Κώνωψ ο Ανωφελέστατος...

Πρώτη καταχώρηση: 27/07/2012 - 08:00

Τελευταία δημοσίευση: 27/07/2012 08:00Ο Στάθης στον eniko

Κώνωψ ο Ανωφελέστατος...

Το πρόβλημα δεν είναι μόνον αν η αθλήτρια των κουνουπιών του Νείλου είναι ανόητη - όπως μπορεί κάποιος να συμπεράνει όταν ακούει, φέρ’ ειπείν, τις εξηγήσεις της: «ήθελα

απλώς να προωθήσω (!) ένα κακόγουστο αστείο»!!!

 

Το πρόβλημα δεν είναι μόνον οι απόψεις της για τους «κωλότουρκους» και οι χαριεντισμοί της με τον κ. Κασιδιάρη, ούτε ότι, ως φαίνεται, ακολουθεί τη ρατσιστική πεπατημένη κι άλλων Ελλήνων (ή μήπως ελληναράδων) ντοπέ ή όχι αθλητών όπως η κυρία Φανή Χαλκιά, όταν δήλωνε ότι «οι Ελληνες έχουν το DNA του νικητή» - DNA που αδιαμφισβήτητα διέθετε ο Εφιάλτης, ο Νοταράς κι ο Τσολάκογλου.

Ούτε επίσης είναι το μόνον πρόβλημα ότι η εν λόγω αθλήτρια θα έφερε το εθνόσημο και συνεπώς θα έπρεπε να το τιμά αναλόγως. Το πιθανότερο είναι να μη γνωρίζει τη διαφορά του εθνόσημου από ένα λογότυπο «χρυσού χορηγού» - αλλά για αυτό δεν φταίει η ίδια, ούτε η γενιά της.

Ούτε φταίει η ίδια, αν πλήθος σχολιαστών, δημοσιογράφων και πολιτικών διαμαρτύρονται διότι δεν της δόθηκε η ευκαιρία να απολογηθεί. Η κοπέλα δεν δικάστηκε, ώστε μηδενί δίκην δικάσης πριν αμφοίν μύθον ακούσης - καθαιρέθηκε. Και καθαιρέθηκε καλώς.

Μπορεί να καθαιρέθηκε από μιαν υποκριτική εξουσία (και αυτό είναι μια άλλη ιστορία), αλλά αυτήν μεν την εξουσία έως τώρα και η ίδια αναγνώριζε, σε αυτήν δε ακόμα και τώρα προσπαθεί να απολογηθεί.

Αυτό που φέρνει στον αφρό αυτή η ιστορία, ως μέγιστο πρόβλημα, είναι ότι η κοσμοθεώρηση που εξέθρεψε τη Χρυσή Αυγή φαίνεται να ’ναι ευρύτερη απ’ την εκλογική της επιρροή.

Δεν χρειάζεται να ’ναι κανείς Χρυσαυγίτης ή να ψηφίζει αυτό το φασιστικό μόρφωμα για να εμφορείται από αντιδραστικές και ανελλήνιστες απόψεις για τους ξένους, τον πλησίον του, για τη ζωή την ίδια και τους τρόπους των ανθρώπων που απολαμβάνουν αυτό το δώρο.

 

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι η κοινωνία εκλαμβάνοντας ως «αριστερά» την ποπουλιστική παρέκβαση που αποτέλεσε το ΠΑΣΟΚ επί τριάντα χρόνια, έχει κάνει μια κομφορμιστική στροφή που φανερώνεται στα εύκολα ρατσιστικά κλισέ, στην ξενοφοβία, τη μισαλλοδοξία και την άκρατη ιδιώτευση.

Αντιμετωπίζοντας η κοινωνία τη μιντιακή τυραννίδα των εκσυγχρονιστών και των νεοφιλελεύθερων ως επικίνδυνη για την εθνική ταυτότητα (όπως και είναι), έχει επιστρέψει σε αντιδραστικά στερεότυπα που, μέσα στο φόβο της, τα θεωρεί ασφαλή.

Πληρώνουμε τώρα τα καμώματα (απολύτως κατευθυνόμενα) των αποδομητών στην εκπαίδευση με κύριους στόχους τη γλώσσα και την ιστορία. Ετσι όπως διδάσκεται σήμερα η Ιστορία στη Μέση Εκπαίδευση, τα παιδιά δεν αποκτούν επίγνωση του ιστορικού σώματος, αλλά αλιεύουν θραύσματα, που ούτε να ταξινομήσουν μπορούν, ούτε να εννοήσουν.

Ετσι, είναι επόμενο στις μέρες μας να ’χει «ρεύμα» η Χρυσή Αυγή στη νεολαία, να ’ναι κάτι σαν μόδα (όπως υπήρξε η Αριστερά στη μεταπολίτευση) - αλλά με μια ειδοποιό διαφορά: η Αριστερά είχε τότε σχέση με την πολιτικοποίηση των προσώπων, ενώ

 

ο φασισμός τώρα με την απολιτικοποίηση.

Οσον και με το έλλειμμα μόρφωσης.

Εκλαμβάνεται, για παράδειγμα, αυτό το νεοναζιστικό μόρφωμα ως πατριωτικό. Εκλαμβάνεται επίσης αυτό το ρατσιστικό - κρυπτοπαγανιστικό - δεισιδαιμονιστικά χριστιανικό - αποκρυφιστικό σύμφυρμα ως επιστροφή στα  πάτρια και τα «ελληνικά γράμματα».

Στην πραγματικότητα οι φασίστες, όπως κάθε αρχαιολάγνος ή αρχαιόπληκτος, από τους Ελληνες έχουν καταλάβει λιγότερα από έναν Σκύθη χωροφύλακα - διότι οι Σκύθες και πολιτισμένοι ήταν κι από ανθρωπιά καταλάβαιναν.

Απόδειξη: η Χρυσή Αυγή διεκύρηξε αιμοδοσία μόνον για Ελληνες! Και ο Ιπποκράτης; Η φροντίδα για τον άλλον που πρέπει να ’ναι ίδια με αυτήν για τους οικείους;

Οι ανελλήνιστοι αυτοί της Χρυσής Αυγής «πίνουν νερό» στο όνομα του Αλέξανδρου. Μήπως έχουν ακούσει τίποτα για τον «όρκο» του Μεγάλου Μακεδόνα;

Τον παραθέτω (οι υπογραμμίσεις δικές μου): «Σας εύχομαι τώρα που τελειώνουν οι πόλεμοι, να ευτυχήσετε με την

 

ειρήνη. Ολοι οι θνητοί από δω και πέρα να ζήσουν σαν ένας λαός, μονοιασμένοι, για την κοινή προκοπή. Θεωρήστε την οικουμένη πατρίδα σας, με κοινούς τους νόμους, όπου θα κυβερνούν οι καλύτεροι, ανεξαρτήτως φυλής. Δεν ξεχωρίζω τους ανθρώπους, όπως κάνουν οι στενοκέφαλοι, σε Ελληνες και βαρβάρους. Δεν με ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών, ούτε η φυλή που γεννήθηκαν. Τους καταμερίζω με ένα μόνο κριτήριο, την αρετή.

Για μένα κάθε καλός ξένος είναι Ελληνας και κάθε κακός Ελληνας είναι χειρότερος από βάρβαρο. Αν ποτέ σας παρουσιαστούν διαφορές, δεν θα καταφύγετε ποτέ στα όπλα, παρά θα τις λύνετε ειρηνικά. Στην ανάγκη θα σταθώ εγώ διαιτητής σας. Τον Θεό δεν πρέπει να τον νομίζετε ως αυταρχικό Κυβερνήτη, αλλά ως κοινό Πατέρα όλων, ώστε η διαγωγή σας να μοιάζει με τη ζωή που κάνουν τα αδέλφια στην οικογένεια.

Από μέρους μου θα θεωρώ όλους ίσους, λευκούς ή μελαψούς, και θα ήθελα να μην είστε μόνον υπήκοοι της Κοινοπολιτείας μου, αλλά μέτοχοι, όλοι συνέταιροι. Οσο περνάει από το χέρι μου, θα προσπαθήσω να συντελεστούν αυτά που υπόσχομαι. Τον όρκο που δώσαμε με τη σπονδή απόψε κρατήστε τον σαν συμβόλαιο αγάπης».

 

Ακόμα κι αν ο όρκος αυτός δεν είναι αληθινός, είναι βέβαιο ότι απηχεί το κλίμα της πολιτικής διαθήκης του Αλέξανδρου, τον θεμελιώδη λίθο πάνω στον οποίον θα στήριζε το «Σύνταγμα» της επικράτειας που δημιούργησε (πλήθος πηγών και ιστοριών συγκλίνουν πάνω σε αυτό).

Και πάντως, αυτό ήταν το πνεύμα της οικουμενικότητας του ελληνισμού, όχι έτσι όπως εκφράστηκε από τις εξουσίες της ελληνιστικής και ρωμαϊκής εποχής, αλλά έτσι όπως με τη φιλοσοφία (κι αργότερα με τον εξελληνισμένο χριστιανισμό) πρότεινε ως «τρόπο» στους πολίτες από τότε έως σήμερα.

Τώρα, τι σχέση μπορεί να έχει ένας Χρυσαυγίτης με τον Πλάτωνα ή τον Αγιο Φραγκίσκο της Ασίζης, καλείται να απαντήσει ο Ηρακλής ή ο Αγιος Γεώργιος.

Οπως και να ’χει, το μόρφωμα αυτό, της Χρυσής Αυγής, θα τα φάει τα ψωμιά του.

Το μέρος της κοινωνίας όμως που εκφράζεται απ’ αυτό, επειδή έχει κάνει την αντιδραστική στροφή του πριν καν εμφανισθεί το τέρας, και μεγαλύτερο είναι από το τέρας και ήδη πολύ μακριά απ’ τα γράμματα που νομίζει ότι υπερασπίζεται διά του τέρατος - έναν ελληνισμό δηλαδή που ουδέποτε υπήρξε. Παρά μόνον ως άρνηση κάθε ελληναράδικης ύβρεως.

Αυτό, νομίζω, είναι το πρόβλημα. Και είναι μεγάλο...

 

Ολυμπία, 26 Ιουλίου, Στάθης Σ.

 

email:  stathis@enikos.gr

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε τους τηλεφωνικούς αριθμούς του enikos.gr και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις.

Tηλ. 6944 05 05 05 και 6944 06 06 06

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το enikos.gr:

 

e-mail: info@enikos.gr

Tηλ: 210 87 88 006-007-008

Fax: 210 87 88 200

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο:

όνομα
e-mail
σχόλιο
 
 
*

To όνομα είναι υποχρεωτικό πεδίο. Το e-mail δεν θα εμφανίζεται.
To σχόλιο σας θα εμφανιστεί στο site με μια μικρή καθυστέρηση.
Η δημοσίευση του σχολίου σας θα ολοκληρωθεί μόλις επιβεβαιώσετε ότι εσείς είστε ο σχολιαστής, μέσα από το email σας.

Σχόλια (135)
 • @ΜπάμπηςΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 16:01
  @ Μπάμπη, η συγκεκριμένη αθλήτρια , η οποία αποκαλούσε τους Τούρκους "κωλότουρκούς", ενω δυο μήνες πριν έτρεχε με τα χρωματα της Φενερ Μπαχτσε , στο πρωταθλημα στιβου της Τουρκιας τον Μαρτη, στην Σμύρνη, έκανε και δηλώσεις για το πόσο ευχαριστημένη ειναι απο την συμμετοχη της στην τουρκικη ομάδα.Πληρωθηκε για να ενοικιάσει τις επιδόσεις της.
  Νομίζω κυριοι ότι η Χούντα και το Πασοκ έκανε πολύ κακο στον λαό μας και στην σκέψη μας.Η πασόκικη λογική μονα ζυγα δικά μας, μας εχει ποτισει ολους , λίγο ή πολύ , μεχρι το μεδούλι.
  Ο Στάθης εχει συγκρουστει πολλές φορες και με συνέπεια με την πολιτική ορθοτητα , προφανως Μπάμπη τον διαβαζετε τωρα τελευταια .Ειδικα ο Στάθης ειναι σφαλμα να κατηγορείται για κατι τέτοιο.
  Δηλωση μετανοιας στους χορηγους της έκανε η αθλήτρια.
  Μην ξεχνατε τους Χαλκια , Θανου και Κεντερη με τις δηλώσεις για" ελληνικο γονίδιο νικητη"κτλ.
  Ολα πολιτική ειναι...
  Απλά την ξερασε νωριτερα το συστημα που αυτη υπηρετουσε.
 • ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΖΗΤΑ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝΤρίτη 21 Αυγούστου 2012, 15:10
  ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ Χ.Α."ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΤΕΡΥΓΑ"

  "Κάθε ημέρα σε κάθε γωνία της γης, σε κάθε κοινωνικοοικονομικό επίπεδο,
  έρχονται στη ζωή, όντα απροσάρμοστα και ανίκανα για τον αγώνα της επιβιώσεως (...)
  IV. Τα κληρονομικώς βεβαρημένα άτομα όπως οι παρανοϊκοί, οι πνευματικώς καθυστερημένοι, οι σχιζοφρενείς, οι επιληπτικοί, οι φορείς μεταλλαχθέντων γονιδίων, οι αθεράπευτοι αλκοολικοί, οι προχωρημένοι τοξικομανείς και άλλοι, θα πρέπει να υποβάλλονται σε στείρωση".

  Δηλαδή όποιος δεν είναι μέλος ή οπαδός της ιδεολογίας του φασισμού οι γιατροί του Νίκου Μιχαλολιάκου και της Χρυσής Αυγής, εύκολα μπορούν να τους χαρακτηρίζουν "όντα απροσάρμοστα και ανίκανα για τον αγώνα της επιβιώσεως".
  Και τι προτείνει η Χρυσή Αυγή για τα άτομα αυτά;; ΑΚΟΥΣΤΕ και ΔΙΑΒΑΣΤΕ καλά:

  "V. Η φυσική επιλογή, η στείρωσις και η ευθανασία είναι ορθές εφ' όσον συνδυάζουν σοβαρές νομικές εγγυήσεις, υπεύθυνο ιατρικό έλεγχο και βιολογικώς ηθική βάση. (...)."

  Δηλαδή νομικές εγγυήσεις που θα καθορίζονται από ένα φασιστικό καθεστώς και θα ελέγχονται οι άνθρωποι από ομάδα "γιατρών" φασιστικής ιδεολογίας.


  Πλήρες κείμενο στην επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής "Πράσινη Πτέρυγα" με τίτλο: H Δημοκρατία καταδικάζει αθώα πλάσματα σε ισόβιο βασανισμό.
 • ΜπάμπηςΠέμπτη 9 Αυγούστου 2012, 15:08
  Στάθη, καλά και άγια τα όσα γράφεις, αλλά... Υπάρχει ένα τεράστιο αλλά: το πιο "ωραίο" όνειρο του απανταχού φασίστα και ναζιστή θα ήταν να υφίσταται κάποιος κυρώσεις για το αστείο που είπε. Η διαγραφή της αθλήτριας ή η καθαίρεσή της, αν προτιμάς, για κάτι που είπε είναι ο εκφασισμός της κοινωνίας και όχι η ελευθερία να λέει και ο αθλητής τα αστεία του γούστου του. Άλλο να τον έχουμε κάποιον στη μπούκα γιατί είναι της χρυσής αυγής κι άλλο γιατί δεν "μας" άρεσε το αστείο του. (Έρμε Αριστοφάνη, αλλοίμονο σου αν ζούσες στη "δημοκρατία" μας αντί για τη δική σου την "Αθήνησιν"! )
 • HARΠέμπτη 9 Αυγούστου 2012, 12:26
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΗΣΙΑ ΒΓΕΙΚΑΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΣΑΝΙΡΟΜΑΧΑΛΑ ΟΙ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΔΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΣΚΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Χ.Α
 • σταθης θεσσαλονικη μακεδονιαΤρίτη 7 Αυγούστου 2012, 23:50
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΠΕΛΙΤΣΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΕΙ . ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΠΕΛΙΤΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ , ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΣΑΣ . ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ .
 • ΕΛΕΝΑ Χ.Σάββατο 4 Αυγούστου 2012, 20:34
  ...Στάθη, εάν υποθέσουμε ότι συμφωνω με τα γραφόμενά σου...θα ήθελα να μου απαντήσεις στα εξής ερωτήματα...Για ποιον λόγο ο Μέγας Αλέξανδρος , ξεκίνησε την εκστρατεία του... πως μετελίχθηκε...τι επιπτώσεις είχε ή δεν είχε , το εγχείρημα αυτό στην πορεία του ?
  ...σήμερα...τι θα πρέπει -κατά την γνώμη σου-να γίνει , για να μην υπάρχουν οι "ελληναράδικες ύβρεις"...?
 • ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΤΡΑΣάββατο 4 Αυγούστου 2012, 19:24
  Aγαπητη μου nionio sfentona , θα σου απαντησω αλλη φορα στο σχολιο σου γιατι σημερα ο Σταματης μου εκανε τα νευρα αστα να πανε. Ξερω οτι δεν συμφωνουμε αλλα μπορουμε τουλαχιστον να κουβεντιαζουμε. Ειχες καλο καθοδηγητη και προσπαθεις να περασεις με ηρεμο τροπο τα μηνυματα σου και αυτο ειναι σεβαστο. Εγω βεβαια δεν ψηνομαι για κομμουνισμο αλλα τοσοι αλλοι υπαρχουν που μπορει να διαβασουν και να συμφωνησουν με τις αποψεις σας. Προς το παρον προσυπογραφω το σχολιο σου για τον Νικο Κ. και θελω να ευχαριστησω την στηλη και τον Σταθη που δινουν χωρο στον διαλογο , στην αναπτυξη θεματων και στην δημιουργια συχνα παρειστικης ατμοσφαιρας. Να πω επισης οτι ευχαριστηθηκα σχολια σου για την γλωσσα και την τεχνη σε προηγουμενα αρθρα. Και προς λυπη καποιων , εγω και τσιπουρα με τον Θεοφιλο θα πιω και χαλβα σιμιγδαλενιο απο τα χερακια σου θα φαω αν καταφερω ποτε να ανεβω Θεσσαλονικη. Αν μαλιστα , μου δινοταν η ευκαιρια θα ηθελα να γνωρισω απο κοντα και τον Βαρδα και τον LCK και τον Ηλειο Ολυμπιο με τον οποιον σε παρα πολλα συμφωνω , και τον Γιαννη απο την Νικαια και αλλους και βεβαια και τον ιδιο τον κυριο Νικο Κ. που εκνευριζεται.
 • nionios sfentonasΣάββατο 4 Αυγούστου 2012, 18:30
  Για Νίκο Κ.
  Σε σχέση με την παρατηρησούλα: Το κακό που είναι; Άνθρωποι που ανταλλάσουν απόψεις και γνώμες σε τακτά χρονικά διαστήματα, να έχουν και πιο οικεία σχέση μεταξύ τους, και να κανονίζουν και να συναντηθούν; Κάποιοι, οι Αθηναίοι, ήδη κατάφεραν μια φορά να συναντηθούν, κι αν δεν ήμουν 500χλμ μακριά, θα πήγαινα και γω.Και σε σχέση με το δεύτερο σκέλος της παρατήρησης: Αφορμής δοθείσης από ένα σχόλιο μπορεί κανείς ελέυθερα να περάσει σε άλλο θέμα. Όπως δηλ γίνεται στην καθημερινή κουβέντα των ανθρώπων
 • Νίκος Κ.Σάββατο 4 Αυγούστου 2012, 17:36
  Δεν ήσουν, Στάθη, σε φόρμα αυτή τη φορά. Πάρα πολλά τα αμαρτήματά σου, αμαυρώνουν την εικόνα, που έχουμε για σένα.
  Πώς από το κρύο (θέλει πολύ γαργάλημα, για να βγάλει γέλιο …) ανέκδοτο, που κάποιοι το χαρακτήρισαν «ρατσιστικό» (γιατί έτσι, μπορούν να βρουν αφορμή να διατρανώσουν τον δικό τους ρατσιστικό αντιρατσισμό) φτάσαμε να εστιάζουμε στις απαράδεκτες Χρυσαυγίτικες «δράσεις» και από κει στο ««διεθνισμό»» του κοσμοκράτορα (κατακτητή, δικτάτορα «ισόθεο») Μεγαλέξαντρο, ομολογώ, μπερδεύτηκα.
  Ακόμα κι έτσι, πάντως, έδωσες πάσα στο πολυπληθέστατο κοινό σου, να επεκτείνει (μέχρι ξεχειλώματος) τον σχετικό προβληματισμό του.
  Και μια παρατηρησούλα:
  Απ’ ό, τι έχω αντιληφθεί, μέσα την ομάδα των σχολιαστών, έχουν δημιουργηθεί και φιλικές σχέσεις (κάτι σαν facebook), όπου τα «φιλαράκια» (π.χ. ο Θεόδωρος από την Πάτρα με τον Θεόφιλο από τη Θέρμη, η ΜΑΙΡΗ Δ.Κ. με τη nionio sfentona, ο Σταμάτης απ’ τη Σάμο με τον Ίκαρο κ.ά) ανταλλάσσουν τις φιλοφρονήσεις ή/και τις κοντρίτσες τους. Μόνο, που έτσι, αντί να διαβάζουμε για σχόλια γύρω από το θέμα, που θέτει ο Στάθης, διαβάζουμε για την ιστορία του Κόμματος ή για το πότε θα συναντηθούν για καφέ ή γλυκό.
 • nionios sfentonasΣάββατο 4 Αυγούστου 2012, 16:24
  Για Θόδωρο Πάτρα:
  Καταλαβαίνω τον εκνευρισμό στο σχόλιο σου, οπότε απαντώ σύντομα. Πουθενά δεν έγραψα στο σχόλιο μου για ΚΚΕ, για εμφύλιο και για τα υπόλοιπα που μου λες. Αν θες να μιλήσουμε γι αυτά, όποτε θες. Έκανα απλά μια κριτική στις ψύχραιμες φωνές-έτσι γενικά και αόριστα, χωρίς πολιτική, και γιατί όχι, και ταξική επιλογή – στις οποίες έχεις εναποθέσει τις ελπίδες σου. Και πάλι χωρίς πουθενά να αναφέρω το Κόμμα ή άλλες πολιτικές δυνάμεις- έμεινα στο δεξιά- αντιδεξιά (και πάλι τονίζοντας ότι δεν μιλάω για τον απλό ψηφοφόρο, πολίτη, αλλά για κομματικούς σχηματισμούς) όχι γιατί το αναγνωρίζω εγώ, ως σωστό αυτό το σχήμα, αλλά γιατί, το αναγνωρίζεις εσύ, ως τέτοιο. Δεν έκανα καμιά προσπάθεια να σε κατατάξω κάπου ή όχι, πάντα θυμάμαι το μπετόν αρμέ που μας είχες αποκαλέσει ως Κόμμα-ομολογώ ότι μου άρεσε πολύ- και έχω την εντύπωση ότι τα περί συμπάθειας έχεις καταλάβει ότι είναι αμοιβαία. Άρα και η αναζήτηση πραγματικών εχθρών είναι και άκαιρη και άσκοπη καθώς επίσης και το πέρασμα των 14 γενεών. Άσε που δεν πιστεύω και στην οικογενειακή ευθύνη
 • ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΤΡΑΣάββατο 4 Αυγούστου 2012, 14:35
  nionio sfentona , δεν καταλαβα τι ειπα και σας ενοχλησε τοσο εσας τους κομμουνιστες που βγηκατε να μου την πεσετε κατευθειαν. Ειπα οτι οι δεξιοι εχουν υπερευαισθησια στα εθνικα θεματα και εξηγησα οτι αυτο πολλες φορες ειναι υποκριτικο. Ειπα οτι αυτοι στην ακραια τους εκφραση με την εθνικοφροσυνη τους οδηγησαν την Ελλαδα σε εθνικες καταστροφες. Με το υστερογραφο σου συμφωνω απολυτως. Δεν εννοουσα σε καμμια περιπτωση οτι οι κομμουνιστες η οι αριστεροι δεν εχουν εθνικη συνειδηση η οτι δεν νοιαζονται για τα εθνικα θεματα. Ισα ισα αυτοι ειναι που πολλες φορες πολεμησαν ηρωικα για την πατριδα. Εγω απλα με το σχολιο μου ηθελα να καταδειξω την υποκρισια της δεξιας και κυριως της ακρας δεξιας που ενω υποτιθεται οτι ενδιαφερεται για τα εθνικα θεματα , τελικα καποιες φορες συνεβαλε στην καταστροφικη εκβαση τους. ( βλεπε χουντα και Κυπρο, βλεπε εθνικο καθεστως υποταγης στον Αγγλικο και Αμερικανικο παραγοντα μετεμφυλιακα ). Επισης ηθελα να καταδειξω και την υποκρισια της αριστερας που ενω ενδιαφερεται για τον ανθρωπο και την κοινωνια , συμμετειχε στον εμφυλιο , εγκληματισε και εκεινη κατα ανθρωπων και ομαδων , φερθηκε με σκληροτητα. Κατα την γνωμη μου ακομα και σημερα το κκε κανει λαθος οταν αρνειται να προσπαθησει με κυβερνητικη παρεμβαση να βοηθησει τον λαο. Αντιθετα ζηταει να μπει ο λαος μπροστα και το κομμα πισω να περιμενει τις καταλληλες συνθηκες για τον κομμουνισμο. Αυτο ομως σημαινει για τους ανθρωπους ακομα περισσοτερο πονο. Να μην μιλησω για υποκρισια λοιπον? Τι θελετε ? να μην λεω την γνωμη μου επειδη ενοχλει? Αν ειμαι λαθος ενταξει. Αν παλι δεν τα εγραψα καλα και με παρεξηγησατε , παλι ενταξει. Αν ομως θελετε να με καταταξετε στα λαμογια και στους στημενους προβοκατορες , τοτε θα σας απανταω και εγω αναλογως. Εσενα σε συμπαθω κιολας και ειναι κριμα να σε παρει η μπαλα αλλα θα με σκασετε που καθε φορα που γραφω κατι , πεταγεται απο καπου καποιος κομμουνιστης και με περναει γεννεες δεκα τεσσερις. Ντροπη ρε παιδια. Ασχοληθειτε με τους πραγματικους εχθρους σας.
 • ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΤΡΑΣάββατο 4 Αυγούστου 2012, 12:21
  Bρε καλε μου ανθρωπε ΣΤΑΜΑΤΗ , ειναι δικαιωμα σου να διαφωνεις με οτι λεω αλλα το να με βριζεις καθε τρεις και λιγο, κατανταει αηδια. Σε παρακαλω , εισαι και μεγαλος ανθρωπος και ειναι ντροπη αυτο που κανεις. Οι κομμουνιστες αντισταθηκαν στον κατακτητη , παλεψαν για μια καλυτερη κοινωνια , πρωτοστατησαν στους κοινωνικους αγωνες ολες αυτες τις δυσκολες δεκαετιες απο τον πολεμο και μετα. Στον εμφυλιο ομως κανανε και αυτοι εγγληματα , εσφαξαν κοσμο , στραφηκαν εναντια στα αδελφια τους και οχι μονο εναντια στους δοσιλογους. Κατηγορησαν ως προδοτες ακομα και συναδελφους τους που ειχαν διαφορετικη αποψη και συμπεριφερθηκαν απαξιωτικα σε οσους δεν αντεξαν βασανιστηρια και λυγισαν υπογραφοντας δηλωση. Η ανθρωπινη ζωη τεθηκε στην υπηρεσια του κομματος και στην εξυπηρετηση του μεγαλου οραματος και απαξιωθηκε. Εσεις οι κομμουνιστες τα ξερετε αυτα καλυτερα απο εμενα και αν ακομα ειστε αμετανοητοι , ειναι δικο σας θεμα. Επισης θελω να πω οτι ποτε δεν ειπα εγω οτι οι κομμουνιστες εχουν σχεση με αυτους που βαζουν φωτιες. Συμφωνω οτι αυτοι εξυπηρετουν την εξουσια. Απο εδω και περα τερμα η κουβεντα μαζι σου γιατι εχεις χασει καθε εννοια σεβασμου στον αλλον. Αν καποιος ειναι υποκριτης και ψευτης και λαμογιο και πληρωνεται για αυτο που κανει , σιγουρα δεν ειμαι εγω. Ψαξε αλλου και κοιταξε και σε κανενα καθρεφτη. Αυτο που ειπες για την ανεργεια μου ειναι χυδαιο. Ντροπη σου που εισαι και κομμουνιστης υποτιθεται.
 • nionios sfentonasΣάββατο 4 Αυγούστου 2012, 12:17
  Για τον Θεόδωρο Πάτρα
  Θόδωρε πολλές φορές έχω πει ότι παρότι διαφωνούμε, μου αρέσει η πολιτική σου λογική. Σήμερα όμως, την λογική αυτή την άφησες παράμερα , και διατυπώνεις τα πιο αντιδραστικά επιχειρήματα και μάλιστα με την μορφή γενικής παραδοχής( Αλήθεια που στηρίζεται αυτή η παραδοχή του τύπου είναι γνωστό; Σε ποιον είναι γνωστό; Από πού και πως τεκμιριώνεται;)
  Δεν είναι πολλές οι αλήθειες, για να διαλέξεις μια και να συζητάς για τις άλλες. Η αλήθεια είναι μια και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να την αξιολογήσεις. Ποιος είναι αυτός που απόδειξε ότι οι αριστεροί έχουν ευαισθησία στα κοινωνικά θέματα και οι δεξιοί έχουν ευαισθησία στα εθνικά; Πως ένα κοινωνικό θέμα, όπως η παιδεία, η υγεία, η πρόνοια, δεν είναι ταυτόχρονα και εθνικό; Πως ένα θέμα εθνικό, η άμυνα και υπεράσπιση των συνόρων μας δεν είναι και κοινωνικό; Ποιος είναι αυτός που είπε και απόδειξε ότι τα θέματα της οικονομίας δεν είναι και κοινωνικό και εθνικό θέμα;
  Ποια σύγκλιση απόψεων και ποια μέτρα είναι εκείνα που μπορούν να συγκλίνουν τελικά; Πως τα αντικρουόμενα, μπορούν να προωθήσουν την κοινωνία μπροστά και στο ξεπέρασμα της κρίσης; Να ιδιωτικοποιηθεί η ΑΤΕ ή όχι; Πώς να συγκλίνουν αυτά; Να κλείσουν τα εργοστάσια ζάχαρης ή όχι ; Ναι στην παραμονή μας στο ΝΑΤΟ ή όχι; Η Τουρκία είναι τελικά σύμμαχος ή κίνδυνος; Ναι ή όχι στην συμμετοχή μας σε μια επέμβαση στην Συρία; Κι αν επέμβουμε, θα δεχτούμε τους πρόσφυγες από κει ως πρόσφυγες ή θα τους θεωρήσουμε λαθρομετανάστες και θα πρέπει να τους προωθούμε πίσω; Ναι στην ΕΕ, και να παραχωρήσουμε και μέρος της κυριαρχίας μας ή όχι στην ΕΕ; Δεχόμαστε την ΚΑΠ ή την απορρίπτουμε; Για να πας μπροστά Θόδωρε, πρέπει να αποφασίσεις προς τα πού θες να πας και να μην πηγαίνεις μπρος πίσω
  Υ.Γ. Και επειδή αυτό με τα εθνικά θέματα, με χτύπησε λίγο παραπάνω: Όταν το 1999, περνούσαν συντεταγμένα ξένα στρατεύματα μέσα από την χώρα ( αυτό είχε ζητήσει ο Μουσολίνι το 1940 και είπαμε το περίφημο όχι), όταν στο λιμάνι της πόλης μου σηκωνόταν η γερμανική σημαία, δεν θυμάμαι καμιά δεξιά πολιτική δύναμη να κάνει το οτιδήποτε, σαν αντίδραση- πρόσεξε δεν λέω κανέναν δεξιό, λέω καμιά δεξιά πολιτική δύναμη, κόμμα σχηματισμό. Μην μου λες ότι οι δεξιοί είναι ευαίσθητοι στα εθνικά θέματα!
 • ΣΤΑΜΑΤΗΣ-ΣΑΜΟΣΣάββατο 4 Αυγούστου 2012, 09:42
  ΘΟΔΩΡΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ-ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΕΙΝΑΙ, - ΕΤΣΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ. ΕΓΩ ΜΑΖΙΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΘΥΜΟΣΩ.- ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΔΙΚΑΙΟΜΑΣΟΥ, ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. [[ΑΛΛΑ!!!-ΚΑΙ ΜΡΑΒΟ ΣΟΥ]]-ΣΗΜΕΡΑ, ΕΠΕΣΕΣ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ, ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕΝΑ, Η ΝΕΑΡΟΥΛΗΣ, ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΑΙ ΝΑ ΜΗ ΞΕΡΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΓΙΑΤΙ Η ΜΟΝΗ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΞΗ-ΜΑΛ....Σ, ΚΑΙ ΕΥΤΥΨΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ.- ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΑΛΑ..ΚΑΣ -ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΣΑΙ/ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΑΙ, [Η ΜΑΛΛΟΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΣΑΙ]- ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΙΣΘΡΑΝΟ ΟΡΓΑΝΟ, ΕΝΟΣ ΚΑΤΑΡΕΟΝΤΟΣ ΣΑΠΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΚΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ, ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ-[ ΜΙΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΗΣΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΣ, [[Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ, ΑΦΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΨΩΜΑΚΙ ΣΟΥ, ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΕΜΟΣ ΤΥΠΟΥ ΒΑΡΔΑ, ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΤΑ ΟΤΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΥΨΕΙΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ, ΟΤΑΝ ΕΙΣΤΕ, ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΟΙ.]] ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ΚΡΙΝΕΙΣ, ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΤΕ - ΑΝΟΜΙΑ- ΚΑΙ ΒΑΖΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΘΟΔΩΡΕ; ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑΝ, ΥΠΕΡΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ, ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΣΚΟΠΟΥΣ ΑΛΟΤΡΙΟΥΣ; ΜΗΠΩΣ; ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ Ο ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΝΤΟΥΦΕΚΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΗΣΑΝ, ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, ΜΟΛΙΣ ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ Ο ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΘΗΚΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.- Η ΟΤΑΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ, Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΑΝΤΡΕΑΔΕΣ, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΛΛΟΙ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗ ΤΥΧΗ ΤΟΥ, -ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΚΑΘΗΣΑΝ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ-/ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ/
  ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΦΩΤΙΕΣ, [ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ, ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ, ΑΛΟΙΦΟΥΝ ΒΟΥΤΗΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΤΗΣ ΑΡΧΟΥΣΑΣ ΤΑΞΗΣ.- Η, ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΝΑ ΚΑΕΙ ΤΟ ΠΟΥΡ....ΛΟ- Η ΒΟΥΛΗ.-ΚΑΙ ΠΑΡ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΤΙΖΑΝ- ΑΡΑ; Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ Η ΨΕΥΤΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΕΝΤΙΑ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΣΘΡΑΝΑ ΟΡΓΑΝΑ , ΠΟΥ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΚΑΛΙ, ΓΙΑΤΙ Η ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΝΑ ΘΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ. ΚΑΙ ΑΝΤΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΧΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΕ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΒΑΡΔΑ ΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ-ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΕΙ- ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΦΡΟΥΤΑ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΙΟ ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΥΔΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ.-ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΚΑΙ ΑΦΙΛΕΖΑΙΙΝ-ΚΑΜΑΡΑΤ, ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΑΙΖΕ, -ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΧΡΟΝΙΣΘΕΙΤΕ, ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΤΕ, ΤΑ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΛΑΜΟΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ-ΦΑΣΤΑΙΝ-ΓΓΕΚΕ, , ΣΥΝΤΑΞΙΟΧΟΣ-ΑΓΡΟΤΗΣ.
 • ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΤΡΑΠαρασκευή 3 Αυγούστου 2012, 19:25
  Ειναι γεγονος οτι οι αριστεροι εχουν καποια υπερευαισθησια σε θεματα φυλετικων διαχωρισμων , θεματα κοινωνικα , θεματα προνοιας και ισοτητας. Ειναι επισης γεγονος οτι οι δεξιοι εχουν αντιστοιχα υπερευαισθησια σε θεματα εθνικα , θεματα παραδοσιακων αρχων και αξιων. Συχνα τα ακρα και των δυο παραταξεων , ακροαριστερα και ακροδεξια , οδηγουνται σε υπερβολες που μονο κακο κανουν στο συνολο του Ελληνικου λαου και καταδεικνυουν πολλες φορες και την υποκρισια που κυριαρχει σε ακραιους χωρους. Αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι και σε μετριοπαθεις χωρους δεν υπαρχει υποκρισια ουτε ασφαλως οτι στους ακραιους χωρους υπαρχει μονο υποκρισια. Αντιθετως μπορουμε να πουμε οτι παντου υπαρχουν ανθρωποι με ηθος που γνησια πιστευουν σε οσα πρεσβευουν. Ωστοσο η ιστορια μας εχει διδαξει οτι αυτοι που κοπτονταν για την εθνικοφροσυνη και τα ιδεωδη του Ελληνισμου , συχνα οδηγησαν σε εθνικες καταστροφες την Ελλαδα , ενω αυτοι που αντιστοιχα κοπτονταν για την κοινωνια και τον ανθρωπο ηταν οι ιδιοι που εβαλαν την ανθρωπινη ζωη στην υπηρεσια αλλοτριων συμφεροντων και κομματικων επιδιωξεων. Σημερα βλεπουμε το παραδοξο , οργανωσεις χαρακτηριζομενες ως αριστερες η και αναρχικες , να σπανε τα μαγαζια και τις περιουσιες του κοσμου , αγωνιζομενοι υποτιθεται κατα του συστηματος , και να υπερασπιζονται με σθενος τους παρανομους μεταναστες χωρις να δειχνουν καμμια αντιστοιχη ευαισθησια για Ελληνες δυστυχισμενους η για Ελληνες θυματα παραβατικης συμπεριφορας εκ μερους μεταναστων. Επισης σημερα βλεπουμε την περιεργη αναβιωση μιας εθνικιστικης φανφαρολογιας απο μερους της Χ.Α και μια προσπαθεια μεγενθυνσης της επιρροης της με πρακτικες εθνικοσοσιαλιστικου και φασιστικου τυπου της δεκαετιας 1930. ( συσσιτια για τον λαο , στοχοποιηση μεταναστων , στρατοκρατικη αντιληψη ). Ειναι σημαντικο , μεσα σε αυτο το κλιμα και την γενικοτερη πολιτικη , οικονομικη και κοινωνικη κατασταση , να αναδειχθουν φωνες ψυχραιμες που θα μιλησουν αληθινα και θα σταθουν απεναντι στην υποκρισια που κυριαρχει σε ολο το πολιτικο σκηνικο αλλα και απεναντι στην διαπλοκη που στηριζει και στηριζεται απο αυτο. Οι φωνες αυτες μπορει να ειναι φωνες εκ δεξιων η εξ αριστερων , δεν εχει σημασια , αρκει να ειναι γνησιες και αληθινες. Πιστευω οτι η μεγαλη πλειονοτητα του λαου θα αρνηθει να μετεχει σε ακραιους διαχωρισμους οπως επισης θα αρνηθει να μπει στην διαδικασια επιλογης κομμουνισμου η καπιταλισμου. Ο λαος νομιζω , θα επιδιωξει απλα την ασκηση των δικαιωματων του και θα αγωνιστει για πραγματικη δημοκρατια με κοινωνικο προσωπο και σεβασμο στον ανθρωπο αλλα και στο εθνος.
 • ΚΛΑΙΝΕ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ .....ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣΠαρασκευή 3 Αυγούστου 2012, 18:45
  ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΤΟ 30% ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΣΑΞΕΙ.

  ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΕΕΙΝΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ .ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
  ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΔΑΝΕΙΑ ΑΞΙΑΣ 1, 8 ΔΙΣ ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΓΗ ΑΞΙΑΣ 20 ΔΙΣ ΕΥΡΩ.
  ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΟΜΠΙΝΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.

  ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΥΤΗ Η ΚΟΜΠΙΝΑ ΕΙΧΕ ΣΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΩΝ.
  ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΧΑΝ ΛΥΣΣΑΞΕΙ 2-3 ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΓΡΑΦΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ.
  ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΔΟΥΛΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ.


  ΠΑΝΤΩΣ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΧΑΡΙΣΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ 1, 8 ΔΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ.ΕΞΑΛΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟ.
  ΕΔΩ ΑΝ ΠΑΡΕΜΕΝΕ ΚΡΑΤΙΚΗ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΘΑ ΗΘΕΛΕ 6, 3 ΔΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.
  Ε ΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ 1, 8 ΔΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΧΡΕΗ.
 • γρηγορηςΠαρασκευή 3 Αυγούστου 2012, 18:10
  Α ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.
 • γρηγορηςΠαρασκευή 3 Αυγούστου 2012, 18:07
  ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΓΡΑΨΕ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΛΑΘΟΣ ΜΗ ΜΕ ΑΦΟΡΙΖΕΙΣ ΟΜΩΣ ΩΣ ΦΑΣΙΣΤΑ.ΑΥΤΟ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΣΥ ΟΜΙΛΕΙΣ ΜΟΝΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ.ΠΧ ΕΙΠΕΣ ΑΥΤΟ ΑΡΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΚΛΠ
 • γρηγορηςΠαρασκευή 3 Αυγούστου 2012, 17:51
  ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΡΑΞΗ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΚΑΛΩΣ ΕΠΡΑΞΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΜΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΟΣΟ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΩ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ.ΑΛΩΣΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ.
  ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.
  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΣΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ Η ΑΠΟΨΗ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΝΤΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ .ΔΕΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ Η ΤΙ ΨΗΦΙΣΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ.
  ΠΑΛΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΑΛΑΙΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΩΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΖΑΝ.
  ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΗ.ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ, ΣΕ ΜΙΣΕΙ ΚΛΠ.ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΑΥΤΟ.
 • ΙΑΠΕΤΟΣΠαρασκευή 3 Αυγούστου 2012, 16:20
  ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ. ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ , ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΜΕ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ, ΠΟΥ ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ, ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΙΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΩΣΤΟΣΟ ΤΙ ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ , ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ, ΤΟ ΠΑΙΔΙ, , , , , ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ???? ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ, ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΟΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ, 50.000--ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ , ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ, ΤΟΜΕΙΣ. ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΖΩ ΤΙΣ {ΦΙΛΙΕΣ}ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΙΔΙΩΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ, Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ.
 • ΧΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΡΟΙΚΑ.Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012, 15:09
  Αγαπητε Γρηγορη, μπορει να μην εισαι χρυσαυγιτης αλλά δυστυχώς σκεφτεσαι ως τετοιος.Αλλο η ισραηλινή κυβερνηση και άλλο ο ισραηλινός λαός.Το ότι η κυβερνηση του Ισραήλ κανει τα χείριστα δεν σημαίνει ότι ο ισραηλινος λαός , οι Εβραίοι , όπως λες και συ, πρεπει να στοχοποιούνται.Αυτο ειναι η αρχή του κακού.Οσο για τον παλαιστινιακό λαό , οι Ελληνες πάντα δειχναμε την αγαπη μας και την αλληλεγγύη μας.
  Το μετρο λοιπόν ειναι ένα.Αλληλεγγυη και σεβασμός σε όλους τους λαούς , ιδιαιτέρως στους βασανισμένους.Μου έκανε πραγματι εντυπωση , το μενος σου απέναντι στον Στάθη.Απο τα γραφόμενα σου δεν βγαινει το συμπερασμα ότι εισαι δημοκράτης.Δυστυχώς πισω απο το πληκτρολογιο δεν μπορω να ξερω ποιος κρυβεται.Αποδειξη ότι απομονωνεις φρασεις του Σταθη και τις χρησιμοποιείς για να καταλήξεις στα δικά σου συμπεράσματα.Το απαυγασμα του φασισμου .Αν όπως λες δεν εισαι χρυσαυγίτης, πραγμα το οποίο δεν πιστευω , να το προσέξεις αυτο που κάνεις.
 • γρηγορηςΠαρασκευή 3 Αυγούστου 2012, 14:08
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ.
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΚΑΚΩΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΣΑΠΟΥΝΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΛΩΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΟΙΦΗ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ.
 • γρηγορηςΠαρασκευή 3 Αυγούστου 2012, 14:00
  @ΧΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΡΟΙΚΑ
  ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΓΝΟΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΚΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΑΣΥΝΗ.
  ΕΙΜΑΙ ΒΑΘΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΕΧΘΩ ΝΕΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.
  ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ.
  ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΛΟΓΩ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΑΛΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩ.
  ΕΣΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΝΕΦΕΡΑ ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΘΗ ΣΕΤΙ ΑΠΟ ΟΣΑ ΛΕΩ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ;
 • ΧΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΡΟΙΚΑ.Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012, 13:23
  Βρε Γρηγορη ασε τις δυσκοιλιοτητες και μάθε να γράφεις ελληνικά.Αμαν πια.Η Βούλα Παπαχρηστου τον Μαρτη απο την Σμυρνη , που αγωνιζοταν στο τουρκικο διασωματειακο πρωταθλημα στιβου , δηλωσε ότι ειναι πολυ περηφανη που αγωνίζεται για την Φενερ Μπαχτσε και μετα απο λίγο , ενω ειχε πληρωθει πολυ καλα για να φορεσει την φανέλα της τουρκικης ομαδας, τους εβριζε και κωλοτουρκους.
  Ο Στάθης σου φταιει τωρα;
  Τι δεν καταλαβαινεις;Την υποκρισια της αθλήτριας;Το ρηχο των οπαδων της ΧΑ;Οταν τα παιρνουμε ειναι καλα και ειμαστε υπερηφανοι που αγωνιζομαστε για τους Τουρκους;Οτι την προηγουμενη εβδομαδα η ΧΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΜΑΖΙ ΜΕ την ΔΗΜΑΡ , ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ;Τι δεν καταλαβαινεις;
 • γρηγορηςΤρίτη 31 Ιουλίου 2012, 15:42
  ΣΤΑΘΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΘΕΙ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ, ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΛΟΙΩΣ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΤΟΣΑ ΑΤΟΠΗΜΑΤΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΜΙΑΣ ΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΠΟΥ ΦΛΕΡΤΑΡΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑ.
  ΠΡΩΤΟ ΣΟΥ ΑΤΟΠΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΝΕΙΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΩΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ.
  ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΕΞΥΜΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗΣ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΘΗ.ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΕ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΠΕΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΚΑΛΩΣ.
  ΤΡΙΤΟΑΤΟΠΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΧΩΡΑ.ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΣ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΞΕΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΑΜΑ ΤΑ ΒΑΛΛΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΧΩΡΟ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΤΟ ΕΝΑ ΤΟ ΑΛΛΟ.
  ΒΕΒΑΙΑ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΣΟΥ ΜΡΕΧΤΕΙΧΕ ΠΕΙ ΜΕ ΣΤΟΜΦΟ ΠΑΝΤΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΘΕΛΟΝΤΑΣΝΑ ΚΑΤΑΔΕΙΞΕΙΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΘΑΦΤΙΚΑ.
  ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΦΡΑΣΩ ΠΑΝΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΥΡΗΤΗΡΙΟ
  ΤΟ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΕΞΕΛΕΝΚΤΑ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΑΛΛΑΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΤΟΙΧΙΩΔΟΥΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ.
  ΤΕΤΑΡΤΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ Η ΛΕΞΗ ΚΩΛΟΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΕΞΗ ΕΝΩ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ;
  ΠΑΛΙ ΥΦΕΡΠΩΝ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΟΡΘΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
  ΑΥΤΟ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΜΕΧΡΙ ΙΜΜΙΑ.ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΟ ΝΑ ΒΑΦΤΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ Η ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ Η ΕΧΕΙΚΑΠΟΙΑ ΑΓΚΥΛΩΣΗ.
  ΠΕΜΠΤΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙΣ ΕΝΑ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ.
  ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ; ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕ ΞΑΝΘΙΕΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΚΛΠ;
  ΑΛΛΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΘΕΣΗ Η ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΙ.
  ΠΡΕΠΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΑΥΤΟ ΘΥΜΙΖΕΙ ΛΙΓΟ ΣΤΑΛΙΝ ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ .
  ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕΙΣ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΣΟΥ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ Η ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ
 • ΑΠΟ ΘΕΩΡΙΑ ΑΛΛΟ ΤΙΠΟΤΑ.......Τρίτη 31 Ιουλίου 2012, 10:00
  Αγαπητε κυριε Σταθη.Μεταξυ ενος LAND ROVER και ενος LADA NIVA τι τελικα θα επιλεγατε? την ΑΛΗΘΕΙΑ παρακαλω.
 • ΞENOΣΤρίτη 31 Ιουλίου 2012, 01:02
  TO 73 BPEΘHKA MΠPOΣTA ΣTO ΠOΛYTEXNEIO, MAΘHTHΣ THΣ TEΛEYTAIAΣ TAΞHΣ TOY ΔHMOTIKOY, TO 81 HMOYN ΠPΩTOETHΣ, TO 12 ΠENHNTAPHΣ NA XPΩΣTAΩ MAZI ME TA ΠAIΔIA MOY ΣTO ΔNT KAI Σ' OΛOYΣ AYTOYΣ, ΠOY OI TOTE ΠOΛYTEXNEIOEΓKΛEIΣTOI ANAΘEMATIZAN.

  ΠOTE ΔEN KATAΛABA TO ΣXHMA THΣ APIΣTEPHΣ, EΠIKINΔYNHΣ ΓIA THN EΛΛAΔA - OΠΩΣ EXEI TEΛIKA AΠOΔEIXTEI ΣHMEPA - , ΣKEΨHΣ.

  ΠIO ΠANΩ ENA KEIMENO, XAPAKTHPIΣTIKO AYTOY TOY NEΦEΛΩMATOΣ, ΠOY ΔEN TOΠOΘETHTAI ΣTA ΠPAΓMATA, AΛΛA YΠAPXEI AΠΛA ETΣI....ΣTYΛ KABA.

  TI ΘEΛEI NA MAΣ ΠEI O ''ΠOIHTHΣ'' ; TI ΘEΛEI TEΛIKA AΠO MAΣ ;

  H APIΣTEPH ΣKEΨH ΔYΣTHXΩΣ ΔEN YΠHPXE KAI OYTE ΘA YΠAPΞEI ΣTON EΛΛAΔIKO XΩPO, ΓIATI AΠΛA , OΠΩΣ KAI O ΦAΣIΣMOΣ ΔEN EIXE AΠOKTHΣEI TIΣ IΣTOPIKOΠOΛITIKEΣ PIZEΣ- OΠΩΣ EΓINE ΣTHN EYPΩΠH / BΛEΠE ITAΛIA, IΣΠANIA KΛΠ- , ΠOY ΘA THN ΔIKAIOΛOΓOYΣE. KAI OI ΔYO XΩPOI HTAN AΠΛA KAKEKTYΠA TOY IΔIOY TOYΣ TOY OPOY, AΠΛEΣ AΣTEIOTHTEΣ ΣTON EYPΩΠA'I'KO XΩPO , KATI ΣAN TOYPKOBAΛKANOBΛAXOKYPIΛE!!!

  H EΛΛAΔA ΠEPAΣE MONH THΣ , O EΛΛHNIKOΣ ΛAOΣ ΠEPAΣE MONOΣ TOY THN KPIΣH THΣ MIKPAΣIAΣ, THN KPIΣH TOY EMΦYΛIOY, THN KPIΣH THΣ XOYNTAΣ KAI THN KPIΣH THΣ KYΠPOY . ΠIO ΠEPA OI BΛAKEΣ (;) THΣ APIΣTEPAΣ KAI THΣ ΔEΞIAΣ NA TAKIMIAZOYN ME TA ΞENA ΣYMΦEPONTA ΓIA ΔIKO TOYΣ OΦEΛOΣ.
  TO IΔIO KAI TΩPA, ΔNT - TPO'I'KA . O ΛAOΣ MONOΣ TOY KAI KAΠOIOI ΔIAΠIΣTΩNOYN TIΣ ΔIAΠIΣTΩΣEIΣ TOYΣ EK TOY IΔEOΛOΓIKOY TOYΣ AΣΦAΛOYΣ - AΦEΛOYΣ .

  TEΛIKA ΘA MAΣ ZAΛIΣOYN ΠAΛI OI MEN ME TOYΣ ΔE;
  KAI KAΛA EMAΣ , TA ΠAIΔIA MAΣ OMΩΣ.......
 • ΒΟΥΛΑ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕΔευτέρα 30 Ιουλίου 2012, 20:47
  Αγαπητοι Χρυσαυγίτες και λοιποί εξυπνακηδες σχολιαστες που βρίζετε τον Στάθη.Η βλακεια δυστυχώς είναι ανίκητη.Η Βούλα Παπαχρήστου στις 19 Μαρτιου του 2012 ΕΝΟΙΚΙΑΣΕ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ.Φυσικά δεν έχετε ιδέα απο αθλητισμο.Που να το μαθετε.Μονο απο χουλιγκανισμο-φανατισμο γνωριζετε.Και αυτο τελικα θα φαει το δικό σας, το κεφάλι.Η αθλητρια μας Βούλα Παπαχρήστου που εγραφε στην σελιδα της "κωλότουρκοι", στο τουρκικο πρωταθλημα αγωνιστηκε με την φανέλα της ΦενερΜπαχτσε, μόλις πριν 4 μήνες.Διαβαζω τα σχόλια και ανατριχιάζω με την ανοησια πολλών.ΠΟΤΕ θα καταλάβετε ότι οι άνθρωποι που βριζουν ανθρωπους με άλλο χρώμα και ευχονται στον Κασιδιάρη να ειναι παντα καλά και πάντα αληθινος, η μονη ιδεολογία , που έχουν είναι το χρήμα;Εχετε τσιχλα στον εγκέφαλο.Η λιγοτερο ανόητη απο εσας αθλήτρια , φορεσε με χαρα την φανέλα της Φενερμπαχτσε, αγωνιστηκε στο τουρκικο πρωταθλημα, τα πήρε χοντρα και μολις γυρισε στην Ελλαδα εγραψε στην σελίδα της ότι ειναι "κωλότουρκοι" .Δυστυχώς που κατοικω μαζι σας σε αυτην την πανερμη χωρα.Ουτε σε χιλια χρονια δεν θα παρετε χαμπάρι τι σας γινεται.Δειτε τι έγραφαν οι αθλητικες ιστοσελίδες και εφημεριδες τον Μαρτιο .Εκανε και δηλώσεις απο την Σμυρνη.
 • Σταμάτης - ΣΑΜΟΣΔευτέρα 30 Ιουλίου 2012, 19:34
  ΣΚΡΟΠΙΕΣ-ΑΝΑΡΧΕΣ-ΚΑΙ ΑΜΟΝΤΑΡΙΣΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ./
  Σήμερα, -είπα να γράψω κάτι που από παλιά είχα γράψει στον υπολογιστή μου, -φυσικά άν μου το επιτρέπει η φιλόξενη ιστοσελίδα- σε ανύποπτο χρόνο./
  Η-ΔΙΑΔΡΟΜΗ./
  Η διαδρομή του καθενός, του κάθε ανθρώπου, μέσα στη ζωή, γίνεται σημαντική όταν έχει αφήσει πίσω του, σ, αυτούς πού θάρθουν, όχι μόνο υλικά αγαθά-αλλά και πνευματικά, - και έχει κάνει τον αγώνα του, να ζήσουν μιά πιό καλή ζωή, χωρίς εκμεταλευτές.
  Πέρα από την καθημερινότητα και τα προβλήματα που απορρέουν απο αυτή, έχει ασχοληθεί με το αύριο, και το μέλλον-των επερχόμενων γενεών.
  Εδώ και εκατοντάδες χρόνια, έχουν ασχοληθεί με το συγγραφικό τους έργο, άνθρωποι των γραμμάτων, και του πολιτισμού-και όχι μόνο, απλοί καθημερινοί, αγωνιστές, πολεμιστές, όλων των λαών της γής, για να αλλάξουν τον κόσμο στο καλύτερο.
  Χρειάστηκε-οι καπιταλιστές- να ματώσουν τούς λαούς πολλές φορές, προκειμένου να διατηρήσουν, τα άνομα συμφεροντά τους, τα πλούτη τους, -απο τον κλεμένο ιδρώτα και αίμα της εργατικής τάξης, χρειάστηκε πολύς αγώνας, και εκατομμύρια χρόνια για να βγεί ο άνθρωπος απο τα σπήλαια.
  Σημερα, επιτήδειοι, κακοποιοί, μεγαλοσχύμονοι τυχοδιώκτες, χρυσοκάνθαροι-αστέρες πολύφωτοι, του ελληνικού στερεώματος- και όχι μόνο-της απάτης της αρπαχτής- της υποδούλωσης, της ελλάδας και του λαού της, πολιτικοί εκπρόσωποι αυτού του σάπιου άδικου και εκμεταλευτικού συστήματος, σπρώχνουν, εκατομμύρια κόσμο στο περιθώριο και στην απελπησία.
  Τα σκουπίδια που δημιούργησαν οι αστοί-τα στοιβάζουν σε αποθήκες-χαβουζες ψυχών-είναι η διαμαρτηρία προσωποποιημένη, και το αποτέλεσμα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.-Χρέος και πρωταρχικό καθήκον, της σοσιαλιστικής κοινωνίας, είναι και πρέπει να είναι ο άνθρωπος. αυτονόητο και κατανοητό, απο ανθρώπους, που μέριμνα τους, ήτα και παραμένει ο άνθρωπος. Έπρεπε εδώ και πολλά χρόνια να τους είχαμε αφαιρέσει το δικαίωμα να μας φέρουν ως εδώ σ, αυτή την κατάντια, -και τούς το ανανεώσαμε με την ψήφο να συνεχίζουν να ασελγούν είς βάρος της ελλάδας και του ελληνικού λαού-.Δέν έχουμε χρόνο, ο χρόνος είναι είς βάρος μας, εάν παραμείνουν αυτοί στο τιμόνι της εξουσίας θα δεινοπαθήσουμε, δεν έχουμε άλλα περιθώρια, η θα πάρουμε τίς τύχες στα χέρια μας, η θα μείνουν τα πράγματα ως έχουν, και μέρα με την ημέρα θα χειροτερεύουν.
  ΟΙ πλούσιοι μπορούν να ζούν, γιατί έχουν το κλεμένο χρήμα, γι, αυτούς και τα παιδιά τους, ζούν με το φόβο ότι μπορούν να χάσουν τα κλεμένα, ενώ εμείς οι υπόλοιποι, ξυπνάμε και ελπίζουμε. Πρέπει οι λαοί και ιδιαίτερα η εργατική τάξη όλων των χωρών, να ανατρέψουν μιά χούφτα καπιταλιστών, που την κλεψιά και την απάτη την έκαναν εργασία.
  Ενας πρέπει να είναι ο σκοπός μας, -ελευθερία και εξουσία της εργατικής τάξης, αυτοί που δημιουργούν τον πλούτο.-Εξουσία πάνω στα καθάρματα στο σκυλολόοι των αστών και των πολιτικών εκπροσώπων τους. Ηπορεία μας πρέπει να στοχεύει, σε έναν πλατύ και ευρύχωρο δρόμο, ώστε να ενωθούμε σε μια πανστρατιά-λαική πορεία-με προορισμό την ιθάκη που έμεινε ένα απραγματοποίητο όνειρο, -στο χέρι μας είναι το όνειρο να γίνει πραγματικότητα
  αρκεί ολοι μαζί και ο καθένας χωριστά, να ψάξει μέσα του, να βρεί τη δική του ιθάκη. Αρκεί να αναδείξουμε τίς ηθικές αρχές και αξίες, που έχει ασπαστεί ο καθένας απο εμάς, που ρυθμίζουν, και βαθμολογούν τίς πράξεις μας, ατομικά, σαν λαού και εξουσίας. Που η εξουσία συνειδητά γκρεμίζει τούς πυλώνες της ηθικής, ώστε να ποδηγετεί και να ανατρέπει πολλές φορές, τίς αξίες και αρετές που έχει ο λαός μας.
  Ερχόμαστε απο πολύ μακρυά διανύσαμε χρόνια πολιτισμού, αλλά και βαρβαρότητας, και εκεί που πάει ο άνθρωπος να εξανθρωπισθεί, να προσπεράσει τον κανιβαλισμό, ερχόμαστε πάλι στα ίδια΄με καιινούργιο ονοματεπώνυμο, τον ιμπεριαλισμό που είναι βγαλμένος απο τη μήτρα του καπιταλισμού που κατασπαράσσει τίς σάρκες των λαών.
  Μόνο που οι κανίβαλοι έτρωγαν για επιβίωση.ΟΙ σημερινοί κανίβαλοι, για να μαζέψουν πλούτο που δεν τους ανήκει, καταστρέφουν λαούς και χώρες.
  /Εδω ειμαστε-και ναμαστε καλα και να γραφουμε, και όσοι πιστοί προσέλθετε./
  Συνταξ/Αγρότης.//
 • Ηλειος ΟλυμπιοςΔευτέρα 30 Ιουλίου 2012, 16:28
  "Τι καρδια κακουργου να'χα 20 χρονων μοναχα...."
  Θα διαφωνησω σημερα μαζι σου αγαπητε Σταθη... Η κοπελα περα πο τα οποια λαθη της η τις οποιες πολιτικες της συμπαθειες, επεσε θυμα του συνεχομενου πολεμου μεταξυ ακροαριστερων φασιστων , και ακροδεξιων φασιστων που διεξαγεται τα τελευταια χρονια με θυμα τα νευρα μας.

  Η Νεαρη παρακολοθουνταν συστηματικα και καταγραφονταν ολα τα σχολια της απο indymediaκους νεοφασιστες της ακρας αριστερας, και ειχε στοχοποιηθει. Αυτο δεν ειναι φασισμος η παρακολουθηση, στοχοποιηση, και εξουδετερωση της αθλητριας?

