνίζεσαι τόσο να μας φέρεις πάλι ...στο προσκήνιο με 10%, 15%, 20%...υπάρχει κίνδυνος να σε παρεξηγήσουν εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ και να σε διαγράψουν και δεν είναι ώρα να χτυπάς μεσάνυχτα την πόρτα του ΚΚΕ να περιμαζέψει τον εν πολλαίς αμαρτίαις περιπαισόντα σκιτσογράφο.
  Πέρα από πλάκα, κάποτε κάποιος παλι'ος κομμουνσιτής ( πεθαμένος πλέον) μου είπε μια παροιμία να την έχω να πορεύομαι στη ζωή μου ως μέτρο ηθικής και πολιτικής πράξης. Μου είπε λοιπόν....
  " Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΦΥΛΑΕΙ , ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΑΠΟ ΚΑΚΙΑ ΠΟΥ....ΝΑ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ"
  Επειδή είχε κάνει πολλά χρόνια εξορία, μάλλον κάτι θα ήξερε για να το λέει
 • deldioΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 16:55
  Ωραίο το άρθρο βγάζει μία γνήσια και ειλικρινή συμπεριφορά και αγωνία ανεξαρτήτως εάν συμφωνεί κανείς με το Στάθη. Το ΚΚΕ δικαιώθηκε στις εκτιμήσεις του, ήταν το μόνο κόμμα που επιβεβαιώθηκε για το φύση, το χαρακτήρα και τα αίτια της κρίσης όταν όλα τ' άλλα κόμματα έλεγαν επιεικώς ανακρίβειες ή ψέμματα. Κάλεσε το λαό να οργανωθεί και να αντισταθεί στη καπιταλιστική λαίλαπα, στους τόπους δουλειάς, στα πανεπιστήμια, στις γειτονιές κλπ και απ' όσο θυμάμαι ουδείς άλλος έδειξε στο λαό το "μονόδρομο" του αγώνα ούτε τον κάλεσε να συμπορευτεί μαζί του. Με τον ένα ή άλλο τρόπο όλοι επέλεξαν μέσα στην ΕΕ και στο ευρώ, υποταγή στον "ευρωμονόδρομο". Ο λαός που σκυλόβριζε τα κόμματα και τους πολιτικούς που τον καταστρέφουν ξαναψήφισε τους ίδιους, και όσοι δεν ψήφισαν το "μαύρο μέτωπο" ψήφισαν τους κολαούζους της ΔΗΜΑΡ, τους νοσταλγούς του Χίτλερ, τους Τζήμερους ή έκαν αποχή (το 37, 5%)! Γι' αυτό όμως ουδείς εκ των κατηγόρων του ΚΚΕ μιλάει. Ο λαός λοιπόν επέλεξε να ψηφίσει την ΕΕ και το ευρώ, εκβιαζόμενος, φοβούμενος κλπ, εάν λοιπόν κάποιος σήμερα εγκαλεί το ΚΚΕ για την πολιτική συμμαχιών του οφείλει να διευκρινήσει πώς θα συμμαχούσε με εκείνους που λένε τα αντίθετα από το ίδιο. Η ζωή θα δείξει και πάλι ποιός έχει δίκιο. Εάν τόσοι άνθρωποι λένε για το ΚΚΕ όσα λένε τη στιγμή που τους είπε την αλήθεια και επιβεβαιώθηκε σκεφτείτε τί θα ξερνούσαν όλοι αυτοί στην αντίθετη περίπτωση.
 • patriot missileΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 16:53
  @Δημήτρης

  Αυτές είναι αλήθειες που πονάνε.
  Τα διάφορα αριστερούτσικα και αναρχούτσικα πρόβατα (που κατα τα άλλα είναι πολύ ελεύθερα πνεύματα για τα καλούπια του ΠΑΜΕ) λέρωσαν τα βρακάκια τους όταν το ΚΚΕ αρνήθηκε να τους κάνει τον τσοπάνη και πήγαν βελάζοντας στον (τέλεια ανερμάτιστο) τσίπρα να τα σώσει...
 • GSΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 16:24
  @LCK
  Αγαπητέ φίλε,
  Η κριτική είναι επιβεβλημένη σε όλους μας. Δεν λέω ότι κάποιος είναι υπεράνω κριτικής. Το τι έγινε όμως στο παρελθόν είναι κριτήριο για να αξιολογήσουμε τι γίνεται τώρα. Όταν έρθει αυτή η "αριστερή κυβέρνηση" που τόσο φαντασιώνονται κάποιοι και η Ελλάδα βρίσκεται εντός της ΕΕ που σημαίνει η εξουσία στα Μονοπώλια που σημαίνει η ίδια πολιτική και αποδειχτεί για άλλη μια φορά ότι το ΚΚΕ είχε δίκιο τότε τι θα λέει ο Στάθης για όλα αυτά; Θα παραμένει ακόμα και τότε στη συνείδησή του σεχταριστικό;
 • ΙΚΑΡΟΣΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 16:12
  Τι έχετε πάθει εκεί στον ενικό;! Έχετε κάτι προσωπικό μαζί μου;γιατί δεν κατεβάζετε τα σχόλια μου;Ούτε βρίζω κανέναν, ούτε γκριγκλις γράφω, γιατί ο αποκλεισμός απαντήστε τουλάχιστον..
 • Pavlos xanthopoulosΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 16:11
  @Χελιδών Ελευθερώτρια, enoeis afton pou "ta palikaria" teis deksia tou ekopsan to kefali meta apo tou oti aftoktonise oste na to pane stous anglous kai na paroun mia hrisi lira;;
 • patriot missileΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 16:11
  Ο Στάθης ήθελε να γράψει για το δικό του κόμμα αλλά δε τον άφησαν ο μητρόπουλος ο σταθάκης ο δραγασάκης ο τσακαλωτος ο κουρουμπλης ο τσιπρας ο παπαδημούλης η δουρου κ.α.
  Πρέπει να διατηρηθεί η ειρήνη με τον λαφαζάνη και τον στρατούλη που είναι η "αριστερή πτέρυγα" τουλάχιστον μέχρι να αναλάβουν τη διακυβέρνηση για να εφαρμόσουν σωστά το σύστημα της "ελεύθερης αγοράς με σοσιαλισμό"
  Τότε θα δουν οι αριστερούτσικοι ψηφοφόροι τι εστί "ανθρώπινος καπιταλισμός"
 • Παύλος ΞανθόπουλοςΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 16:09
  @Αντι.Μ., Το ΚΚΕ εκρόσωποι εμάς τους εργαζομενους που θέλουμε να πάρουμε την "τιxιμας" και το μέλλον τον παιδιών μας στα xεριαμας, και όχι να την δώσουμε στο έλεος αλλωνών... Ούτε και τον "ορικτονμας" πλούτο θέλουμε να μας πάρουν ορισμένοι επιτήδειοι... Ακόμη και εάν σαν και εσένα κάποιοι καλοθελητές επιθυμούν το αντίθετο !
 • δημητρηςΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 16:05
  ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Κε ΛΟΓΟΚΡΙΤΗ;
  ΟΠΟΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΑΝΑΡΤΑΣ; ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ Ο
  ΣΤΑΘΗΣ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΤΑΝ ΣΤΟΝ ΡΙΖΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΗΞΕΡΕ ΟΥΤΕ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ;
  Και ξαναρωω τον κυριο αυτον: Γιατι δεν σχολειτε καλλιτερα με τους Πασοκους του ΣΥΡΙΖΑ( ορα Κα ΔΟΥΡΟΥ) και να αφησει ησυχο το ΚΚΕ;
  Τοσο πολυ τον ενοχλει το ΚΟΜΜΑ:
 • κοκκινοςΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 16:01
  Θα ηθελα Σταθη να σε ανατρεξω σε προγενεστερα γραφομενα σου περι μη περεταιρω ενασχολησης σου με τα πεπραγμανα του Κ.Κ.Ε αλλα για αλλη μια φορα αποκαλυπτεται περιτρανα οτι τριβεσε στην γκλιτσα του τσοπανη.Επειδη ακριβως η σταση του Κ.Κ.Ε σας εγινε αγκιδα στο ματι καθως απεδειξε ξεκαθαρα οτι δεν εγκλωβιζεται με βαση το ρευμα και την ταση που επιβαλουν τα αστικα επιτελεια αλλα κινειται κοντρα σε αυτα και οτι δεν λαμβανει μερος στον χωρο των αυταπατων και στην δισπαθιση φρουδων ελπιδων προς αγρα ψηφων που θα τις εξαργυρωνε μετα σε εδρες μες στο κοινοβουλιο προς ικανοποιηση ντοπιων και ξενων κεντρων.Παραμενει ζωντανη και εκδυλη η αγωνια σας να συρετε το Κ.Κ.Ε στις ραγες της διαχειρησης της κρισης μεσα στα πλαισια και στα ορια του καπιταλιστικου συστηματος, να αποδεχτει την κυριαρχια των μονοπωλιων κι των πολυεθνικων ομιλων και να υποταχθει στην εξουσια μιας χουφτας ολιγαρχων του πλουτου.Θελετε την πληρη υποδουλωση του στην στρουγκα του ζυγο του ευρωμονοδρομου.Το Κ.Κ.Ε αμφισβητει στα ισα την νομοτελεια της καπιταλιστικης βαρβαροτητας και της εκμεταλευσης του ανθρωπου απο ανθρωπο και προτεινει εναν αλλο δρομο αναπτυξης και την δημιουργια μιας αλλης κοινωνιας που θα καλυπτει ολες τις συνχρονες και συνεχως διευρυμενες αναγκες της ανθρωποτητας, τον Σοσιαλισμο-Κομμουνισμο.Η ιστορικη δικαιωση θα επελθη μονο οταν ο παραγωγως του πλουτου γινει ο ιδιος ιδιοκτητης αυτου που παραγει μεσα απο τον μοχθο, τον κοπο, το αιμα και τον ιδρωτα του απαλαγμενος πλεον απο το παρασιτικο κηφηναριο των κεφαλαιοκρατων.Το Κ.Κ.Ε πρωτοστατει και συμβαλει στην ριζοσπαστικοποιηση των συνειδησεων της εργατικης ταξης μεσα στο κινημα κοντρα στις χρονιες συμβιβασμενες συνδικαλιστικες ηγεσιες των εργατοπατερων που μπηκαν στην πρωτη γραμμη για το περασμα και των εφαρμογη των πιο αντιδραστικων μετρων καλλιεργωντας την ητοπαθεια κα την μοιρολατρεια δενοντας χειριποδαρα την εργατικη ταξη.Αφυπνει τον λαικο παραγοντα για την συσταση θυλακων αντιστασης και οργανωσης απο τα κατω στους χωρους δουλεις μεσα απο τα σωματια και στις γειτονιες και στις συνοικιες μεσα απο τις λαικες επιτροπες.Θετει ευθυς το ζητημα στον λαο για λαικη εργατικη εξουσια που θα διαγραψει μονομερος ΟΛΟΚΛΗΡΟ το χρεος, θα καταργησει τα μνημονια και τους εφαρμοστικου νομους που απορεουν απο τις δανειακες συμβασεις που μοναδικο σκοπο εχουν να εξυπηρετησουν το χρεος και να τροφοδοτουν με ζεστο χρημα τραπεζες και μεγαλοεπιχειρηματιες.Θα αποδεσμευσει την χωρα απο την λυκοσυμμαχψια της Ε.Ε και την ιμπεριαλιστικη συμμορια του ΝΑΤΟ.Θα κοινωνικοποιηση ολο τον πλουτο και τα μεσα παραγωγης με εργατικο λαικο ελεγχο.Θα εφαρμοσει εναν πανεθνικο επιστημονικο στρατηγικο κεντρικο σχεδιασμο της χωρας και συγκεντροποιηση ολων των μεσων και των υποδομων σε ενιαιους κρατικους φορεις.
 • Komikoi KomunistaiΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 15:50
  Δεν προσφέρει τιποτα στην Ελλάδα το κομμα αυτο.

  1. Ιδρυθε απο τον Συναγωνιστη του Κεμαλ Ατατουρκ ΝΕΟΤΟΥΡΚΟ ΑΒΡΑΑΜ ΜΠΕΝΑΡΟΓΙΑ

  2. Υποστηριξε τον Τιτο για δημιουργια Μακεδονικου κομμουνιστικου κρατους με παιδοπαζωματα ελληνων που αλλοιωνουν τον πληθυσμο της μακεδονιας.

  3. Υποστηριζε τον Λενιν, χρηματοδοτη του Κεμαλ Ατατουρκ στον Μικρασιατικο και εχθρευοταν τον Μικρασιατικο ελληνισμο

  4. Εκανε τον εμφυλιο, που πρεπει να πληρωσει Πολεμικες αποζημιωσεις στο Ελληνικο κρατος για τα εγκληματα τους.

