«Λαγοί» και αρουραίοι

 

Μας φέρονται σαν να τους κοστίζει η ζωή μας. Ενώ εμείς παράγουμε τον πλούτο τους.

 

Μας φέρονται σαν να μας έχουν δανείσει τη ζωή μας, ενώ εμείς πληρώνουμε τα χρέη που δημιούργησαν.

 

Εμείς ζούμε με δανεικά, άλλοι άνεργοι, άλλοι απλήρωτοι, άλλοι κακοπληρωμένοι κι όλοι καταχρεωμένοι κι αυτοί συνεχίζουν να πλουτίζουν απ’ τη φτώχεια μας. Ζούμε σε μια χώρα πένητα και παρία, ενώ οι καταθέσεις τους ζουν στην Ελβετία.

 

Ο δικός μας αβίωτος βίος είναι το δικό τους «βιώσιμο χρέος». Η απελπισία μας περιφέρεται άστεγη στους δρόμους, ενώ οι καρποί των εγκλημάτων τους στεγάζονται ασφαλείς στις Λίστες Λαγκάρντ.

 

Κοπέλα 17χρονη εισήχθη με συμπτώματα υποσιτισμού σε νοσοκομείο της Πάτρας. 2008: 73.000.000 οι φτωχοί στις ευρωπαϊκές χώρες, 65.000.000 όσοι ζουν στο όριο και κάτω απ’ το όριο της φτώχειας στις ΗΠΑ. 2014: 76.000.000 οι φτωχοί – αύξηση της φτώχειας τους σε ίσο ποσοστό με την αύξηση του πλούτου ενός μόνον από τους 100 υπερπλούσιους του πλανήτη. Αυτός είναι ο κόσμος που κατασκευάζουν οι Εχθροί των Λαών και τα Σκυλιά του Πολέμου.

 

Για τον φτωχό Μήτσο εδώ στην Ελλάδα η τιμή του ρεύματος απ’ το 2008 έως το 20013 αυξήθηκε κατά 60%, ο μισθός του μειώθηκε 35-40% και η φορολόγησή του αυξήθηκε κατά 35-40% επίσης. Αφραγος ο Μήτσος και αυτοί που τον κατέστρεψαν

 

«φροντίζουν» τώρα να του εξασφαλίσουν ένα «κατώτατο εγγυημένο εισόδημα», ένα κατώτατο γ@μημένο εισόδημα του εξασφαλίζουν. Αλλά ούτε και αυτό. Με τον πόνο του παίζουν. Μια τον «πιάνει» κι αυτόν η τάδε ρύθμιση, μια δεν τον «πιάνει». Παίζουν και τον εμπαίζουν, να συνεχίσει να θυσιάζεται για να μην πάνε οι θυσίες του χαμένες. Ποιες θυσίεςδολοφονία του πρόκειται. Με Εταιρεία Δολοφόνων έχουμε να κάνουμε. Συμβόλαια Θανάτου εκτελούν – ή μήπως δεν ήταν

 

δολοφονία η υπαγωγή της Ελλάδας σε Καθεστώς ΕντολήςΣυμβόλαιο Θανάτου το ΜνημόνιοΠροβόπουλος ότι ήταν λάθος η διάγνωση, λάθος και η συνταγή.

 

Ποιοι έκαναν τη λάθος διάγνωσηποιοι χορήγησαν το ποντικοφάρμακοΛογοδότησε κανείς«κοπρίτες» και «κοπανατζήδες» χαρακτήρισε ο κ. Πάγκαλος τους έως τώρα «τεμπέληδες» και «διεφθαρμένους». Ενώ ο κ. Γεωργιάδης δηλώνει ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας κάποτε θα πρέπει να τελειώσει.

 

 Χωρίς να σκέφτεται ο θεομπαίχτης ότι αυτή του η στάση θα τον βασανίσει στη δική του τελευταία κατοικία. Και δεν το σκέφτεται διότι η δική του εξαχρείωση είναι ανάλογη της δικής μας ταπείνωσης. Μια ατέλειωτη παρλάτα ζόφου έχουν γίνει τα λόγια των πολιτικών του κατιμά, των αμετροεπών, των ασύδοτων.