  Απο που και εως που οι ακροαριστεροι διεθνιστες φασιστες κοπτωνται για τα ελληνικα συμβολα και την αξια εκπροσωπηση της Ελλαδας? Μας εγιναν ξαφνικα ελληνες πατριωτες?

  Απο που και εως που ενα βιντεο που δειχνει την εναερια μαχη και επικρατηση του ελληνα πιλοτου ειναι φασιστικο? Μηπως επειδη ο πιλοτος πανω στην ενταση της στιγμης ειπε την ρατσιστικη φραση "γαμα τον κωλοτουρκο", που το φουκαριαρικο το τουρκακι απλα ειχε παραβιασει τον ελληνικο εναεριο χωρο?

  Ποιοι ειναι οι οψιμοι κριτες της? Ποιοι την καθαιρεσαν? Μηπως ο Κουβελος του ξεχασμενου εκατομυριου? Ποιος την καταδικασε? Μηπως ο Κουβελης της "Κυβερνητικης συνεργασιας"? Την καταδικασαν οι ΚΟΥΒΕΛΟΙ που εχουν χορτασει ΜΕΛΙ ειτε πραγματικο, ειτε εξουσιαστικο.

  Απο που προκυπτει το γεγονος οτι ειναι η συγκεκριμενη κοπελα ειναι ρατσιστρια? οσο και να προσπαθω να τραβηξω το συγκεκριμενο κρυο αστειο, ρατσιστικο δεν το βρισκω. Κρυο ναι, κακογουστο ναι, αλλα δεν προκυπτει κανενος ειδους κακοβουλος ρατσισμος, περα απο την αναδειξη ενος υπαρκτου προβληματος , το οποιο το κομμα που ανοικτα υποστηριζεις (και καλα κανεις), προτιμα να κρυβει κατω απο το χαλι.

  Φοβηθηκε η Ελλαδα της ρεμουλας μη μας πουν ρατσιστες οι Εγγλεζοι, οι χειροτεροι ολων των ρατσιστων. Εγιναν ξαφνικα ολοι κριτες μια 20χρονης , ξερνωντας ολη την κακεχεντρεια τους επανω της. την βαφτισαν φασιστρια, χρυσαυγιτισα, ρατσιστρια, με το ετσι θελω, με ολη την ελαφροτητα που χαρακτηριζει τους νεοελληνες, οι οποιοι δεν ειναι και τοσο Ελληνες εδω που τα λεμε, διοτι η ελληνικη παιδεια ειναι απουσα.

  Δεν ειδα στους "καθαιρετες" της καμια αρετη Σταθη. Δεν ειδα να της δινουν ουτε ενα ελαφρυντικο ουτε του νεαρου της ηλικιας, ουτε κανενος αλλου. Εδω παει η πρωτη φραση που ξεκινησα το σχολιο μου "τι καρδια κακουργου να'χα 20 χρονων μοναχα" που λεει και το τραγουδι...

  Αυτο που ενοχλει ομως αφανταστα ειναι ο ευκολος χαρακτηρισμος ενος 20 χρονου παιδιου (διοτι για παιδι προκειτε), με τον ακρως βαρυ και ασηκωτο χαρακτηρισμο του φασιστα.. Πολυ βαρια η τιμωρια της Βουλας Σταθη. Και να μην ηταν χρυσαυγιτισα, δεν θα εκπλαγω εαν την δω υποψηφια βουλευτη στις επομενες (συντομα) εκλογες, οπως και δεν θα εκπλαγω να δω τα ποσοστα της Χρυσης Αυγης να ξεπερνουν το 20% ... (και με πιανει τρομος)
  Κατι τετοια αψυχολογητα απο ανηθικους υποκριτες καθαιρετες -κριτες θα μας φερουν τον εχθρο στην πορτα μας, και εκει το ξεφτιλικι δεν θα ειναι μονο στους Ολυμπιακους αλλα παντου και 1000 φορες πιο μεγαλο.

  Και για να κλεισω θα πω κατι το οποιο το πιστευω ακραδαντα. Η Δημοκρατια ειναι ενα ανθρωποκεντρικο ελαστικο συστημα που συγχωρει τα μικρα λαθη, και εχει ανοχες . Απο την στιγμη που χανει την ελαστικοτητα της, αυτοκαταργειται.
  Με τις υγειες μας
 • LCKΔευτέρα 30 Ιουλίου 2012, 14:17
  @θεοφιλος θερμη
  Καλως σας βρηκα φιλε μου.

  @Νικολας Κ.
  Ευχαριστω που με απαλλασεις απο τον κοπο να απαντησω στις μπουρδολογιες του κυριου.
 • ΔΗΜΗΤΡΗΣ...ΧΧΧΚυριακή 29 Ιουλίου 2012, 22:09
  VAGELIS.K@
  Βαγγελη , δειχνεις ανθρωπος με γνωση , ειλικρινης και ευγενης με τους γυρω σου.
  Καποιες φορες γραφεις ( οπως σημερα)οτι εσεις οι εθνικιστες σεβοσαστε και αγαπατε τον ανθρωπο, δεχοσαστε την αντιπαλοτητα μονο των ιδεων , η αντιπαλοτητα των φυλων ειναι γονιμη αρκει να γινετε στα πλαισια σεβασμου και ΠΟΤΕ των αδυνατων...Οτι δεχοσαστε την αθεια η'' την ισαξια αντιμετωπιση ολων των θρησκειων.ΟΛΑ αυτα καλα αν αντιπροσωπευουν εσενα, αλλα πιστευεις οτι αντιπροσωπευουν και τον χωρο που εν μερη ανηκεις;Εχεις δει τετοια δειγματα καθολου;
  Οπωσδηποτε ξερεις πως αντιμετωπιζει ο χωρος σου τους μεταναστες οποτε του δωθει η ευκαιρια.;Ξερεις φανταζομαι αν εισαι ειλικρινης πως αντιμετωπιζει τις διαφορετικες ιδεες.Σου εμπνεουν καμια εμπιστοσυνη τα προσωπα τους;ΠΙΟ πολυ σε μπραβους μοιαζουν.ΣΟΥ δειχνουν καθολου τιποτα το ανθρωπινο;Τιποτα το ανεκτικο στις ιδεες;μορφωμενο;Ειναι τυχαια πιστευεις η συμπεριφορα του Κασιδιαρη;δεν βαρεσε μια στα νευρα του, παρα βαραγε συνεχεια με ολη του την δυναμη σε μια γυναικα μπροστα στην καμερα(καταλαβαινεις εκτος καμερας, και αν ηταν αλλος απο τον χωρο σας μια και που υποτιθετε οτι αυτος ειναι απο τους καλους ισως) η οποια εβαζε τα χερια της για να προστατευτει και αυτος συνεχιζε.
  Θα εχεις δει ακομα και τα σχολια του χωρου σου εδω μεσα τι αντιπροσωπευουν και πως μιλανε.Απο τον τροπο που γραφουν οι ανθρωποι του καθε πολιτικου χωρου , μπορεις απολυτα να καταλαβεις τι ειναι στην πραγματικοτητα αυτος ο χωρος οτι και να νομιζει οτι λεει οσο και αν αυτοπαινευεται.
  Δεν μπαινω στα χθεσινα περι Πλατωνος , Μαρξ, Λιανα, Ζηνοβιεφ, Κουβελη κ.α γιατι νομιζω περα οτι τα μπερδευεις εντεχνως απλα αλλα αστοχα , τα χρησιμοποιεις διχως να υπαρχει λογος και θελεις να αφησεις την εντυπωση οτι καποιος τα χρησιμοποιει , ετσι και εσυ τα αντιμετωπιζεις αλλα και παλι λαθος .
  Με λιγα λογια πιστευω οτι αδικεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ τον εαυτο σου ανηκοντας σε αυτον τον χωρο.
 • ΣΤΑΜΑΤΗΣ-ΣΑΜΟΣΚυριακή 29 Ιουλίου 2012, 18:19
  ΕΠΕΙΔΗ ΠΛΑΤΙΑΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΡΙΑ- ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ-ΕΙΠΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑΜΟΥ-ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ.
  Ο ΠΟΘΟΣ/
  ΚΙ ΩΣ ΑΡΜΕΝΙΖΕΙ ΤΟ ΧΛΩΜΟΘΟΡΟ ΦΕΓΓΑΡΙ-ΣΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ΤΗ ΣΜΑΡΑΓΔΕΝΙΑ ΣΙΓΑΛΙΑ-ΝΑΧΑ ΤΑ ΛΑΜΠΕΡΟΧΡΩΜΑ, -ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ-ΧΑΡΗ ΝΑ ΠΑΡΩ, -ΣΤΗΝ ΠΕΛΩΡΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ, ΤΟΥΣ ΔΑΚΡΥΠΟΤΙΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
  ΜΕ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟΘΡΟΦΟ ΠΙΟΤΟ-ΝΑ ΓΑΛΗΝΕΨΩ ΤΟΥΣ ΚΑΗΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ.
  ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΛΥΚΟΜΕΘΥΣΩ, -ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥΣ, -ΘΕ ΝΑΤΑΝ ΜΠΟΡΕΤΟ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΚΟΙΜΙΣΩ.
  ΚΙ, ΟΤΑΝ Η ΜΑΘΗΣΗ ΚΙ, Η ΓΝΩΣΗ ΞΕΠΡΟΒΑΛΕΙ, ΚΑΙ ΔΙΩΞΕΙ ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ ΤΑ ΠΥΚΝΑ, ΚΙ, ΑΠ, ΤΗΝ ΤΙΤΑΝΙΑ, ΤΗ ΧΙΛΙΟΧΡΟΝΗ ΤΗΝ ΠΑΛΗ, Η ΖΗΣΗ ΛΥΤΡΩΜΕΝΗ ΘΑ ΠΕΡΝΑ.
  ΤΟΤΕ ΧΑΡΑ ΣΤΟΥΣ ΒΑΡΙΟΣΤΕΝΑΧΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ Σ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ, Θ, ΑΝΘΙΣΕΙ, ΘΑ ΘΕΡΙΕΨΕΙ, ΕΥΩΔΙΑΣΤΟ ΣΤΗΣ ΓΗΣ, ΤΗΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΡΜΟΝΙΑ, ΛΟΥΛΟΎΔΙ, ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΟΝΕΙΡΕΥΤΩ, ΤΟΥ ΔΙΚΙΟΥ Η ΚΟΣΜΟΠΛΑΣΤΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ..ΓΡΑΜΜΕΝΟ-
  ΣΤΙΣ-5/1/1945..ΣΥΝΤΑΞ/ΑΓΡΟΤΗΣ
 • ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΡΟΙΚΑΚυριακή 29 Ιουλίου 2012, 15:30
  ΝΔ-Πασοκ-Δημαρ-Χρυση Αυγη μπλοκάρουν την συγκληση της Επιτροπης Οικ.Υποθεσεων για την Αγροτικη
  Με επιτακτική πλέον την υποχρέωση της κυβέρνησης να έρθει στη Βουλή και να ενημερώσει τι γίνεται με τη σκανδαλώδη μεταβίβαση της Αγροτικής Τράπεζας στην Πειραιώς, έχει κατατεθεί αιτήμα για σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων.

  Πάντως ο αρμόδιος για την πώληση - σκάνδαλο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, ενδέχεται και να αποφύγει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, καθώς ακόμη δεν έχει συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός υπογραφών βουλευτών για να κληθεί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων. Ο κανονισμός της Βουλής ορίζει ότι πρέπει να υπάρχει αίτημα από τα 2/5 των μελών της επιτροπής.

  Εχουν συνυπογράψει μεχρι στιγμης μόνο οι 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, οι 3 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και οι 2 του ΚΚΕ.

  Αντίθετα, οι 2 βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ., οι 6 του ΠΑΣΟΚ, οι 23 της Ν.Δ. και οι 3 της Χρυσής Αυγής, μπλόκαραν την διαδικασία.

  Έτσι, έως τώρα, από τους 51 βουλευτές, τη σύγκληση της Επιτροπής έχουν ζητήσει οι 17 και χρειάζεται να υπογράψουν τουλάχιστον άλλοι δύο βουλευτές για να συμπληρωθούν τα 2/5.

  Η Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τους λόγους που την έκαναν να συμπορευτεί με την κυβερνητική πλειοψηφία.
 • Σταμάτης-ΣΑΜΟΣΚυριακή 29 Ιουλίου 2012, 13:34
  Μέσα σε αυτη την σελίδα υπάρχουν άνθρωποι που μάς σέβονται σαν ανθρώπους και σαν ιστορία -γι΄αυτούς θα συνεχίσω να γράφω.
  Η επανάσταση του 17 είχε μείνει μιάς πρωτοπορίας, και όμως η επαναστατική θέληση ανέτρεψε τούς αστούς. Πρώτη φορά έγινε απόπειρα να οικοδομηθεί μιά κοινωνία δικαιοσύνης.
  Η ΠΕΡΙΚΎΚΛΩΣΗ, από τον ιμπεριαλισμό δεν άφησε να εξελιχθούν τα πράγματα. Καί βρήκαν τώρα τον τρόπο οι, στο χρήμα, και στα όπλα δυνατοί και ρούφηξαν το αίμα των λαών.
  Καί τούς ταπείνωσαν ακόμα βαθύτερα, και η κλεισμένη γροθιά των λαών έμεινε αδρανής μέσα στην απελπησία και στο αδιέξοδο, και ένα ΩΧ!, ΉΤΑΝ-Ο ΘΌΡΥΒΟΣ ΤΗς ΟΙΚΟΥΜΈΝΗΣ, -και οι 200 εκτελεσμένοι της Καισαριανής, και ο Πλουμπίδης και ο Μπάτσης ο Μπελογιάννης, και οι δικοί μας αθάνατοι ήρωες του δημοκρατικού στρατού και της εθνικής αντίστασης, ζητούν γιά το αίμα τους δικαιοσύνη.
  Οποιητής του έρωτα, και της επανάστασης ο πολυπροικησμένος σύντροφος, ΚΩΣΤΗΣ ΜΟΣΚΩΦ, -ΜΕ ΤΟ ΛΌΓΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΔΩΤΗΣΕ ΚΑΤΆΦΕΡΕ ΝΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΕΙ, Ο ΥΣΤΑΤΟΣ ΠΟΘΟΣ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ./
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΕΙΣ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ
  ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ...
  [[ΙΣΩΣ ΩΣΤΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ-ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ ΠΑΛΙ-
  ΜΗΝ ΑΝΤΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΙΩΠΗ]]
  Περνάνε τα χρόνια για εξανθρωπισμό στόν αγώνα για ζωή, δέν νίκησαν οι λαοί στο τέλος του αιώνα. Η ιστορία γίνεται απάνθρωπη οι απόκληροι παγκόσμια, πληθύνανε στη ζωή.
  ΤΗΝ σταύρωση, ακολουθεί η ανάσταση. Επικαθοριστική μέσα στη παράδωση της λαμπρής. Μέχρις, όταν η ώρα της δύναμης των δομών περάσει, και η πράξη μπορέσει πάλι δραστικά να εκτυλιχθεί.
  Ο σύντροφος ΜΟΣΚΩΦ-πιστεύει ότι τα όνειρα δεν πεθαίνουν και ότι η επανάσταση θα ξαναγεννηθεί με άλλο πρόσωπο. Προφητεύει την κοινωνία της μέλλουσας επανάστασης.
  [[Λέει ως σάρκα έρωτα εκτείνεται η παγκόσμια επανάσταση, - οι νίκες γαλβανίζουν τούς απανταχού λαούς. Οι αστοί και οι μικροαστοί εκατό χρόνια μετά του υπαρκτού, αυτού που οι απανταχού ανέραστοι, είχαν υποσκάψει. Οι λαοί θεσμοθετούν τα χιλιόχρονα όνειρα. Εκτοτε τα κοινοβούλια νομοθετούν τον έρωτα, και τη δικαιοσύνη. Και τούς δύο και τρείς χιλιοχρόνους καημούς τους. Το δίκιο παντρεύται τον έρωτα, ο χριστός προχωρά πάνω στη γή, υψώνοντας πανταχού την κόκκινη σημαία, ο έρωτας τώρα ολικός, καταργεί τον θάνατο, καταργεί τον καιρό.
  ΣΤΑ 2080 Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ-ολοκληρώθηκε στην κίνηση των εγρήγορων μαζών. Στόν ενθουσιασμό που κινητοποιούσε ενάντια στο αδρανές φρόνημα συνειδήσεις. Γράφει για την ελλάδα, την ιστορία, την- επανάσταση που ανατράπηκε, την επανάσταση που θα ξανάρθει.
  Πώς; έγινε και η ιστορία κατασπάραξε το σώμα μας; Πώς; διαγούμησαν το σώμα του ενός; ΟΙ άνθρωποι πεινασμένοι λύκοι; Ποιός φταίει που τα σκυλιά πεινούσαν και ήθελαν να χορτάσουν; Ποιός φταίει που ο λαός μας έμεινε γυμνός;-Μέσα στο καιρό; Ποιός; φταίει που η σάρκα μας, --αργόσυρτα μόνη, γνωρίζει πάλι τον έρωτα; Το σώμα μας ώς πρόσωπο, δηλ=ώς ολότητα, το σώμα μας ώς σάρκα της ιστορίας-ΤΟΠΟΣ.
  Αλλάξανε οι τόποι, άλλαξαν οι άνθρωποι, μικρές και μεγάλες πορείες τους. Η ιστορία έγινε τώρα μιά μαύρη ΟΠΗ. Αφήνει πάλι τα πρόσωπα, αμήχανα να πρωταγωνιστούνε, όχι πιά να αλλάξουν τον κόσμο, αλλά να θυμηθούν μόνο τις μικρές ιστορίες τους. Έτσι και εγώ καταπιάστηκα μέσα απο την σημερινή επέτειο, [θρησκευτικό πολιτικό μνυμόσυνο του Δ.Σ.Ε.-ΣΑΜΟΥ] με πολύ φόρτιση και όποια δήποτε παρεκτροπή μου από το κυρίως θέμα, άς μου συγχωρηθεί.. Συνταξ/Αγρότης..
 • Σταμάτης-ΣΑΜΟΣΚυριακή 29 Ιουλίου 2012, 12:07
  Πρός Θεόφιλο, -πρώην κομμουνιστή- και οι συγκατοικούντες εν τη ιερουσαλήμ, και οι- απανταχού συριζαίοι, πρώην πασοκτσήδες, - μεταμορφώμενοι όπως ο διάβολος έγινε καλόγηρος, -τα απανταχού λαμόγια ενωθείται, σας περιμένουν δύσκολες μέρες, δεν θέλετε, η κάνετε πώς δεν βλέπετε, τα προβλήματα, την φτώχεια, την εξαθλίωση, τίς αυτοκτονίες. Δέν τίς εφερε το κκε, το σύστημα που ασπάζεστε, και προσκυνάτε αυτό τίς έφερε.
  Κτυπάτε το κκε γιατί ξέρετε ότι θα το βρείτε μπροστάσας. Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική πτώση του φασισμού καπιταλισμού, μέχρι να πάρουν-οι εργάτες και οι καταπιεζόμενοι, τίς τύχες στα χέρια τους, μέχρι η ελλάδα και ο λαός της, γίνει αφέντης στο τόπο του, μέχρι που η χώρα μας γινει ελευθερη και ανεξαρτητη, θα είμαστε εδω να αφουγκραζόμαστε τίς αγωνίες, -του λαού μας- αλλά και να δίνουμε ελπίδα και προπτική χωρίς να τον κοροιδέυουμε, και να λέμε πάντα την αλήθεια, χωρίς μεγάλα ψεύτικα και απατηλά λόγια, όπως κάνει ο σύριζα, που τον αποπροσανατολίζει, και αύρο θα τον απογοητεύσει. Ο καπιταλισμός για να επικρατήσει και να απαλλαγεί από τον μεσαίωνα, πέρασαν 500-χρόνια.
  ΤΑ νεαρά σοσιαλιστικά κράτη δεν είχαν ζωή πάνω απο 100-χρόνια.
  Μπορούμε να τα καταφέρουμε, απο τα διδάγματα και τίς στρεβλώσεις, του παρελθόντος, κι, άν συντροφευθεί η παγκόσμια εργατική τάξη, πάνω στη κοσμοθεωρία-που είναι επιστημονική και δίνει λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα του ανθρώπου, καταργώντας τούς εκμεταλευτές-εκμεταλεύτριες τάξεις, τότε η ανθρωπότητα θα αναπνευσει, και θα απαλαγεί απο τα δεσμά της. Συνταξ/Αγρότης.
 • Σταμάτης-ΣΑΜΟΣΚυριακή 29 Ιουλίου 2012, 00:56
  Εντάξη-θεοφιλε εκανα λαθος, -ώς πρός το γραπτό-συγνώμη, θα ζητούσα, αν σε παραμφερεί άρθρα του, δεν έβγαζε τόσο χυδαίο αντικομμουνισμό.
  Μήπως; και οι παρακάτω λέξεις που γράφει δεν είναι του ίδιου, γράφει ο φίλος σου-Τί να πώ δεν ξέρω ποιόν ρατσισμό να πρωτοδιαλέξω των εθνικιστών ηλιθίων ή των αριστερών ηλιθίων-βλέπεις δεν αφήνει περιθώρια διαλόγου, αυτός ο πανέξυπνος [[κύριος]] που τόσο πολύ θαυμάζεις, αν είχα υπομονή θα καθόμουν να γράψω κατά διαστήματα τι έχει ξεράσει και με τι μένος απέναντι στο κκε.]] Οσο για το τετρακαβαλο ενοούσα στο όχημα που ειναι καβαλα η τροικα η εσωτερικη, νδ πασοκ ρημαδ, /επειδη απο μονοι τους δεν βλεπω να τα καταφερνουν, -σίγουρα θα σας φωναξουν, -να εξανθρωπίσετε τον καπιταλισμό- και οπως δήποτε θα αυξηθούν τα ποσοστάσας, για να ιπευσετε και εσείς, οπότε θα γινετε τέσσερις-δηλ-τετρακάβαλο, εσύ όμως θεόφιλε το πήγες πονηρά δικό σου πρόβλημα.
  Στη θεσσαλονίκη δεν φωναζατε η Μακεδονια ειναι Ελληνικη μαζί με όλη τη μαρα, τη σάρρα, και το κακό συναπάντημα, και εμεις ήμασταν οι ανθέλληνες, στη ΓΕΣΕ όταν κέρδιζαν, οι εκμεταλευτές, της εργατικής τάξης, εκατομμύρια δεν υπογράφατε για 70λεπτά μαζί με τους λακέδες της αρχουσας τάξης. Στην Ικαρια, λαος, δημαρ, νδ.πασοκ όλοι μαζι δεν ήσασταν, -για να μη βγεί δήμαρχος κομμουνιστής- το Μάαστριχ ποιός το υπόγραψε; και πληρώνουμε ακόμα εκείνες τις υπογραφές, και τόσα άλλα, που μόνο αριστερό κόμμα δεν θα τα υπόγραφε. Και εμείς αν γίνουμε σαν τα μουτρασας, αποστάτες, καιροσκόποι και δημαγωγοί, αύριο θα είμαστε κυβέρνηση. Και το πασοκ αλλήθεια!!! πόσο τόσο πολύ μοιάζεται σαν να είστε δίδυμα. Αν με γνωρίσεις και θα προσπαθήσω γι, άυτό, θα ντρέπαισε, και άν εχει μίνει λίγο φιλότιμο θα αναθεωρήσεις πολλά πράγματα, και θα είσαι πολύ υπερήφανος γιατί θα με κάνεις φίλο σου, ειμαι γεννημένος απο καπετανιο πατερα και κομμουνιστη και ειμαι πολύ περήφανος γι, άυτό-παρ, όλο που τον σκότωσαν στα 29 χρόνια του. Αύριο στον κέρκη στο πιό ψηλό μέρος του κέρκη[1400μετρ.] τελούμε θρησκευτικό και πολιτικό μνημόσυνο, σημερα ημουν φορτισμένος γι, αυτό μπέρδεψα και το γραπτο, απο το χωριό μου μόνο σκοτώσανε 18 παλληκάρια, και οι πιό πολύ συγγενείς. - ήδη εχω ζωγραφίσει αρκετά τον εαυτόν μου, και εσυ αν εισαι ο θεοφιλος απο Θέρμη θα σε βρω, μια και εχεις περάσει και απο το κκε, ειπες οτι εχουμε πολλούς ρουφιάνους, έτσι είναι ευκολο για μένα να σε βρώ και να σου φέρω απο όλλες τίς ποικιλίες κρασί, - Σαμιώτικο.ΠΑΡΟΛΟ που ειμαι του δημοτικού μιλάω και τη γλώσα του σαλονιού και άν λάχει και βρω γαιδαρους στο δρόμο μου, -και του παλουκιού./Συνταξ/Αγρότης.
 • Βάρδας ΣκληρόςΚυριακή 29 Ιουλίου 2012, 00:47
  Κύριε Σταμάτη-Αγρότη,

  Τελικά δεν είστε τρελός, είστε απλώς ένας τυφλωμένος βλάξ. Είστε κυριολεκτικά για λύπηση καθώς δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε ποιος γράφει τι μέσα στο πάθος σας να προβάλλετε με τον παραληρηματικό λόγο σας τις απόλυτες αλήθειες που λιμνάζουν στο μυαλό σας με σκοπό να "κατατροπώσετε" τους φανταστικούς  εχθρούς της μικρής σας σέχτας. Θα σας έλεγα να ξαναδιαβάσετε το ένα και μοναδικό σχόλιο που έκανα επί του θέματος του άρθρου και να μου ζητήσετε συγγνώμη για όσα ψευδή και ανυπόστατα εντελώς επιπόλαια, αλλά με περισσή προθυμία και βεβαιότητα σπεύσατε να μου καταλογίσετε, αλλά δεν θα το κάνω γιατί δεν σέβομαι τους δογματικούς μουτζαχεντίν σαν και του λόγου σας και ως εκ τουτου δεν με ενδιαφέρει να με σέβονται και αυτοί. Δεν θα σας απευθύνω ποτέ ξανά το λόγο, σας το υπόσχομαι, δεν το αξίζετε!
 • ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΤΡΑΣάββατο 28 Ιουλίου 2012, 22:00
  ΣΤΑΜΑΤΗ , εγω δεν εχω να σου πω τιποτα. Μονο να γελασω μπορω με αυτα που γραφεις και ως αστειο τα παιρνω. Απλα , προς αποφυγη παρεξηγησεων επειδη διαβαζουν πολλοι τα σχολια εδω και δεν ειμαστε μονοι μας , θα δηλωσω αλλη μια φορα οτι αριστερος και μαλιστα ακραιφνης δεν υπηρξα ποτε. Ελευθερος ανθρωπος θελω να ειμαι και οι διαδικτυακες μου φιλιες εχουν σχεση με την διαθεση για διαλογο και την καλοπροαιρετη ανταλλαγη αποψεων. Και με σενα θα μπορουσα να ειμαι φιλος , ασχετα απο ιδεολογικες τοποθετησεις , αν μπορουσα να βρω κοινα σημεια , σεβασμο και καλη διαθεση. Δυστυχως ομως εσυ εχεις διαλεξει αλλον δρομο.
 • Νικόλας Κ.Σάββατο 28 Ιουλίου 2012, 21:32
  @Vagelis K
  Είναι προφανές ότι χειρίζεσαι το λόγο με κάποια άνεση.. όχι όμως και τα νοήματα..

  Τι σχέση έχει ο Κουβέλης με το κείμενο του Στάθη δεν καταλαβαίνω. Ακόμα περισσότερο τι σχέση έχει ο ναζισμός.(εκτός και αν εννοείς Χρυσαυγητισμός)
  Αλλά μιάς και το έθεσες έτσι πονηρά, αν έπρεπε εσύ τί θα διάλεγες μεταξύ του Κουβέλη(ισμού) και του ναζισμού?

  Ο ορισμός σου για τον Εθνικισμό αποτελεί την πιο απίθανη στρεβλωτική μπουρδοθεωρία που έχω ακούσει σχετικά...
  Και ενώ ίσως να δηλώνει την πραγματική σου ανάγκη σου να συνδέσεις τον εαυτό σου με κάτι μεγαλύτερο, ταυτόχρονα φανερώνει και την έλλειψη ουσίας και ιδεολογικού αξιακού περιεχομένου αυτού με το οποίο προσπαθείς να συνδεθείς, δηλαδή τον ''εθνικισμό''.
  Διότι στην πράξη και ιστορικά ό εθνικισμός είναι σύμφυτος με την βία κατά του αλλότριου, τον ρατσισμό, την φυλετική καθαρότητα, το μίσος και την εθνική υπεροψία και την απάτη. Διότι είναι κενή περιεχομένου και τελείως απίθανη η σύνδεση του ρήτορα της αρχαιότητας με τον εθνικισμό, το φασισμό και τη χρυσή αυγή .
  Διότι είναι ακόμα πιο απίθανη και στρεβλή η υπονοούμενη σχέση του Εβραίου φιλόσοφου Βιτγκενστάιν, του ειρηνιστή Ράσελ, και του μαθηματικού και από πολλούς θεωρούμενου ώς πατέρα της αναλυτικής φιλοσοφίας Φρέγκε

  Επίσης ο Ελληνικός εθνικισμός τα πάει πολύ καλά και φλερτάρει εμφανώς με την ορθοδοξία και τους παπάδες.. Στα δικά μου μάτια ο Ελληνικός εθνικισμός έχει τόση σχέση με την αρχαιότητα όσο και τα τουριστικά αγαλματίδια της Αφροδίτης με τον Φειδία.

  Οσο δε αφορά το αξιακό και πνευματικό επίπεδο της Παπαχρήστου φαίνεται ότι αυτό εξαντλήται σε ρατσιστικά σχόλια του τύπου ''καλός Τούρκος ο νεκρός Τούρκος'' και εδώ πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα άν ο πρεσβευτής αυτών των ιδεών πρέπει να εκπροσωπεί και την χώρα.

  Γράφεις ''Ολες οι φυλες δικαιουνται να ξεφτυλιζουν η μια την αλλη. Αρκει βεβαια αυτο να γινεται μεσα στα πλαισια της αισθητικής.''
  Ότι πιο ανόητο και υποκριτικό έχω ακούσει από ψηφοφόρο της ΧΑ. Δηλαδή ποια η αισθητική των προσβολών, της βίας και του ρατσισμού?.. ποια η αισθητική του φυλετικού μίσους?