  5. Η ΕΣΣΔ τους χρηματοδοτουσε για φυτευτους πρακτορες.

  6. ΔΙωχνει με το ΠΑΜΕ ολα τα εργοστασια στα Σκοπια και την Τουρκια.

  7. Στηριζει τον Εξισλαμισμο της Ελλάδας προστατευοντας λαθραιους...
 • ΔημήτρηςΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 15:45
  Για κάποιο λόγο, το σχολίο μου προς το κείμενο δεν εμφανίστηκε.
  Και ακολουθησαν άλλα δύο σχόλια που κόπηκαν.

  Ίσως τυχαία.

  Ίσως όχι.

  Θα ασχοληθω με τη μπουρδολογία λοιπόν όσων βρήκαν πάτημα στο κείμενο του Στάθη να ...αναλύσουν τα χιλιοειπώμενα για το απολιθωμένο ΚΚΕ, για το 1968, για την ηγεσία που δεν ακουει την κοινωνία, για το ΠΑΜΕ όργανο του ΚΚΕ που βελάζει και άλλα ...φαιδρά!

  1. Χαλυβουργία Ελλάδος.

  Χάρις στο ...βελάζον ΠΑΜΕ και το απολιθωμένο ΚΚΕ, τους κολλημενους εως και "σταλινικους" ΚΚΕδες, ο αγώνας των μη κομμουνιστών χαλυβουργών έγινε φάρος για όλους τους εργαζόμενους. Ακόμη και την ώρα της υποχώρησης, της μερικής νίκης, όλοι πίνουν νερο στο όνομα των χαλυβουργών.

  Αλήθεια, δεν είδα άλλο πρότυπο αγώνα εναντια στο μνημόνιο από τον ...ελευθεριάζοντα μη σταλινικό ΣΥΡΙΖΑ...

  2. Είδα τη Phone Marketing, την ΟΣΝΙΕ μαζί με μια σειρά άλλους επαγγελματικους χώρους να κερδίζουν μικρες νίκες. Με το βελάζοντα ΠΑΜΕ μαζί και δίπλα τους και του ΚΚΕδες, σταλινικα απολιθώματα να μπαίνουν μπροστα στον αγώνα.

  3. Εδώ και 3 χρόνια είδα εκατον΄ταδες ΚΚΕδες, σταλινικους, απολιθώματα και βελάζοντες ΠΑΜϊτες να απολύονται, να σύρονται στα δικαστήρια επειδη μπήκαν μπροστά ενάντια στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών. Ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα του ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ, όχι του μνημόνιου...

  4. Είδα τους βελάζοντες ΠΑΜίτες να δίνουν μνημειώδη μάχη στα λιμάνια της χώρας ενάντια στα νέα μέτρα! Και τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ να τους ονομάζει έξαλους, όταν ο συνδικαλιστικός του υπευθυνος, ο Νταλακογιώργος, ανέστειλε ή απέριπτε την όποια κινητοποιήσει προς όφελος των εφοπλιστών.

  5. Εϊδα, μόνο τον τελευταίο μήνα, το ΣΥΡΙΖΑ να υπογράφει μειώσεις μισθών στους Ιδιωτικους υπαλλήλους και τους ξενοδοχοϋπάλληλοιυς, εφαρμόζοντας το μνημόνιο.
  Είδα το ΣΥΡΙΖΑ να υπογράφει το ξεπούλημα της ΑΤΕ μέσα στο σωματειο με το μανδύα της ...προστασιας των θέσεων εργασίας.

  Πραγματικά, ενοχλει το ΚΚΕ. Όχι μόνο το σύστημα, αλλα και όσους δεν έχουν ακόμα πιστέψει πως μπορεί ένα κόμμα του...4, 5% να κάνει τέτοια διαφορά στο κίνημα, όταν αυτοι με 4, 5% θέλαν 3 κανάλια και 2 εφημέριδες να τους σεκοντάρουν για να υπάρχουν στην επικαιρότητα!

  Εμεις, το 4, 5%, ή μάλλον, τα σταλινικά απολιθώματα, οι βελάζοντες, οι γραφικοι των ορεινών, συνεχίζουμε με λαϊκες επιτροπες παντου ενάντια στο σύνολο της πολιτικής που καταστρέφει τη ζωή μας.

  Εσεις, το 4% που έγινε 27%, μαζί με το υπόλοιπο 65% προσπαθηστε να...κάνετε επικοδομητική κριτική στα μέτρα.

  Με τους υπόλοιπους θα βρεθουμε στο δρόμο του αγώνα. Είτε από εδώ είτε από εκει...

  Δ.
 • ΜΑΙΡΗ Δ.Κ.Τρίτη 21 Αυγούστου 2012, 15:44
  Με το συμπάθειο βρε φίλε LCK αυτό που κατάλαβα εγώ από την σημερινή επίθεση κατά του ΚΚΕ είναι πως είναι μεθοδευμένη ''γραμμή'' από τον ΣΥΡΙΖΑ για να μετατοπίσουμε την κοινή γνώμη απο τον ''πλουραλισμό'' των απόψεων των βουλευτών του! Βλέπε Μητρόπουλος vs Λαφαζάνης. Ποιός έχει δίκιο οεο? Το επιχείρημα μου δε ενισχύεται με αυτό που ζω στην εργασία μου. Η ηγεσία της ομοσπονδίας που ανήκω , ήταν τα παλιά τα χρόνια πασοκική και τώρα αναπαύεται στην εργασιακή ειρήνη που πνέει απο τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε ένα δελτίο τύπου τρείς σελίδες κατα των τυχοδιωκτών του ΠΑΜΕ, δεν τους νοιάζει λέει καθόλου για την διατήρηση των θέσεων εργασίας ούτε καν ενδιαφέρονται αυτοί οι ανάλγητοι Παμίτες που φεύγουν τα εργοστάσια, που απολύονται οι παλιοί και προσλαμβάνονται οι νέοι με 586 ευρώ !!!!! Καθήστε καλά λεει διαπραγματευόμαστε εμείς δεν χρειάζεται να κάνετε εσείς απεργία αντι για μείωση μισθών 30% θα "πετύχουμε" εμείς μόνο 20%! Πάρε κόσμε μειώσεις απο τούς συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά όμως θα έχεις Συλλογική Συμβαση Εργασίας , μπορεί να πεινάς αλλά θα έχουμε σώσει τον θεσμό των ΣΣΕ! Το ΠΑΜΕ δηλ δημιούργησε το στρατό των ανέργων, θέσπισε την ημιαπασχόληση, την ελαστική εργασία, τις μειώσεις των μισθών κλπ!
  Επίθεση δέχεται το ΚΚΕ και το παράδοξο θα ήταν αν δεν δεχόταν αφού ΜΟΝΟ το ΚΚΕ είναι ο φυσικός εχθρός των ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών που κυβερνάνε τη χώρα! Αν δεν ισχύει αυτό πως ερμηνεύεται η επίθεση του συστήματος σε ένα ''ψόφιο'' κόμμα που δεν έχει απήχηση στον κόσμο? Το θετικό είναι πως τέτοιου είδους λιβελογραφήματα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα στους εργαζόμενους που δεν είναι αφελείς για να πιστεύσουν οτι ευθύνονται οι κομμουνιστές για την κακοδαιμονία τους!
  Αν λοιπόν το πρόβλημα είναι μόνο το καταστροφικό μνημόνιο θα λυθούν τα πάντα όταν το ακυρώσουν υπερψηφίζοντας την πρόταση νόμου του ΚΚΕ στην Βουλή όλα τα ''αντιμνημονιακά'' κόμματα και μέτα θα έρθει ο Παράδεισος. Θα ζούμε ειρηνικά κι αγαπημένοι, εργαζόμενοι και αφεντικά, θα σταματήσουν οι αυτοκτονίες, η κρίση θα φύγει και θα πάει αλλού και ενώ θα κοιμόμαστε ήσυχα -ήσυχα τον ύπνο του εξαπατημένου , μεσα στα μαύρα μεσάνυχτα της αυταπάτης μας, θα ξυπνήσουμε έντρομοι από την Πείνα. Την οποία σημειωτέον οι αστοί την ονομάζουν επισιτιστική κρίση(sic).Πάντοτε τίμησε τον ρόλο του μπροστάρη το ΚΚΕ και τον τιμά και σήμερα.Διάλεξε τον δύσκολο και τίμιο ρόλο της αλήθειας και όχι της παραπλάνησης για να εξυπηρετήσει εκλογικά κομματικά οφέλη.
  O φίλτατος δε Στάθης καλά θα έκανε να ζητούσε ριζοσπαστική λύση, προτάσεις και σταμάτημα της καταστροφής απο την αξιωματική αντιπολίτευση στις τάξεις της οποίας πολιτεύεται.
  Υ.Γ. nionio sfentona είχα απαντήσει σχεδόν αμέσως στο προηγούμενο σχόλιο σου, πως είμαι στη διαθεση σου για τα χαρτιά σου! Η απάντηση δεν αναρτήθηκε για κάποιο λόγο.
 • ΦώτηςΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 15:24
  Ψάλε ψάλε Δέσποτα, με πονάει το δάχτυλο... Το ΚΚΕ αυτό είναι και καλά να πάθει.Πες μας τι πρέπει να κάνεις εσύ όχι τι πρέπει να κάνουν οι άλλοι...Τι πρέπει να κάνει το δικό σου το κόμμα, όχι τα κόμματα των άλλων... Σε άλλο κόμμα είσαι και άλλο θέλεις να προκόψει...!!!
 • Αντι.Μ.Τρίτη 21 Αυγούστου 2012, 15:24
  Στάθη καλημέρα.Θα διαφωνήσω μαζί σου σήμερα στο ότι το κκε το βαπτίζεις κόμμα που εκπροσωπεί την εργατική ταξη, αν ποτέ την εκπροσωπούσε!Είναι εκτός πραγματικότητας, και εγώ για ένα διάστημα, όσοι ελπίζουν ότι το κόμμα αυτό θα φύγει απο''τ'απόσκια''και θα ασχοληθεί με τα προβλήματα του λαού, μπαίνοντας μπροστάρης και δίνοντας λύσεις.Αν διάβασες την ''αυτοκριτική'' τους για το εκλογικό αποτέλεσμα, στο μόνο που επικεντρώνονται, ειναι στο ότι δεν έκαναν αρκετά ώστε να μην έχει αυτή την άνοδο....ο Συριζα.Ουτε για τους άλλους τους νοιάζει, ούτε για τη σταθεροποίηση της ναζιστικής χ.α.στο πολιτικό γίγνεσθαι.Αμετανόητοι, άβουλοι και μοιραίοι.Είναι λάθος, απο τη στιγμή που ο λαός δεν ασχολείται καν μαζί τους και τους γύρισε οριστικά την πλάτη, να ψάχνουμε στηρίγματα στο κκε.Καιρός να πάρετε πρωτοβουλίες σαν Συριζα, για την ανατροπή της φασιστικής συνκυβέρνησης, όσο είναι ακόμα καιρός.Ο λαός σας άνοιξε ενα δρόμο, ακολουθείστε τον.
 • Pavlos xanthopoulosΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 15:16
  Πως εκδηλώνονται τα λιγούρια...λιγούρια με αριστερές άποψης..ποσο αλλάζει από τους δεξιούς με ίδιες άποψης;; Τέτοιοι ήσαν αυτοί που επέβαλαν τον "λογοτους" και το ΚΚΕ τότε υπέγραψε στην Βάρκιζα... Όλο κέρδη με το να κυβερνούν βλέπουν..τα προγράμματα και οι πόθοι τον εργαζομενων μένουν στο περιθώριο..Το πως θα κυβερνήσουν και τα οφέλη μια διακυβέρνησης τους απασχολεί...Όλοι τους είναι σαν τον Tzohantzopoulo...
 • Χελιδών ΕλευθερώτριαΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 15:13
  Στό "Χελιδών Ελευθερώτρια 21Αυγ2012, 13:25
  Διορθώνω μία ασυνταξία: "...έσπρωξαν στόν χαμό (...) τόν Άρη Βελουχιώτη καί τούς συντρόφους του..."
 • ΙΚΑΡΟΣΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 15:07
  ΜΠΡΆΒΟ ΣΤΆΘΗ!Τι θα γίνει φίλοι μου στον ενικός;!...Γιατί αυτό το εμπάρκο στα σχόλια του ΙΚΑΡΟΥ;!;!;!...
 • Vagelis KΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 14:43
  Δεν ειμαι κουμουνιστης, το αντιθετο μαλιστα, αλλα με ολον το σεβασμο θα θελα να πω δυο λογια.
  Ο Σταθης κανει μια επικριτικη αναφορα στον Τροτσκυ. Απο τα λιγα κειμενα του που εχω διαβασει, ο Τροτσκυ σκεφτεται πιο ανθρωπινα, πιο αντικειμενικα και με μεγαλυτερη σαφηνεια απο αλλους κουμουνιστες της δεκαετιας του 30. Ποσο δυσαρεστο ν ακους εναν κουμουνιστη οπως ο Σταθης να μιλαει σαν να μην περασε μια μερα απο τις δικες της Μοσχας !