 

Δεν είναι «λαγός» της κυβέρνησης ο κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, όταν λέει όσα είπε για το Ασφαλιστικό, αρουραίος είναι.

 

Μας έχουν αλαλιάσει οι Μακεδόνες στη Χαιρώνεια και ο αναίσχυντος Αισχίνης ο αργυρώνητος μας διαβεβαιώνει ότι «απ’ την κρίση βγαίνουμε ισχυρότεροι». Πόσο ισχυρότεροι; όσον τα τουρκικά μαχητικά που κρέμονται πάνω απ’ το κεφάλι μας σαν τη σπάθη του Δαμοκλέους;

 

Κάθε μέρα που περνάει και μια είδηση βαριά καταφθάνει. Μείωση των επικουρικών, αυτοκτονία ανέργου, λεονταρισμοί τρωκτικών, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, κάθε μέρα και μια νέα είδηση στίγμα στο σώμα της χώρας, έλκος, άλγος, άγος και άχθος.

 

Τι είναι ο «λαός»; σου λέει την ίδια ώρα το ντόμπερμαν των Δυνατών. Κάτι το ασαφές, κάτι το απροσδιόριστο, συμπεραίνει. Μην το κουράζεις, Αζώρ! Ενα μάτσο «λαϊκιστών» είναι ο λαός, μια πλέμπα πληβείων – το καλύτερο που κατάφεραν στη ζωή τους ήταν να γίνουν πελάτες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε αυτό το έκαμαν σωστά, το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε και η Ν.Δ. φυλλορροεί.

 

Πλην όμως, ας ηρεμήσουμε, σου λέει την τελευταία στιγμή ο κανίβαλος που σ’ έχει βάλει μέσα στο καζάνι και σε βράζει. Χρειάζεται συναίνεση, νηφαλιότης και σταθερότης. Σταθερότης στην ανεργία, στις πτωχεύσεις, στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς. Και πάνω απ’ όλα χρειάζεται νηφαλιότης. Στην αποβλάκωση, στην εξαπάτηση, στην υποταγή, μην ταράζουμε τα ύδατα,

 

θα κόψει η σούπα και θα του ξινίσει του κανίβαλου η συκωταριά μας. Θα του κοπεί η όρεξη του ανθρώπου και δεν θα μπορεί να μας φάει με τη συναίνεσή μας. Ως εδώ.

 

Η κυβέρνηση αυτή καταρρέει. Καταρρέει με όλους τους τρόπους σε όλα τα επίπεδα. Η Νέμεσίς της έγκειται στο γεγονός ότι αντιμετωπίζει το δικό της Μήλιο Δίλημμα απ’ τους ίδιους της τους Επικυριάρχους: Αν εκτελέσει τις τελευταίες (αλλά όχι έσχατες) εντολές της Τρόικας, θα καταρρεύσει. Αν δεν εκτελέσει αυτές τις εντολές, θα καταρρεύσει.

 

Ομως, η αντίδραση αυτής της κυβέρνησης ενόψει τέτοιου ενδεχόμενου (θα) είναι λυσσώδης και ανάλογη της ποιότητας που μαρτυρά η σύνθεσή της. Υπομείονες που υπεξαίρεσαν χρήματα από τα σχολεία, τα νοσοκομεία και την άμυνα, από τους μισθούς και τις συντάξεις, γενίτσαροι που παρέδωσαν την πατρίδα στην υποτέλεια, που παρέδωσαν την Ασυλία της σε άρπαγες, ανδρείκελα που πρόδωσαν το Σύνταγμα, ταλιμπάν που τρομοκρατούν τον λαό, γκαουλάιτερ, κουίσλινγκς κι εν τω άμα ραγιάδες, δεν είναι παρά Εχθροί του Λαού και ως τέτοιοι θα φερθούν.

 

Αλίμονό τους όταν έρθει η ημέρα που θα τους φερθεί και ο λαός το ίδιο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