  ''Ο κοσμος της αντιπαλοτητας ειναι ενας κοσμος ενδιαφερων. Οχι πνευματικα νεκρός.''
  Η αντιπαλότητα που η ΧΑ πρεσβεύει και υποκινεί δεν έχει να κάνει με κανενός είδους ευγένεια και πνέυμα.
  Έχει να κάνει με βία, σουγιά και αίμα. ''ΑΙΜΑ, ΤΙΜΗ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ'' λένε τα ζωντόβολα της..
  Μετά από προσεκτική ανάγνωση και εξέταση των ανερμάτιστων και τελικά ασύνδετων γραφόμενων σου, καταλήγω ότι το πιθανότερο είναι να εκτελείς εντεταλμένη υπηρεσία ως ένας άλλος Λούμπεν πλην δε εξίσου ΑΡ-Λούμπεν.. Καλές Ψαριές..
 • X.A. Αγροτική ΤράπεζαΣάββατο 28 Ιουλίου 2012, 20:11
  Οι βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ , Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΚΚΕ κατέθεσαν αίτημα για την συγκληση της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων , για το πραξικοπηματικό ξεπούλημα της Αγροτικής.Χρειαζονται άλλες 2 υπογραφές και το μπλόκαραν οι βουλευτές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Χρυσή Αυγή. Αυτοι ειστε χρυσαυγίτες ναζιστές , σκλαβοι των αφεντικών σας.
 • θεοφιλος θερμηΣάββατο 28 Ιουλίου 2012, 19:59
  Σταματηηη Σταματααα.
  Το σημειωμα που αναφαιρεις μπορει να ηθελες, αλλα δεν ειναι του Βαρδα, και αντε τωρα να μαζεψεις τα ασυμαζευτα.
 • @ΣΤΑΜΑΤΗΣ- ΣΑΜΟΣΣάββατο 28 Ιουλίου 2012, 19:47
  ΑΝ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ
  ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΣΙΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΦΤΗΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.
  ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΕΝΑΝ ΕΣΤΩ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΚΟΤΩΣΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
  ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1400 ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΟΥ, ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑ.

  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΟ ΚΚΕ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΩΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ.

  ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΟΙ ΚΚΕδες ΕΙΣΤΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΛΩΣ ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΤΙ.ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ.
 • θεοφιλος θερμηΣάββατο 28 Ιουλίου 2012, 19:43
  Σταματη, σε παρακαλω Σταματα.
  Τοσες πολλες βρισιες και ασυναρτησιες σε τοσο μικρο σχολιο δεν ξαναδιαβασα.
  Πρωτα να σου πω οτι εξομολογησεις και διαπιστευτηρια σε μεγαλορασοφορους και ιδιαιτερα στον Ανθιμο δεινει μονο η κ Κανελη.
  Δευτερο Σταματη, αν για κατι ειμαι υπερηφανος ειναι οι φιλοι μου.
  Τριτο Σταματη, αν και προσβαλεις πιο πολυ τον αγαπητο θοδωρο, σου συνιστω μην ξεβρακωνεσαι τοσο, διοτι Σταματη φαινεται οτι τους ανθρωπους αν δεν τους χειραγωγειτε δεν τους εμπιστευεσται.
  Κανεις δεν μπορει να κερδισει η να χασει ανθρωπο, μην υποτιμας κανενα εκτος απο τον εαυτο σου.
  Τεταρτο Σταματη, τα ποσοστα μια και εσυ τα αναφαιρεις, δειχνουν το ΣΥΡΙΖΑ πρωτο κομμα οχι γιατι εγιναν ολοι αριστεροι, αλλα δειχνουν ποιον εχει αναγκη ο λαος τωρα που καταστρεφεται.
  Πεμπτο Σταματη, φροντησε να αντεξεις και να μην αυτοκτονησεις αν γινει κυβερνηση αριστερας.
  Και μια ερωτηση Σταματη, ποιος ρουφιανος σε πληροφορησε οτι οπου βρεθω λεω οτι θα εγκαταλειψουν το κκε;
  Το εγραψα μονο μια φορα και ειπα, αν δεν αλλαξει την ταχτικη που ακολουθει.
  Ρωταω ποιος, επιδη στον περιγυρο σου απο ρουφιανους αλλο τιποτα, συμφωνα με αυτα που γραφεις.
  Τελος Σταματη, αν ημασταν τετ α τετ αλλοιως θα σε προσφωνουσα, αν και για μερικους η ενεργεια εκεινη στην ηλικια μας θεωρειται επαινος, οταν ομως την κανεις και οχι οταν τις λες.


  Φιλτατε LCK, καλως ορισες, και συμπαθαμε που σε καλοσοριζω στην Ελλαδα κατω απο ενα τετοιο σχολιο.
 • νδγΣάββατο 28 Ιουλίου 2012, 19:30
  @ Romanos65 Hliadhs
  Είσαι με τα καλά σου;
 • ΣΤΑΜΑΤΗΣ-ΣΑΜΟΣΣάββατο 28 Ιουλίου 2012, 18:59
  ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ- ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΕΓΙΝΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ, ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΣΑΙ, ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΟΥ, -ΒΑΡΔΑ ΣΚΛΗΡΕ ΠΟΥ ΑΝ ΚΡΕΜΑΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΘΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΣΑΜΠΑ.- ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΟΥ-ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ-Η-ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΙΚΑΔΑ, ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΛΙΚΙ, ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.- ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΣΑΘΡΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΣΤΡΟΦΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ.
  ΘΑ ΣΕ ΠΑΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΟΥ, ΛΕΣ, ΠΟΙΟΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΕΧΟΥΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ, ΑΡΡΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΔΩ, ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΘΕΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ.-ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΧΘΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΤΑΕΙ Η ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ, ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ, ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ Η ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ, ΣΗΚΩΣΑΝ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ, - ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΕ ΚΟΜΑΤΩΔΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΣΑΚΑΤΕΨΑΝ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΑ ΚΑΙ ΠΕΛΑΤΕΣ, ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.--ΥΣΤΕΡΑ ΜΑΣ ΛΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΟΡΙΑ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΣΤΕΣ--[[ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΥΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΠΟΙΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ]]-ΕΝΑ ΚΟΜΑ ΗΡΩΙΚΟ ΜΕ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ, ΠΟΥ ΤΑ ΜΕΛΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙ ΠΙΣΤΕΥΩΝΤΕΣ ΣΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΎΛΗ ΤΟΥΣ, ΜΑΣ ΤΑΥΤΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ-ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΑΙ, - Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ, ΚΑΙ ΟΘΟΔΩΡΟΣ Ο ΠΑΤΡΙΝΟΣ.-ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΑ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕΣ ΓΑΡΓΑΡΑ-ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΤΣΟΦΛΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΕΦ, ΟΣΟΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΣΚΕΠΤΩΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΗΛΙΚΙΑ Η ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΛΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΜΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. ΣΥΝΤΑΞ/ΑΓΡΟΤΗΣ
 • βαγγεληςΣάββατο 28 Ιουλίου 2012, 18:47
  οπως συμβαινει παντα σε εμας τους Ελληνες για αλλου ξεκιναμε και αλλου καταληγουμε ...το μονο που με σιγουρια μπορουμε να πουμε οτι θα συμβει , ειναι να αλληλοτρωγομαστε και να τα φορτωνουμε στους αλλους !!!τους καταλαθος Ελληνες που εχουμε βαλει στην απεναντι ......
 • Βαρδας ΣκληρόςΣάββατο 28 Ιουλίου 2012, 17:58
  Προς Σταμάτης

  Κύριέ μου, το σχολιό σας προς εμέ ειναι επιεικώς παρανοϊκό, είτε είστε τρελός είτε σας χτύπησε η ζέστη στο κεφάλι. Είστε και κάποιας ηλικίας και δεν θέλω να πώ καμμιά βαριά κουβεντα που μετά θα μετανοιώσω. Σε κάθε περίπτωση δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείτε κανείς μαζί σας...
 • ΔΗΜΗΤΡΗΣ...ΧΧΧΣάββατο 28 Ιουλίου 2012, 16:59
  P.Lenas
  (για το τελευταιο σχολιο σου)Γραφεις οτι βγαζει το συμπερασμα πρωτα , και μετα κανει την αναλυση , ενω κανονικα πρωτα πρεπει να κανει την αναλυση και να οδηγηθει στο συμπερασμα για να το λαβεις υπ'οψην.
  Που ειναι το προβλημα αμα πεις πρωτα την αποψη σου και μετα την αναλυσεις;
  ...και εσυ αν προσεξεις γραφεις πρωτα την αποψη σου (οτι δεν κανει σωστη χρηση της γλωσσας)και μετα εξηγεις το γιατι, κατα την αποψη σου.
  LCK@καλως ηρθες και καλο καλοκαιρι.
  Η αθλητρια νομιζω ειπε οτι: δεν περιμενα να παρει τοση εκταση το θεμα απο αυτο το τουιτ, δεν ειχα σκοπο να θιξω κανεναν, το εγραψα σαν αστειο , ουτε το θεωρησα ρατσιστικο. Α ν ειναι ρατσιστικο το σχολιο και εθιξα αθελα μου , ζητω συγνωμη.
  Ομως περα απο αυτο και να μην ζηταγε συγνωμη, θα αλλαζε τιποτα;.Ο καθενας μπορει να κρινει τα πραγματα οπως ειναι ανεξαρτητου συγνωμης .Το θεμα ειναι, αν στεκει ο αποκλεισμος της , απο αυτο το τουιτ .
 • Προβοκατσιες της πλακαςΣάββατο 28 Ιουλίου 2012, 15:54
  Διωξαν λεει χρυσαυγιτες τους Πομακους απο το Γκαζι!!!!!
  Ναι γι αυτο το Γκαζι εχει γινει τα νεα Εξαρχεια.
  Ρε αριστεροφασιστες εχεται παθει την πλακα σας με την χρυση αυγη και εχεται παρανοησει εντελως.
 • ΑΔΟΛΦΟΣ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥΣάββατο 28 Ιουλίου 2012, 15:49
  ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ Η ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΝΕΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ.
 • Petros LenasΣάββατο 28 Ιουλίου 2012, 15:17
  @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ...ΧΧΧ και θεοφιλος θερμη

  Το κειμενο του κυριου Σατθη αρχιζει ως εξης

  "Το πρόβλημα δεν είναι μόνον αν η αθλήτρια των κουνουπιών του Νείλου είναι ανόητη - όπως μπορεί κάποιος να συμπεράνει όταν ακούει, φέρ’ ειπείν, τις εξηγήσεις της: «ήθελα απλώς να προωθήσω (!) ένα κακόγουστο αστείο»!!!"

  Και μονο τα θαυμαστικα ειναι αρκετα για να συμπερανω οτι αυτη ειναι η αποψη του κυριου Σταθη. Αν ο κυριος Σταθης μου πει οτι δεν την θεωρει ανοητη αλλα με αυτη την εκφραση εννοει κατι αλλο, φυσικα ζητω συγνωμη και παιρνω το σχολιο πισω.

  Μπορει η αναλυση του να ειναι αριστη, ομως δεν ηταν απαραιτητο να μας δωσει εξ αρχης το τι θεωρει την αθλητρια, επρεπε αν ηθελε να δειξει αντικειμενικοτητα να καταληξει σε αυτο η καποιο αλλο συμπερασμα μετα την αναλυση.

  Και φυσικα θα ελεγα γιατι να με ενδιαφερει η αναλυση πραξεως η λογου ενος που χαρακτηριζεται ως ανοητος; απο τον ανοητο μπορεις να περιμενεις το οτιδηποτε και δεν ειμαι ειδικος του θεματος της "ανοησιας ".

  Απο την αλλη απλως ειπα οτι ΕΓΩ δεν θα το λαβω υπ οψην μου για το λογο αυτο, αλλοι μπορει να δωσουν περισσοτερο βαρος στο νοημα και οχι στον τροπο που εκφερεται, φυσικα ειναι ελευθεροι να το λαβουν υπ οψην τους, δεν χρειαζεται να παρουν την αδεια μου, ουτε και να λαβουν υπ οψην τους αυτα που λεω, δεν δινω "οδηγιες χρησης " σε κανενα, αφου και γω δεν τις εχω και τις ψαχνω, μιλαω μονο για την προσωπικη μου αποψη και τιποτα αλλο.
 • LCKΣάββατο 28 Ιουλίου 2012, 14:54
  Ξεπερναω τις απειλες των Αυγοταραχων που δειχνουν σαφως απο που ερχονται και που θελουν να μας πανε. Απο ατομα που δεν εχουν προβλημα να καμουφλαρουν την ιδεολογια τους οταν μιλουν δημοσια δεν περιμενω τιποτε καλυτερο.

  Σε ολο αυτον τον διαλογο εχω μονο να προσθεσω μια ερωτηση: αφου το επιμαχο σχολιο της αθλητριας ηταν τοσο αθωο και ακακο, ας μας εξηγησουν οσοι δυσανασχετουν για τον αποκλεισμο της, για τι πραγμα ακριβως ζητησε συγνωμη; Επειδη το εκανε; Επειδη ηταν κακογουστο; Για τι;

  Κατα τα αλλα βρισκομενος στην πατριδα για λιγες πολυτιμες μερες διαπιστωνω ολα αυτα που γραφει ο Σταθης. Επισης διαπιατωνω την ακριβεια της εικονας που ειχα σχηματισει για την πραγματικοτητα στην χωρα μεσα απο τα κειμενα του συντακτη. Για εμενα αυτη ειναι η καλυτερη αποδειξη του ταλεντου του να αποτυπωνει την πραγματικοτητα με ακριβεια και σε βαθος. Γι αυτο τον ευχαριστω για τα κειμενα του.

  ΥΓ @Vagelis K: απαξιω να ξοδεψω πολυτιμο χρονο απο τον λιγο που διαθετω στην πατριδα για να απαντησω στις αρλουμπες σου αλλα θα το κανω σε ευθετο χρονο.
 • John ConstantineΣάββατο 28 Ιουλίου 2012, 13:44
  Νομίζω ότι άλλο είναι το ερώτημα

  Ο Στάθης και ο κάθε “αριστερός” πέφτουν στην εύκολη παγίδα του ονείρου μια αγγελικής αταξικής κοινωνίας, μιας ουτοπίας δηλαδή που η ιστορία δεν τους την έδωσε ΠΟΤΕ. Η πραγματική όμως, μη ουτοπική αριστερά, ήταν-είναι-και θα είναι το κάθε εξουσιαστικό μόρφωμα τύπου πασοκ, ένα μόρφωμα δηλαδή όπως αυτό που μας κατηγορείς ότι ψηφίζουμε με διαφορετικά τροπάρια (πως λέμε, αριστερός ψάλτης, δεξιός ψάλτης). Εσυ και όλοι οι “προοδευτικοί” φίλοι σου αρνείστε την πραγματικότητα: δεν έχετε κάνει απολύτως τίποτα για αυτόν τον τόπο, μόνο για το κόμμα (ακόμα και ο τσολάκογλου πολέμησε πριν προδόσει όπως εσείς την πατρίδα του) και τώρα που ο λαός βρήκε το κόλπο να σας δουλεύει με τη ΧΑ όπως τον δουλεύατε εσείς με ψωμια-παιδίες-ελευθερίες χρόνια έχετε χεστεί επάνω σας. Λυπάμαι, αλλάξτε λαό, αλλάξτε χώρα, αλλά εσείς σπείρατε, εσείς θα θερίσετε φίλτατε.

  Επίσης αυτοαναιρείσαι λέγοντας ότι η ΧΑ θα τα φάει τα ψωμιά της (λες και μας απειλείς) από τη μιά και από την άλλη ότι η ΧΑ είναι μόνο η ουρά του τέρατος που δεν το είδαμε ακόμα. Τελικά αποφάσισε ποιός θα επικρατήσει σε αυτον τον επικό αγώνα των λεγεώνων του σατανά της ΧΑ ενάντια στους αγγέλους του περισσού. Εύχομαι να διαβάζεις και να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο για όσα σπέιρατε στην έρμη γη μας.
 • ΣΤΑΜΑΤΗΣ-ΣΑΜΟΣΣάββατο 28 Ιουλίου 2012, 13:13
  ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ, ΑΝ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΊΕΙ ΑΥΤΗ, - ΦΤΑΊΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΝΕΘΡΕΨΕ.
  ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΛΟΙ, - ΠΟΤΕ; ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ Η ΥΠΑΙΞΕΡΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΠΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΣΧΥΜΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΘΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΘΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ, - ΣΕ ΕΝΑ ΔΡΟΜΟ ΑΤΕΛΕΣΦΟΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΩΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΤΣΙ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΕ Ο ΚΟΛΩΚΟΤΡΩΝΗΣ-ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 1821 ΟΤΑΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΦΕΡΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΟΙΟΥΣ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΟΥΣ-Ε!!-ΒΡΕ ΑΜΟΙΡΕ ΤΟΠΕ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΑΚΟΜΑ, -ΔΙΩΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ ΣΚΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΡΟΚΑΝΙΖΕ 300 ΧΡΟΝΙΑ-ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΣΠΡΟΣ ΣΚΥΛΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.-ΞΥΠΝΑΤΕ ΒΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΝΗΡΕΥΤΕΙΤΕ ΛΙΓΑΚΙ- ΔΕΣΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ, ΟΙ ΞΕΝΟΦΕΡΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ.-ΕΧ, !! ΜΩΡΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΜΕ ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ, , Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ, ΑΣ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ..
  ΣΥΝΤΑΞ/ΑΓΡΟΤΗΣ
 • θεοφιλος θερμηΣάββατο 28 Ιουλίου 2012, 11:28
  Αγαπητοι φιλοι συνσχολιαστες.
  Απο τις περισσοτερες παρεμβασεις σας φαινεται οτι δεν διαβασατε το σημερινο του Σταθη με προσοχη, αν και σε καποιους δεν αφηνε η εμπαθεια να το κατανοησουν.
  Ουτε καν τον τιτλο, Κωνωψ ο Ανωφελεστατος δεν πηρανε υποψη.
  Δεν παριστανω τον φωστηρα, γιατι δεν ειμαι, να απαντησω σε πολλους απο εσας, για αυτο θα απαντησω μονο σε εναν που προφανως διαβασε επιδερμικα το αρθρο.

  Φιλε Petros Lenas, που ειδες να χαρακτηριζει ο ιδιος ο Σταθης την αθλητρια ανοητη;
  Κατω απο τα κειμενα του Σταθη σχολιαζουν ανθρωποι αξιολογοι που παντα κατι προσθετουν.
  Αν κι εσεις θελετε κατι να προσθεσετε διαφωνωντας, καντε το ωστε και οι υπολοιποι να βοηθηθουμε, να κρινουμε να συν ταχθουμε με τις δικες σας θεσεις, και να διαφωνησουμε με τις θεσεις του οικοδεσποτη.

  ΝΙΚΗ καλη μου, οι τοποθετησεις σου ειναι απειρως ανωτερες, οταν δεν απαντας σε καποιους που λενε, δε μας φτανει η φτωχεια μας θελουμε και κομμουνισμο.

  Χασαμε και τον Μελτη, ελπιζω να ειναι σε καποια ωραια παραλια με γαυρο και τσιπουρακια.
 • Romanos65 HliadhsΣάββατο 28 Ιουλίου 2012, 11:12
  ποσο ανθελληνας μπορεις να εισαι Κ, σταυροπουλε.
  εφιαλτες σαν εσενα παντα ζουσαν στην ελλαδα.
  ενασ κηφηνας εισαι αθλιος προπαγανδηστης,
  που βριζεις καθε τι ελληνικο.
  YS.
  μην προστετευετε τον κυριο αυτον, θα ειστε υπολογοι και εσεις μια μερα.
 • ΣΤΑΜΑΤΗΣΣάββατο 28 Ιουλίου 2012, 09:15
  ΜΠΡΡΡ---Ε!!---ΒΑΡΔΑ ΣΚΛΗΡΕ!!!, ΠΟΥ ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΜΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!!!--[ΚΑΙ ΕΓΩ Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΣ-[ΚΑΚΟΜΜΟΙΡΗΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ- ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ]-ΑΛΛΑ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΚΡΑΙΦΝΕΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ-[ΤΥΠΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΑΣ ΠΟΥΜΕ, Η, ΘΟΔΩΡΟΥ ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ-ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ ΘΕΟΦΙΛΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΕΡΝΑΣ ΤΣΙΠΟΥΡΑΚΙΑ.[ΜΠΡΕ!!!!!ΜΗΠΩΣ; ΡΩΤΩ; ΜΑΣ ΠΡΟΚΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ; ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΣ ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΙΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΥΜΠΡΑΞΑΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΣΤΗ ΓΕΣΣΕ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ -ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΘΕΟΦΙΛΕ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΛΕΣ ΟΠΟΥ ΒΡΕΘΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΘΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ, ΕΙΣΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΑΣ, ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙΣ, ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ, ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΕΤΡΑΚΑΒΑΛΟ-ΚΟΙΝΩΣ ΠΑΡ, , ΟΥΖΑ..[ΟΧΙ ΑΛΛΟ, ΣΕ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ, ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΝΕΡΟ ΕΡΩΤΑ-ΕΡΩΤΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ, ΚΑΠΟΥ ΕΙΔΑ ΝΑ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΟ, ΛΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.. Ο ΒΑΡΔΑΣ Ο ΣΚΛΗΡΟΣ..ΜΠΡΡΡ...]
  ΒΛΕΠΕΙΣ ΒΑΡΔΑΡΗ ΣΚΛΗΡΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, Η, ΤΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ, -Η ΠΟΥ..Τ...ΝΑ=ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΚΑΙ ΗΧΑΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ..ΥΣ/ 1/ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΠΤΟ ΛΟΓΟ ΜΟΥ, -ΠΟΥ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΓΡΑΦΩ ΕΤΣΙ-ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΥΝΗΘΙΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣΑΣ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΕΜΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΚΕ- 2/ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΩ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΚΤΙΜΩ ΟΛΟΥΣ, - ΚΑΙ -3/ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΩ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ./ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΟΡΘΙΟΣ ΝΑ ΔΙΝΩ ΤΗ ΜΑΧΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΔΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.
  ΣΥΝΤΑΞ/ΑΓΡΟΤΗΣ/- //ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ-ΕΤΣΙ ΓΑΛΟΥΧΗΣΑΝ ΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΕΑ-[ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ] Η ΣΚΟΝΗ ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΓΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.//
 • ΓΑΤΟΣΚΥΛΟΣάββατο 28 Ιουλίου 2012, 08:03
  Σταθη συμφωνω μαζι σου κ θα προσθεσω κατι:οπως υπαρχει τροφικη αλυσιδα, υπαρχει κ "αλυσιδα καταπιεσης"Ο ισχυρος(εργοδοτης η πολιτικος) καταπιεζει τον εργαζομενο.Οεργαζομενος ξεσπαει στην "γυναικουλα" του(ειναι πιο βολικο).Η "γυναικουλα" του εκτονωνεται χειρωνακτικα στα παιδια τους.Τα παιδια τους που να ξεφορτωσουν ολο αυτο το βουνο βιας που κουβαλανε, χωρις να πληρωσουν τις συνεπειες?Σε καποιον πιο αδυναμο απο αυτα, γερο, αρρωστο, πεινασμενο, ταλαιπωρημενο, αναπηρο!Αυτη η αλυσιδα ραγιαδισμου κραταει αιωνες!Νασαι καλα, να γραφεις κ να μας κρατας μακρια απο τα "ευκολα" κ τα "βολικα"
 • @το εθνος κ.λ.π.Σάββατο 28 Ιουλίου 2012, 02:41
  Ο Μιχαλολιακος εστελνε τους μπραβους του , στο Γκαζοχωρι , και τρομοκρατουσε τους ερμους τους Πομακους. Oι επιθεσεις πυκνωναν πριν την αναβαθμιση της περιοχής.Εμεναν σε αυτα τα χαρακτηριστικα χαμοσπιτα , που κατοπιν πουληθηκαν χρυσαφι για να φτιαχτουν τα κλαμπ.Ατιμούτσικο, δεν ακους τις ομιλιες του μέγιστου ηγετη για τις εκκαθαρισεις στηνΘράκη.Θα σε μαλωσω.
 • Προς Εκπληκτους ΠομακοφαγουςΣάββατο 28 Ιουλίου 2012, 02:20
  Μεχρι την δεκαετία του 90, αρχες 2000 στο Γκάζι εμεναν Πομάκοι.Δεν ειναι δυσκολο να το θυμηθεις γιατι λογικα αν δεν εισαι πολυ μικρος , θα συμμετειχες και εσυ στις επιθέσεις εναντίον τους.Αν εισαι μικρότερος ρωτα τους φίλους σου τους χρυσαυγίτες , να σου πουν τα κατορθώματα τους.Αν και ειμαι σιγουρη ότι ειστε περηφανοι , που κυνηγουσατε τους φτωχους αυτούς ανθρωπους που έμεναν , σε αυτα τα χαμοσπιτα , που ολοι θυμομαστε.Οι Πομακοι ειχαν μαγαζακια τοτε στο Γκαζι μεχρι το 2000, που φτιαχτηκαν όλα αυτα τα μοντερνα μαγαζια.Οι φιλοι σου, μαλλον και εσυ , που εισαι αγνος και δεν ξερεις για τις καθημερινες σας επιθεσεις , τους κατεστρεφατε τα μαγαζακια, τα θυμαμαι κατι καφενεδακια και φτωχοταβερνακια. Ειχατε χρησιμοποιησει και οπλα εναντιον τους.Καποια μαγαζακια τους 3-4 , εχουν απομεινει και τωρα στο Γκαζι , παρολη την αναπτυξη της περιοχής.Αυτα λοιπον αγνο αγορι τους κανατε στο κεντρο της Αθηνας.Για την Κομοτηνη και την Ξανθη πρεπει να εξιστορουμε για μηνες.Εσυ ξερεις καλυτερα άλλωστε.
 • nionios sfentonasΣάββατο 28 Ιουλίου 2012, 01:29
  Επειδή η κουβέντα εκτός από τον ρατσισμό, έπιασε και την τέχνη: Ο καλλιτέχνης δεν είναι ένας επιστήμονας που βασίζει το έργο του πάνω σε κανόνες, νόμους αξιώματα, δεδομένα από πειράματα κ.α. Είναι άνθρωπος, που λαμβάνει από το περιβάλλον ερεθίσματα και έχει ταλέντο να τα εκφράζει με τέτοιο τρόπο που να εκφράζονται και οι υπόλοιποι μέσα από το έργο του. Και σαν άνθρωπος έχει – και αλίμονο αν δεν έχει- και ιδεολογία, και πιστεύω και κοσμοθεωρία και όνειρα και φόβους. Δεν είναι δικαστής για να δικάζει και να κρατά ίσες αποστάσεις από θύτη και θύμα, είναι καλλιτέχνης που νιώθει και εκφράζεται και μέσα από αυτόν εκφράζονται και πολλοί άλλοι. Δεν θα μιλήσω για τους στρατευμένους της άλλης πλευράς, θα μιλήσω για τους κομμουνιστές. Στρατευμένος ο Ρίτσος, ο Επιτάφιος του ( κατά την ταπεινή μου γνώμη ότι καλύτερο έχει γράψει), είναι μέσο προπαγάνδας ή αριστούργημα; Μα αν δεν ήταν στρατευμένος, αν δεν είχε την συγκεκριμένη κοσμοθεωρία, πως θα τον άγγιζε η δολοφονία των καπνεργατών; Αν δεν ήταν στρατευμένος ο Βάρναλης, πως θα έγραφε το Φως που Καίει, την αληθινή απόλογία του Σωκράτη; Πως θα έπαιζε ο Κατράκης τον Κρέοντα και τον Οιδίποδα , με αυτόν τον τρόπο;
  Ζούσαν, βίωναν, συμμετείχαν και μετά δημιουργούσαν. Αυτά τα ερεθίσματα έπαιρναν από γύρω τους, έτσι τα εξέφραζαν. Όσο πιο δυνατά τα ερεθίσματα, τόσο πιο μεγαλειώδες το έργο των δημιουργών. Κάθε φορά που ένας λαός αποφασίζει να γυρίσει την πλάτη στο εφικτό και να πολεμήσει για το ιδανικό, να παλέψει, να μην συμβιβαστεί, αλλά να ορθώσει το ανάστημα , τότε βρίσκονται και καλλιτέχνες να καταγράψουν αυτόν τον αγώνα, να δημιουργήσουν αριστουργήματα, βασισμένα πάνω σε αυτόν τον αγώνα. Υπήρξε η απόφαση ενός μικρού, φτωχού, βασανισμένου λαού να παλέψει ενάντια στον φασισμό, κόντρα στον αέρα που φυσούσε τότε στην Ευρώπη. Το έκανε με πολλές θυσίες, με βαρύ τίμημα και τα κατάφερε. Το βίωσε ο Ελύτης , έγραψε το Άξιον Εστί. Σήμερα τι ακριβώς να υμνήσει ο ποιητής; Την προεκλογική συζήτηση για τον Ολάντ; Για την επαναδιαπραγμάτευση; Τις συμβάσεις των μειωμένων μισθών; Τα κοινωνικά παντοπωλεία; Τα συσσίτια; Τον αγώνα για σταδιακή καλυτέρευση; Πρώτα πρέπει να κάνουμε εμείς κάτι ηρωικό, και μετά αυτοί να το υμνήσουν . Όσο εμείς δεχόμαστε να παλέψουμε για κρατήσουμε τα 5-10 βασικά, έργα ανάλογα του Άξιον Εστί, μην περιμένετε
 • ΔΗΜΗΤΡΗΣ...ΧΧΧΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 23:45
  Πετρος- Lenas@Tι αναλυση ειναι αυτη που κανεις;
  Λειτουργεις σε αλλο επιπεδο.
  Ολοκληρο κατεβατο αναλυσης για το τιποτα νομιζοντας οτι κατι βρηκες , το οποιο ειναι τοοσο σημαντικο το οποιο σε κανει να μην λαβεις τιποτα ''υπ οψην''.
  ...και αυτα που βρηκες ειναι τα αυτονοητα που δεν τα πιανεις οπως ειναι γραμμενα μεσα στο νοημα του κειμενου, αλλα νομιζεις οτι κατι βρηκες και τα παρερμηνευεις κιολας στρεφοντας τα εναντιον του κειμενου τοσο πολυ που δεν αξιζει λες να το λαβουμε υπ οψην.
  Να πω οτι το περιμενα οτι θα το εβλεπες ετσι... Θα το πιστευες;
 • ΔΗΜΗΤΡΗΣ...ΧΧΧΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 23:10
  Συμφωνω με την αποψη και αναλυση του ''ο γιαλος ειναι στραβος'' και με τον Β.Σκληρο οτι το σχολιο δεν ειναι ρατσιστικο η'' τοσο ατυχες που πρεπει να επισυρει την τιμωρια της αθλητριας (εδω διαφωνω Βαρδα μαζι σου).
  Σταθη διαφωνω μαζι σου στον βαθυτερο τροπο αναλυσης και διασυνδεσης αυτης της ''ας πουμε δηλωσης'' της αθλητριας , ειτε με την κοινωνια ειτε με την Χ.Α ακομα και αν αυτη η αναλυση εν μερη ''στεκει''.
  Στην προκειμενη περιπτωση μπαινοντας σε βαθια νερα , οταν αυτο το tweet κινειτε στα ρηχα νερα κινδυνευουμε να πνιγουμε μονοι μας η'' να νομιζουμε οτι πιασαμε το ψαρι και να γινομαστε το ψαρι.
  Η γνωμη μου ειναι πως τα κομματα δεν επρεπε να ειχαν παρει θεση καταδικης απο αυτο το ''τουιτ''.Δεν επρεπε να επερναν γενικως θεση, και τοσο γρηγορα.
  Η ολ.επιτροπη αν ενοιωθε οτι κατι ρατσιστικο θιγοταν, επρεπε να ζητησει εξηγησεις απο την αθλητρια προς διευκρινηση, να της ''ζητησει'' αν θελετε δημοσια να δηλωσει τι εννοει με τους ''αφρικανους'' και αν την αντιπροσωπευει τιποτα ρατσιστικο...Απο κει και περα τα πραγματα θα ηταν ξεκαθαρα και πιο απλα.. και πιστευω οτι με τις εξηγησεις προς τον κοσμο (εφοσον δεν θα υπηρχε θεμα ρατσισμου )θα μπορουσε να συμετεχει στην ολυμπιαδα.
 • Αντι.Μ.Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 23:03
  Στάθη καλησπέρα, με δυό λόγια ειπες τα πάντα.Χθες για το ίδιο θέμα, έστειλε μια επιστολή στην αθλήτρια, ο γνωστός τραγουδοποιός και κατά δηλωσή του αριστερός Δ.Τσακνής.Δεν θα σταθώ στο ύφος και το περιεχόμενο της επιστολής, που κατά την γνώμη μου ειναι απαράδεκτα.Θα σταθώ στις αντιδράσεις που προκάλεσε η επιστολή σε μεγάλη μερίδα σχολιαστών του διαδικτύου.Διαβάζοντας και τα σχόλια για το δικό σου άρθρο, θα συμφωνήσω μαζί σου οτι ο φασισμός έχει διαβρώσει μεγαλύτερα κομμάτια του λαού, απ'οτι ειναι η κοινοβουλευτική του δύναμη.Έφτασαν στο σημείο οι ναζί, να καθορίζουν ποιός ειναι σωστός αριστερός, βλέπε Τσακνή, και ποιός επικίνδυνος Ανθέλλην βλέπε Στάθης.Και το ανησυχητικό ειναι ότι αυτές τις απόψεις τις συμμερίζονται και άνθρωποι που δεν είναι εν δυνάμει φασίστες η χρυσαυγίτες.Σταθη, απο την επίθεση που σου κάνουν όλες οι αποχρώσεις του φασισμού, εσυ εισαι στο σωστό δρόμο, και όχι οι γιαλαντζί αριστεροί.Να περνάς καλά, μας περιμένουν δύσκολα.
 • Petros LenasΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 22:48
  Λυπαμαι που ο κυριος Σταθης, κατα την αποψη μου, πεφτει στα ιδια λαθη χρησης της γλωσσας οπως και οι πιο πολλοι σχολιαστες.