  Αν παρει καποιος τον Ριζοσπαστη (εγω πολυ σπανια) θα νομισει οτι η αρχουσα ταξη επιτιθεται στον λαο με την ιδια σφοδροτητα που επετιθετο την δεκαετια 2001-2009. Δηλαδη ο Ριζοσπαστης χρησιμοποιει την ιδια γλωσσα για την οικονομικη επεκταση οπως και για την συρρικνωση. Καμμια ευλυγισια καμμια προσαρμογη στην πραγματικοτητα.

  Το κομμα δεν ειναι ο οδηγητης οπως πιστευει ο Λενιν. Νομιζω οτι ο λαος ειναι οδηγητης και το κομμα ειναι οργανο. Τι ειδους οργανο ? Ειναι ενας ιδιορρυθμος φακος.
  Οπως ο φακος συλλαμβανει τις ακτινες, ετσι το κομμα συλλαμβανει τις ιδεες των ανθρωπων (του λαου), τις τακτοποιει, δηλαδη φτιαχνει μιαν εικονα, ενα ειδωλο, αιροντας τις αντιφασεις συμπληρωνοντας τις συνεπειες και ομαδοποιωντας και τις παρουσιαζει στον αφεντη του, τον λαο για εγκριση.
  Δηλαδη παιρνει το φως απο το λαο και το παρουσιαζει στον λαο.
  Ετσι το κομμα δεν αποτελει πρωτοπορεια αλλα ενα απλο εργαλειο.
  Ο λαος, δηλαδη η πραγματικοτητα, αλλαζει θεμελιακα το κομμα και οχι το αναποδο.
  Θα εκτιμουσαμε τελος δυο λογια και για τα θεμελιωδη ζητηματα που βαζει (θετει) η κοσμοθεωρια του ΚΚΕ.
  Δηλαδη ας πουμε τι καινουργιο εχει προσφερει το ΚΚΕ στον υλισμο ?
  Πως αποδεικνυει το ΚΚΕ οτι υπαρχουν δυο ταξεις (αστοι και προλεταριοι) ?
  Γιατι οι οικονομικες σχεσεις που περιγραφει το Κεφαλαιο να ισχυουν ακομα σημερα μετα απο 150 χρονια ?
  Γιατι το ΚΚΕ επιμενει στο συνθημα Προλεταριοι ολων των Χωρων Ενωθειτε που ερχεται σε αντιθεση με τον Εθνικισμο ?
  Θεωρει αραγε το ΚΚΕ την πατριδα σαν οπιο του λαου και τοτε γιατι διαφημιζει το ΕΑΜ και κρυβει ολες του τις διεθνιστικες πρωτοβουλιες φοβουμενο τον λαο ?
  Μετα την επανασταση ποτε θα τελειωσει η δικτατορια του προλεταριατου ?
  και ποιος θα ειδοποιησει το ΚΚΕ να εγκαταλειψει τον ρολο του εξουσιαστη ωστε να αναλαβει ολοκληρη η κοινωνια ?
  Η αταξικη κοινωνια θα περιλαμβανει κεντρικο οικονομικο σχεδιασμο ναι η οχι ?
  Και κατι κρισιμο που ο Σταθης με κουμουνιστικη επιμονη αρνειται να καταλαβει.
  Την κριση ΔΕΝ την προκαλει ο καπιταλισμος.
  Αλλα την προκαλει η συμμετοχη μας στην ευρωζωνη, συν το τιμωρητικο Μνημονιο απο τους Προτεσταντες, συν τον αυτιστικο ΠαπαΤζεφρυ, συν το κρατος που δεν εχει ενιαια διοικηση αλλα ειναι αυθαιρετο και αλληλοσυγκρουομενο.
  Η ελλειψη κατανοησης αυτης της κρισης - αυτο προκαλει την αδυναμια και την ανημπορια του ΚΚΕ !
  Κοιταξτε και σεις στο ΣΥΡΙΖΑ, τα μαυρα σας τα θεωρητικα χαλια και φτιαξτε μια θεωρια για την κριση αντι να χοροπηδατε σαν τα ακεφαλα κοτοπουλα.
  Ο Αλαβανος, ο Λαφαζανης και ο Στρατουλης κατι εχουν μυριστει, οι υπολοιποι στην κοσμαρα τους !
 • redfillΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 14:39
  @Χελιδών Ελευθερώτρια, και όχι μόνο....!!!

  Αφού λοιπόν το ΚΚΕ είναι πλέον «..απολίθωμα από περασμένες ανεπιστρεπτί δεκαετίες, που συντηρείται μόνον χάρις στόν συναισθηματισμό μερικών αφελών ανθρώπων..», θα ήθελα πολύ να μας πεις, ποια κατά τη γνώμη σου είναι η σύγχρονη έκφραση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, και σε ποια ιδεολογική πλατφόρμα θα πρέπει να βασίζονται, αφού όπως καταλαβαίνω ο μαρξισμός-λενινισμός είναι πια παροχυμένος!!
  Εκτός και αν η ίδια η έννοια των εργατικών δικαιωμάτων σας φαίνεται παροχυμένη, και ονειρευστε – επιθυμήτε ένα ανενεργό ΚΚΕ. Σε αυτή την περίπτωση σου εύχομαι όνειρα γλυκά ή αλλιως… sleep tight, που λένε και οι φίλοι μας οι…Άγγλοι, μιας και αναφέρθηκες και στον εμφύλιο!!
  Υ.Γ. Η ανάλυση σου περί Βελουχιώτη είναι όλα τα λεφτά!! Άραγε ως πότε θα σας κυνηγάει το φάντασμα του????
 • κοκκινοςΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 14:18
  Δάνεια έναντι μελλοντικών εσόδων δεν υπάρχουν πια γιατί το μέλλον των χωρών έχει ήδη πουληθεί για δεκαετίες. Κοντά 60 χρόνια θέλει η Ελλάδα να αποπληρώσει το δημόσιο χρέος με απόδοση στο κεφάλαιο του 2, 5% του ΑΕΠ, με προϋπόθεση ότι στα 60 χρόνια δεν θα δανειστεί ούτε ένα ευρώ(!) ενώ αν δανείζεται τα μισά από αυτά που αποπληρώνει θα χρειαστεί 120 χρόνια, αν δανείζεται τα ίδια και δίνει μόνο τους τόκους, όπως πάνε να το κάνουν, δεν ξεπληρώνει ούτε σε 1.000 χρόνια!


  Αυτή η υπερσυσσώρευση κεφαλαίου που φαίνεται νόμιμη είναι ακριβώς η θηλιά που πνίγει τους λαούς. Είναι ο κλεμμένος δικός τους πλούτος που μετατράπηκε σε βρικόλακας στα χέρια του μονοπωλιακού κεφαλαίου. Είναι η βίαιη αναστροφή του Δικαίου και η ανεστραμμένη αντανάκλαση της πραγματικότητας στο νομικό μας Δίκαιο και στις συνειδήσεις που υποτάσσονται στην κυρίαρχη ιδεολογία του κεφαλαίου. Έπειτα εμείς τρέχουμε να καλύψουμε αυτά που χρωστάμε στα κλεμμένα κεφάλαια που μας πήραν! Αυτό και αν είναι η μεγαλύτερη διαστροφή του Δικαίου και της ιστορίας των λαών.

  Έτσι μόνο μια λύση υπάρχει. Επαναστατική απαλλοτρίωση του κεφαλαίου και επαναφορά του πλούτου στους πραγματικούς δημιουργούς και ιδιοκτήτες του. Όποια άλλη λύση, χωρίς αυτή την απαλλοτρίωση, απλώς αναπαράγει τη θηλιά στο λαιμό μας και γιγαντώνει τον βρικόλακα που λέγεται κεφάλαιο!


  Αν κάποιος διέστρεφε το πραγματικό νόημα και χαμογελούσε ειρωνικά ακούγοντας το σύνθημα «Νόμος είναι το Δίκαιο του Εργάτη» ας το ξανασκεφτεί γιατί η αφελής ή ανεύθυνη άρνησή του σημαίνει ότι «Νόμος είναι το Δίκαιο του Κεφαλαίου»!

  Μέση λύση και τρίτος δρόμος δεν υπάρχει και ας το βάλουν καλά το μυαλό τους οι κάθε λογίς γεφυροποιοί, σοσιαλίζοντες, «αριστεροί» και «αριστερούτσικοι».

  ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ Η ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ
 • GSΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 14:15
  Το πιο ωραίο σχόλιο μακράν από τα παρακάτω ήταν του spm.
  Πραγματικά, το κόμμα σας κύριε Στάθη είναι του 27%. Γιατί ασχολείστε με το Κόμμα του 4, 5% και θέλετε σώνει και καλά να αλλάξει; Τι σας εμποδίζει να κάνετε την πολιτική σας όπως ακριβώς την θέλετε; Εσείς που έχετε χρήσιμη για το λαό γραμμή όπως λέτε αναλάβετε την εξουσία να εφαρμόσετε το πρόγραμμά σας. Η τόση τρεμούρα για εσάς είναι ότι σας εμποδίζει να ξεπουλήσετε τα πάντα ακόμα και με το 4, 5%. Το θέλετε είτε εγκλοβισμένο σε μία Κυβέρνηση διαχείρισης του Καπιταλισμού είτε εξαφανισμένο. Δυστυχώς για εσάς και τους φίλους σας δεν θα γίνει ούτε το ένα ούτε το άλλο
 • ΓΙΩΡΓΟΣΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 13:42
  Ο ΣΥΡΙΖΑ?

  27% ΠΗΡΕ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η "ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ" ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ Ο ΑΝΤΙΛΑΙΚΟΣ ΟΔΩΣΤΡΩΤΗΡΑΣ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΚΟΥΝΕΛΗ - ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΧΕΙ: ΑΝΩΔΥΝΗ, ΑΝΕΥΡΗ, ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ.
 • φλακΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 13:25
  Δεν πειράζει Στάθη. Δικαιώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και η γραμμή του και εσύ μαζί.
  Άσε το ΚΚΕ στα μέλη του. Εσύ δεν είχες πει ότι δε θα ασχοληθείς ξανά με το ΚΚΕ; Τι έγινε ξαφνικά; Καλοκαιρινές ανησυχίες;
 • Χελιδών ΕλευθερώτριαΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 13:25
  Θεωρώ ότι τό ΚΚΕ έχει τελειώσει σάν κόμμα από τήν κατάρρευση τού υπαρκτού... Βεβαίως, τά κομμουνιστικά κόμματα έχουν δείξει τήν αναξιότητά των από τό 1968, οπότε απέτυχαν νά κατανοήσουν τίς κοινωνικές τάσεις, καί υπενόμευαν τούς αγώνες τής επαναστατημένης νεολαίας.

  Τό βασικό πρόβλημα μέ τά ορθόδοξα ΚΚ είναι ότι πιστεύουν ότι έχουν τό αλάθητο τού (αριστερού) Πάπα, καί ότι κατά συνέπειαν πρέπει νά ηγούνται τών λαϊκών αγώνων. Ο ανομολόγητος στόχος είναι η εγκαθίδρυσις τής Δικτατορίας (όχι τού προλεταριάτου, αλλά) τού Κόμματος.

  Πρέπει νά κατανοήσωμε ότι τά ηγετικά στελέχη τών ΚΚ λενινιστικού τύπου, είναι όχι εργάτες ή αγρότες, ακόμη καί άν προέρχωνται από αυτές τίς τάξεις, αλλά ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ, καί ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, οι οποίοι θεωρούν ότι εκληρονόμισαν από τούς Μάρξ καί Ένγκελς τήν "επιστημονική" θεωρία τού σοσιαλισμού, βάσει τής οποίας "προορίζονται ιστορικά" νά διοικήσουν τήν κοινωνία. (Δέν τό λένε έτσι, λένε "νά οδηγήσουν ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ τήν κοινωνία στόν σοσιαλισμό".)

  Ουδόλως ενδιαφέρονται γιά τό τί πιστεύουν "οι μάζες", αφού έχουν τά ευαγγέλιά των (τά κείμενα τών Μάρξ, Ένγκελς, Λένιν, Στάλιν), τά οποία είναι οι μόνοι γνωρίζοντες πώς νά εξηγούν καί πώς νά εφαρμόζουν. Τά δέ κατώτερα μέλη τού Κόμματος, είναι απλά μηχανήματα, οφείλοντα τυφλή υπακοή στίς εντολές τών ανωτέρων των.

  Γι' αυτό στόν εμφύλιο έσπρωξαν στόν χαμό (στήν ουσία προεκάλεσαν τήν εξόντωση, εγκαταλείποντάς τους) τού Άρη Βελουχιώτη καί τών συντρόφων του. Διότι ο ατίθασος καί έντιμος χαρακτήρας τού Άρη, εν συνδυασμώ μέ τήν δημοφιλία του, τόν έκανε πολύ επικίνδυνο γι' αυτούς, σέ περίπτωση νίκης τότε τού ΕΛΑΣ.

  Τώρα, άν πώ ότι δέχθηκαν νά αφοπλισθούν μέ τήν συμφωνία τής Βάρκιζας, διότι εφοβούντο τά οπλισμένα πλήθη τών απλών ανθρώπων, θά μού πήτε ότι πάω πολύ μακριά... ωστόσο, οι άνθρωποι λειτουργούν μέ πολύ περίεργο τρόπο (καί ειδικώτερα αυτοί οι άνθρωποι). Ευτυχώς, "μωραίνει Κύριος όν βούλεται απωλέσαι".

  Αυτά εν ολίγοις. Από τό ΚΚΕ αναμένω μόνον αντιδραστικότητα πλέον (όχι νεοφιλελεύθερου, ή εθνικοσοσιαλιστικού τύπου, αλλά πάντως αντιδραστικότητα). Πρόκειται γιά ένα απολίθωμα από περασμένες ανεπιστρεπτί δεκαετίες, που συντηρείται μόνον χάρις στόν συναισθηματισμό μερικών αφελών ανθρώπων οι οποίοι "τσιμπάνε" μέ τίς μεγαλόστομες ιδέες, καί κλείνουν τά μάτια μπροστά στίς ΠΡΑΞΕΙΣ τών ηγετών του.
 • LCKΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 12:56
  @GS
  Με το συμπαθειο ρε φιλε αλλα αυτο που καταλαβα απο το κειμενο δεν ειναι τι επρεπε η δεν επρεπε να κανει το κομμα στις περιπτωσεις που αναφερεις, αλλα τι πρεπει να κανει απο εδω και περα. Ειναι σαφες πλεον οτι ο λογος του απετυχε να συσπειρωσει τους πολιτες (δεν διορθωσανε την ψηφο τους). Ειναι επισης σαφες οτι ερχονται εξελιξεις. Το ερωτημα ειναι με αυτα τα δεδομενα τι σκοπευει να κανει το κομμα; Ειναι νομιζω θεμιτο να προτεινει κανεις οτι πρεπει να επαναξιολογησει την στρατηγικη του.
  Ο λαος δεν εχει αναγκη απο Νοστραδαμους, εχει αναγκη απο προοπτικη.