  Ομως ο κυριος Σταθης ειναι ενας ειδικος της χρησης του λογου και επομενως δεν εχει την δικαιολογια των αλλων μη ειδικων στο πως να εκφραζονται δημοσια.

  Δεν μπαινω στην ουσια του θεματος, μενω μονο στο πως καποιος παρουσιαζει τις αποψεις του πραγμα που δινει και καποια αντικειμενικοτητα στις αποψεις αυτες.

  Θα αναλυσω μονο την πρωτη παραγαρφο.

  "η αθλήτρια των κουνουπιών..."

  Ο χαρακτηρισμος στερειται λογικης, διαθετουν τα κουνουπια αθλητες, ειτε ως χρηματοδοτες, ως κρατη, η μηπως η αθλητρια ειναι κουνουπι;
  Μεταφορικως μονο, και οχι κυριολεκτικως μπορει να χρησιμοποιηθει, αλλα οπως ειπα και αλλου πρεπει να αποφευγουμε να μιλαμε μεταφορικα δημοσια γιατι αυτοι που θα μας ακουσουν εχουν καθε δικαιωμα να το παρουν κυριολεκτικα.
  Μεταφορικως επομενως, αυτος ο χαρακτηρισμος δηλωνει απαξιωση στο προσωπο που αναφερεστε, το σωστο ειναι "η αθλητρια που ειπε η διακινησε το αστειο με τα κουνουπια..."


  "η αθλήτρια ... είναι ανόητη"

  Δεν διαθετετε αρκετα στοιχεια της συμπεριφορας της αθλητρια αλλα ουτε και ειστε ειδικος της ψυχιατρικης για την χαρακτηρισετε ως "ανοητη".
  Το σωστο ειναι "το αστειο της αθλητριας το οποιο ΕΓΩ χαρακτηριζω ως ανοητο...", δηλαδη μπορειτε μονο προσωπικως να χαρακτηρισετε και μονο το αστειο, οχι το προσωπο, ως "ανοητο".


  "όπως μπορεί κάποιος να συμπεράνει ..."

  Επαναλαμβανω οτι δεν ειστε ειδικος για να συμπερανετε απο τις εξηγησεις της, υπαρχουν ειδικοι γι αυτο και ξερετε οτι τα δικαστηρια βασιζονται στις αποψεις τους για να χαρακτηρισουν καποιον υποδικο, ουτε και οι δικαστες εχουν δικαιωμα να συμπερανουν το ποιον καποιου απο τα λεγομενα του, απευθυνονται σε ψυχιατρους.
  Ουτε ο "καποιος " ειναι ειδικος.
  Οπως "καποιος " "μπορει" "καποιος αλλος δεν μπορει".
  Για τον παραπανω λογο, μιας και το θεμα δεν ειναι αν καποιος μπορει η δεν μπορει αλλα τι ο καθενας συμπεραινει αναλογα με την δικη του σκεψη, η χρηση του ρηματος "μπορει" ειναι λαθος, πιο σωστο ειναι "οπως καποιος θα συμπερανε"
  Ακομη ομως και σε αυτη την περιπτωση του "οπως καποιος θα συμπερανε" παλι λαθος ειναι να το λετε, δεν διαθετετε στατιστικα στοιχεια για το τι συμπεραινει το μεγαλυτερο μερος του πληθυσμου, τα αποσπασματικα που διαθετουμε ειναι οτι τα συμπερασματα ποικιλουν απο την καταδικη, την ελαφροτερη καταδικη, την αθωωση, την μη συζητηση του θεματος ως επουσιωδους κλπ.
  Επομενως η αποψη οτι καποιος, εννοωντας τον καθενα, μπορει να συμπερανει αυτο που συμπερανατε και σεις, εκτος του οτι σημαντικως ειναι λαθος ειναι και υποτιμητικη για τους αλλους που συμπεραναν κατι αλλο.
  Τελικα το σωστο ειναι "οπως ΕΓΩ συμπεραινω", δηλαδη πειτε την αποψη σας ως προσωπικη και αφηστε τους αλλους.

  Δεν χρειαζεται να αναλυσω το υπολοιπο κειμενο, αυτο μου ειναι αρκετο για να σχηματισω την εντυπωση οτι ο κυριος Σταθης περιεπεσε σε λαθη της χρησης της γλωσσας, αν ηθελε να κανει μια αντικειμενικη κριτικη, επομενως και τα συμπερασματα του, ειτε σωστα ειτε λαθος, δεν μπορω να τα λαβω υπ οψην μου.

  Λυπαμαι.
 • Προς ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΘΑ ΖΗΣΕΙΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 22:38
  Λαμογιο εμμισθε χ.α.λητη στειλε κι εσυ διευθυνση για τη προσωπικη σου κοπια στο DVD.
 • Προς ΧΑΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 22:19
  Μικρε πικρε ανοητε ναζί , νομικος συμβουλος Τσοχατζοπουλων, Κοσκωταδων κι οσων ''μεγαλουργησαν'' σ αυτο τον τοπο ειναι ο αδερφός του ''αρχηγου'',
  καλα τα πατε στο να ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΤΕ αυτους που...θα κλείνατε φυλακη.

  Συνεχιστε με αμειωτο ρυθμο.
 • ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΘΑ ΖΗΣΕΙΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 22:19
  Ρε ουτε μια προβοκατσια δεν μπορειτε να στησετε.
  Ποτε ρε λαμογια ειπε σε προεκλογικη του ομιλια ο Μιχαλολιακος τους Ελληνες πομακους τουρκους?
  Ετσι και ειχε πει τετοιο πραγμα ολα τα μμε θα το ειχαν πρωτη ειδηση για κανα μηνα.
  Συνεχιστε να ξεβρακωνεστε αριστεροφασιστες.Εχετε χασει την μπαλα.
 • @ΑρηςΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 21:58
  ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΨΕΙ ΤΑ 350 ΔΙΣ...ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΟΠΟΤΕ ΔΙΚΑΙΩΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ.

  Χ.Α
 • @ΝΙΚΗΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 21:54
  ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ , ΜΗΝ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙΣ, ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΕ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΘΩ.

  ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ...ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΔΟΛΦΟΥ ΣΤΑΛΙΝ
 • @Βαρδας ΣκληροςΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 21:45
  ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕ ΕΝΑΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ?...ΕΝΑΝ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ....ΕΝΑΝ.
  ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΓΩ ΚΥΡΙΕ ΚΑΝΕΝΑΣ.
  ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1400 ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑ.
  ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ.
  ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΟΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΣΤΕΣ.
 • Προς ΧΑΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 21:43
  Μικρε πικρε ανοητε ναζί σε προεκλογική ομιλία ο Μιχαλολιακος ονομασε ΤΟΥΡΚΟΥΣ τους Ελληνες μουσουλμανους, οπως άλλωστε κανουν ολοι οι συμμοριτες χρυσαυγίτες που σχολιαζουν εδώ.

  Ξερεις τωρα δειχνει και η τηλεόραση τις ομιλίες του''αρχηγού'' , οποτε οι προδοτικες σας δηλώσεις(για τα καλά της χουντας -αμεση αμφισβητηση του δημοκρατικου πολιτευματος και του συνταγματος, και για τους Ελληνες μουσουλμανους) δε μενουν μεταξύ του ολιγαριθμου κοινου των μελων της συμμορίας σας.

  Οπότε στειλε τη διευθυνση σου να σου ταχυδρομησουμε το DVD.
 • Βάρδας ΣκληρόςΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 21:23
  Όπως πάντα στην Ελλάδα διυλιζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο. Εδώ οι μετανάστες γκετοποιούνται και δαιμονοποιούνται για πλάκα, όταν δεν τους σφάζουν οι χρυσαυγίτες και οι κάθε απόχρωσης "ευαίσθητοι" με πρωτοπόρα την υπεύθυνη αριστερά της ΔΗΜΑΡ επαναστάτησαν στη βουλή και στα ΜΜΕ με αφορμη ένα δήθεν αστείο σχόλιο, ελάχιστα ρατσιστικό και απέραντα κακόγουστο για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, με σκοπό, τί άλλο, να λύσουν το πρόβλημα του μεταναστευτικού με μία δήλωση μετανοίας μιας προφανώς ελαφρόμυαλης νεαρής αθλήτριας, η οποία αντίθετα με τους πολιτικούς της ΝΔ και του ΠαΣοΚ δεν έχει δικαίωμα σε οποιοδήποτε λάθος, το οποίο άλλωστε πλήρωσε άμεσα, και ορθώς, με τον αποκλεισμό της. Όσο για το οικονομικό πρόβλημα, για το οποίο θα έπρεπε να συζητουν και στο οποίο θα έπρεπε να αντιδρουν όλοι, αυτό αναμένεται να το λύσει ο υιός του δυτικού Νειλου εξολοθρεύοντας μετανάστες και δημοσίους υπαλλήλους μαζί, δηλαδη τα διαχρονικά θύματα του κοινωνικου ρατσισμου της νεοελληνικηλς πολιτικης παιδείας του ΝΔΠαΣοΚ με ολίγον ΔΗΜΑΡ και ΧΑ. Αλλωστε η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει όσο μπορεί να σκοτώνει τα παιδιά και τους παραγιούς της.

  Το εκπληκτικό δε με τους δήθεν ευαίσθητους στον ρατσισμό που ξεσάλωσαν εναντίον της αθλήτριας στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης είναι οτι επικεντρώθηκαν στην ξανθή κώμη της, καταπολεμώντας τον ρατσισμό με ρατσισμό βάζοντας στη θέση του χρώματος του δέρματος το χρώμα των γυναικείων μαλλιών... Ομοιοπαθητική μέθοδος λέγεται αυτο θαρρώ... Τι να πώ, δεν ξέρω ποιον ρατσισμό να πρωτοδιαλέξω των εθνικιστών ηλιθίων ή των αριστερών ηλιθίων...
 • Επανάληψις...Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 21:09
  @ Προς Χρυσαυγίτες

  Για να την κατεβάζετε και να την καίτε επανειλημμένα μερικές δεκαετίες αργότερα αυτήν την έρμη σημαία του Πολυτεχνείου...
 • @Χ.ΑΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 21:05
  Θα με στείλεις τον εισαγγελέα όταν βρεις το I.P. μου επειδη επανέλαβα δημοσίως τις επισημες θεσεις της Χ.Α. και του ηγέτη της χρόνια τώρα;Αν η Χ.Α. πάρει μερικες ψήφους παραπάνω , θα με στείλεις στην οδό Μέρλιν για ανακριση από την Γκεστάπο. Β.Π.
 • ΝΙΚΗΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 20:47
  @ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟ??????????ΕΙΣΑΙ ΑΝΙΑΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ...................ΔΕΝ ΞΑΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΑΠΛΩΣ.........
 • Προς ΧρυσαυγίτεςΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 20:41
  Εμεις σηκωσαμε ψηλα την ελληνικη σημαια στο Πολυτεχνειο.Εσας, οι Ελληνες σας κατέβασαν την σβαστικα απο την Ακρόπολη.Β.Π.
 • ΆρηςΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 20:14
  Στάθη συγχαρητήρια για τη θαρραλέα στάση σου. Πολυ φοβάμαι όμως ότι είναι πλέον πολυ αργά για το λαο μας. Ο φασισμός για μια ακόμη φορα νίκησε. Πως να απαντήσεις άραγε και τι αξία έχουν τα λογικά επιχειρήματα απέναντι στον ανορθολογισμο και την απλοικοτητα του φασισμου; και σε πληροφορώ ότι οι υποστηρικτες της Χ.Α. είναι πολυ περισσότεροι απο όσους την ψήφισαν. Ξερεις πόσες φορές άκουσα φέτος το καλοκαίρι ανθρώπους να αμφιταλαντευονται αν θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ η ΧΑ; Στις επόμενες εκλογές ο απαιδευτος Έλληνας, ο μαζικά αποβλακωμενος και αγράμματος Έλληνας θα στραφεί στη Χ.Α. Η βία έχει ήδη νομιμοποιηθεί, οι αριστεροι γίναμε όλοι ανθελληνες, όλοι οι άλλοι πλην Χρυσής Αυγής είναι ψευτες και κλέφτες και οι πάντα πρόθυμοι να αποκαταστήσουν την "ηθική τάξη" φασιστες είναι εδω , σαν ετοιμοι απο καιρο για να παίξουν το ρόλο τους στην τελική συντριβή της χώρας, όπως εκαναν πάντοτε στο παρελθόν. Δυστυχώς η μεταπολίτευση απέτυχε όχι μόνο να εμπεδώσει τη δημοκρατία στον τόπο αλλα και να αλλάξει τη νοοτροπία μας. Το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας μας συνέχισε να λειτουργεί , να σκεφτεται και να συμπεριφερεται ανορθολογικα, με τους πολιτικούς μας να εξυμνουν, να προάγουν και να εξιδανικευουν κάθε αντικοινωνική και χυδαια συμπεριφορά του "κυριαρχου" λαου. Και τώρα όλη αυτη η χυδαιότητα και η σαπίλα απεγκλωβισμενη απο τα κόμματα εξουσίας που την κρατούσαν δεσμια με τα χρήματα των κρατικών ταμείων νεοπτωχη, οργισμένη, θυμωμένη και προδομένη ζητάει εκδίκηση , αίμα και τιμη. Χρυση αυγη ...οταν τελειώνει η Λογικη...
  Κι ένα τελευταίο οταν η Χρυση Αυγη έχει στο προγραμμα της όλες τις θέσεις του φασισμου για την κοινωνία, την οικονομία, το Έθνος τότε μήπως θα πρεπει να αυτοπροσδιορίζεται ως φασιστικό κόμμα; Κι αν το κόμμα αυτο το οποίο υιοθετεί όλες τις θέσεις του φασισμου ισχυρίζεται ότι δεν είναι φασιστικο αλλα πατριώτικο ή εθνικιστικό τότε αυτο δε σημαίνει ότι λέει ψέμματα στον Ελληνικο λαο; Κι αν ένα κόμμα λέει ψέμματα ακόμη και για την ιδεολογικη του ταυτότητα τότε έχει το δικαίωμα να κατακεραυνωνει τα αλλα κόμματα με την κατηγορια ότι αυτα λένε ψέμματα στον Ελληνικο λαο;
  Όσο για την αθλήτρια, προσωπικα θεωρω ότι καλώς τιμωρήθηκε όχι γιατι φαίνεται να είναι αλληλέγγυα προς τη Χρυση Αυγη -δικαίωμα της ειναι δημοκρατία έχουμε - αλλα γιατι η Ελλαδα για τους Ολυμπιακους αγωνες δεν δεν ειναι μια οποιαδηποτε χωρα ειναι η πρωτη χωρα και η πρώτη σημαία που μπαίνει στο σταδιο κατα την τελετή έναρξης και γι αυτο το λόγο η ελληνικη αποστολη οφείλει παντοτε να ειναι άψογη. Φανταστειτε με την εκταση που πηρε το γεγονος και στο εξωτερικο κατα την τελετη εναρξης 80000 ανθρωποι να αποδοκίμαζαν μαζικά τη χώρα μας κατα την είσοδο της σημαίας στο στάδιο. Δε νομιζω οτι εχουμε αλλο κεφαλαιο διεθνους συμπαθειας να εξαντλησουμε, δυστυχώς κι εκει ακόμη χρεωκοπημενοι ειμαστε. Κακώς αλλα και σκοπιμα δόθηκε τόση έκταση σε αυτο το θέμα. Εδω αυτοκτονουν κάθε μέρα άνθρωποι και εμεις ασχολούμαστε ως συνήθως με ανοησίες. Η κοπέλα , καλα να ειναι, θα έχει κι άλλες ευκαιρίες στη ζωη της, δεν είναι και το τελος του κόσμου.
  Γεια σου Στάθη, "συλλεκτη αυτοκινητων" , καλα να είσαι και αργά η γρήγορα με την εξέλιξη που έχει πάρει η κοινωνία μας , αν δε μας σκοτώσουν οι Χρυσαυγιτες πριν φτασουμε στα στρατοδικεια με την κατηγορια της αντεθνικη συμπεριφορα, θα βρεθούμε στους νέους τόπους εξορίας. Εκει θα έχουμε όλο το χρόνο έν μέσω βασανιστηριων και κακοποιήσεων να λύσουμε και τις διάφορες μας με τους συντρόφους μας του ΚΚΕ για το ποιος έφταιγε που χάσαμε την ευκαιρία να δώσουμε μια διαφορετικη προοπτική στον τόπο.
 • Πλούσιος Συνταξιούχος.Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 20:08
  Κανονικά, θα έπρεπε, να είμαι έκπληκτος, με όλα όσα έχουν συμβεί, έχουν γραφεί και έχουν ειπωθεί, για το συγκεκριμένο θέμα.
  Κι' όμως δεν είμαι.
  Συνηθισμένα πράγματα.
  Χθες, την θαυμάζαμε, σήμερα την αποκαθηλώνουμε, χθες, την αποθεώναμε, σήμερα την καταδικάζουμε.
  Τόσο απλά και τόσο εύκολα.
  Στο Σύνταγμα, στου Γουδή κτλ.
  Όμως, δεν μας φτάνει αυτό, αυτό, δεν εξάπτει αρκετά την νοσηρή φαντασία μας, είναι βλέπεις και τα απωθημένα του καθενός.
  Θέλουμε να βρούμε κι' άλλα, άλλα πολλά, λεπτομέρειες, απαντήσεις σε ανύπαρκτα γιατί, να βρούμε τις διασυνδέσεις, τους λόγους, τους πολιτικούς σχηματισμούς που κρύβονται από πίσω, την ιδεολογία, μιλάμε για φασισμό, για ολοκληρωτισμό, για εθνικισμό, για τον Στάλιν, για τον Χίτλερ, ανοίγουμε ζητήματα για την παιδεία, για τα ΜΜΕ, για το σύστημα, για τους αρχαίους ημών προγόνους και για ότι βάλει ο νους του ανθρώπου τελικά.
  Οι ''αριστεροί'' από εδώ, οι ''δεξιοί'' από εκεί και ποιος είναι ο πιο κακός, ποιος ο πιο καλός, ποιος ''έσφαξε'' περισσότερους, ποιος ο πιο πατριώτης και γιατί και πως και ποιος είναι ''ρατσιστής'' και ποιος ''αντιρατσιστής'' και πάει λέγοντας.
  Κι' όμως, τι πιο απλό, από ένα ακόμη μήνυμα, ένα ακόμη τιτίβισμα, μέσα στα εκατομμύρια μηνύματα που κυκλοφορούν καθημερινά και όποιος ασχολείται, γνωρίζει, εκατομμύρια μηνύματα, τιτιβίσματα, που προωθούνται και επαναπροωθούνται, ανεβαίνουν και κατεβαίνουν, συνεχώς, τις περισσότερες φορές, έτσι για πλάκα και χωρίς
  καν να έχουν διαβαστεί, με την πληθώρα που υπάρχει.
  Για ένα, λοιπόν, τέτοιο, τιτίβισμα, μιας κοπέλας 23 χρονών, έγινε της μουρλής, ένα τιτίβισμα, που αποφασίστηκε ότι ήταν εσκεμμένο και που βαφτίστηκε ρατσιστικό, ενώ ήταν τόσο ρατσιστικό, όσο και τα σχετικά με τους Πόντιους, ή με τα Αμερικανάκια, ή με τις ξανθιές κτλ.
  Ψάχνω για μια ''δημόσια'' φωνή, φωνή ισορροπίας, ψυχραιμίας, κατανόησης, συμπόνιας, συγχώρεσης.
  Τελικά, μέχρι τώρα, αυτή η φωνή είναι μόνο του Τσακνή.
 • Με οπιον αριστερο δασκαλο καθισισ...Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 19:58
  @ Προς χρυσαυγιτες

  Ιμε ανορθογραφοσ γιατι διαβαζο το βιβλιο τισ Ρεπuσι κε το βιβλιο τισ Ε' Διμοτικu...απο εκι μαθενο ελινικα...στο σχολιο πu πιγενο εχο αριστερuσ καθιγιτεσ να με μαθενuν γραματα...
 • nkstΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 19:54
  Θα συμφωνήσω με τον Αρη Νικολακόπουλο απο το Μόναχο ότι η υπόθεση της αθλήτριας δημιούργησε την πλατφόρμα και το εφαλτήριο για να βγουν ξανά στην επιφάνεια οι γνωστές ακροδεξιές τσιρίδες, οι οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ, προσπάθησαν να αντιπαρέλθουν το όποιο υπολανθάνον ρατσιστικό περιεχόμενο του σχολίου της και να μιλήσουν στην ουσία για πολιτική δίωξη.

  Η ιστορία της αθλήτριας έγινε ευκαιρία να αναζωπυρωθεί ο μύθος που θέλει την Χρυσή Αυγή να είναι το μόνο κόμμα εκτός του πολιτικού κατεστημένου, το κόμμα που όλοι πολεμούν γιατί το φοβούνται.

  Η αθλήτρια είναι, όπως δείχνουν οι διαδικτυακές της κινήσεις, οπαδός της Χ.Α. Όμως το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Η Βούλα είναι απλά κομιστής μιας αντίληψης που τείνει να γίνει κυρίαρχη στον τόπο μας. Ενός ρατσισμού που καλλιεργείται συστηματικά και μέσα από τον αθλητισμό.
  Φθάνει να θυμηθούμε την περιβόητη «ελληνική ψυχή» που κερδίζει μετάλλια και τρόπαια και αποτέλεσε τον εθνικό μύθο που συνόδευε τις μεθυστικές χαρές που έφερναν οι επιτυχίες στον αθλητισμό.
  Η υποκρισία ήδη υπέβοσκε: ο Αμερικανός ή ο Τζαμαϊκανός αθλητής που σάρωνε τα μετάλλια και τα παγκόσμια ρεκόρ ήταν προϊόν ντόπας. Οι δικοί μας ποτέ, είναι απλά ΈΛΛΗΝΕΣ! Ακόμα κι όταν αποκαλύπτονται (όρα Χονδροκούκης) κρούσματα ντοπαρίσματος Ελλήνων αθλητών δεν είναι αρκετά για να μας δείξουν ότι απέχουμε έτη φωτός από τα δήθεν ολυμπιακά ιδεώδη.

  Στο πρόσωπο της Παπαχρήστου το κατ' επίφαση δημοκρατικό μας σύστημα προσπαθεί να χτυπήσει τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και τον φασισμό. Όμως και πάλι, όπως και στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής είναι σαν να πετάει λάδι στη φωτιά του φασισμού που σιγοκαίει τις ψυχές και τα μυαλά των Ελλήνων για χρόνια. Πως γίνεται να θίγεται για ένα ρατσιστικό σχόλιο η «δημοκρατία» μας η οποία στήνει φράγματα για να μην περάσουν οι μετανάστες; Πως γίνεται να θίγονται αυτοί που πρωτοστατούσαν το προηγούμενο διάστημα στην διαφήμιση των στρατοπέδων συγκέντρωσης των ‘λαθρο’μεταναστών; Πως έγιναν ξαφνικά ανθρωπιστές όσοι πριν λίγες εβδομάδες έδιναν στη δημοσιότητα φωτογραφίες των ιερόδουλων που ήταν φορείς του AIDS; Πως έγιναν ξαφνικά αντιφασίστες αυτοί που με φασιστικό τρόπο έδιναν εντολές για απροκάλυπτη κατασταλτική βία εναντίον όποιου τους ενοχλούσε και με ένα «ναι σε όλα» καταδίκαζαν εκατομμύρια ανθρώπους στην πείνα και την ανέχεια; Πως έγιναν ξαφνικά δημοκράτες οι υποστηρικτές του Παπαδήμου και οι συνεργάτες του ΔΝΤ;

  Η απόφαση για την τιμωρία της αθλήτριας ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόταν η Χ.Α. για να μπορέσει να πείσει για τον δήθεν αντισυστημικό της ρόλο. Μην ξεχνάμε ότι η Χ.Α. εκτός από φανατικούς φίλους έχει αποκτήσει και όψιμους εχθρούς μετά την είσοδό της στη Βουλή. Όμως αυτοί οι εχθροί της είναι που την κάνουν πιο δυνατή.
  Και την Χ.Α. δεν μπορεί να την «σκοτώσει» το σύστημα που την γέννησε και την εξέθρεψε, το ίδιο το σύστημα που καλείται να το υπερασπιστεί με τον τρόπο που ξέρει η Χ.Α.

  Τους τελευταίους μήνες γίναμε μάρτυρες του πώς προσπάθησαν κάποιοι θεσμικοί παράγοντες ή προβεβλημένα τηλεοπτικά παπαγαλάκια να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της Χ.Α. ερχόμενοι σε σύγκρουση μαζί της, κατορθώνοντας όμως (ανεξαρτήτως των προθέσεών τους) αντί να την αποδυναμώσουν, να την ενισχύσουν και να την βοηθήσουν να ριζωθεί στις συνειδήσεις των ψηφοφόρων της που μπορεί να μην ήξεραν τι ψήφιζαν στις πρώτες εκλογές.

  Όταν σύσσωμα τα ΜΜΕ «ανακαλύπτουν» την Χ.Α. και τη σχέση της με τον Χίτλερ και το ναζισμό και αναλαμβάνουν τον ρόλο είτε του καλού είτε του κακού μπάτσου τότε το αποτέλεσμα δεν είναι και πολύ ευχάριστο. Όταν σε ‘μαλώνει’ και σε βρίζει ένας Καψής ή να σε εκθέτει στο πλατύ κοινό ένας "αντικειμενικός" Στ. Θεοδωράκης δεν μπορεί παρά αυτό να αποτελεί παράσημο.

  Οταν το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ τάσσονται κατά της Χ.Α. (που σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του βιβλίου "Γκρεμίζοντας τον μύθο της Χρυσής Αυγής" αποτελούν τους κύριους χρηματοδότες της) υπάρχει περίπτωση αυτό να μην είναι ενδεικτικό του αντισυστημικού χαρακτήρα που θέλει να δείξει ότι έχει η Χ.Α.;

  Όταν σε βρίζει ο Μπουτάρης, αυτός που έχει χαρακτηριστεί στο μυαλό πολλών Ελλήνων ως ανθέλληνας δεν μπορεί παρά αυτό να αποτελεί απόδειξη ότι είσαι σε σωστό «εθνικιστικό» δρόμο

  Οταν την περίοδο των διερευνητικών ο πρόεδρος Παπούλιας, που στη συνείδηση της πλειοψηφίας του λαού έχει εντυπωθεί όχι ως εγγυητής του Συντάγματος αλλά ως υπηρέτης των αντισυνταγματικών κοινοβουλευτικών εκτροπών, απέκλεισε τον Μιχαλολιάκο από την σύσκεψη, πως μπορεί να επηρεαστεί θετικά η κοινωνία και να στραφεί σε αντιφασιστική κατεύθυνση;

  Όταν αποκλείεται από την Ολυμπιάδα η αθλήτρια-οπαδός της Χ.Α. με απόφαση του φορολογικά "αμελή" αλλά και εμπλεκόμενου στο σκάνδαλο της έκτασης Νήες Μαγνησίας (που προοριζόταν για την τέλεση των Μεσογειακών αγώνων που λόγω κρίσης ματαιώθηκαν) Κούβελου, που για όσους δεν γνωρίζουν είναι και σύζυγος της Ντόρας, δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει η Χ.Α. ως τεκμήριο αντισυστημικότητας;

  Η αντίθεση στον φασισμό δεν μπορεί να έρθει από το ίδιο το σύστημα που τον γέννησε. Η αντίθεση στον φασισμό είναι αποκλειστικά υπόθεση της οργανωμένης πάλης του λαού για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του, καθώς εκεί συμπυκνώνεται η ουσία του φασισμού: στην εκμετάλλευση της τάξης των ανθρώπων, ανεξαρτήτως φυλής, έθνους και χρώματος, που παράγουν αυτά που ιδιοποιούνται οι λίγοι. Ο φασισμός δεν εδρεύει σε ένα παράλληλο σύμπαν. Ο φασισμός είναι ο καπιταλισμός στην πιο στυγνή και επικίνδυνη μορφή του.