  LCK
  Μαιναλο
 • ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΤΡΑΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 12:53
  O λαος ψηφισε προσφατα και εδειξε με την ψηφο του οτι δεν επικροτει την σταση του κκε. Παρολο που πραγματι σε πολλα σημεια το κκε δικαιωνεται , η εμμονικη αναφορα καθε τρεις και λιγο περι δικαιωσης των προβλεψεων δεν προσθετει κατι στην αγωνια της κοινωνιας. Αλλωστε τους μαντατοφορους κακων ειδησεων και τις Κασσανδρες , δεν τους συμπαθησε κανενας διαχρονικα. Ωστοσο το κκε εξακολουθει να αποτελει αιχμη δορατος για τις διεκδικησεις εργαζομενων στην πραξη και βεβαια ειναι μια εφεδρεια για τον λαο σε περιπτωση που διαψευστουν οι ελπιδες απο τις αλλες πολιτικες παραταξεις και απο την ευρυτερη αριστερα. Ειναι χρησιμο να αποδειχθει οτι η αριστερα μπορει να αποτελεσει κυβερνητικη λυση με μεταρρυθμισεις και προοπτικη , και ετσι θα καταδειξει και τις πραγματικες αδυναμιες του κκε και της υπαρξης του στο πολιτικο και κοινοβουλευτικο τοπιο. Το κκε , με την αρνηση του να παιξει ενεργο πολιτικο - κυβερνητικο ρολο , ανελαβε το ρισκο του να θεωρηθει πατεριτσα του συστηματος που καταγγελει. Η αριστερα της δημαρ , με την κυβερνητικη συμμετοχη της και την εξαρχης αποδοχη της Ευρωπαικης πορειας και του μνημονιου , θα καταρευσει. Η αριστερα των ευρυτερων δυναμεων του συριζα , θα μπορεσει να ανταποκριθει στις προσδοκιες του λαου? Σημερα αυτο ειναι το ερωτημα και οχι πλεον η σταση του κκε.
 • antonis BΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 12:47
  @GS μπραβο φιλε μου,
  σε δεκα σειρες εδωσες την απαντηση που πρεπει στον Σταθη..!!!
  Καλα φιλε Σταθη, αντι να γραψεις κατι για το 26% της αριστερας που κοιματε τον υπνο του δικαιου, τωρα που ο κοσμος χανεται, με τις εμονες του σε Ευρωπη των "λαων" και τοσες αλλες αερολογιες, αντι να χτυπισεις το χερι στο τραπεζι και να ζητησεις απο το κομμα σου να κανει κατι επι τελους "αριστερο" σε αυτον τον τοπο, κατηγορεις το ΚΚΕ;
 • ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ...Τρίτη 21 Αυγούστου 2012, 12:46
  Ο Στάθης... Υποστηρικτής του Μάαστριχτ και του λαϊκού καπιταλισμού!
  ΣΥΡΙΖΑς ως το κόκκαλο. ΔΗΛ. ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ...
 • που είσαι νιότη πούδειχνες πως θα γινόμουν άλλοςΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 12:27
  ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΚΥΡΙΕ ΣΤΑΘΗ ΟΤΙ...Η επίθεση κατάργησης των όποιων κατακτήσεων των λαών της Ευρώπης ξεκίνη¬σε σε όλα τα κράτη -μέλη πριν από την κρίση. Σήμερα, η επίθεση κλιμακώνεται παντού, ανεξάρτητα αν έχει υιοθετηθεί Μνημόνιο ή όχι: Στην εργατική τάξη της Γερμανίας που δεν είναι υπερχρεωμένη χώρα, της Βρετανίας που βρίσκεται έξω από το ευρώ, της Ιρλανδίας που υπήρξε ο πιο καλός μαθητής εφαρμογής αυτών των κα¬τευθύνσεων. Δεν είναι φρέσκια η συζήτηση για τον περιβόητο «νέο ευρωπαϊκό άνεμο» που δήθεν πνέει μετά τις γαλλικές και ελληνικές εκλογές.
  Είναι συζήτηση υπό την πίεση των αντιφάσεων και εγγενών δυσκολιών του καπι¬ταλιστικού συστήματος, στη διαχείριση της κρίσης και κυρίως κάτω από το βάρος της λαϊκής δυσαρέσκειας και των αγώνων. Η συζήτηση δεν στοχεύει στην ικανοποί¬ηση των λαϊκών αναγκών. Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν τα βάρη της κρίσης και του καπιταλιστικού ανταγωνισμού, θα χειροτερέψουν οι κατώτεροι μισθοί και τα μεροκάματα, όλη η κλίμακα των μισθών και μεροκάματων. Θα οδηγήσει στη γενική ισοπέδωση, ενώ τα ψίχουλα δεν πρόκειται να ανακουφίσουν τους πιο εξα¬θλιωμένους. Οι νέοι και οι νέες των λαϊκών οικογενειών θα βιώσουν μια δραματική ζωή, δε θα ξέρουν αν θα έχουν δουλειά την επόμενη μέρα, τον επόμενο μήνα. Όποια τροποποίηση και να γίνει στο Μνημόνιο δεν πρόκειται να αναιρέσει τις θεμελιακές διαχρονικές κατευθύνσεις που προκύπτουν από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ έως τη «Στρατηγική ΕΕ 2020», που είναι εργαλείο για την ανταγωνιστικότητα και την κερ¬δοφορία του κεφαλαίου.
  Η διαπραγμάτευση του Μνημονίου δε συνιστά σωτηρία όπως υποστηρίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε και τομή όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η συνέχεια και συνέπεια του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της αναπόφευκτης κρίσης που προκαλεί. Τα διλήμματα μνημόνιο ή αντιμνημόνιο, ευρώ ή δραχμή, καταγγελία ή σταδιακή απαγκίστρωση ή αναδιαπραγμάτευση είναι παραπλανητικά, δεν απαλλάσ¬σουν το λαό από τις δεσμεύσεις και τα βάσανα.
  Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ της Αριστεράς που είναι η βασική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε το μεγαλύτερο και πιο ισχυρό Μνημόνιο που ήταν η Συνθήκη του Μάαστριχτ. Το Μνημόνιο περιέχει μέτρα που είναι καθορισμένα και υποχρεωτικά για τα κράτη -μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως για τις ιδιωτικοποιήσεις, την ανατροπή των ερ¬γασιακών σχέσεων, της Κοινωνικής Ασφάλισης, την παραπέρα εμπορευματοποίηση των Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας κ.λπ.
  Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ δεν άλλαξε σε σύγκριση με το Συνασπισμό του 1992. Ελίσ¬σεται και παραπλανά το λαό. Εκφράζει τη θέληση και τη δύναμη εκείνων που πι¬στεύουν ότι μπορούν να συνυπάρχουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των ερ¬γαζομένων, των εκμεταλλευτών και εκμεταλλευομένων. Αυτή η εποχή τελείωσε. Η μόνη σταθερότητα που δείχνει είναι στην υπόσχεση να κυβερνήσει σε μια Ελλάδα που θα συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στην οποία οι λαοί δήθεν μπορούν να συνυπάρχουν ειρηνικά με το κεφάλαιο, τα μονοπώλια....
  ΤΩΡΑ για την αταραξία του ΚΚΕ που λες μαλλον ενημερώνεσαι απο πηγες που θεωρουν το ΚΚΕ εχθρό τους, οποτε τι περιμένεις.
 • ΔΗΜΗΤΡΗΣ...ΧΧΧΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 12:21
  μπορει οι στιγμες να απαιτουσαν (και να απαιτουν) μια κοινη συνησταμενη περα απο τις οποιες διαχωριστικες γραμμες αριστερας -κεντρου-κομμουνιστων, μπορει να πρεπει να αλλαξουν πανω στο πραγματικο , ενωμενοι σ' ενα εθνικο σκοπο, μπορει ο συρ. να εχει και αυτος τα δικα του λαθη και νοοτροποιες και πανω εκει να πρεπει να δει τις απαιτησεις του μελλοντος, ...ομως το ζητημα για καποιους παντα ηταν η θεωρητικη κατασκευη , προσυλωση της θεραπειας απο την αρρωστια και πως να μην δωσουν κανενα φαρμακο αφου η αρρωστια θα εμενε και απλως μπορει ο αρρωστος να περνουσε καλυτερα..
  Εξαλλου δεν βλεπετε τι εκανε ο ΣΥΡ.(της αφρικης) στην ν.Αφρικη;Α ..πα..πα..να την πατησουμε και μεις που ακομα και εκει δικαιωνομαστε στις προβλεψεις μας;φτου ..φτου..μακρυα απο μας τετοια πραγματα...
 • patriot missileΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 12:07
  Να δούμε και την κριτική του Στάθη για το σοσιαλδημοκρατικό - δημαγωγικό τουρλουμπούκι του ΣΥΡΙΖΑ.
  Αλλά ξέχασα, η αριστεροκεντροδεξιές παρλαπίπες είναι "πλουτος" απόψεων και από τη σύνθεση τους θα προκύψουν οι ιδέες για το σοσιαλισμό του 25ου αιώνα...
  Κατά τη γνώμη μου ο "πλούτος" του ΣΥΡΙΖΑ είναι απλά βόθρος που παλεύει να αναβαθμιστεί σε υπόνομο μπας και βγει κυβέρνηση.
 • ΙΚΑΡΟΣΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 11:52
  ΜΠΡΆΒΟ ΣΤΆΘΗ! Επιτέλους μια απλή ξεκάθαρη κουβέντα για το ΚΚΕ, χωρίς φανφάρες, αποθημένα, υστερίες, βερμπαλισμούς και απόλυτες αλήθειες...(Σε παρακαλώ, κάποια στιγμή, γράψε κάτι για το πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποφύγει την ενσωμάτωση στο σύστημα-ορατός ο κίνδυνος-...κλείνει η παρένθεση)...φίλοι σχολιαστές, ίσως κάποτε μοιραστώ μαζί σας, την κοινότοπη ιστορία μου στο ΚΚΕ ...από το 1968 έως το 1991-στο περι βόητο 13ο συνέδριο!...Τώρα θέλω να πω κάτι στην πρώην συντρόφισσα την Αλέκα, που συζητούσαμε πάνω από μια ώρα, στα γραφεία στην οδό Μπουμπουλίνας ως Γραμματέας της ΚΟΑ και μέλος του πολιτικού γραφείου το 1978!...Αξιότιμη κ. Παπαρήγα και οι λοιποί της ηγεσίας, σταματήστε να φανατίζετε τη νεολαία στη ΚΝΕ!!!...Κάνετε έγκλημα διαρκείας και εκ προμελέτης...τεράστιο λάθος.
 • redfillΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 11:52
  Η ασυναρτησία σε όλο της το μεγαλείο!! Από τη μία αναγνωρίζεις το ιστορικό δίκαιο του ΚΚΕ και από την άλλη το κατακρίνεις για την αμετακίνητη θέση του!!
  Όλοι αυτοί οι «δραματικοί» συλλογισμοί για το μέλλον του ΚΚΕ δεν πείθουνε πια κανένα!! Δύο πράγματα μπορούν να συμβαίνουν. Ή καταλάβατε τις ανοησίες που με πάθος υποστηρίζατε για την μεγάλη αριστερή παράταξη (τι σχέση μπορεί να έχει άραγε το ΚΚΕ με τη ΔΗΜ.ΑΡ.??), ή έχετε βάλει στο μάτι και το άλλο 4, 5% που επιμένει και παραμένει όρθιο!
  Οι τακτικές σας έχουν γίνει χειρότερες και από αυτές των ακροδεξιών. Για τι αν αυτοί έχουν επιλέξει να μας πολεμήσουν με ψέματα και παραχαράξεις, εσείς ολισθαίνετε σε χειρότερα μονοπάτια. Ελπίζετε στον αφανισμό του κόμματος (κάτι που ποτέ δεν κρύψατε άλλωστε στα συνέδρια σας) στοχεύοντας στην αλλοίωση την αριστερής συνείδησης με την δήθεν προσαρμογή στη πραγματικότητα. Την ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ πραγματικότητα που δεν δείχνει να σας ενοχλεί πλέον ιδιαίτερα Πετάξατε επιτέλους το προσωπείο του προβληματισμένου –για το μέλλον του ΚΚΕ-αριστερού γιατί δεν μπορεί πλέον να ξεγελάσει κανέναν.
  Οι ακροδεξιοί και οι καπιταλιστές μας θεωρούν (και πολύ σωστά μάλιστα) εχθρούς τους. Όταν όμως και εσείς μας θεωρείτε το ίδιο, μήπως είναι ώρα να ψαχτείτε λιγάκι????
 • ΚΠΡΦΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 11:48
  Από πότε η ορθότητα της στρτηγικής ενός πολιτικού φορέα ή κόμματος ''μετριέται'' με τα εκλογικά ποσοστά?Δηλαδή το εκλογικό σώμα και εν γένει ο λαός είναι αλάνθαστος στις επιλογές του?Ασφαλώς και όχι.Χρόνια τώρα η εκλογική του συμπεριφορά αντιστρατέυεται το αντικειμενικό ταξικό του συμφέρον.
  @Γιώργος:Δευτέρα παρουσία είναι η ελπίδα πως η ζωή μας θα βελτιωθεί εντός καπιταλισμού και ΕΕ!!
  -Ο ελληνικός λαός έχει ένα βασικότατο πλεονέχτημα σε σχέση με άλλος λαούς:ότι έχει ένα συνεπές Κομμουνιστικό Κόμμα για την προάσπιση των συμφερόντων του και ισχυρό ταξικό κίνημα.Στο δικό του ''χέρι'' είναι να το αξιοποιήσει ή να το χάσει.Και αν το χάσει τότε θα βρέθεί δεκαετίες πίσω.
 • johnΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 11:45
  Για αυτό έφυγες ρε Στάθη γιατί διαφωνούσες τι θες τώρα και κάνεις κριτική τύπου Πρετεντέρη , αμάν γεμίσαμε αριστερούς διαννοητές που κάνουν κριτική και κόπτονται για το ΚΚΕ . Κατα τα άλλα καλά τα λέει ο GS
 • δημητρης56Τρίτη 21 Αυγούστου 2012, 11:41
  Η διαφορα μας ειναι αυτη.Εσεις θελετε τον κοσμο μονο για τα ψηφαλακια...
  Ο καθε τις λοιπον αριστερουλης, κανει τις επιλογες του, κανει τη κρητικη του στο ΚΚΕ, και οταν ερθει ο λογαριασμος καλει το ΚΚΕ να τον πληρωσουν μαζι
  σαν συνυπευθυνο...
  Μονο το ΚΚΕ, μιλησε προεκλογικα για την ευθυνη του λαου οταν οι αλλοι αριστεροι, μεθυσμενοι απ΄τα ποσοστα τους, του ...ελυναν τα προβληματα.
  Για τους πονεμενους και για τους θηδεν πονεμενους, ξερουν που θα βρεθουν με το ΚΚΕ.
  Οχι παντως στους χωρους ..λατρειας της ΕΕ και του ΕΥΡΩ.
 • nkblsΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 11:29
  Κάθεσαι σε ένα εστιατόριο , παραγγέλνεις μακαρονάδα , ο σερβιτόρος σημειώνει παιδάκια , ο μάγειρας βράζει φασολάκια , τα τρως , και στο τέλος λες τόσο ωραία γεμιστά δεν έχω ξαναφάει. Roof restaurant για βιτσιόζους στον πύργο της Βαβέλ. Προσαρμόσου στο παράλογο κι αν μη τι άλλο δε θα μείνεις νηστικός . Σε ένα κόσμο σαρκοφάγων αν είσαι καθηγητής χορτοφαγίας θα μείνεις άνεργος. Στο κόσμο του παράλογου η λογική αντιμετωπίζεται με παρασιτοκτόνα. Η Σουζάνα κάθεται στο παγκάκι με τα κορδελάκια της στα κέρατα , τα ξώκοιλα και τα χαμηλοκάβαλα . Είναι μια κατσίκα , αλλά μοιάζει να έχει το πόδι πανωτό και να κόβει αυτάρεσκα την κίνηση στο λιμάνι. Όταν βραδιάσει για καλά , περνάει νωχελικά ανάμεσα στα κότερα και τα φαγάδικα παίρνει τον πεζόδρομο , χώνεται στο δημοτικό πάρκιγνκ και χάνεται μέσα στα δέντρα και στο σκοτάδι. Μοιάζει με μετενσαρκωμένη ντίβα της πασαρέλας που την συνοδεύει ο μετενσαρκωμένος σε γριά ερμαφρόδιτος μόδιστρος , άλλοτε βασιλιάς της μόδας. Περνάει δίπλα απ ΄ τα κυριλέ εστιατόρια , τα λουσάτα ταχύπλοα , τα φτηνά σουβλατζίδικα και τα ακόμα πιο φτηνά καλαμπόκια στη φουφού , τα ακριβά κοσμηματοπωλεία και τους φτηνιάρικους πάγκους με τα σκουλαρίκια αλουμινίου . Περνάει σιωπηλή μέσα απ ΄ την παραθεριστική ταξική Βαβέλ και χάνεται μέσα στο αταξικό σκοτάδι του δημοτικού πάρκινγκ χωρίς να πει μια κουβέντα . Κάθε βράδυ το ίδιο βιολί , με υπομονή μέχρι την επόμενη μετενσάρκωση που ποιός ξέρει, μπορεί η μέρα να πάρει κάτι απ ΄ το σκοτάδι κι η ντίβα να ξαναπερπατήσει στην πασαρέλα . Τι φταίει το ΚΚΕ , τι φταίει κι ο Σύριζα που στο καραφλό βουνό τα οπωροφόρα δεν ευδοκιμούν; Τι κι αν το ποίμνιο έγινε λαός , ο βοσκός έμεινε βοσκός. Μόνο η Σουζάνα ξέφυγε απ ΄ το κοπάδι κι αντί να βόσκε στα βουνά της Θεσπρωτίας αράζει στο λιμάνι στα Σύβοτα και ποιός ξέρει τι περιμένει , ίσως τη Δευτέρα παρουσία. Πράγματι τρελοκάτσικο.
 • nionios sfentonasΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 11:26
  ΛΟΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ
  Σήμερα ο αρθρογράφος κερδίζει για άλλη μια φορά την εκτίμηση και τον σεβασμό- και δεν το γράφω καθόλου ειρωνικά. Στο σημερινό του άρθρο, τουλάχιστον, ξεκαθάρισε, σε ποια πράγματα ΔΕΝ πιστεύει, και πάνω σε ποια βάση κάνει την κριτική του στο Κόμμα. Η διαφωνία του με το Κόμμα, δεν είναι ούτε μικρή ούτε και σε ζητήματα τακτικής- αν και για αυτά κάνει κριτική στο Κόμμα. Το ζητούμενο του αρθρογράφου είναι η στρατηγική του Κόμματος, και είναι τόσο τίμιος απέναντι στον εαυτό του, στην ιδεολογία του και σε όλους εμάς που τον διαβάζουμε που μας το γράφει και σαν επίλογο. Να επανασχεδιάσει το ΚΚΕ την στρατηγική του. Και μην βιαστεί κανένας να κατηγορήσει ότι ο Στάθης δεν ξέρει την διαφορά ανάμεσα στην τακτική και την στρατηγική του κάθε κόμματος- την ξέρει και την ξέρει και πολύ καλά. Αλλά εκείνο που δεν αρέσει, εκείνο που δεν κολλάει στην ιδεολογία του είναι η στρατηγική του Κόμματος. Δεν θέλει την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, δεν θέλει την κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, δεν θέλει τον σοσιαλισμό. Το τι θέλει μας το είπε καιρό πριν, πάλι σε άρθρο του εδώ στο enikos.
  Και κάτω από αυτό το πρίσμα, γίνεται η κριτική στο Κόμμα, αλλά και στα μέλη του. Κάτω από αυτό το πρίσμα και οι παραινέσεις για ξεσηκωμό των μελών που έχουν παγιδευτεί από μια ανίκανη ηγεσία, γι αυτό και η έκπληξη, η πραγματική έκπληξη κατά την γνώμη μου, από το γεγονός ότι το Κόμμα δεν διασπάστηκε, γι αυτό και οι αξιολογήσεις και οι χαρακτηρισμοί- πότε σέχτα, πότε αριστεριστές, πότε τροτσκιστές, πότε Κασσάνδρες και πότε Κάλχες.
  Έχει ο καθένας το δικαίωμα να κάνει κριτική στις θέσεις και στην δράση του άλλου, φτάνει να ξεκαθαρίζει την δική του πολιτική και τις δικές του θέσεις- και ο Στάθης κάνει αυτό ακριβώς.
 • ΝΙΚΟΣΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 11:24
  επιτελους οταν γινετε κριτικη απ οπου και αν προερχεται ακομα και αν ειναι λαθος, υπερβολικη, η κακοπιστη πρεπει να ακουγετε. το κκε (και το καθε κκε)
  δεν ειναι αλανθαστο "ιερο τοτεμ" ουτε ειναι "ριψασπις" αυτος που το
  εγκαταλειπει.
  πιστευω οτι πρεπει να σταματησουμε να βλεπουμε τα κοματα οπως της ποδοσφαιρικες ομαδες ,
 • stevchrlyΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 11:13
  Στάθη μου τα περί Σεπτεμβρίου και οικονομικής ζώνης των 400 ευρώ ποσός ενδιαφέρουν αυτούς που τους νομιμοποιήσαν να τα εφαρμώσουν διότι σαν την στρουθοκάμηλο πιστεύουν ότι θα συνεχίσουν να παίρνουν το μηνιάτικο των 800 και άνω ευρώ (φτάνει και τα 3500 στον ΟΣΕ και στο Μετρό κλπ ευγενούς τόπους εργασίας ) υποθηκεύοντας το μέλλον όλων μας

  ''Θέλω''να δω τους ''Ευρω πέους'' να τραβάνε το καζανάκι με την Ελλάδα διότι ακόμη και σήμερα η αγΕλλάδα κυβερνάτε με γνώμωνα το πολιτικό κόστος και τα ''δικά τους παιδιά''
  δεν θα πτωχεύσουμε διότι θα το επιλέξουμε εμείς αλλά όταν το επιλέξουν αυτοί και οι αθλιοι πολιτικοί που τους νομιμοποίησαν με την ψήφο τους ή την αποχή τους οι Ελληνάρες και θα το παρουσιάσουν σαν την έξοδο του Μεσσολογγίου
  ο κάθε λαός είναι άξιος της μοίρας του οεο!!
 • Γιάννης, Π.Τρίτη 21 Αυγούστου 2012, 11:12
  Και για να δικαιολογήσω το χαρακτηρισμό "ξεφτίλα" για τον Κουβέλη, θα σας εκφράσω την εξής σκέψη. Έστω ότι στις δεύτερες εκλογές ήταν προσηλωμένος στην ενότητα της Αριστεράς. Αυτό θα σήμαινε ότι δεν θα συνεργαζόταν, και θα έπρεπε το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί μόνο του με την ΝΔ. Το αποτέλεσμα θα ήταν μάλλον αρνητικό, δηλαδή δεν θα σχηματιζόταν κυβέρνηση. Η εντολή θα πήγαινε στο δεύτρο κόμμα δηλ. τον ΣΥΡΙΖΑ, που μαζί με το ΚΚΕ ή έστω μόνο τη ΔΗΜΑΡ θα σχημάτιζαν κυβέρνηση!!! Το συμπέρασμα είναι ότι ο διχασμός της Αριστεράς είναι βαθύς και καταστροφικός και για την ίδια και για τον τόπο. Με την ΔΗΜΑΡ να αναδεικνύεται σε ξεφτιλισμένο κόμμα, τουλάχιστον όσον αφορά την προοπτική της αριστερής διακυβέρνησης στη χώρα μας!!!
 • Γιάννης, Π.Τρίτη 21 Αυγούστου 2012, 10:58
  Εντάξει το ΚΚΕ το ξέρουμε. Πάντως και με 4, 5% θα μπορούσε (αν ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαινε πρώτος) να παίξει κάποιο ρόλο. Πάντως περισσότερο βλαβερός για την Αριστερά μου φαίνεται ο "αριστερός Καρατζαφέρης": Κουβέλης. Ας συγκρίνουμε τη στάση της ΔΗΜΑΡ με αυτήν του ΚΚΕ. Από τη μια έχεις την ολοκληρωτική άρνηση της ανάληψης δράσης και από την άλλη έχεις (μέσα από συγκεκριμένο σκεπτικό υπέρ του Μνημονίου) συμμετοχή στο διαρκές "έγκλημα". Απότέλεσμα μπορεί να έχει μόνο μια δρώσα αντιμνημονιακή αριστερά!!! Όσο για τη ΔΗΜΑΡ, η συμμετοχή της και το αριστερό άλλοθι που προσφέρει έχει ήδη αρχίσει να αγγίζει τα όρια της "ξεφτίλας".
 • δημητρηςΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 10:58
  ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΚΑΛΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΑΘΗ;
  ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΣΟΥ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ.
  ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΟΥ!!!
 • ΔημητρηςΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 10:42
  Προς AD ή αλλιώς βελάζων πρόβατο:

  Ανιστόρητε, παπαγάλε του Αλαφούζου:

  Η προσσεγγιση σου είναι για κλάματα και εσύ για γέλοια!

  Ειδικά το "...βγάζει το ΠΑΜΕ να βελάζει στους δρόμους", ίσως να πας να τα πεις αυτά στους Χαλυβουργους, στη phone marketing, στους ναυτεργάτες, στην οικοδομή, στους νοσηλευτες, στους ταξιτζήδες...Εκει να δουμε ποιός θα βελάξει στο τέλος!

  Είδες Στάθη! Βρήκες ...ομοΪδεάτη! Μην ξεχάσουμε ότι ψήφισες ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη Λούκα Κατσέλη και το Γερασιμο Αρσένη!

  Και σε πειράζει που το ΚΚΕ αναδεικνύει την ορθότητα των εκτιμησεων του πριν αλέκτωρ φωνήσαι!

  Ευγε! Ευγε!

  Δ.
 • θεοφιλος θερμηΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 10:38
  Δεκα μερες στην Πινδο την εβγαλα ωραια με παρεουλα, τσιπουρα, και καθολου, μα καθολου ενημερωση.
  Μια και δεκαπενταυγουστος το μονο πολιτικο θεμα που κουβεντιασαμε και μου εμεινε η απορια, ηταν γιατι γιορταζουμε την κοιμηση και οχι την γεννηση της μεγαλοχαρης.
  Μεχρι που ηρθε στο Νυμφαιο να δει την μητερα του, ενας συντροφος [ΚΚΕ] απο τα παλια, συνεπης, πολλες φορες υποψηφιος δ συμβουλος και υποψηφιος βουλευτης του ΚΚΕ, και μου ειπε επι λεξη αυτα που ειπε στην νομαρχιακη του μετεκλογικα.
  -Δεν ξερω τι μου λετε, αλλα εγω ξερω πως μεσα στο ΣΥΡΙΖΑ υπαρχουν κομμουνιστες σαν εμας, αγωνιστες αριστεροι, που μαζι με αυτους πρεπει να περπατησουμε, και ζητησε να ανοιξει κουβεντα μεταξυ ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ?
  Η δευτερη απορια μου ειναι , αν υπαρχουν μεσα πολλες τετοιες φωνες.
  Γυρισα με αυτες τις αποριες, διαβασα τα αρθρα σου Σταθη, αλλα και τα σχολια ολλων των συναναγνωστωνγια να μη μεινω μετεξεταστεος οπως λεει ο Μελτης .
  Αποκαρδιοθηκα απο τα προχθεσινα σχολια πολλων συνελληνων που δεν μπορουσα να στειλω μυνημα ουτε για καλημερα.
  Σημερα ομως το θεμα ειναι ειδικο και με σπρωχνει να γραψω, αφου ξυπναει μνημες που πονανε.
  Περιττο να πω οτι προσυπογραφω το σημερινο σου , ειδικα στο σημειο που λες, δυσκολη η ψηφος στο ΚΚΕ , αφου το γνωρισαμε απο πρωτο χερι, δυσκολοτερη η ψηφος απομακρυνσης, πραγματι Σταθη, προυποθετει απογοητευση και βαθυ τραυμα, να προσθεσω ανεξιτηλο.
  Ομως Σταθη δυστοιχως το ΚΚΕ δεν ειναι πλεον αυτο που εμεις γνωρισαμε.
  Απο αυτη την ηγεσια δεν εχω, εγω τουλαχιστο, την παραμικρη ελπιδα να αλλαξει ταχτικη.
  Θα δουμε.
  Ελπιζω να μη με επιβεβαιωσουν σχολια σ συναναγνωστων.
  Τα δυσκολα ειναι μπροστα μας,
  καλημερα αγαπητοι φιλοι.
 • ΔημήτρηςΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 10:38
  Στάθη,

  Απο τις 18 ΙΟυνίου, περιμένω καθημερίνα να κρίνεις το ιστορικό: "Βεβαιως δε θα βγάλουςμ τους ψηφοφόρους και ποαδους μας στο δ΄ρομο να διαδηλώσουν εναντια στα νέα μέτρα, αλλα θα ασκήσουμε επικοδομητική αντιπολιτευση",

  του επικεφαλής των ψηφοδελτίων που συμμετείχες ενεργά.

  Τίποτα.

  Κουβέντα! Κανένα σχόλιο! Έστω μια αναιπαισθητη κριτική νότα!

  Στο μεταξυ, έχουν συμβεί ΟΣΑ ΑΚΡΙΒΩΣ περιέγραφε το ΚΚΕ προεκλογικά στο λαό! Γιανα αποφύγει τις παγίδες και ΝΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ!

  Ιστορικό χαμηλό του ΚΚΕ, ήταν το 1993, όταν ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ σου, θιασώτης της συνθήκης του Μααστριχτ δεν μπήκε στο κοινοβούλιο, αλλα στη ΓΣΕΕ ΞΕΠΟΥΛΑΓΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

  Από τότε, το ΚΚΕ μπηκες μπροστάρης στην ανασυσταση του ταξικου συνδικαλιστικου κινήματος.

  Εδειξε το δρόμο, κατάφερε να ξεπεράσει τις ξεπουλημε΄ς ηγεσιες (με τα δεκανίκια του ΣΥΡΙΖΑ παρέα) και να στήσει την εμπροσθοφυλακή των εργαζομένων, την ταξική του συμμαχία το ΠΑΜΕ.

  Όπου δρα το ΠΑΜΕ δίνεται πραγματικά μάχη εναντια σε μνημόνια και κατακρεουργήσεις δικαιωμάτων. Αλλου κερδίζει το κίνημα, αλλου οπισθοχωρει. Αλλα δε χάνει!

  Εσυ, δεν είδες ΤΙΠΟΤΑ από όλα αυτά!

  ΤΙΠΟΤΑ! Σήμερα, που οι μάχες συνεχίζονται στους χώρους δουλειας, που οι εργαζόμενοι καθαιρουν ηγεσίες (βλέπε ΟΣΝΙΕ), εκει που οι εργαζόμενοι κερδίζουν μάχες εναντια σε μειώσεις μισθών και απολυσεις,

  Εσυ βλέπει το ΚΚΕ να ...αυτοδικαιώνεται!

  Από φροΫδικής άποψης, ίσως (λέω ίσως) να σε καίει το σαράκι, ότι τελικά οι επιλογές σου ήταν ΛΑΘΟΣ! Και στη γέφυρα που περιέγραφες προεκλογικά, οι πλάτες σου ήταν γυσρισμένες στο σύστημα και ο εχθρός σου το ΚΚΕ.

  ΑΛλα ο εγωϊσμός δεν είναι ίδιον αριστερου, πολλω δε μάλλον και κομμουνιστή!

  Τρεις μήνες μετά τη δήλωση του επικεφαλής σας, παίρνεις θέση. ΑΠέναντι στο κίνημα και στο Κόμμα που πρωτοστατει στην οργάνωση του λαού.

  Πάλι. Γιατί άραγε;

  Γιατί υπερασπίζεσαι το ξεπουλημα των εργαζομένων με υπογραφες των μνημονίων στους χώρους δουλειας; (Ιδιωτικοι υπάλληλοι, ΑΤΕ κλπ, κλπ, κλπ);

  Γιατί;

  Και τολμας να επιστρέφεις με ...εικονική πραγματικότητα, απλά γιατι σε πονάει ότι έκανες λάθος και δεν το παραδέχεσαι;

  Γιατι γράφεις αυτό το κείμενο; για να διασφαλίσεις ότι οι γέφυρες για αυτοκριτική κοπήκαν;;;

  Τραγικό αν συνεχίσεις έτσι...Δείχνει αφομοίωση, παραδοση, και (ίσως) αποτελει δήλωση πίστης στο σύστημα. Δυστυχώς.