  Κλείνοντας να πώ ότι εντέλει συμφωνώ με τον αποκλεισμό της Παπαχρήστου. Όχι ως ελάχιστη τιμωρία απέναντι σε ένα φασιστικό φαινόμενο. Μακάρι ο φασισμός να εξαντλούνταν στα tweets της αθλήτριας. Ούτε επειδή πιστεύω στα περίφημα ολυμπιακά ιδεώδη της μίζας, της ντόπας, των χορηγών και των δισεκατομμυρίων. Ο λόγος για τον οποίο συμφωνώ με τον αποκλεισμό της αθλήτριας είναι γιατί ίσως προκαλέσει λίγο από το ενδιαφέρον μας και καταλάβουμε ότι ο φασισμός όπως έχει φωλιάσει στο μυαλό ενός 22χρονου κοριτσιού πιθανόν να βρίσκεται παντού γύρω μας και μέσα μας.
  Αυτός ο φασισμός γεννάει την Χρυσή Αυγή, όχι το αντίθετο…
 • αχαχουχαΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 19:48
  Ρε ΒΠ ( απο τα βορεια προαστεια υποθετω) ποτε ειπε η ΧΑ τους πομακους τουρκους????????? ρε κοπελα μου τι σου δινουνε και πινεις? ο συριζα μιλαει για συνεκμεταλλευση του Αιγαιου , η νεολαια συριζα πηγε για φεστιβαλ στα σκοπια και πολυ προσφατα σε φεστιβαλ αριστεριστων στην Θεσσαλονικη ειχαν περιπτερο 2 εθνικιστικες σκοπιανες εφημεριδες. το εχεις διαβασει με τα ματακια σου αυτο που μας ειπες , η πηρες γραμμη να πεις και να γραψεις μπαρουφες
 • Petros LenasΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 19:45
  Λοιπον φτανει πια.

  Εχουμε βαρεθει να ακουμε υβριστικα και απειλητικα σχολια κυριως μεταξυ των αυτοπροσδιοριζομενων οπαδων του Συριζα και της Χρυσης Αυγης, αναφερωμαι μονο σε αυτους που τα κανουν, υπαρχουν και ελαχιστες εξαιρεσεις.

  Σαν και των δυο τα μυαλα να πηραν αερα με τις παραπανω ψηφους που πηραν στις εκλογες και ξεσπαθωσαν ο ενας εναντιον του αλλου, ενω πριν παρισταναν τις σιγανοπαπαδιες, και καλα οι χρυσαυγητες το ξερουμε οτι ειναι και λιγο θεμοαιμοι, εκτος πολιτικης ηταν τοσα χρονια, καναν φασαρια για να τους δει ο κοσμος, αλλα οι συριζαιοι, ουε και αλλιμονο, τους ξεπερασαν σε υβρεις.

  Ο ενας κατηγορει τον αλλο ως φασιστα, αλλα τα σχολια και των δυο ειναι μνημεια φασισμου.

  Τις ψηφους δεν σας τις δωσαν για να σας βλεπουν να μαλλιοτραβιεστε ο ενας με τον αλλο και να ουρλιαζετε σαν λυσασμενα σκυλια, σας τις δωσαν να βαλετε τον κω.. σας κατω να λυσετε τα προβληματα που εχει η χωρα.

  Το προβλημα μας, αν δεν το καταλαβατε, δεν ειναι πως ενα απο τα δυο αυτα κομματα θα εξαφανιστει κανοντας τη χαρη στο αλλο, ουτε πως και και τα δυο θα εξαφανιστουν, κι αυτο να γινει το προβλημα μας παραμενει.

  Και αν και οι δυο παρουν παραπανω ψηφους στις επομενες εκλογες, τοτε παμε για νεο εμφυλιο, ε δεν θα σας κανω τη χαρη να συμμετασχω, γι αυτο κι αν συνεχησετε ετσι την ψηφο τη δικη μου δεν θα τη δειτε η μηπως νομιζετε οτι βριζοντας τον οπαδο του αλλου κομματος προσελκυετε ψηφοφορους; και υπαρχουν αρκετοι υποψηφιοι ψηφοφοροι για σας που δεν ψηφισαν σαυτες τις εκλογες. Αυτα σας λεν στις κομματικες συγκεντωσεις; δεν νομιζω.

  Αν εισασταν σε καφενειο και συμπεριφεροσασταν ετσι ο ενας στον αλλο, οι αλλοι θαμωνες θα σας ειχαν πεταξει εξω, εδω βρηκατε προσφορο εδαφος γιατι προφανως κρυβεστε ο ενας απο τον αλλο αλλα και απο τους αλλους θαμωνες σχολιαστες για τους οποιους αδιαφορειτε παντελως, το θεμα σας ειναι ποιος θα γινει πιο αισχρος εναντιον του αλλου να βγαλει τα αποθεμενα του, ρε που διαολο βρεθηκαν αυτα τα "αποθεμενα", δεν ειχατε καν γεννηθει οι περισσοτεροι στον εμφυλιο για ναχετε και μια δικαιολογια.

  Λυπαμαι αλλα δεν ειστε αξιοι εκπροσωποι των κομματων σας, θελω να πιστευω οτι εκπροσωπειτε μονο τον εαυτο σας και απορω πως ο Συριζα και η Χρυση Αυγη δεν σας διεγραψαν ακομη για αντικοινωνικη συμπεριφορα.

  Αντε αδειαστε μας τη γωνια, θελουμε την ησυχια μας, εχουμε προβληματα και πρεπει να σκεφτουμε και σαυτο δεν μας βοηθαν οι αισχρολογιες σας.
 • ΧΑΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 19:45
  ΚΑΙ ΠΟΥΣΑΙ Β.Π. ΑΝ ΔΕΝ ΠΟΣΤΑΡΕΙΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ Η ΧΑ ΛΕΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΜΑΚΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ , ΘΑ ΖΗΤΗΣΩ ΤΗΝ IP ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΩ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
 • @Προς χρυσαυγιτεςΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 19:28
  Ρε αντε να καψεις καμια Ελληνικη σημαια κυρα μου που θα μας κανεις μαθηματα πατριωτισμου.Εσεις που οταν ακουτε τον Εθνικο υμνο βγαζετε σπυρια.
  Οσο για την Θρακη εσεις ειστε ετοιμοι να την παραδωσετε στους τουρκους οπως και την Μακεδονια στους σκοπιανους και την Ηπειρο στους αλβανους.Και αυτο θα γινει οταν οι προστατευομενοι σας μουσουλμανοι θα εχουν φτασει τα 5.000.000, θα μετακινηθουν σε αυτες τις περιοχες, οπου θα στηθει το νεο Κοσοβο.
  Καταλαβες μανταμ?Ετσι εχει το σχεδιο του Σορος και των νεοταξιτων και των εθνομηδενιστων.Το σχεδιο σας δηλαδη ανθελληνες.
  Και η χρυση αυγη προβοκατορησα ποτε δεν εχει πει τους Ελληνες μουσουλμανους της Θρακης τουρκους.
  τουρκους εχει πει τους πρακτορες της ΜΙΤ υποψηφιους βουλευτες που βαλατε στα ψηφοδελτια σας.
  Οσο για την Μικρασιατικη καταστροφη που εσεις οι αριστεροφασιστες δημιουργησατε υπαρχουν ακομα τα αποκομματα του ριζοσπαστη που περηφανευονταν οτι εσεις επιδιωξατε την νικη των τουρκαλαδων καταρακωνοντας το φρονιμα του Ελληνικου στρατου που τους αποκαλουσατε 'αστοτσιφλικαδες'.Τετοιοι εθνοπροδοτες εισασταν παντοτε αριστεροφασιστες ιδιοι ειστε και σημερα.
  Αντε μανταμ που θα μας πεις οτι δεν ξερουμε και ιστορια.
  Και κατι τελεταιο ναζι εσαι και φαινεσαι.


  ΙΕΡΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΤΙΜΗΣΩ
  ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΝΤΩΝ
  ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
 • Ο ΛούμπενΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 19:06
  @Προς χρυσαυγιτες,

  ενδιαφέρουσα ταυτότητα, διαβασμένου και ανθρώπου που αγαπάει την Ελλάδα. Όποιος είναι "αδιάβαστος" δεν αγαπάει την Ελλάδα. Όποιος αγαπάει την Ελλάδα δεν είναι ανορθόγραφος. Όποιος είναι κουλτουριάρης, είναι μπερδεμένος, όποιος είναι μπερδεμένος, είναι κουλτουριάρης.
  Οι τούρκοι δεν είναι κωλότουρκοι, αλλά φίλοι μας...άνθρωποι σαν και εμάς, οι Γερμανοί όμως είναι ναζιστές, τουλάχιστο όταν δεν σέβονται το γεννετήσιο δικαίωμα των προνομιούχων ελλήνων αριστερών στην (σίγουρη) δουλειά, „κεκτημένα δικαιώματα“, „κόσμος της εργασίας“, ...η „παιδεία“ της αριστεράς...

  Αλλά εγώ δεν μπορώ να καταλάβω ρε γαμώτο, πώς γίνεται με Σαμαρά πρωθυπουργό και Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση να εξακολουθεί η αριστερή διανόηση να παίζει τον εισαγγελέα του ελληνικού λαού;

  Μερικά απτά αποτελέσματα στον αγώνα της φυσικής αντιπαράθεσης με την λαθρομετανάστευση ίσως πείσουν κάθε εν δυνάμει μακρονησίτη για το γεγονός ότι οφείλει να είναι ευτυχής που δεν τον έχουν στείλει ακόμα για θερινές διακοπές στο νησί και τον κάθε χαρτοέλληνα λαθρομετανάστη που ζεί ακόμα!

  Αφού οι θεοί (δηλαδή οι κυβερνώντες και κρατούντες αριστεροί) έχουν αποφασίσει, ότι δεν χρειάζεται η αστυνομία να είναι αποτελεσματική, όσων αφορά την εγκληματικότητα, δεν είναι κακό εάν αυτή η απουσία της νομιμότητας γίνει το δυνατό σημείο στον αγώνα ξεβρωμίσματος, φυσικού και πνευματικού, της χώρας.
 • @ΝΙΚΗΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 19:05
  ΣΥΓΝΩΜΗ ΜΑΝΤΑΜ ΑΛΛΑ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΑΝΙΚΗΤΗ.
  ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ, ΚΑΛΙΤΕΧΝΗΣ , ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ?
  ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ?ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ?ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑΒΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.
  ΑΙΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΡΑΒΟΥΣ.

  ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ...ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΔΟΛΦΟΥ ΣΤΑΛΙΝ
 • Φίλιππας ΠατεράκηςΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 19:03
  Θα μπορούσαμε να κουβεντιάζουμε ατέλειωτες ώρες για το αν έχει ή δεν έχει δίκιο ή άδικο η αθλήτρια, για το αν ο αποκλεισμός της είναι σωστός ή λάθος. Ίσως καταλήξουμε σε κάποιο συμπέρασμα, ίσως όχι. Θα υπάρξει όμως μεταξύ μας ανιδιοτελης διάλογος. Θα εκθέτουμε τα πιστεύω μας, θα δεχόμαστε ή θα αντικρούουμε τις απόψειις των άλλων. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ.
  Θα μπορούσαμε κιόλας, εμείς, αν ήμασταν "εκλεγμένοι" (μπρρρ) να αποφασίσουμε και να βάλουμε και την υπογραφή μας. ΟΜΩΣ, ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ, ΟΤΙ Η ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ (όπως δικάστηκε) ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ; ΑΠΟ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΑΠΟ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ, ΑΠΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ κλπ κλπ. Ε ΟΧΙ, ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΟΝΤΑ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΣΕ ΑΦΑΝΙΣΜΟ, ΚΑΙ ΣΑΝ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. ΕΛΕΟΣ!!!!
 • Προς χρυσαυγιτεςΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 18:32
  Είμαι πεπεισμένη ότι μισείτε καθε τι το ελληνικό.Και θέλετε να το συντρίψετε με την ιδεολογια του ναζισμού , που αυτην υπερασπίζεστε ως γνησιοι απογονοι, αυτων που κατεστρεψαν την Ελλάδα.Απόδειξη;Λέτε τους Ελληνες Μουσουλμάνους, Τούρκους .Τούρκους τους λένε και οι Τούρκοι.Τούρκους τους λένε και οι κάθε είδους πρακτορες.Θέλετε λοιπόν να χαρίσετε την Θράκη στους Τούρκους.Αυτο ειναι προδοσία.Επίσης να σας θυμίσω ότι "τουρκοσπορους" έλεγαν οι ιδεολογικοί σας προγονοι τους Ελληνες προσφυγες , που έφυγαν καταδιωγμένοι απο τον "συνωστισμό" της Σμύρνης.Τυχαίο;
  Επίσης λέτε ότι αγαπάτε την Ελλάδα αλλά δεν ξερετε ελληνικά.Το 99% απο σας που γραφει παντου στο διαδίκτυο ειστε ανορθόγραφοι.Όλοι κανουμε λάθη.Τα δικα σας γραπτα όμως βρίθουν απο λάθη.Πραγμα που σημαίνει ότι ειστε αδιαβαστοι.Επικαλείσθε λοιπόν μια ιστορία που δεν γνωρίζετε.Ετσι εξηγειται ο φανατισμός σας.Διότι φανατικός είναι ο αδιάβαστος.Για αυτο μισείται στην πραγματικότητα και την Ελλάδα διότι δεν ξέρετε την ιστορία της.Για αυτο μισειται και τους "άλλους" διότι δεν ξερετε την ιστορία τους.Και επειδή ειστε ανιστόρητοι επικαλεισθε μύθους , 'οπως "η τιμη και το αίμα", ό, τι πιο ανελληνιστο, βαρβαρο και συνεπώς χιτλερικο υπήρξε ποτέ. Β.Π.
 • Προς χρυσαυγιτεςΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 18:24
  Είμαι πεπεισμένη ότι μισείτε καθε τι το ελληνικό.Και θέλετε να το συντρίψετε με την ιδεολογια του ναζισμού , που αυτην υπερασπίζεστε ως γνησιοι απογονοι, αυτων που κατεστρεψαν την Ελλάδα.Απόδειξη;Λέτε τους Ελληνες Μουσουλμάνους, Τούρκους .Τούρκους τους λένε και οι Τούρκοι.Τούρκους τους λένε και οι κάθε είδους πρακτορες.Θέλετε λοιπόν να χαρίσετε την Θράκη στους Τούρκους.Αυτο ειναι προδοσία.Επίσης να σας θυμίσω ότι "τουρκοσπορους" έλεγαν οι ιδεολογικοί σας προγονοι τους Ελληνες προσφυγες , που έφυγαν καταδιωγμένοι απο τον "συνωστισμό" της Σμύρνης.Τυχαίο;
  Επίσης λέτε ότι αγαπάτε την Ελλάδα αλλά δεν ξερετε ελληνικά.Το 99% απο σας που γραφει παντου στο διαδίκτυο ειστε ανορθόγραφοι.Όλοι κανουμε λάθη.Τα δικα σας γραπτα όμως βρίθουν απο λάθη.Πραγμα που σημαίνει ότι ειστε αδιαβαστοι.Επικαλείσθε λοιπόν μια ιστορία που δεν γνωρίζετε.Ετσι εξηγειται ο φανατισμός σας.Διότι φανατικός είναι ο αδιάβαστος.Για αυτο μισείται στην πραγματικότητα και την Ελλάδα διότι δεν ξέρετε την ιστορία της.Για αυτο μισειται και τους "άλλους" διότι δεν ξερετε την ιστορία τους.Και επειδή ειστε ανιστόρητοι επικαλεισθε μύθους , 'οπως "η τιμη και το αίμα", ό, τι πιο ανελληνιστο, βαρβαρο και συνεπώς χιτλερικο υπήρξε ποτέ. Β.Π.
 • Petros LenasΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 18:07
  @Vagelis K

  Διαβασα με εξαιτερικο ενδιαφερον τις θεωρητικες σου αναλυσεις για τον ορισμο του "ενθικιστη" που δινεις, αποψεις ενδιαφερουσες για το τι θεωρεις το Μεγα Αλεξανδρο, Μακεδονικη επιθετικοτητα, τη θρησκεια, το συναισθημα και την αισθητικη της, ακομη και τον ορισμο που δινεις στα "ρατσιστικα" σχολια, αμοιβαιως αποδεκτα για αποψη αισθητικης της "αντιπαλοτητας " των λαων που δεν εχει ως σκοπο την εξαφανιση του αλλου. Νομιζω αρκετοι ανεξαρτητως κομματος δεν θα διαφωνουσαν και πολυ περισσοτεροι θα ενδιαφερονταν για μια τετοια συζητηση.

  Εχω να πω τα εξης,

  Ισως ειναι η πρωτη φορα που διαβαζω ενα σχολιο Χρυσαυγητη, το "Χ" κεφαλαιο για να ακολουθησω τον τροπο που το γραφεις, οχι οτι εχω καποια ιδιαιτερη προτιμηση στον τροπο γραφης, απο το οποιο κατι ενδιαφερον μαθαινω.

  Δυστυχως τα πλειστα σχολια των Χρυσαυγητων ειναι υβρεις προς οπαδους αλλων κομματων, βεβαια το ιδιο κανουν και οι αλλοι ενατιον των Χρυσαυγητων, αλλα οχι σε τετοιο βαθμο και με τοση ρηχοτητα σκεψης, λες και βρισκονται σε προεκλογικη συγκεντρωση και αλλαλαζουν συνθηματα και αφορισμους της μιας και δυο γραμμων, θα σας φαμε..., θα σας κανουμε..., θα σας ρανουμε..., ειστε τετοιοι..., ειστε αλλοι..., σας χρειαζεται αυτο και κεινο...

  Λυπαμαι επομενως να πω οτι οι θεωρητικες σου αποψεις, δεν ειναι γνωστες στους οπαδους της Χρυσης Αυγης, σιγουρα αρκετοι δεν ενδιαφερονται καν για το θεμα, αρα ο καθενας απο αυτους διαφορετικο ορισμο εχει για τον "εθνικιστη" και για το τι ειναι "ρατσιστικο" η καλλιτερα κανεναν ορισμο δεν εχει και αν ερωτηθει η δεν θα ξερει τι να πει η θα πει κατι χωρις να το σκεφτει και χωρις να μπορει να το τεκμηριωσει.

  Επομενως τι ενωνει ολους αυτους τους ανθρωπους που αυτοπροσδιοριζονται ως οπαδοι της Χρυσης Αυγης; Αυτο το οποιο επικρατει στα σχολια τους ειναι μια εμπαθεια και μισος θα ελεγα εναντιον οποιουδηποτε δεν συμφωνει με αυτους και ιδιαιτερα εναντιον αριστερων ειτε συμφωνουν σε καποια θεματα ειτε οχι με αυτους, γιατι και το τελευταιο μπορει να συμβαινει οταν καποιος δεν εκφραζει μονο την γραμμη του κομματος αλλα θαλεγα ισως και προσπαθει να την εμπλουτησει με τις δικες του σκεψεις.

  Γιατι δεν μπορουν να καταλαβουν οτι οταν διαφωνεις σε καποιο συγκεκρημενο θεμα με τη Χρυση Αυγη δεν εισαι κατ αναγκη αριστερος η ανθελλην, βαλτος, η οτιδηποτε αλλο, και προσπαθεις να καταστρεψεις την εικονα του κομματος, και σε εξοστρακιζουν στο πυρ το εξωτερο; Εκεινο που σε ενδιαφερει εκεινη τη στιγμη ειναι να συζητησεις το θεμα με καποιον της Χρυσης Αυγης αλλα δυστυχως δεν σου δινει την ευκαιρια, αγνοει αυτο που λες σου δινει εναν ασχημο χαρακτηρισμο και τελειωνει.

  Δυστυχως πεφτεις και εσυ σαυτο το λαθος και υποβαθμιζεις τις ιδεες σου οταν τις αναφερεις εν μεσω ειρωνικων σχολιων για τον κυριο Σταθη. Δεν ειναι σημαντικο να παρουσιαστει η προσωπικη σου αποψη περι της ψυχαναλυσης της πολιτικης πορειας του κυριου Σταθη και οι συμβουλες προς αυτον για το πως θα ενυψωθει πνευματικα, ιδιαιτερα δε οταν λεγονται με τροπο υποτιμητικο και ειρωνικο σε σχεση με τις ιδεες σου επι του θεματος. Αν ο κυριος Σταθης κρινει απαραιτητο θα συζητησει το θεμα της πολιτικης του πορειας η και γενικα της πορειας του στη ζωη με αυτους που επιθυμει, εσυ του περισσευεις. Δεν θαπρεπε να αναφερθεις σε αυτα τα θεματα επι του προσωπικου, θα μπορουσες να κρινεις την αποψη του συμφωνα με τις ιδεες σου αποφευγοντας την ψυχαναλυση του.

  Γιατι αυτο ειναι αντιθετο με την αντιπαλοτητα ιδεων την οποια πρεσβευεις, επομενως γιατι να μην επικεντρωθεις στο κυριο που ειναι οι ιδεες σου και πως αυτες σε οδηγουν στην απορριψη της αποψης του κυριους Σταθη.

  Με απλα λογια μεκανες να ψαχνω αγωνιωδως στο κειμενο που ειναι οι ιδεες και που οι αφορισμοι, αλλα αξιζε τον κοπο στο τελος, βρηκα μερικα, ναι θα το πω και ας με πουν και Χρυσαυγητη, η φασιστα η δεν ξερω, τι, διαμαντια.

  Μακαρι οι υπολοιποι Χρυσαυγητες να ακολουθησουν το παραδειγμα σου στις ιδεες και να το αποφυγουν στους αφορισμους επι του προσωπικου.
 • ΝΙΚΗΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 17:57
  ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ "ΚΑΤΗΓΩΡΕΙΣ"ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟ.........ΑΝΕΡΓΗ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ......ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑ ΕΚΔΟΥΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ........ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΟΥ ΦΤΩΧΑ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.....MEΝΩ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ......ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ , ΑΝ ΑΥΤΟ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΜΑΡΤΗΜΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ, ΗΘΟΠΟΙΟΣ, Κ.ΛΠ.......ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΨΙΣΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΣΟΥ!!!!!!!!!!ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΝΙΩΘΩ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΩ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡΜΕΤΡΑ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ.........ΙΣΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΠΩΣ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΘΕΙ......(ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΤΥΧΗ!!!!!!)
 • ΜάριοςΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 17:43
  Υπόψη ΑΡΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ από ΜΟΝΑΧΟ

  Τετάρτη 11 Ιούλη 2012
  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
  Διαλύουν την εκπαίδευση των Ελληνόπαιδων εξωτερικού
  Κλείνουν σχολεία και τμήματα ελληνικής γλώσσας

  Το οριστικό κλείσιμο των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού, δίνοντας με αυτό τον τρόπο τη χαριστική βολή στην - έτσι κι αλλιώς υποβαθμισμένη και συρρικνωμένη εδώ και δεκαετίες - μεταναστευτική εκπαίδευση, καταγγέλλει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή της.

  Σχετικά με την εφαρμοζόμενη πολιτική επί του θέματος τον τελευταίο χρόνο, από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τη συγκυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ.) και τη νέα κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), επισημαίνονται τα εξής:

  Εγκρίθηκαν ελάχιστες αποσπάσεις εκπαιδευτικών (μόλις 25, ενώ οι συντονιστές ζήτησαν να αποσπαστούν 64).
  Με την υπουργική απόφαση Φ.816.41/575/12479/Ζ1/3-11-2011 τα Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας μειώθηκαν σε ποσοστό 90%.
  Δυσκόλεψαν οι όροι παραμονής των εκπαιδευτικών, αφού πέρσι το καλοκαίρι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για δεύτερη συνεχή χρονιά προχώρησε σε απροειδοποίητη ανάκληση των αποσπασμένων εκπαιδευτικών στο εξωτερικό που συμπλήρωσαν τριετία, αφαιρώντας τους έτσι και το δικαίωμα παράτασης ως την πενταετία. Στη συνέχεια, έδωσε το δικαίωμα της διετούς παράτασης, αλλά χωρίς την καταβολή του ειδικού επιμισθίου για τα δύο αυτά χρόνια, καθιστώντας οικονομικά απαγορευτική τη διαμονή ενός εκπαιδευτικού στη Γερμανία.
  Σε αρκετές περιοχές κυρίως της Γερμανίας (Κολωνία, Ανόβερο κλπ.) τα ελληνικά σχολεία δεν επέτρεψαν εγγραφές μαθητών στην Α' Τάξη, με το επιχείρημα ότι δε συμπληρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός μαθητών.
  «Αυτή η πολιτική οδήγησε αρκετούς μαθητές, ιδιαίτερα των πιο φτωχών λαϊκών οικογενειών είτε να εγκαταλείπουν την εκπαίδευση πρόωρα, είτε να καταφεύγουν σε αμφίβολης ποιότητας επαγγελματική κατάρτιση, είτε να διανύουν αρκετά χιλιόμετρα κάθε μέρα για να πάνε στο σχολείο(...). Την ίδια ώρα, οι ανάγκες για σχολεία αυξάνονται ως συνέπεια της αντιλαϊκής πολιτικής πλουτοκρατίας-κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που οδηγούν χιλιάδες εργαζόμενους ξανά στη μετανάστευση (π.χ. στη Γερμανία οι μετανάστες αυξάνονται θεαματικά και υπολογίζονται σε 25.000 μόνο την τελευταία χρονιά). Ουσιαστικά, υποχρεώνουν το παιδί ενός μετανάστη που εγκαταστάθηκε πρόσφατα στη Γερμανία, αν θέλει να τελειώσει το σχολείο, να πάει σε Λύκειο της Γερμανίας, χωρίς ωστόσο να ξέρει στοιχειωδώς τη γερμανική γλώσσα. Το ΥΠΕΠΘ λέει με άλλα λόγια: "Εξω τα παιδιά των νέων μεταναστών από τα σχολεία, γιατί προσεχώς τα κλείνουμε!". Πολλαπλασιάζονται με αυτό τον τρόπο οι φραγμοί στη μόρφωση σε μια περίοδο που η σχολική διαρροή, με το βάθεμα της καπιταλιστικής κρίσης, παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

  Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί τους Ελληνες μετανάστες και τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς να οργανώσουν άμεσα την πάλη τους και να απαιτήσουν:

  Να μην κλείσει ή συμπτυχθεί κανένα ελληνικό σχολείο χωρίς να εξασφαλιστεί η ουσιαστική ένταξη των Ελλήνων μεταναστών σε ένα ενιαίο, δημόσιο, αποκλειστικά δωρεάν, γερμανικό εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο θα παρέχει ταυτόχρονα μαθήματα ελληνικής γλώσσας, ιστορίας, εθίμων και παραδόσεων της χώρας μας με ευθύνη του ελληνικού υπουργείου Παιδείας και θα είναι αρμονικά ενταγμένο στο εκπαιδευτικό σύστημα κάθε χώρας, εξασφαλίζοντας τη δυνατότητα σε κάθε παιδί να συνεχίσει τη ζωή του είτε παραμείνει στη Γερμανία, είτε στην Ελλάδα.
  Να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Να υπάρξει η αναγκαία χρηματοδότηση για την λειτουργία τους από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε βιβλία, υποδομές, αναλώσιμα.
  Να λειτουργήσουν ξανά σχολεία και τμήματα ελληνικής γλώσσας που οδηγήθηκαν πέρσι στο κλείσιμο.
  Να αρθούν όλα τα εμπόδια που δημιουργεί με εγκυκλίους το υπουργείο Παιδείας στα σχολεία και στους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς.
  Να καταβάλλεται το επιμίσθιο κανονικά σε όλους τους εκπαιδευτικούς, για όσα χρόνια παραμένουν αποσπασμένοι στο εξωτερικό.
  Να καταργηθεί ο εγκληματικός νόμος 4027/2011.
  Την υλοποίηση των παραπάνω αιτημάτων απαιτούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, προς τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο.

  Υ.Γ. Μια αναζήτηση στην εφημερίδα Ριζοσπάστη & μια ανάλογη στην Αυγή με θέμα "σχολεία του εξωτερικού" θα ήξερες κι άλλους βουλετές που ρωτούσαν εδώ και χρόνια, προειδοποιούσαν και φυσικά ρωτούν... Το παράδοξο είναι ότι κάνουμε κριτική χωρίς γνώση...
  Ευχαριστώ για τη φιλοξενία ΜΑΡΙΟΣ
 • ΛΕΥΤΕΡΗΣΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 17:41
  Δέν πρόκειται να πάμε ούτε βήμα μπροστά με αυτά τα μυαλά που κουβαλάμε. Όταν κάθε 2-4-χρόνια μάς δίνουν ένα πιστόλι με μιά σφαίρα [ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ]-αντί να την στρέψουμε εκεί που πρέπει την στρέφουμε στον κροταφό μας.
  Τώρα τσιμουδιά-σκάστε- και σκάφτε, πιό βαθειά τον λάκο σας, μόνο πιό βαθειά για να μας χωρέσει όλλους. Αυτοι που μας έφεραν εδώ έχουν τον τρόπο τους, με τα 900 δίς εκατομμ. που έβγαλαν έξω από τον κλεμένο ιδρώτα και αίμα της εργατικής τάξης, θα μας τα πάρουν όλα για ένα κομμάτι ψωμί.-εκτός και ενωθούμε και τούς πετάξουμε στη θάλασσα, τούς ξένους και τούς ντόποιους λακέδες τους.
 • Μαύρη ΔύσηΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 17:33
  @τακις
  Στην υπόθεση Παπαχρήστου, ξεβρακωθήκατε εσείς χρυσαυγουλάκια.
  Γιατί ως γνωστό ΑΙΜΑ ΝΤΟΠΑ ΛΟΒΟΤΟΜΗ το πραγματικό σας σύνθημα.
  Βάλε σε ένα γυμναστήριο έναν χαμηλού IQ καί προβληματικού ψυχισμού έφηβο.Τιγκάρισε τον στα αναβολικά γιά να κτιστεί κι έχεις έναν έτοιμο μπράβο, νταβατζή καί χρυσαυγίτη
  Καί η Ντόπα πάνω σας δεν είναι μόνο σωματική, αλλά καί εγκεφαλική.
  Καί γιά τις οικογένειες των 31 Ελλήνων πού αναφέρεις, αναζήτησε τούς ενόχους στα ΑΦΕΝΤΙΚΑ σου.
  Αυτούς πού έχουν στείλει 3000 Έλληνες στρατιώτες να τούς βοηθάνε στο ΞΕΡΙΖΩΜΑ ολόκληρων λαών, γιά να αυξάνουν τα κέρδη τους οι βιομήχανοι όπλων, οι πολυεθνικές πού λυμαίνονται τα κάθε είδους πλουτοπαραγωγικά εδάφη καί ταυτόχρονα να μειώνουν τούς ανέργους τους.
  Καί μη σ'ακούσω να μιλάς γιά το τουιτάρισμα της Κέσλερ.Αν το έκανε ομοιδεάτισα σας είναι.Καί σύμφωνα με τη δική σας ντοπαρισμένη λογική έχει κάθε δικαίωμα να κάνει χιούμορ με τούς "βρωμοέλληνες", όπως μάς αποκαλούν οι ομοιδεάτες σας.
 • @Παρτο αλλιωςΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 16:52
  ΠΩ ΠΩ ΠΩ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΜΩΣΕΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΤΑ ΦΟΒΕΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ.ΕΜΕΙΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚΘΑΜΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ.
  ΑΑΑ! ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΣΤΕΣ.


  ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ....ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΔΟΛΦΟΥ ΣΤΑΛΙΝ
 • ΤακιςΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 16:48
  Η υποθεση της Παπαχρηστου υπηρξε το απολυτο ξεβρακωμα της αριστερας και κυριως του ΣΥΡΙΖΑ γι αυτο πιστευω Σταθη πως παρατησες της διακοπες σου και εσπευσες να παρεις θεση. Ξεπερναω τις συκοφαντιες σου για τους , κολωτουρκους και τις σχεσεις της αθλητριας με τον Κασιδιαρη ξεπερναω το δηλητηριο σου για την Ξανθου λες και υπαρχει εστω και ενας αθλητης απ αυτους που συμμετεχουν στους Ολυμπιακους Αγωνες που να μην ειναι ντοπαρισμενος και περναω στο αντιρατσιστικο σου κυρηγμα. Το ποσο αισχρο πραγμα ειναι ο ρατσισμος να πας να το πεις στις οικογενειες των 31 Ελληνων που δολοφονηθηκαν το 2012 απο λεθρομεταναστες. Επισης να πεις στο 1.5 εκατομμυριο Ελληνων που ειναι ανεργοι και στα 4 εκατομμυρια Ελληνων που δεν εχουν να φανε που δεν εχουν να ταισουν τα παιδια τους, οτι οι λαθρομεταναστες στελνουν καθε χρονο στις πατριδες τους 12 δισεκατομμυρια (εξω αυτα που κλεβουν) Επισης να μας εξηγησεις αυτοι οι φτωχοι οι κακομοιρηδες που δεν εχουν στις πατριδες τους στον ηλιο μοιρα που βρισκουν τα 5 εως 10 χιλιαρικα που πληρωνουν τους δουλεμπορους για να τους φερουν εδω.Η υπηρεσια που προσεφερε η Παπαχρηστου στην πατριδα της ειινναι ανεκτιμητη.Σας ξεβρακωσε.κι αυτο θα αρχισεται να το καταλαβαινετε απο τα πρωτα γκαλλοπ που θα εμφανιστουν. Ο Καμμενος και η Χρυση Αυγη θα σας κανουν το μαγαζι που λεει και ο ποιητης συντροφος σας. ΥΓ. Κανε μια βολτα κατα τις εντεκα το βραδυ απο Αγιο Παντελεημονα, Πλ. Βαθης Ομονοια κι ελα την αλλη μερα να μας κανης αντιρατσιστικο κυρηγμα.Αν ζεις Τολμας αντιρατσιστη του σαλονιου.
 • ΓΙΩΡΓΟΣΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 16:46
  " Και καθαιρέθηκε καλώς."

  ΣΤΑΘΗ ΕΧΕΙΣ ΑΔΙΚΟ. Ο ΤΣΑΚΝΗΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ. ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ.

  ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Χ.Α ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΩΣΤΑ, ΩΣΤΟΣΟ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΟΕ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΦΑΝΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ "ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ" (ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, ΑΠΝΥΠΑΡΚΤΟ) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΗ (ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ) ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΣΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ, ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ, ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ, ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΞΙΑ (ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΚΟΥΒΕΛΟΠΑΣΟΚΙΚΟΝΔ) ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΚΕ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΕΘΡΙΟ ΣΦΑΛΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ.
 • Παρτο αλλιώς...Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 16:23
  @Vagelis K

  Εχεις τρυκιμια εν κρανίω?

  Η μια ασυναρτησια μετα την αλλη...

  Εσύ εισαι το βαρύ ''πυροβολικό'' των ναζί?

  Μεγαλε άστο , περισσοτερο με τα πυρομαχικα του βαρεως οπλου εχεις να κανεις.

  Η ανοησία δεν εχει ορια στους προδοτες χρυσαυγιτες.
 • nionios sfentonasΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 16:23
  Θα μου επιτραπεί να μην μείνω αποκλειστικά στο θέμα του ανεκδότου, αλλά να ασχοληθώ λίγο πιο γενικά. Πότε γεννιέται ο ρατσισμός; Κατά την γνώμη μου όταν αποδέχεσαι την ύπαρξη της διαβάθμισης και έχεις ανάγκη να βρεθείς πιο πάνω από κάποιους άλλους, γιατί αποδέχεσαι ότι κάποιοι βρίσκονται πιο πάνω από σένα. Αποδεχόμαστε ότι οι Γερμανοί, οι Άγγλοι, οι Ολλανδοί, λόγω ισχυρότερης οικονομίας, είναι πιο πολιτισμένοι από μας, και έχουν δικαίωμα τα διάφορα ιδιωτικά κανάλια των χωρών αυτών, να κάνουν γκάλοπ ανάμεσα στους πολίτες των χωρών αυτών για το αν θα πρέπει να πουλήσουμε νησιά, για να ξεχρεώσουμε. Για τα ευρώ που θα αφήσουν(;) οι Ευρωπαίοι τουρίστες, ετοιμαζόμαστε να φωνάξουμε, σαν άλλη μαντάμ Φούλη καλώς τα, τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα, έστω κι αν δημιουργούν προβλήματα ( βλ. Μάλια, Φαληράκι κ.α). Είναι πιο πλούσιοι, είναι πιο δυνατοί, μπορούν. Οι οικονομικοί μετανάστες, είναι πιο φτωχοί, πιο αδύναμοι, οπότε μπορεί και να αρχίσει η κυνηγητική περίοδος- που έχει αρχίσει.
  Εκεί που ξεκινάει λοιπόν το πρόβλημα, στην οικονομία, εκεί κρύβεται και η λύση. Αν τα σωματεία γίνουν και πάλι τα συνδικαλιστικά εκείνα όργανα, που δεν θα υπογράφουν μειώσεις μισθών, 5ωρα , εκ περιτροπής εργασία αλλά θα ενώνουν τους εργαζόμενους , θα συντονίζουν τον αγώνα τους για να μην μείνει κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος, είτε έλληνας είτε μετανάστης, να μην δουλεύει κανένας εργαζόμενος για μισό μισθό, τότε μέσα στον λαό θα σταματήσουν να βρίσκουν γόνιμο έδαφος ρατσιστικές ιδέες.
 • ΜΑΙΡΗ Δ.Κ.Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 16:21
  Ερώτηση: Ο αντρούλης της Ντορούλας που ''αδίκησε'' το καημένο επιπόλαιο φασιστάκι είναι αριστερός? Και ο πεθερούλης του τι είναι (το όνομα δεν το λέω, σκιάζομαι)? Κομμουνιστής? Παράκρουση δεν έχουν πάθει οι φασίστες, τη δουλειά τους κάνουν.
  Τα νέα 11, 5 δις η 13 ή 14 που θα κληθούμε ΟΛΟΙ και όταν λέμε ΟΛΟΙ, εξαιρούμε αυτούς που ανήκουν στην πλουτοκρατία, να πληρώσουμε σας απασχολούν ή θα ασχολούμαστε μέχρι το φθινόπωρο με τα φασιστοειδή και θα ψάχνουμε τις τσέπες των απλών ανθρώπων?
 • ο γιαλός είναι στραβόςΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 16:18
  Γράφει ο Στάθης σήμερα:
  «Αυτό που φέρνει στον αφρό αυτή η ιστορία, ως μέγιστο πρόβλημα, είναι ότι η κοσμοθεώρηση που εξέθρεψε τη Χρυσή Αυγή φαίνεται να ’ναι ευρύτερη απ’ την εκλογική της επιρροή.»
  Είναι αλήθεια. Κι είναι πλείστοι όσοι ρίχνουν νερό στο μύλο της χρυσής αυγής κι αλείφουν με βούτυρο το ψωμί της. (Τα κλισέ ποτέ δεν πεθαίνουν).
  Πως έχουν τα πράγματα κατά την ταπεινή μου γνώμη.
  Όπως λέει κι ο Στάθης προς το τέλος του σημερινού άρθρου του, η Κοινωνία έχει γίνει ξενοφοβική. Άρα ακόμα ένα στοιχείο γιά να "συγχωρεθεί" κάποιο πραγματικά ρατσιστικό σχόλιο. Το «γιατί» δεν έχει σημασία στη σημερινή συζήτησή μας.
  Κάποια αθλήτρια ανεβάζει στο Τουϊτερ ένα χαζό ανέκδοτο που προσωπικά – συγχωρείστε με – θέλει κόπο για να θεωρηθεί ρατσιστικό. Δεν παρουσιάζει σαν κατώτερους άλλους ανθρώπους. Δεν λέει ότι τα κουνούπια τσιμπούν αυτούς γιατί υπολείπονται σε κάτι. Αντιθέτως. Τα κουνούπια μας τσιμπούν όλους. Αλλά όταν τσιμπούν αφρικανούς τρώνε σπιτικό φαγητό – μια που είναι από την Αφρική – ενώ όταν τσιμπούν εμάς μάλλον δοκιμάζουν καινούργιες γεύσεις. Τούτο σίγουρα είναι αιχμή κατά της παράνομης μετανάστευσης, αλλά ο ρατσισμός από πού προκύπτει;
  Ο μέσος πολίτης από την δίωξη αυτή τι εισπράττει;
  Ότι μία 23χρονη αθλήτρια έγραψε στο τουϊτερ μια σαχλαμάρα που την διακινούν δεκάδες χιλιάδες άτομα. Σιγά τα λάχανα τώρα, έκανε μια βλακεία θα την κρεμάσουμε; Πέσαν όλοι πάνω στην κοπελλίτσα να την φάνε. Και ποιοι τώρα. Οι διεφθαρμένοι, οι φοροφυγάδες, αυτοί που μας φέρανε ως εδώ. Λες και δεν έχουμε άλλα προβλήματα ν’ ασχοληθούμε. Άλλωστε ζήτησε συγγνώμη, είπε ότι δεν κατάλαβε ότι ήταν τόσο σοβαρό αυτό που έκανε, τελείωσε. Τι θέλουν τώρα; Εδώ γίνονται σημεία και τέρατα σ’ αυτήν έπρεπε να ξεσπάσουν; Αλλά (εδώ μπαίνει κι η απαραίτητη θεωρία συνωμοσίας), επίτηδες το κάνουν για να μας αποπροσανατολίζουν. Να ξεχάσουμε τις συντάξεις, την ανεργία, όλα τα προβλήματά μας και ν’ ασχολούμαστε με την Βούλα. Τα ίδια δεν κάνανε και με το θέμα των φυλακών; Αντί νά ’ναι πρώτο θέμα στις ειδήσεις η ακραία διαφθορά με ναρκωτικά, κινητά και όπλα στις φυλακές, σ’ όλες τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα φωνάζανε – επί μέρες – για την περίφημη πισίνα.
  Έτσι σκέφτεται πάνω κάτω ο μέσος άνθρωπος, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, πολιτικής πεποίθησης, ποδοσφαιρικής προτίμησης.
  Κι αυτόν τον μέσο άνθρωπο τον ταϊζει η χρυσή αυγή κοινή λογική και κάποιοι άλλοι επιλέγουν να του κοντράρουν αυτή την αντίληψη και να σταθούν απέναντί του. Είναι εξαιρετικά διεισδυτικό το άρθρο του Στάθη. Μπορεί να πείσει την πλειονότητα όσων το διαβάσουν. Πόση σημασία έχει άραγε;
  Προσωπικά, αν ήταν στο χέρι μου, θα την έστελνα στους Αγώνες. Και θα της εξηγούσα τι σημαίνει να προσέχεις τα λόγια σου όταν λούζεσαι απ’ τα φώτα της δημοσιότητας.
  Παρατήρηση: Ο όρκος του Αλέξανδρου μικρή σημασία έχει αν είναι πραγματικός ή όχι. Τεράστια σημασία όμως έχει το περιεχόμενό του.


  @ κουνέλι
  Μια χαρά τα λες κι εύστοχο το σχόλιό σου για τις Δραπετσώνες. Που δεν ζούσαμε εκεί κι όμως μας εμπνέουν. Ούτε στις Θερμοπύλες ήμασταν, αλλά κι αυτές μας εμπνέουν.
  @ Μιχάλης
  Μιχάλη, ούτε ο Κούβελος είναι αριστερός ούτε η Ολυμπιακή Επιτροπή αποτελείται από αριστερούς. Ας κρατήσουμε επιτέλους κάποια λογικά όρια ακόμα και στο φανατισμό μας.
  @ 38 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ
  Δεν γνωρίζεις φτωχούς αριστερούς γιατί οι παρέες σου είναι οι ακροδεξιοί. Που να τους γνωρίσεις; Κι οι μόνοι αριστεροί που ξέρεις είναι οι αριστεροί από ιδεολογία κι όχι από ταξική θέση. Κι αυτοί είναι οι προβεβλημένοι. Επίσης αυτά τα 38 χρόνια, μιλάς, γράφεις και δεν σ’ ενοχλεί κανένας. Αν είχαμε δικτατορία - όπως υπογράφεις – ούτε θα μίλαγες ούτε θα έγραφες. Βεβαίως ένας άνθρωπος σαν και σένα έχει σπάσει το κοντέρ του ακροδεξιού φανατισμού. Γιατί αυτά τα 38 χρόνια την Ελλάδα κυβέρνησε ο Κων/νος Καραμανλής με υπουργούς τον Αβέρωφ και τον Ράλλη. Και στη συνέχεια άλλοι αστοί πολιτικοί. Για σένα αυτοί είναι αριστεροί. Που σημαίνει ότι έχεις χάσει την ικανότητα αντίληψης των πραγμάτων. Θα μου πεις γιατί ασχολούμαι μαζί σου. Είναι απλό. Είμαι καλός άνθρωπος. Οι υπόλοιποι που σε διαβάζουν πάνε παρακάτω γιατί δεν αξίζει τον κόπο ν’ ασχοληθούν. Κι είναι αφέλεια να πιστεύεις ότι μ’ αυτά τα εξωφρενικά που γράφεις, πείθεις έστω κι έναν (αρ. 1).

  Να γράψουμε κι ένα συμπερασματάκι; Από όλη αυτή την ιστορία κέρδισαν πόντους αυτοί που υποστηρίζουν ότι κακώς αποκλείστηκε η αθλήτρια και χάσανε πόντους όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο.
 • dinos8pΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 16:14
  Δηλαδή αν πει κάποιος : υπάρχουν πολλοί μετανάστες στην Ελλάδα, συνάγεται το εξής συμπέρασμα :
  α) είναι ρατσιστής-φασίστας
  β) θέλει να τους κάνει σαπούνια
  γ) θέλει να κλείσει τα σύνορα και να μην περνάει κουνούπι
  δ) θέλει να βουλιάζει τις βάρκες τους στο Αιγαίο και να τους τρώνε τα ψάρια.
  Ήμαρτον επιτέλους, έχουμε χάσει το μέτρο.
  Έχω κουραστεί να ακούω σαχλαμάρες
  (δεξιές και αριστερές) και δεν έχω καμιά όρεξη να επεκταθώ επί του θέματος.
 • Vagelis KΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 16:11
  Δεν κοπιασες σημερα Σταθη
  Οταν χρειαστηκε να διαλεξεις αναμεσα στο ναζισμο και στον Φωτη Κουβελη διαλεξες το δευτερο.
  Ελα τωρα να πουμε ενα ποιημα για τον Φωτη :

  Ηρωες τετοιοι μπορουν μοναχα
  να βγουνε μεσα απ τη (Δημοκρατικη) Αριστερα
  δοκιμασμενοι σε παλη σκληρη
  κρατουν αυτοι τη σημαια ψηλα !

  Παλεψε με τη συνειδηση του ο Φωτης και τη νικησε.
  Κι αφου προδωσε την αριστερα - στην Πατριδα θα κολωνε τωρα ?

  Λοιπον Σταθη - εισαι μπερδεμενος - κι εσυ κι ο φιλος μας (δικος μας οχι δικος σου), ο Μιχαλολιακος.

  Να τα ξεμπερδεψουμε.

  Εμεις (οι Εθνικιστες) δεν θετουμε ως σημειο αναφορας τον Αλεξανδρο (τον Μεγα τελος παντων) αλλα τον Δημοσθενη. Ο Αλεξανδρος ηταν ενας στρατιωτικος λαμπρος αλλα δεν εκπροσωπει το Ελληνικο μεγαλειο. Εκπροσωπει στοιχεια της Μακεδονικης επιθετικοτητας.
  Δηλαδη εμεις δεν μπερδευουμε οπως μπερδευεις εσυ τον Ναπολεοντα (τον Μεγα ας πουμε) με την Μεγαλη Αστικη Επανασταση.
  Τι σχεση εχει ο Πλατων με το ρετσινολαδο ?

  Εμεις οι Εθνικιστες ειμαστε επιστημονες και αγαπαμε τον Ανθρωπο.
  Αρα δεν ειμαστε Χριστιανοι. Δεν αγαπαμε τον θεο.
  Ως φιλοσοφος, ο Χριστος ειναι μεγας, ως θεος ειναι αποτυχημενος.
  Εμεις οι Εθνικιστες θεωρουμε οτι η θρησκεια σε μαζικο επιπεδο ειναι το οπιο του λαου, αλλα σε ατομικο επιπεδο ειναι συναισθηματικη υποθεση.
  Αν επομενως διαχωρισει κανεις τις εμπειριες της ψυχης του, δεν θα πεσει στην παγιδα που στηνει η θρησκεια στο κοινωνικο επιπεδο.
  Η θρησκεια βεβαια, εκτος απο συναισθημα, ειναι και αισθητικη.
  Επειδη η αισθητικη των θεων του Ομηρου ειναι περισσοτερο ομορφη απο τη σκοτεινια της ψυχης και την πνευματικη υφεση του Βυζαντινου ΜΕΣΑΙΩΝΑ, μας χρεωνεις στον θεο Πανα !
  Εχουμε τοση σχεση με τον θεο Πανα, οση σχεση ειχε ο Σταλιν με τον Μπουχαριν και η Ντολορες Ιμπαρουρι με τον Τροτσκυ.

  Μας βριζεις συνεχεια και μας απειλεις με τον Πλατωνα. Γιατι ?
  Αν εσυ γνωριζεις τον Πλατωνα, τοτε μορφωσε μας. Πες μας το μυθο της σπηλιας να τον μαθουμε κι εμεις οι Χρυσαυγιτες οπως καλα τον ξερετε εσεις οι Μαρξιστες. Και θα σε μαθουμε κι εμεις τα κολυβογραμματα μας.
  Λιγο Φρεγκε, λιγο Ρασσελλ, λιγο Βιττγκενσταιν, λιγο Κουαιν.

  Το πνευματικο επιπεδο της Παπαχρηστου σε πειραξε κι οχι το πνευματικο επιπεδο του Γιαννη Μηλιου και του Χρυσανθου Λαζαριδη. Ξερεις να ξεχωριζεις δε λεω. Δε σε πειραξε η παιδικη αναλυση της οικονομικης κρισης, των στελεχων και του προεδρου του ΣΥΡΙΖΑ και σε πειραξε το πνευματικο επιπεδο της Παπαχρηστου.

  Σταθη το σημερινο σου κειμενο ηταν γελοιο.
  Εχεις ομως μεσα σου τεραστιες ψυχικες και πνευματικες δυναμεις.
  Αν ειναι ο λακκος σου πολυ βαθυς, χρεος με τα χερια σου να σηκωθεις.
  Αν προσπαθησεις, θα ακουμπησεις τις (πνευματικες) εσχατιες της Παπαχρηστου σε δυο - τρια χρονια και με λιγη προσπαθεια ακομα (σε κανα χρονο) θα εχεις φτασει τους σοφιστες.
  Αλλα ετσι οπως εισαι στο σημερινο κειμενο, εισαι 500 χρονια πισω απο την Παπαχρηστου. Αν η Παπαχρηστου ηταν θεωρητικος της κβαντικης θεωριας πεδιου εσυ το πολυ πολυ να βρισκοσουν στο επιπεδο μιας μετριας μιγαδικης αναλυσης.
  Αλλα με τη φορα που εχετε παρει υπερεκτιματε τις δυναμεις σας.
  Τη μια φορα θεωρεις την Λιανα πιο καταρτισμενη φιλοσοφικα απο τον Κασιδιαρη, την αλλη μας λες οτι η πολιτικη σκεψη της Δουρου ειναι ανωτερη απο τον Καιαδα και τωρα φτανεις να κανεις κριτικη εσυ στη Βουλα.
  Μα εσυ, μετα τον Ζηνοβιεφ δεν εχεις προχωρησει πνευματικα.
  Πως - με τι φοντα αναλυεις την συναγ. Β. Παπαχρηστου ?

  Σημερα πνιγεστε απο ενα απλο κουνουπι.
  Αν αυριο η Βουλα σας σφηνωσει μια καμηλα τι θα κανετε ?

  Το να αναγνωριζει κανεις τα λαθη του βεβαια, ειναι οδυνηρο και για τον κουκουε και για τον ναζι. Γι αυτο και κολλανε οι ανθρωποι στα καθιερωμενα τους στερεοτυπα.

  Και για να κλεισω να πω και τουτο.
  Τα ρατσιστικα σχολια των λευκων που ταπεινωνουν τους μαυρους δεν ειναι κι ασχημα.
  Αλλα και τα ρατσιστικα σχολια των μαυρων που ταπεινωνουν τους λευκους επισης καλα ειναι.
  Ο κοσμος της αντιπαλοτητας ειναι ενας κοσμος ενδιαφερων. Οχι πνευματικα νεκρος. Και ιδιως - οχι υποκριτικος κοσμος, οπως ο κοσμος που, δυστυχως, προαγεις με το σημερινο σου κειμενο.
  Ολες οι φυλες δικαιουνται να ξεφτυλιζουν η μια την αλλη. Αρκει βεβαια αυτο να γινεται μεσα στα πλαισια της αισθητικης.
  Και να μην στρεφεται ΠΟΤΕ εναντιον του αδυνατου.
  Τοτε και μονον πρεπει να χτυπιεται απο την κοινωνια και οχι οταν προαγει την αντιπαλοτητα των λαων, των φυλων (δηλ. του αντρα και της γυναικας), των ιδεων.
  Αλλα αυτα ειναι ψιλα γραμματα για τους μαρξιστες.
  Για να καταλαβουν κατι, πρεπει να το κανεις ευκολο, οπως εκανε ο Μαρξ την αναλυση της πραγματικοτητας με τον υλισμο (ο θεος να τον κανει υλισμο) καθως και την αναλυση της ιστοριας (αστοι- προλεταριοι- αντιθεση- συνθεση και μετα .... αταξικη κοινωνια)
 • @ ΝΙΚΗ ,ΕφοριαΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 15:58
  ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΦΤΩΧΟΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΙΡΙΑ ΠΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ?
  ΑΣΕ ΡΕ ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΛΑΥΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.ΚΑΛΙΤΕΧΝΕΣ, ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΗΣΤΑΔΕΣ, 'ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ'(τρομαρα σας) ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ, ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ, ΜΚΟ, ...ΟΛΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΦΤΩΧΑΔΑΚΙΑ.
  ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΑΛΗΣ.

  ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΕΚΑΝΕ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΩΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ ΜΟΣΑΝΤ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ?
  ΕΧΕΙ ΒΟΥΙΞΕΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.
  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΑΝ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ?


  ΑΔΟΛΦΟΣ ΣΤΑΛΙΝ
 • ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΤΡΑΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 15:27
  Αγαπητε Σταθη , σημερα διαφωνω με το κειμενο σου και ειναι απο τις ελαχιστες φορες που γινεται αυτο. Η σπουδη να καταδικαστει μια αθλητρια για ρατσιστικη συμπεριφορα εξαιτιας ενος σχολιου στο τουιτερ , αν ειναι δυνατον στο τουιτερ!! , η περιθωριοποιηση της και ο αποκλεισμος της , ειναι κινησεις που εκθρεφουν τον φασισμο και δεν τον πολεμουν. Κανονικα μονο και μονο η ταυτιση σου με τις θεσεις της ολυμπιακης επιτροπης , του Κουβελου και της δημαρ , θα επρεπε να σε ανησυχει ως γνησιο αριστερο. Αναγνωριζεις βεβαια την υποκρισια σε αυτους , οχι ομως στον συριζα. Εγω αναρωτιεμαι ποιες ειναι πραγματικα οι θεσεις του συριζα και της αριστερας για το μεταναστευτικο , ποιες οι ρεαλιστικες προτασεις , ποιες οι πρακτικες κυβερνητικες λυσεις? Γιατι αν δεν εχεις ως αριστερα , λυσεις για το πραγματικο προβλημα , πως σπευδεις να καταδικασεις μια νεα κοπελα που απλα το ακουμπισε εμμεσως με ενα ανεκδοτο? Πως παιρνεις την τριχα και την κανεις τριχια? Τι σε κανει να παιξεις παιχνιδι στην πλατη ενος ανθρωπου και να αναγεις σε ρατσιστικο και πολιτικο ζητημα , την ανοησια του , την ατυχη στιγμη του η ακομα και την πεποιθηση του? Η Χρυση Αυγη δεν ειναι μοδα Σταθη , ειναι η απαντηση του κοσμου στην υποκρισια και οσο εσεις οι γνησιοι αριστεροι συντασεστε με την υποκρισια , τοσο θα δινετε ποντους στον φασισμο. Οσο σπευδετε εσεις οι ιδιοι να γιγαντωσετε και να δωσετε διαστασεις σε ζητηματα της πλακας , τοσο δειχνετε αδυναμοι και φοβικοι. Ξαφνικα το τουιτερ , το φεισμπουκ και γενικως το ιντερνετ , εχουν γινει δημοσιος λογος που πρεπει λεει να τον παιρνουμε σοβαρα , να τον καταδικαζουμε κιολας αμα δεν μας αρεσει. Μηπως πρεπει και να τον καθοδηγησουμε η να τον καταργησουμε οπως επιχειρει να κανει η ολυμπιακη επιτροπη με την αποφαση της να αποκλεισει αφενος την Παπαχρηστου και αφετερου να απαγορευσει δηλωσεις αθλητων? Σημερα βλεπω στο ενικος φοβερο θεμα για τους ολυμπιακους αγωνες και τις δηλωσεις αθλητων στο ιντερνετ με υποτιμητικα σχολια για τους Ελληνες και την Ελληνικη ολυμπιακη αποστολη. Μηπως θα πρεπει να μην κοιμηθουμε το βραδυ και να στειλουμε αυριο ενα σμηνος f 16 να βομβαρδισουν το λονδινο? Ελεος βρε Σταθη με τον αριστερο καθωσπρεπισμο και την εικονικη πραγματικοτητα.
 • ΕφοριαΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 15:23
  @38 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ

  Κι εσυ ως τι ξερεις τις φορολογικες δηλώσεις εκατομμυρίων Ελλήνων που δε γουσταρεις εεε καλέ μικρε φασιστομουτρο?