  Δ.
 • ChrisΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 10:37
  ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΑ ΑΓΩΝΙΖΟΤΑΝ ΚΑΙ ΒΟΛΕΒΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ''ΜΠΑΧΤΣΙΣΙ'' ΤΗΣ ΣΙΓΟΥΡΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΑΚΑΘΕΚΤΟ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ (ΞΕΧΝΑΜΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΕΣ). ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟ. ΑΡΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ. ΜΑΛΛΟΝ Η ΚΟΙΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Κ.Κ.ΕΥ. (ΕΥΠΟΡΩΝ)
 • ΤακουμπανΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 10:37
  Tο ΚΚΕ σας φταιει ε?
  Για τα λεφτα τα λετε , οταν πεθανεται να παρετε και τα βιβλιαρια μαζι σας
 • K.K.Τρίτη 21 Αυγούστου 2012, 10:36
  Πως εκδηλώνονται τα λιγούρια...λιγούρια με αριστερές άποψης..ποσο αλλάζει από τους δεξιούς με ίδιες άποψης;; Τέτοιοι ήσαν αυτοί που επέβαλαν τον "λογοτους" και το ΚΚΕ τότε υπέγραψε στην Βάρκιζα... Όλο κέρδη με το να κυβερνούν βλέπουν..τα προγράμματα και οι πόθοι τον εργαζομενων μένουν στο περιθώριο..Το πως θα κυβερνήσουν και τα οφέλη μια διακυβέρνησης τους απασχολεί...Όλοι τους είναι σαν τον Tzohantzopoulo...
 • ΣαμουήλΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 10:36
  Ελπίζω να το δημοσιεύσετε στο blog
  Φίλε Στάθη είναι οξύμωρο όλο αυτό. Βλέπω ότι δημοσιεύεις την αγωνία για εργατική εξουσία (αυτό λέει το ΚΚΕ) για πρωτοβουλίες από ένα κόμμα που δεν ψήφισες, που δεν βγήκες μαζί του στους δρόμους ως ένδειξη αλληλεγγύης στους εργάτες και εντούτοις ασκείς και κριτική!!! Ο λαός μας λέει «πίτα που δεν τρως τι σε νοιάζει και εάν καεί». Μπορώ όμως, καλοπροαίρετα να σου δώσω απαντήσεις (αν και δεν είμαι μέλος του ΚΚΕ αλλά μόνο ψηφοφόρος) στα ερωτήματα σου, που πιστεύω ότι δεν είναι μόνο δικά σου αλλά ενός ευρύτερου κοινού.
  Για το ζήτημα των εκλογών και τα αποτελέσματα του ΚΚΕ θα ήθελα να σου πω πως, η συμμετοχή στον αστικό κοινοβουλευτισμό είναι απαραίτητη στο ΚΚΕ το κόμμα του επαναστατικού προλεταριάτου για τη διαφώτιση των μαζών, που κατορθώνεται με τις εκλογές και την πάλη των κομμάτων στη Βουλή. Να περιορίζει όμως κανείς την πάλη των τάξεων στην πάλη μέσα στη Βουλή ή να θεωρεί την πάλη μέσα στη Βουλή σαν την ανώτατη, την αποφασιστική, στην οποία υποτάσσονται οι άλλες μορφές πάλης, σημαίνει να περνά στην πραγματικότητα με το μέρος της αστικής τάξης ενάντια στο προλεταριάτο. Συνεπώς το εκλογικό δικαίωμα αποτελεί δείκτη της ωριμότητας των διαφόρων τάξεων στην κατανόηση των καθηκόντων τους. Δείχνει πώς σκέπτονται οι διάφορες τάξεις να λύσουν τα προβλήματά τους. Η ίδια η επίλυση των προβλημάτων αυτών δεν κατορθώνεται με τις ψηφοφορίες, αλλά με όλες τις μορφές της ταξικής πάλης ακόμα και μέχρι τον ταξικό πόλεμο.
  Ωστόσο το ερώτημα που προκύπτει από το κείμενο σου και που πρέπει να ξεκαθαριστεί είναι για το εάν, μπορεί μια κυβέρνηση στον καπιταλισμό να τον διαχειρίζεται σε όφελος του λαού; Δηλαδή, τη στιγμή που πασχίζουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι να διατηρήσουν πάση θυσία τα κέρδη τους σε συνθήκες μειωμένης κερδοφορίας να μπορεί μια κυβέρνηση να παίρνει μέτρα αντισταθμίσματος για το συμφέρον της εργατικής τάξης! Όπως καταλαβαίνεις αυτό πρακτικά δεν είναι εφικτό και θα ήταν κοροϊδία απέναντι στο λαό που θα στήριζε μια τέτοια κυβέρνηση.
  Τι λένε όμως ορισμένοι γιαλαντζί «αριστεροί» προερχόμενοι από την αστική κυρίως τάξη – μηδενός εξαιρουμένου στο blog- μιλούν για την αναγκαιότητα προβολής του ζητήματος της κυβέρνησης και πρωτοβουλίες του ιστορικού κόμματος της αριστεράς του ΚΚΕ σε αστικές συνθήκες και της κατάκτησής της ως μια «στιγμή» στη μεταβατική διαδικασία για την επανάσταση, για την εργατική εξουσία.
  Δηλαδή είμαστε υποχρεωμένοι να διαλέγουμε κάτι λιγότερο ανώδυνο, χωρίς ιδιαίτερο κόπο από εμάς τους ίδιους, όπως η θρησκεία τα εναποθέτει όλα σε έναν άγιο, έτσι και εμείς να βγάλουμε έναν κυβερνήτη για το μεταβατικό στάδιο να παλέψει για εμάς και να μας πάει στο 90' του ΠΑΣΟΚ που περνάγαμε καλύτερα - μ' αυτό το συλλογισμό προσπαθούσαν και προσπαθούν πάντα να δικαιολογηθούν οι οπορτουνιστές. Δηλαδή αυτό που λέει το ΚΚΕ είναι αδύνατο να το πετύχεις μονομιάς, να πετύχεις κάτι το μεγάλο. Πρέπει ν' αγωνίζεσαι για το μικρό μα κατορθωτό. Πώς όμως θα καθορίσεις αν ένα πράγμα είναι κατορθωτό; Με το αν συμφωνούν τα περισσότερα πολιτικά κόμματα ή οι περισσότερο «έγκυροι» πολιτικοί και τα περισσότερα «έγκυρα»ΜΜΕ και ο ΣΕΒ- Αγγελόπουλος που στήριζε τον ΣΥΡΙΖΑ;.
  Δηλαδή τι προσπαθήσατε όλοι σας να πείσετε τον Ελληνικό λαό, ότι όσο περισσότεροι πολιτικοί παράγοντες συμφωνούν για μια κάποια μικρή βελτίωση, τόσο ευκολότερα μπορούμε να την πετύχουμε, τόσο πιο κατορθωτή είναι αυτή. Δεν πρέπει να είσαι ουτοπιστής, επιδιώκοντας το μεγάλο που λέει το ΚΚΕ. Πρέπει να είσαι ρεαλιστής, να ξέρεις να συντάσσεσαι μ' εκείνους που διεκδικούν το μικρό, και αυτό το μικρό θα διευκολύνει την πορεία για το μεγάλο. Και εδώ είναι που πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι έτσι σκέπτονται όλοι οι οπορτουνιστές, όλοι οι ρεφορμιστές, σε διάκριση από τους επαναστάτες του ΚΚΕ.
  Τι συμπέρασμα βγαίνει κατ' ανάγκην από το συλλογισμό αυτό; Το συμπέρασμα ότι δε χρειάζεται κανένα επαναστατικό πρόγραμμα, κανένα επαναστατικό κόμμα, καμιά επαναστατική τακτική. Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και μόνο μεταρρυθμίσεις. Δε χρειάζεται επαναστατική σοσιαλδημοκρατία. Χρειάζεται ένα κόμμα δημοκρατικών και σοσιαλιστικών μεταρρυθμίσεων. Και είναι επίσης φανερό πως την πιο μικρή βελτίωση αυτής της μη ικανοποιητικής κατάστασης θα τη θέλουν πάντα οι πιο πολλοί από τους δυσαρεστημένους; Φυσικά, πάντα οι πιο πολλοί. Συνεπώς μην ακούτε αυτά που λέει το ΚΚΕ. Δηλαδή δουλειά των πρωτοπόρων και «συνειδητών» ανθρώπων είναι να υποστηρίζουμε πάντα τις πιο μικρές διεκδικήσεις για τη θεραπεία του κακού. Αυτή είναι η πιο σίγουρη, η πιο πρακτική δουλειά, ενώ όλες οι άλλες συζητήσεις για κάποιες «θεμελιακές» διεκδικήσεις κτλ. δεν είναι παρά λόγια «ουτοπιστών», «επαναστατικές κενολογίες», «επαναστατική γυμναστική». Είμαστε υποχρεωμένοι να διαλέγουμε και πάντα πρέπει να διαλέγουμε ανάμεσα στο υπάρχον κακό και στο μετριοπαθέστερο από τα συνηθισμένα σχέδια θεραπείας του.
  Φίλε Στάθη έτσι ακριβώς σκέπτονταν οι Γερμανοί οπορτουνιστές σοσιαλδημοκράτες πριν ανεβάσουν τον Χίτλερ.

  Άρα φίλε Στάθη, στην Ελλάδα σήμερα απαιτείτε αλλαγή στον συσχετισμό δυνάμεων για να εκφραστεί η ταξική πάλη στο εργατικό κίνημα. Δηλαδή, οργανωμένη εργατική τάξη, αλληλεγγύη μεταξύ εργατών σχεδόν καθολική, πχ καθολική συμμετοχή του κόσμου σε απεργίες ως ένδειξη αλληλεγγύης. Που είναι όλα αυτά; Που είναι σήμερα οι άνθρωποι των γραμμάτων των τεχνών να πάρουν θέση; Τι έκανες εσύ φίλε Στάθη ώστε να πάει το κίνημα παραπέρα; Βλέπεις λοιπόν ότι σήμερα δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το εργατικό κίνημα, η ταξική πάλη αναδεικνύει μία τέτοια πραγματικότητα.. Οι αγώνες που αναπτύχθηκαν δεν μπόρεσαν να δώσουν μεγαλύτερο βάθος και σταθερότητα στο ριζοσπαστισμό, καθώς δεν απέκτησαν τη μαζικότητα - αλληλεγγύη και κυρίως την οργάνωση και τον πολιτικό προσανατολισμό που απαιτούν οι συνθήκες. Και για να μην επιτευχθεί αυτό έχεις συμβάλει και εσύ!
  Μα θα 'ρθουν σύντομα και άλλες κινητοποιήσεις που ανάλογα με την συμμετοχή θα καθορίσουν τις παραπέρα τύχες της ταξικής πάλης και μακάρι και της επανάστασης.
 • @@@@Τρίτη 21 Αυγούστου 2012, 10:34
  το κκε πηρε 4, 5% γιατι το αλλο 6% που θα το ψηφιζε πηγε στο συριζα για να δει για 1η φορα αριστερη κυβερνηση. ολα τα αλλα που γραφετε εδω ειναι απλα παραμυθια απο ανθρωπους που αντι να σκεφτουν τουλαχιστο τι ψηφιζαν τοσα χρονια κανουν κ κριτικη σε κομματα που δε κυβερνησαν ποτε..! οπως κ να χει το αρθρο γραφει καθαρα πως οσα λεει το κκε απιβεβαιωνονται ειτε αργα ειτε γρηγορα. αυτο απο μονο του λεει πολλα.
 • ΜέλτηςΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 10:16
  Το ΚΚΕ ; ; ;
  Ποιο ΚΚΕ το δικό μας ή το δικό τους ; ; ;
  του Λαού μας ή της ηγεσίας του ; ; ;
  Β ο η θ ε ι α ! ! !
  Από τα σχόλια , των εχόντων το αλάθητο , για μια ακόμα φορά , θα φανεί πως
  αντιμετωπίζουν τον Λαό.
  Αυτό θα πει πόρωση .
 • ΙΔΙΩΝΥΜΟΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 10:14
  ΤΟ ΚΚΕ δεν προσφέρει τίποτα. Αρχικά με ιδρυτή τον Εβραιο ΝΕΟΤΟΥΡΚΟ Ντονμε ΑΒΡΑΑΜ ΜΠΕΝΑΡΟΓΙΑ (συναγωνιστή του Κεμαλ Ατατουρκ) υπονόμευε τον Μικρασιατικό ελληνισμό και βοηθούσε στα μέτωπα τους Τούρκους. Υποστήριζαν δε τον ΛΕΝΙΝ γνωστο χρηματοδότη του Μουσταφά Κεμάλ, σφαγεα των Ποντίων και των Ελληνων της Μ.Ασιας.

  Αργότερα επί Τίτο υποστήριζε τις όλες τις μακεδονικές προπαγάνδες του, οργάνωνε παιδομαζώματα για να αλλοιώσει τον πληθυσμό της μακεδονιας, ώστε να παραχωρηθούν τα ελληνικα εδάφη στο κομμουνιστικο καθεστως. Το 1ο νομοσχέδιο του Μπεναρόγια μιλούσε άλλωστε για τις μακεδονικές δήθεν μειονότητες (στην πραγματικότητα δίγλωσσοι).

  Επί εμφυλίου κατέσφαζαν με κτηνώδη τρόπο αθώους ανθρώπους, έγκυες γυναίκες και παιδιά που δεν συμμετείχαν στον ανταρτοπόλεμο τους εις βάρος του κράτος.

  Επί ψυχρού πολέμου ήταν φυτευτοί έμμισθοι πράκτορες της Ρωσίας (βλ. Ζαχαριαδης), ενω σημερα εξυπηρετούν ανθελληνικά συμφέροντα Κλεισίματος επιχειρήσεων και μεταφοράς στην αλυτρωτη Σκοπιανo-Κομμουνιστική πατρίδα και στην αδερφή τους χωρα Τουρκία καθώς επίσης υπηρετούν και τα διεθνιστικά σχέδια Εξισλαμισμού της ελλάδας μέσω λαθρομεταναστών.

  Κακώς πολύ κακώς τους νομιμοποίησε ο Καραμανλής, Δικαιώνεται δε ο Βενιζέλος για το Ιδιώνυμο.
 • ADΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 10:03
  ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ !! ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ !! ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΝΤΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ !! ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΥΠ[ΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΝΑ ΒΕΛΑΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ !! ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΨΘΗΚΕ ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ !!
 • ΛΕΥΤΕΡΗΣΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 09:56
  ΑΛΛΗΘΕΙΑ!!-ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ;-ΚΑΙ ΠΩΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΙΚΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ; ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΤΙ ΕΚΑΝΕ, ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΦΕΡΑΝ ΩΣ ΕΔΩ.
  ΛΟΓΙΚΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ- ΑΛΛΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ- ΟΤΙ, Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.-ΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ, - ΚΑΙ ΒΑΘΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙΣ ΟΥΤΕ ΓΙΝΕΣΑΙ ΡΙΣΑΨΙΣ, ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΓΚΑΛΕΙΣ ΤΟ ΚΚΕ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΣΑΙ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΔΗΜΑΓΩΓΟΣ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ, ΚΑΙ ΣΤΡΕΦΕΙΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΕ ΑΛΛΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ-ΠΡΟΣ ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.
  ΑΛΛΑ ΣΤΟ 4, 5% ΕΛΠΙΖΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ. ΤΟ 4, 5% ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ.-ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΑΝ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΚΚΕ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΕΝ ΗΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ-ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΠΤΙΣΜΕΝΟ ΠΑΣΟΚ, ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΟΝΟΜΑ - [[ΣΥΡΙΖΑ-ΞΥΡΙΖΑ]], / ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ , ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΛΕΙΨΑΝ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΛΕΙΨΟΥΝ, ΑΠΟ ΕΝΑ ΖΩΝΤΑΝΟ ΚΟΜΜΑ-ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΗ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΟΥΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΠΟ ΚΑΛΗ ΜΑΓΙΑ- ΚΑΙ ΤΟ ΨΩΜΙ- ΘΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ-ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ-ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΛΙΕΡΓΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ../
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΨΥΧΟΒΓΑΛΤΗ ΚΑΘΗΣΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΟΥ-ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΘΗΣΑΝ ΜΕ ΙΤΑΛΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ, ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ.
 • Έλενα Κ.Β.Τρίτη 21 Αυγούστου 2012, 09:53
  Ωραία τα λες , Στάθη. Αλλά πότε έδειξαν ότι αυτοί στον Περισσό ακούνε; Και έπειτα, όταν η κριτική για τη στάση τους στα πολιτικά πράγματα ήταν ότι το ΚΚΕ είχε δίκιο αλλά ο λαός ήταν ανώριμος, εγώ ανατριχιάζω και σκέφτομαι , με τέτοια νοοτροπία τι θα γίνει αν ο λαός (ο ανώριμος) "ωριμάσει ¨και αποφασίσει να τους φέρει με την ψήφο του στο προσκήνιο; Όπως και να έχει, ο λαός είναι από χέρι καμένος!
 • SYLBIA TSELENTHΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 09:50
  ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΛΕ ΣΤΑΘΗ ΜΟΥ ....ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΣΤΑΘΗΣ....ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ....ΛΥΠΑΜΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΙΣΟΡΟΠΙΩΝ....ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ...Κ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΟΥ ΡΟΛΟ ...ΚΟΜΠΑΡΣΙΛΙΚΗ ...
 • Pavlos xanthopoulosΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 09:47
  @Γιώργος, me ipotageis kai grekilous polites san kai esena, pou ehei aftoi oi hora..den eheis kai adiko...
 • γιαννης κοκκινοςΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 09:40
  Δεν προλαβε να δωσει το συνθημα ο Σταυροπουλος και αρχισαν οι αντιΚΚΕδες αρουραιοι να βγαινουν απο τις τρυπες τους! Πιαστε τη γεφυρα Συριζαιοι παρεα με τον Καμενο(!!!!!!!!!) και μεις απο τα αποσκια-τρομαρα σας!- θα απολαμβανουμε το τσιρκο Μεντρανο.Αριστεροδεξιοι "αγωνιστες" καλο χειμωνα!
 • GSΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 09:38
  Δεν είμαι μέλος του ΚΚΕ. Παρακαλουθώντας όμως την ανάλυση το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι φτάνουν πια τα δάκρυα από τους υπερασπιστές αυτού του Συστήματος για το που πάει το ΚΚΕ.
  Για εσένα Στάθη το ΚΚΕ το 1992 θα έπρεπε να ψηφίσει το Μάαστριχτ για να μην απομονωθεί. Το 2004 να υποστηρίζει το σχέδιο Ανάν για να μην χαρακτηριστεί εθνικιστικό όπως υποστήριξε το Κόμμα που εσύ υποστηρίζεις τώρα και το 2012 να υποστηρίξει "Κυβέρνηση της Αριστεράς" για να στείλει αυτή τα αριστερά ΜΑΤ στους Χαλυβουργούς όπως έκανε η Κυβέρνηση της Ν. Αφρικής στους Μεταλλορύχους.
  Το ότι ακόμα και τώρα, ένα βήμα πριν την πτώχευση που θα την πληρώσει πάλι ο λαός , διαχωρίζεις τις πολιτικές δυνάμεις σε μνημονιακές και αντιμνημονιακές δείχνει πόσο βαθιά μεσάνυχτα έχεις για τις αιτίες της Κρίσης. Δυστυχώς.
  Ψήφος στη Δευτέρα Παρουσία είναι η ψήφος σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι τα πράγματα θα αλλάξουν χωρίς να παρθεί η εξουσία από τα Μονοπώλια.
  Αν και μέχρι τώρα δεν το υποστήριξα με σθένος, αυτή τη στιγμή μπορώ να πω ότι αξίζει μεγάλο μπράβο στο ΚΚΕ που παραμένει όρθιο , κρατώντας άσβεστη την ελπίδα για την πραγματική αλλαγή. Μην πανηγυρίζετε. Δεν τελείωσε η Ιστορία το 2012 όπως δεν τελείωσε και το 1991 όταν ερχόταν το "wind of change" και ένας "άνεμος ειρήνης και ευημερίας θα απλωνόταν σε όλη την Ευρώπη". Τα ξεχάσατε αυτά ε;;;
 • spmΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 09:37
  Μας λες λοιπών ότι το άβουλο 26, 89 % κάθεται και περιμένει δράση από το 4, 50 %...... και έχει και το θράσος να ασκεί κριτική και να κάνει υποδείξεις;
 • boredomΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 09:28
  Η επιτομή της βαρεμάρας...
 • γιαννης νικαιαΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 09:25
  καλημερα σταθη και σε ολη τη παρεα(στη γκουρα πηγες;ορ κορινθια)καλως ορισαμε απο τα μπανια του λαου.
  διαβαζω για αριστερους, για δεξιους, για κεντροους και ολους τους χωρους που κατι θελουν να πουν στο κοινωνικο συνολο, προσπαθω να καταλαβω ποιες ειναι οι θεσεις τους, οι προτασεις τους για την επιλυση των προβληματων που μαστιζουν την χωρα απ ακρη σε ακρη.
  βγαζω το συμπερασμα απ τις πρωτες σελιδες, για να μη πω απο την πρωτη παραγραφο οτι ολοι θελουν το καλο της χωρας και των πολιτων της φυσικα και αμεσως μου γεννονται ερωτηματα οπως αφου εχουνε ολοι τον ιδιο σκοπο γιατι δεν το κανουν απο κοινου αφου ως γνωστο τρια μυαλα ειναι καλυτερα απο ενα.
  οι απαντηση ερχεται απ τους ιδιους γατι εχουν ηδη φροντισει να κλειστουν σε στεγανα ιδεολογικης παραφροσυνης (μερικες φορες).
  ολοι εχουμε τα πιστευω μας και ολοι πιστευω θελουμε το κοινο καλο αλλα σκεφτητε οτι στις καθημερινες δοσοληψιες μας και συναλλαγες μας ερχομαστε σε επαφη με ατομα απο διαφορετικους ιδεολογικους χωρους και δεν τρεχει καστανο.δεν υπαρχει λογος να σηκωνουμε λαβαρα επαναστασης σε ενα πολιτικο διαλογο αν ο σκοπος ειναι ιερος, γιατι; αφου μπορουμε να κανουμε καλυτερη τη ζωη μας ολοι μαζι μπαινουμε κατω απο την κομματικη σημαια υιοθετουμε την γλωσσα και σταδιακα εγκλωβιζομαστε στα στεγανα τους ωσπου δεν μπορουμε να ανασανουμε;οπως ειχε πει και ο καλος μας διονυσης σημαιες και γαρυφαλλα εμποριο και απατη και λογια επισημων στο κενο.
  δεν ξερω ρε παιδια αλλα ειμαι σχεδον σιγουρος οτι οι οικογενειες που κυβερνουν την ελλαδα την μονη ταυτοτητα που εχουν ειναι η χρηματικη, αυτοι κινουν τα νηματα, αυτοι οριζουν τις τυχες μας και αυτοι μας θελουν ετσι.κραταμε αποστασεις μεταξυ μας γιατι αυτοι το θελουν, ισως αν ενωθουμε τελικα να κινησουμε την γη.
  δεν εχουμε τις διαφορες αυτες που δεν θα μας επιτρεψουν να συν αγωνιστουμε για το κοινο καλο μας, τα προβληματα ειναι πολλα αλλα ειναι κοινα, τα βιωνουμε ολοι καθημερινα και ειναι στο χερι μας να μη πεσουμε αμαχητοι.την ιστορια την γραφουν οι αγωνιστες και οχι οι καθημενοι.
 • ΓιώργοςΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 08:54
  Η ψήφος στο ΚΚΕ (και τις απόψεις του) είναι ψήφος στην δευτέρα παρουσία.
 • Παύλος ΞανθόπουλοςΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 08:48
  Στάθη το ΚΚΕ επιδιώκει να ανάκτηση την εμπιστοσύνη του εργαζομενου λαου(εργάτες, αγρότες, μικροί και μεσαία ταξί) ώστε να τους "οργανοσι" στα συνδικάτα και άλλους οργανισμούς που θα στηθούν αντίκρυ στον ιμπεριαλισμό(ντόπια και ξένα μονοπώλια τραπέζης). Εάν το ΚΚΕ επιδίωκε να είναι μέρος του κατεστημένου θα έπαιρνε 15% και ο ΣΥΡΡΙΖΑ 12% και αυτό δεν θα έλυνε κανένα πρόβλημα, διότι δεν θα έπαιρνε θέση εναντίον τον σημερινών καταστάσεων.... Εάν έκανε την επιλογή να είναι ένα κόμμα με εσάς τους καλοπερασάκηδες αριστερούς που είστε κώλος και βρακί με το κατεστημένο(μέσον ευνοϊκές εργασίες και επιδόματα από μη κυβερνητικές οργάνωσης, όπως μας ενημέρωσε και ο πάγκαλος)θα ήταν ενδέχεται και στην εξουσία ώστε να στερεί τους πολίτες από κάθε αξιοπρέπεια , με το επιχείρημα πως αλλιώς θα διασπαστεί το καινούργιο κόμμα από τους αριστερούς με φίλο ΕΕ (ιμπεριαλιστικά) και ΝΑΤΟ ικα αισθήματα..Το ΚΚΕ επέλεξε να συνεργαστεί με αγρότες και εργάτες και τους άλλους που ο ιμπεριαλισμός επιδιώκει να λιώσει και καλά έπραξε. Στάθη μπορεί να σου δίνετε η ευκαιρία να επιβιώσεις σαν καραγκιόζης..Αλλα μην και μεγαλοποιείς το "ατομοσου", και εάν σε σήκωσαν τώρα ψιλά(Νίκος χατζηνικολάου) δεν έπεται πως είσαι ένας αρχάγγελος ..απλά το έπραξαν ώστε να σε λιώσουν όταν σε αφήσουν να πέσεις(σαν σκατό) από τα ουρανια...
 • Γιώργος ΨυχογιάννηςΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 08:23
  Όταν η ηγεσία του ΚΚΕ πάψει να χαϊδεύει τα αφτιά της με αυτά που λεει και ακούσει τα προβλήματα του λαού, ίσως κάτι αλλάξει, αλλά μην ξεχνάμε οι Ηγεσίες του ΚΚΕ, παρένθεση το 1940-1945, ήταν απούσες απο τα μεγάλα γεγονότα. Μέχρι να ξυπνήσουν καληνύχτα και όνειρα γλυκά.

 • Αθήνα7°CΥψηλή:10°C
  Χαμηλή:3°C
 • Θεσ/νίκη-1°CΥψηλή:4°C
  Χαμηλή:-1°C
 • Πάτρα9°CΥψηλή:11°C
  Χαμηλή:5°C
 • Ηράκλειο12°CΥψηλή:12°C
  Χαμηλή:9°C
 • Λάρισα0°CΥψηλή:8°C
  Χαμηλή:-3°C