  Δεν εχεις δει φτωχο αριστερο μαλλον γιατι δεν εχεις ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟ μιας και ή στα σαλονια Βιομηχανων , ή στις κλουβες των ΜΑΤ , ή στο υποκοσμο κατοικοεδρευεις...
 • ΝΙΚΗΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 15:10
  @38 χρονια αριστερη δικτατορια ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ......ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ ΝΑΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΤΩΧΟΙ!!!!!!!!!!!ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΝΙ ΜΑΝΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ 9 ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΟΙ.........ΑΝΤΕ ΚΑΙ Σ'ΑΝΩΤΕΡΑ........(Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ).
 • ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΘΑ ΖΗΣΕΙΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 14:32
  Για την καταντια ενος τοπου μεγαλυτερη ευθυνη και απο τους πολιτικους φερνει ο πνευματικος κοσμος .
  Που ηταν ο πνευματικος κοσμος οταν τρωγοντουσταν τα 350 δις κυριε Σταθη?
  Θα σου απαντησω εγω.Στο μεγαλο παρτυ βρισκοντουσταν και τρωγανε με 10 μασελες.
 • 38 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 14:25
  ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ?
  ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ.
  ΦΤΩΧΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΤΕ.
  ΕΣΕΝΑ ΡΕ ΣΤΑΘΗ Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ ΔΕΝ ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΕ ΣΥΛΕΚΤΗ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ?
 • Ακης Νικολακοπουλος απο ΜοναχοΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 13:49
  Αγαπητε Σταθη (επετρεψε μου σε παρακαλω την προσφωνηση καθως ακολουθω τα γραπτα σου απο την εποχη που ακομα ηταν οι κροταφοι μου κατσανοι) και αγαπητοι φιλοι,
  εδω και 2 μερες βρισκομαι κι εγω στο *νοστιμον ημαρ* αναπνεωντας τον ζεστο και ξερο αερα το πρωι και το δροσερο αερακι το βραδυ. Εφερα και τα παιδια μου εδω να δουν που μεγαλωσε ο παππους κι ο μπαμπας τους να παιξουν ελευθερα και να νιωσουν λιγο την γλυκα της πατριδας τους.
  Σας πληροφορω λοιπον πως θεωρω πως ΗΔΗ βρισκομαστε στα προθυρα μιας Βαιμαρης του 1929! Διαβαστε το βιβλιο του Σεμπαστιαν Χαφνερ *απο τον Μπισμαρκ στον Χιτλερ* και θα καταλαβετε πως το εννοω.
  Απο εχτες οπου κι αν μπω σε οποιο φορουμ κι αν βρεθω αντικρυζω *την υπερασπιση της αθωας ακακης αθλητριας* σε ενα ευρΥτατο επιπεδο με εκπληκτικα ΟΜΟΙΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ οπου κι αν εψαξα, απο αθλητικες μεχρι πολιτικες ιστοσελιδες: το...ρεπερτοριο αρχιζε απο Ζαμπετα και Καζαντζιδη και τελειωνε στα ανεκδοτα με ποντιους και με ξανθιες!
  Ειλικρινα αγαπητοι συμπατριωτες μια τετοια Gleichgesinnung (ομογενοποιημενη νοοτροπια) θα την ζηλευε ακομα κι ο Γκαιμπελς κι ο Χιτλερ.
  Μαλιστα σε παρα πολλα σχολια μεσα οι...υποστηρικτες παρεδιδαν το επιχειρημα πως *Ελληνες ειναι οσοι γεννιουνται στην Ελλαδα απο Ελληνες γονεις! Ουτε εγχρωμοι αλλα ουτε και οι ελληνες που γεννιουνται εξω απο ελληνες γονεις ειναι Ελληνες* (αυτο το διαβασΑ παμπολες φορες σε 3 αθλητικα σαιτ, αποδειξη αυτου που λεω για ομογενοποιηση!) για να δικαιολογησουν ας πουμε την υπαρξη μπασκετμπολιστα στα εθνικα μας χρωματα!
  Οπως τα γραφω γραφτηκαν και πανω απο 50 φορες το σχολιο.
  Απογοητευτηκα! Με επιασε μια λυπη ξερετε γιατι;
  Ο μικρος μου Νικολακης και η μεγαλη μου Δομνα που θα παει (;) απο Σεπτεμβρη Γυμνασιο μεγαλωνουν σαν ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ στο Μοναχο. Παρολα αυτα ΤΗΡΟΥΝ ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥΣ μετεχουν σε ελληνικα χορευτικα συγκροτηματα ΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥΣ, μετεχουν σε εθνικες εορτες, μετεχουν και σε θεατρικο τμημα που ανεβαζει τραγωδιες και κωμωδιες αριστοφανικες κλπ. ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΑ μεγαλωνουν ολα αυτα τα παιδια κανεις δεν μπορει να φανταστει πλην των μοντερνων Οδυσσεων .ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΟΥΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΠΕΡΑ ΞΕΓΝΟΙΑΣΤΑ! ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΙΣΩΣ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ *ΕΛΛΗΝΕΣ* ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΟΣΥΝΗΣ!
  Διαβασα λοιπον το.....*αστειο* σχολιο της αθλητριας και με πικρανε ξερετε ΤΙ; Οοοχι οτι αμεσως ζητησε συγγνωμη, ουτε το αν πριν ειχε τουιτακια κλπ με τους γνωστους σκοτεινους ιπποτες ελεεινου παρελθοντος, ουτε αν ειχε πιστολια κλπ.
  Με πικρανε το οτι Η ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ *ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ* ΚΑΙ ΝΑ ΧΥΣΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΧΟΛΗ.....ΥΠΕΡΑΣΠΣΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΑΧΑΜΟΥ!
  Βγηκαν να την υπερασπιστουν λοιπον εκτος απο τους φασιστες που ακομα δεν εχουν κρινει τον Χιτλερ, κι αλλοι *δημοκρατες* μιλωντας μεγαλοστομα για *Δημοκρατια και φασισμο* οταν ξεχνουν πως ενας Χιτλερ αρχικα μιλουσε για δημοκρατια, χρησιμοποιησε την δημοκρατια οσο επρεπε για να γινει γνωστος κι αρεστος και μετα.....την καταργησε!
  Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΟΧΙ ΕΓΩ!
  Οπως λοιπον μια Λενι Ριφενσταλ, σπουδαια σκηνοθετης κατα τ αλλα, εγινε περηφανο οργανο του Ναζισμου με τα σκηνοθετικα της προσοντα και το καταλαβε πολυ αργα και μετανιωσε, οπως ηθοποιοι εξ αρχης θεωρουσαν σωστο να υποστηριξουν τα ιδανικα του Χιτλερ, το ιδιο παααααρααα πολλοι που γινονται *αναπαραγωγοι της ιδεολογιας δια αστειων* και υπερασπιστες της (μιλαμε χτες στα 1000 μειλ τα 990 ειχαν μεσα τον Ζαμπετα!!!) ακομα και δημοσιογραφοι και λοιπα κομματα (μηπως και τον Χιτλερ καποια κομματα δε νομιζαν πως μετα θα τον...ελεγξουν και τον ανεχτηκαν αρχικα;) ευχομαι ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ!
  ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ!
  ΑΠΛΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΠΛΕΟΝ ΕΝΑΝ.....ΕΞΕΥΓΕΝΙΣΜΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΙΡΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΘΡΑΙΟ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΗ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΝΔΕΔΥΜΕΝΟ ΣΚΟΥΡΟΧΡΩΜΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΜΙΛΑΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΦΟΡΑ!Εχει επελθει λοιπον αυτη η Relativierung αυτη η...εξισωση του αστειου με τον Ζαμπετα τον καζαντζιδη και του ποντιους στα πλαισια της....αποδοχης! Μεχρι και την Ρεπουση επιστρατευαν μιλαμε!
  Εγραψα και χτες στο Ενικος Σταθη: το Φοκους με το δαχτυλο και την Αφροδιτη επικαλεστηκε την ελευθερια εκφρασης και το οτι αυτο το κολαζ το ειχε εφευρει καποιος αλλος με την αμερικανικη σημαια.
  ΟΣΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΓΡΙΕΨΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ *ΑΣΤΕΙΑ* ΠΟΛΥ ΑΘΩΑ ΤΟΥ ΣΤΥΛ *ΕΝΑΣ ΙΤΑΛΟΣ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΙ ΕΝΑ ΙΣΠΑΝΟΣ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΒΕΡΝΑ ΚΑΙ ΧΛΑΠΑΚΙΑΖΟΥΝ! ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ!* ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ....
  ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΟΡΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩς ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑΕΙ,
  ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΠΩΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΛΠ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ (ΕΝΩ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ...ΜΥΡΜΗΓΚΑΚΙΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ)
  ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΕΞΩ ΜΙΛΟΥΝ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΑΣΠΑΖΟΝΤΑΙ ΚΟΙΝΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΚΟΙΝΑ ΕΘΙΜΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΑΣΧΕΤΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΥ!
  Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑΦΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥΣ!
  Υ.Γ. ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥς...ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΟΥΤΕ ΤΟΥΙΤ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩς ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ ΚΑΤ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑς; ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ ΜΟΟΟΝΟΟΟΟ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΕΘΕΣΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ! ΘΑ ΠΑΕΙ Η ΔΟΜΝΑ ΜΟΥ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΗΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Η ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΩ ΝΑ ΒΡΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ;
  ΑΛΛΑ ΤΙ ΡΩΤΑΩ ΑΥΤΑ ΟΥΔΟΛΩΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΠΠΟΤΕΣ ΚΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ! ΑΥΤΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ!ΚΑΙ ΤΟΝ ΖΑΜΠΕΤΑ!

  Λεωνιδιο, Ακης Νικολακοπουλος
 • ΛΕΥΤΕΡΗΣΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 13:29
  ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ , ΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ.-ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝΕ ΠΟΛΥ ΣΚΟΝΗ-ΔΕΝ ΣΥΜΦΟΝΩ ΜΕ ΤΊΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΤΗΣ-ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, -ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ-
  ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.-ΟΧΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΗΣ Ο, - ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ 1ΕΚΑΤΟ ΜΜΥΡ/. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ-- ΟΙ ΚΕΡΟΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΑΓΩΓΟΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΩΝΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ, - ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΙΚΡΗ ΑΞΙΑ- ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ, ΠΕΡΙ ΑΛΛΩΝ ΤΥΡΒΑΖΟΥΝ..
 • ΜιχάληςΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 13:26
  Πρόκειται για μια καθαρά πολιτική δίωξη, λόγω πολιτικών φρονημάτων της αθλήτριας. Η αιτία ήταν πως είχε εκδηλώσει τα φρονήματά της, τα οποία βέβαια δεν άρεσαν στις διάφορες εκδοχές του αριστερού ολοκληρωτισμού.
  Το ότι έγραψε, ή αντέγραψε ανέκδοτο είναι απλά η αιτία, καθόλου πειστική. Τα άλλα είναι το περιτύλιγμα που χρησιμοποιεί πάντα η αυταρχική, ολοκληρωτική, αντιδημοκρατική, φασιστική με μια λέξη αριστερά, ως πρόσχημα για να κρύψει το πραγματικό της πρόσωπο (ανεπιτυχώς).
 • γιαννης νικαιαΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 13:10
  πρωτα θελω να πω οτι δεν βλεπω το δικο μου σχολιο στην στηλη.
  ωραια δημοκρατια θελουμε βρε, μπραβο να την χαιρομαστε, δεν θελω να σε ακουω γιατι δεν συμφωνω με αυτα που λες, πολυ ωραια μπραβο μας και παλι.
  ειδαμε και τους δημοκρατες πολιτικους μας που ενω πρωτα ορκιζονται μετα μας πινουν το αιμα αλλα εκει δεν μας πειραζει γιατι δεν παει το χερι μας να ψηφισουμε κατι αλλο.
 • ΝικηΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 12:45
  Μια φορά η Αννούλα γυρίζει στο σπίτι της γεμάτη χαρά με 5 ευρώ στο χέρι.
  - Που τα βρήκες Αννούλα μου τα 5 ευρώ; ρωτάει η μητέρα της.
  - Μου τα έδωσε ο Τοτός γιατί ανέβηκα στο δέντρο και είδε το βρακάκι μου... λέει εκείνη
  - Μα δεν σου έχω πει πως τα αγόρια δεν πρέπει να βλέπουν το βρακάκι σου; είπε αυστηρά η μαμά.
  - Ναι μαμά, μα ο Τοτός μου έδωσε τα 5 ευρώ.
  - Μην ξαναγίνει αυτό, είπε η μαμά και έφυγε...
  Την επόμενη μέρα η Αννούλα γύρισε στο σπίτι με 50 ευρώ στο χέρι μες στην καλή χαρά.
  - Που βρήκες τα 50 ευρώ Αννούλα; ρωτάει η μαμά της
  - Μου τα έδωσε ο Τοτός γιατί ανέβηκα στο δέντρο, είπε εκείνη
  - Μα μόλις χτες δεν σου είπα να μην ξανανεβείς στο δέντρο γιατί ο Τοτός θα δει το βρακάκι σου;; είπε πολύ αυστηρά η μαμά.
  - Ναι μανούλα μου, της λέει, αλλά αυτήν τη φορά δεν φορούσα βρακάκι!!!! Ενα χαριτωμενο ανεκδοτακι με τους γνωστους σε ολους Τοτο και Αννουλα........Τωρα ολοι εσεις που δικαιολογητε την αθλητρια με επιχειρηματα του τυπου, ελα μωρε ενα χαριτωμενο ανεκδοτακι ειπε και τι εγινε?????????φανταστητε το πιο πανω ανεκδοτο να το λεει ας πουμε ενας παιδεραστης!!!!!!!!Ποσο πολυ αλλαζει το νοημα του συγκεκριμενου χαριτωμενου αστειου??????Το κακο δεν ειναι οτι ποσταρε ενα εξυπνο αν και ρατσιστικο ανεκδοτακι, το κακο ειναι πως το πιστευει κιολας!!!!!!Αυτο ειναι για μενα τουλαχιστον απαραδεκτο για μια αθλητρια η οποια φορωντας το εθνοσημο υποτιθετε πως αντιπροσωπευει ολη την χωρα......Η κοπελα εχει το απολυτο δικαιωμα να πιστευει και να ψηφιζει οτι θελει, καλο ειναι ομως να κραταει καποια πραγματα για τον εαυτο της και να μην τα κοινοποιει.Αν ολοι εσεις θελετε να σας αντιπροσοπευει η συγκεκριμενη αθλητρια ειναι δικο σας θεμα......Εγω παλι δεν θελω, ισως βεβαια εγω εχω το προβλημα ποιος ξερει?????Παντα πιστευα πως ο αθλητισμος και η τεχνη οταν ειναι στρατευμενες, με οποια μορφη στρατευσης, τοτε παυει αυτοματα να υφηστατε το νοημα και η χρησιμοτητα τους και γινονται μερος προπαγανδιστικων πρακτικων.........
 • τάκης ΠάτραΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 12:38
  "Οπως και να ’χει, το μόρφωμα αυτό, της Χρυσής Αυγής, θα τα φάει τα ψωμιά του."
  Αγαπητέ Στάθη,
  το άρθρο σου ενδιαφέρον αλλά η παραπάνω φράση νομίζω πως θα σε διαψεύσει όπως σε διέψευσε ανάλογη φράση σου πως η Χρυσή Αυγή δε θα μπει στη βουλή ή όταν μπήκε, πως στο φως της μέρας θα καιγόταν. Συνιστώ λιγότερη διακινδύνευση στις προβλεψεις σου, γιατί οι μελλοντικές διαψεύσεις αποδυναμώνουν την αξιοπιστία των πραγματικά σημαντικών πολιτικών παρεμβάσεών σου.
 • Ηλίας ΤσουτσοπλίδηςΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 12:32
  Σωστά όλα στο άρθρο αλλά είναι εκτός θέματος. Μάλλον πακεταρίστηκε όλη η αντίδραση στην απόφαση για την Παπαχρήστου ως ρέπουσα προς τη ΧΡ ΑΥΓΗ και όλη τη λογική της. Καμία σχέση. Αυτός που πήρε την απόφαση να καταστρέψει μια αθλήτρια θα δικαστεί για αλλοιωμένο πόθεν έσχες. Είπε οτι ξέχασε να το δηλώσει. Πώς κρίνεται η ικανότητά του να δικάζει και να αποφασίζει μόνος του όταν σε ένα τόσο σοβαρό θέμα δήλωσε οτι του ξέφυγε; Σε ένα εθνικής σημασίας ζήτημα που είναι ο χαρακτηρισμός μιας πρωταθλήτριας ως ρατσίστρια, υπάρχουν διαδικασίες και πλειοψηφίες ή όλα είναι αρχή ενός; Εάν θελήσει να μάθει η ΔΟΕ για τη δίκη που εκκρεμεί σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως είναι η φοροδιαφυγή για έναν χρεοκοπημένο λαό, ποιες οι επιπτώσεις για τη χώρα μας όταν αυτόν τον άνθρωπο τον έχουμε ορίσει να υπερασπίζεται τα Ολυμπιακά ιδεώδη (και μάλιστα να μας λέει οτι εδώ στην Ελλάδα δεν τα γνωρίζουμε); Αγαπητέ Στάθη, προφανώς η Παπαχρήστου έκανε λάθος που κοινοποίησε ένα τέτοιο αστείο γιατί προφανώς δεν είχε αίσθηση της δύναμης της Κοινωνικής Δικτύωσης. Εδώ την έπαθε και ο Τατσόπουλος που είναι συγγραφέας και πολιτικοποιημένος και επικοινωνιακός και θα την πάθουν και άλλοι τόσοι. Δεν ξέρω μέσα της τι πρεσβεύει, αλλά στις μέχρι τώρα διεθνείς συμμετοχές της δεν μάθαμε να έθιξε άλλες φυλές και έθνη. Το θέμα είναι θεσμικό και εκεί πρέπει να εστιάσει κανείς την ανάλυσή του στην αντίδραση. Ποιοι και πώς αποφασίζουν για εμάς. Η Παπαχρήστου ήταν η αφορμή, όπως πολλά τέτοια θα αποτελέσουν αφορμές για όσα μέχρι τώρα έχουμε δεχτεί διότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς. Με τη λογική σου, εφόσον κάποιος έπιασε το πόστο, πρέπει να δεχόμαστε και τις αποφάσεις του. Επειδή όμως δεν είναι δυνατόν να αμφισβητούμε όλη την ώρα τους θεσμούς και τα όργανά τους, για να αποφύγουμε τη διαρκή αμφισβήτηση που δεν οδηγεί πουθενά, αυτοί που αποτελούν τους θεσμούς πρέπει να είναι άμεμπτοι και να εφαρμόζουν τις διαδικασίες (απολογία – δίκη – απαλλαγή ή καταδίκη – ορισμός τιμωρίας). Και όταν αυτές δεν υπάρχουν, να μεριμνούν για να τις δημιουργούν προκειμένου να μη φαίνονται οι ίδιοι καθώς έχουν αντιληφθεί το ρόλο του «θεσμικού προσώπου».
  Τέλος, εάν η ανάγνωση στην αντίδραση υπέρ της Παπαχρήστου είναι, ότι όσοι συμμετέχουν σε αυτή, είναι λίγο ή πολύ ρατσιστές η / και «ελληναράδες, αρχαιολάγνοι» κλπ, τότε φοβάμαι ότι είτε η ανάγνωση είναι επιδερμική, είτε αποσκοπεί στο να τσουβαλιαστούν όλοι ως ρατσιστές για να ταπεινωθούν και να κλείσουν το στόμα τους. Όμως ξέρεις, ότι η Κοινωνική Δικτύωση είναι μη ελεγχόμενη και για πρώτη φορά μπορούμε να αντιδράσουμε. Εδώ, την πάτησαν πανίσχυρες εξουσίες (βλ Αραβική Ανοιξη), δεν θα την πατήσει η σαθρή νομενκλατούρα της χώρας μας;

  Με εκτίμηση,
  Ηλίας Τσουτσοπλίδης

  ΥΓ. Ακόμα και η φραγή που επιδιώκεται στα τύπου ρατσιστικά αστεία (για ξανθιές, Πόντιους, αράπηδες, κλπ κλπ) είναι ένα πολύ ανησυχητικό καμπανάκι διότι το χιούμορ λειτουργεί ως αμορτισέρ και όχι μόνο πρέπει να διατηρηθεί αλλά και να ενισχυθεί. Αλλιώς απειλείται και η σάτιρα. Ας μην παρασυρθούμε από αγωνίες λαών που έχουν πραγματικά ιστορικό ρατσισμού και φυσάνε και το γιαούρτι (βλ ποσοστώσεις έγχρωμων στις ταινίες).

  ΥΓ2: Σε προτρέπω να δεις την αυξητική αντίδραση υπέρ της Παπαχρήστου με την εξής σειρά: 1. Αντίδραση στην επιβολή του πολιτικά ορθού, 2. Αγανάκτηση για τη καταστροφή μιας αθλήτριας για όχι αντίστοιχης σοβαρότητας λόγο και 3. Θυμό για τα θεσμικά όργανα που δεν μας πείθουν.
 • padatazisΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 12:24
  Στάθη είναι ο λόγος σου πράγματι βάλσαμο στην ομαδική κατάθλιψη αλλά και παράκρουση που σαν έθνος έχουμε υποστεί τελευταία.Σε όλους τους φίλους που συλλήβδην στοχοποιούν ανθρώπους καραβοτσακισμένους που ερήμην τους ξεβράστηκαν στη χώρα μας, είτε από απάνθρωπες πολιτικές των δικών τους χωρών , σε συνδυασμό πάντα με την πολιτική υποτέλειας της δικής μας χώρας, θέλω να ευχηθώ από καρδιάς τα εξής΄΄Μακάρι τα δικά σας τα βλαστάρια φερέλπιδες νέοι που κουβαλούν τα όνειρά τους αλλά και τα όνειρα των πεφωτισμένων γονιών τους σε κάποια χώρα του εξωτερικού για σπουδές ή για εργασία να μη βρεθούν ποτέ αντιμέτωποι με τους αντίστοιχους χρυσαυγουλίτες των χωρών προορισμού .Γιατί το ξύλο έχει πάντα δύο άκρες! Μην το ξεχνάτε αυτό κοντόφθαλμοι συνάνθρωποι.
 • Γκαβαισές ΘωμάςΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 12:14
  Ο όρκος τού Αλέξανδρου υπάρχει στή Κώ . Είναι γραμμένη σέ τέσσερες γλώσσες νομίζω, καί είναι σέ μαρμάρινη στήλη έξω από τόν ΟΑΕΔ. Κανείς μέχρι τώρα από τούς φορείς τής πολιτείας δέν ενδιαφέρθηκε νά τόν αναρτήσει σέ κάθε πλατεία , καί κυρίως στήν πλατεία Ομονοίας στήν Αθήνα.
 • ΜΑΙΡΗ Δ.ΚΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 11:40
  "Δεν υπάρχει Ιουδαίος ούτε Έλληνας, δεν υπάρχει δούλος ούτε ελεύθερος, δεν υπάρχει αρσενικό και θηλυκό. γιατί όλοι εσείς είστε ένας στο Χριστό Ιησού."- Γαλάτες 3:28.
  "δεν υπάρχει Έλληνας και Ιουδαίος, περιτομή και ακροβυστία, βάρβαρος, Σκύθης, δούλος, ελεύθερος, αλλά τα πάντα και σε όλους είναι ο Χριστός."-Κολοσσαείς 3:11.
  "“Ελάτε οι ευλογημένοι από τον Πατέρα μου, κληρονομήστε την βασιλεία που σας έχει ετοιμαστεί απ' την αρχή του κόσμου. Γιατί, πείνασα και μου δώσατε να φάω, δίψασα και μου δώσατε να πιω, ήμουν ξένος και με περιμαζέψατε, γυμνός και με ντύσατε, άρρωστος και με επισκεφθήκατε, φυλακισμένος κι ήρθατε να με δείτε” (Ματθαίος 25:34-36).
  «Αν κάποιος ξένος έρθει να μείνει μαζί σας στη χώρα σας, μην τον εκμεταλλευτείτε. Να του φέρεστε όπως σ’ έναν συμπατριώτη σας, να τον αγαπάτε σαν τον εαυτό σας, γιατί κι εσείς ξένοι ήσασταν στην Αίγυπτο» (Λευιτικόν 19:33-34).
  Συγκυρία συμβολική ο τόπος απ'όπου μας γράφεις σήμερα, Κε Στάθη.
  Υποκρισία και φαρισαϊσμός εκ του περισσού διακατέχει και τις δύο πλευρές.
  Η άρχουσα τάξη δεν μας έχει συνηθίσει σε κάτι διαφορετικό, αλλά η αθλήτρια με τα χρηστά ήθη και ιδεώδη, γιατί δεν έκανε την ''επαναστασή''της για τις άθλιες συνθήκες άθλησης νωρίτερα? Τα καταγγέλει τώρα προσπαθώντας να συγκεντρώσει την συμπάθεια και να δικαιολογήσει την έλλειψη παιδείας και τον εμφανέστατο ατομικισμό της. Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε.... Είναι άλλωστε φανερή η αγωνία της για τον παρά και τους "χορηγούς" της! Αυτοί κι αν έχουν πρόβλημα που τους βγήκε σκάρτο το εμπόρευμα....
  Αυτός ο αθλητισμός , τέτοιους αθλητές αναδυκνείει, με γειά μας δεν θα πω, είναι παλιό το φαινόμενο. Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε, της ντόπας, του πλουτισμού, του σπόνσορα, της παράγκας, της ρεμούλας, του Πίου!
  Καλημέρα, καλή συνέχεια στις διακοπές όλων!
 • katerina papatheodorouΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 11:31
  Συγχαρητηρια για το σχολιο σου!!!
  για μια ακομα φορα με εξεφρασε απολυτως!!!
  να ακουγονται τετοιες φωνες και να διαδιδονται στις εποχες που ζουμε.....με την καταπτωση καθε αξιας και ιδεωδους.......
 • zvΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 11:26
  Στάθης ο μεγαλοπρεπής.!!! Όπως πάντα στην ουσία του θέματος σε λίγες μόνον αράδες .
 • ΜΙΧΑΗΛ ΑΝΤΩΝΕΛΛΟΣΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 11:22
  Προσυπογράφω το σχόλιο του Στάθη που είναι η πλέον ολοκληρωμένη απάντηση στην "Παπαχρηστολογία" των ημερών.
  Με την ευκαιρία θέλω να υπογραμμίσω, πως με την πέννα του πάντα, είτε γράφοντας είτε σχεδιάζοντας, εκφράζει ένα πνεύμα πραγματικά αξιοθαύμαστο!
 • ΘανάσηςΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 11:04
  Στάθη όσο υπάρχουν ακόμη στον τόπο αυτό άνθρωποι με τη δική σου ματιά και γνώση θα ελπίζω! Είθε οι κάθε λογής έρποντες ΑΝΕΛΛΗΝΙΣΤΟΙ "ελληναράδες" -(εννοώ ως σκέψη , στάση και άποψη ζωής)- που κατσικώθηκαν και μαγάρισαν τελευταία τον τόπο αυτό να ξεκουμπιστούν από τα ιερά αυτά χώματα. Η ιστορία αυτού του τόπου είναι ασύγκριτα μεγάλη για να πιάνεται στο στόμα από το καθε φασιστοειδές ΧΑυγίτικο τίποτε!
 • to onoma sasΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 10:44
  Καθαιρέθηκε καλώς; Από άλλους "άμεμπτους και άφθαρτους" ε;

  Επειδή έκανε copy+paste το ανέκδοτο που κυκλοφορεί παντού;

  Είχα την εντύπωση ότι οι αθλητές αγωνίζονται με βάση τις επιδόσεις τους και όχι για το τι πεποιθήσεις έχουν.

  Άθλιο το άρθρο αυτή τη φορά.
 • ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 10:42
  δηλαδη Σταθη η αθλητρια αυτη καθαιρέθηκε για ενα κακογουστο αστειο το οποιο (κατα την αποψη μου) δεν ειναι ρατσιστικο, η για τους "κωλοτουρκους" και τους χαριεντισμους με τον κασιδιαρη?, η μηπως γιατι (ενδεχομενος) ψηφιζει χρυση αυγη? γιατι αν δεν ηταν το σχολιο η αιτια οφειλε η αρμοδια επιτροπη να μας πει τον πραγματικο λογο της καθαιρεσης της.
  και εν παση περιπτωση η χρυση αυγη ειναι αυτο που ειναι. οι υπολοιποι και εν προκειμενω ο συρριζα (ως αξιωματικη αντιπολιτευση) πως την αντιμετωπιζει? με το να αποχωρει (!) απο την βουλη οταν μιλανε οι ... φασιστες??... κατα την αποψη μου σημερα ο φασισμος πρεπει να αντιμετωπιζεται με επιχειρηματα και οχι με (κατα Τριαντη) υψωμενα φρυδια, ουτε φυσικα με υποκρισιες τυπου παπαχρηστου.
  αυτες ειναι κυριως οι αιτιες της ανοδου της χρυσης αυγης, και αν τα κοματα της αριστερας δεν αφησουν τους αφορισμους και της καταρες εναντιον της και δεν καταριψουν μια προς μια της θεσεις της με επιχειρηματα, τοτε θα δουμε και μεγαλυτερη ανοδο της. γιατι το "τερας" αυτη την στιγμη ειναι (ακομα) καμουφλαρισμενο.
  τελος δεν μπορω να μην θαυμασω τον ορκο του Μ. Αλεξανδρου ειδικα στο σημειο που λεει: "Τους καταμερίζω (τους ανθρωπους) με ένα μόνο κριτήριο, την αρετή". ενδεικτικο αυτο της παιδειας που ελαβε απο τον μεγαλο δασκαλο του....
 • ΒασίλειοςΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 10:28
  Κε Στάθη, πόσοι απ'αυτούς τους μετανάστες πέριξ της Ομονοίας και του Αγίου Παντελεήμονα, έχουν τις αρετές για τις οποίες μιλάει ο Μέγας Αλέξανδρος; Εκτός κι αν εννοεί την πολεμική αρετή (σφάζω 89χρονο για 20 ευρώ) ή την "εμπορική" (ναρκωτικά, γυναίκες για **** για 5 ευρώ χωρίς προφυλακτικό κλπ)....
 • paraskeviΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 10:18
  συγχαρητήρια!!!!!!!!!
 • ΕνοικοςΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 10:18
  Μπράβο! Σταράτες και μεστές κουβέντες και όχι μελοδραματικές
  κουταμάρες τύπου Τσακνή.
 • georgeΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 10:04
  ΣΕ ΩΡΑΙΑ ΜΕΡΗ ΕΙΣΑΙ ΣΤΑΘΗ!!!ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!
 • ΚΟΥΝΕΛΙΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 09:55
  Το πρόβλημα νομίζω είναι ότι δίνουμε αξία σε φελούς, και δεν ξέρω πολιτικά ποιον εξυπηρετεί αυτό. Η ιστορία αυτή, μόνον ανωφελέστατη δεν είναι για κάποιους, τουναντίον, είναι επωφελέστατη.

  Κατά τα λοιπά, αδιάφορο μου είναι τι καταλαβαίνει αυτή από αισθητική και πολιτισμό, έτσι κι αλλοιώς τους χορηγούς της εκπροσωπεί κατά βάση, μ’ ενδιαφέρει όμως τι καταλαβαίνει ο -πολύς- κόσμος.
  Ναι, πληρώνουμε τους αγράμματους, τα πρότυπα-τσόντα του Κωστόπουλου, τον Μαστοράκη στο προεδρικό, τις ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ (τον θυμάσαι στην Ε;), και τον εμετικό συφερτό, όσοι είχαμε άλλη άποψη είμαστε εκτός τόπου και χρόνου (αλλά και περήφανοι;;; γι αυτό), ας καμαρώνουν τώρα για το κατόρθωμά τους.
  Θυμάμαι όμως και τους «διαφορετικούς», τους «ευαίσθητους», που ακόμη και τώρα κουβέντα για τον κόσμο, για τη ζωή, για τα προβλήματα, γι αυτό βρίσκουν οι άλλοι και κάνουν, ένα ποίημα, ένα τραγούδι, ένα κάτι να πιαστούμε, που είναι όλοι αυτοί ε;;;
  Περιμένουμε να βγει ο γέρος (87 κοντεύει) και να μιλήσει (έστω, αυτά που λέει, κι ας μη συμφωνούμε σε όλα), που είναι η νέα γενιά να γράψει τη Δραπετσώνα της, κι ας μην κατοικεί εκεί, ούτε τότε κατοικούσε εκεί ο ποιητής (ούτε κι εγώ άλλωστε), καταλάβαινε όμως, καταλαβαινόμαστε και τώρα -που έλεγε ο άλλος ποιητής- δε χρειάζονται περσότερα. Που είναι ο ποιητής, να γράψει τη Ρωμιοσύνη του σήμερα, καλός ο εσωτερικός κόσμος και οι αναζητήσεις του, και οι έρωτες που τού άφησαν σημάδια, κουβέντα όμως για την πραγματική ζωή, που είναι όλοι αυτοί; Να βγουν μπροστά, να τους μάθουμε κι εμείς, κι όποιος θέλει ας ακολουθήσει, οι άλλοι «ας ακούνε των γυναικών τα μοιρολόγια».

  Σε κούρασα, ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ (λέμε τώρα), συνέχισε να γράφεις, μας δίνεις χαρά.

  Υ.Γ. Ναι, δεν είναι σωστό καλοκαιριάτικα, το ξέρω, απολογούμαι, αλλά...
 • antonΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 09:54
  ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ , ΩΡΑΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΕΤΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ο Μ. ΑΛΕΞΑΝΔ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΣΤΑΘΗ !
  ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΛΟΓΟΣ
  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑ !
  ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ , ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ. - ΑΛΛΟΙ ΑΛΑΖΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ---ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ -- ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΗ - ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ !!!! ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΓΥΑΛΙΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ !!!!! Η ΒΟΥΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΡΙΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ , ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ !!!! ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΓΑΙΔΟΥΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ , ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΕΤΟΥΜΕ ΣΥΚΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΒΑΡΟΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΙΔΕΟΙ !!! ΣΤΑΘΗ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΣ !!!!
 • Xrises avgoulothikesΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 09:31
  Τι κριμα που η ελλαδα απαρτιζεται απο τους ανθρωπους που περιγραφεται και δεν εχουν καμια σχεση με τη μορφωση και τον ανθρωπισμο.Πως να προοδευσουμε οταν η ευκολη φασιστικη λυση του στοχευμενου μισους εχει σαρωσει τα σπιτια και της γειτονιες μας?Να απαντησουμε με βια στη βια τους?να το βουλωσουμε για αλλη μια φορα και να αφεθουμε στα χερια της μοιρας?Πως να συνυπαρξουμε με ατομα που σφαζουν συνανθρωπους , που τερματιζουν ζωες με δικαιολογια τη διαφορετικοτητα το χρωμα του δερματος, την πιστη στη θρησκεια, πατριδα κ.α
 • ΑριστοτέληςΠαρασκευή 27 Ιουλίου 2012, 09:08
  Μάλλον η Ολυμπία δεν σας εμπνέει , όπως πρόσφατα σας ενέπνεε το καυσαέριο της Αθήνας. Κρίμα.

 • Αθήνα7°CΥψηλή:10°C
  Χαμηλή:2°C
 • Θεσ/νίκη6°CΥψηλή:7°C
  Χαμηλή:-3°C
 • Πάτρα12°CΥψηλή:8°C
  Χαμηλή:2°C
 • Ηράκλειο12°CΥψηλή:12°C
  Χαμηλή:7°C
 • Λάρισα5°CΥψηλή:7°C
  Χαμηλή:-2°C