Κυβερνούν και διαφθείρουν…

 

 

 

Οσον παρατείνεται ο βίος αυτής της κυβέρνησης, τόσο πιο δύσκολα θα γίνει δυνατόν να αναταχθούν τα έργα της. Οχι μόνον διότι το κυβερνητικό σχήμα είναι φορέας όλης της κακοδαιμονίας που μας οδήγησε έως εδώ, όχι μόνον διότι καταστρέφει ενσυνειδήτως ό,τι έχει απομείνει όρθιο, αλλά κυρίως διότι με τη δράση της και τη ρητορική της διαφθείρει τα βασικά,

τα απαραίτητα εκείνα άνευ των οποίων ουδεμία κοινωνία δύναται να λειτουργεί, ουδέν κράτος δύναται να ίσταται.

Καθημερινώς αυτή η κυβέρνηση διασύρει τη λογική. Μετέρχεται τον παραλογισμό, τις δοκησισοφίες και τις διαστρεβλώσεις κάθε φορά που ανοίγει το στόμα της. Να αναφέρω παραδείγματα; θα χρειαζόταν ένα σεντόνι. Διπλόφαρδο. Παραλογισμοί χωρίς τέλος (όπως ο ευφυής χειρισμός του συσχετισμού ύφεσηανεργίαφορολόγηση), αλλά όχι άνευ σκοπού. Διότι το παράλογο είναι στα χέρια αυτής της κυβέρνησης ένα από τα όπλα που έχει στρέψει εναντίον της χώρας. Διότι η δολοφονία της λογικής είναι προϋπόθεση για την καταστροφή της χώρας. Και η χώρα πρέπει να καταστραφεί, να αλλάξει μορφή, να ενταχθεί στο νέο γεωπολιτικό τοπίο, όχι μόνον εις όσα αφορούν την εργασία και τις παραγωγικές σχέσεις, αλλά και την ίδια της την υπόσταση.

Καθημερινώς αυτή η κυβέρνηση συνθλίβει την ηθική, διακωμωδεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα, όχι μόνον διότι στο στέμμα της κορδώνονται και βακχεύουν οι φοροφυγάδες, οι μιζαδόροι και οι τοκογλύφοι, αλλά διότι η ίδια έχει βάλει βαθειά το μαχαίρι μέσα στα σπλάχνα της κοινωνίας και τη διαιρεί (για να βασιλεύει). Διαιρεί τα στρώματα και τις τάξεις, στρέφει τους πάντες εναντίον των πάντων, και στο τέλος τούς αλαλιάζει όλους. Παραδείγματα; θα χρειαζόταν ένα σεντόνι. Διπλοδιπλόφαρδο.

Καθημερινώς η κυβέρνηση λέει ψέματα. Για το χρέος. Για τα δάνεια. Για τα Μνημόνια, τα νέα μέτρα, για όλα. Ταπεινώνει διαρκώς τους πολίτες, τους ενοχοποιεί για όσα τους κάνει, τους μέμφεται για να τους κάνει κι άλλα – με έναν λόγο τούς διαφθείρει. Ενίοτε και με την αρχαία έννοια του ρήματος: τους σκοτώνει. (Αλλωστε όπως εν τη σοφία της μέσα στη διαχρονία της μαρτυρά η γλώσσα, τι άλλο από θάνατος είναι η διαφθορά

Ομως, κι αυτήν την ίδια τη γλώσσα τη διαφθείρει αυτή η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας ευφημισμούς και παρενδύσεις για όλα τα μείζονα και τα κρίσιμα. Οπως διαφθείρει και τον δημόσιο (δια)λογο καθαιρώντας τον σε επίπεδο χαλκείων τύπου Κεδίκογλου, απειλών τύπου Σαμαρά, αερολογιών τύπου Αδώνιδος, απιθανοτήτων τύπου Στουρνάρα, σκαιότητος και ιταμότητος τύπου Βενιζέλου, παρλαπιπολογιών επιπέδου παπαγάλων και φερεφώνων.

Οσον η κυβέρνηση αυτή θα κυβερνά, θα μαγαρίζει και θα ατιμάζει τα στοιχειώδη φυλαχτά μιας κοινωνίας. Εχει στήσει στην Αγορά αγάλματα χυδαίων θεών και υποχρεώνει τους πολίτες να θυσιάζουν το αίμα τους στον Κυνισμό, τον Φόβο, την Υποτέλεια και τον Μαμωνά των Τόκων, στη Διαφθορά και τη Διαπλοκή, στον Μολώχ των Αυτοκτονιών και στην Καταστολή, στη

Βία, την Υποκρισία, την Ιδιοτέλεια και την Τράπεζα – ένα Πάνθεον της Ελεεινής μορφής που καθημερινώς ευλογεί πατριδοκάπηλους, γενίτσαρους και γκαουλάιτερ να ξεσχίζουν τους θεσμούς, να ποδοπατούν το Σύνταγμα, να απελπίζουν τους πολίτες, να τους διαγουμίζουν τις δουλειές και τα σπίτια, να τους κλείνουν τα μαγαζιά, να τους παραδίδουν στη θλίψη και την τρέλα.

Κάθε μέρα που κυβερνά αυτή η κυβέρνηση των εντολοδόχων και των ανδρεικέλων σπρώχνει την πατρίδα στους έσχατους κινδύνους.

Μια κυβέρνηση offshore της Ντόϋτσε Μπανκ

έτοιμη να σκλαβώσει για τα επόμενα 50-60 χρόνια τη χώρα, πανέτοιμη να σκορπίσει στους πέντε ανέμους το επιστημονικό της δυναμικό, πρόθυμη να ξεπουλήσει φυσικό πλούτο, πόρους, υποδομές κι ενέργεια. Μια κυβέρνηση φονική για τον λαό της,

παράλυτη και παραδομένη εις ό,τι αφορά τα ζωτικά συμφέροντα των πολιτών. Το Σχέδιο Ανάν επανέρχεται, οι λεονταρισμοί Σαμαρά περί ΑΟΖ αποδεικνύονται μια τρύπα στο νερό, η Τουρκία διαρκώς στου χαβά της τον ντορό, το χρονίζον άλγος με τη FYROM έχει ανοίξει συρίγγιο ώς τα Γαυγάμηλα, η Θράκη πάει για ειδική ζώνη και ο κ. Σαμαράς με ηχολήπτη τον κ. Βενιζέλο βγάζει δεκάρικους για «χειροβομβίδες εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ στους καφενέδες», για τη θεωρία των δύο άκρων κι άλλα ηχηρά κουτσαβακίστικα.

Σούζα μπροστά στη Μέρκελ με τα «ουδείς αναμάρτητος», με λυμένο όμως το ζωνάρι μπροστά στους Ελληνες πολίτες να κατηγορεί για τρομοκράτη και δολιοφθορέα όποιον διαμαρτύρεται, φέρ’ ειπείν, γιατί δεν έχουν φάρμακα οι καρκινοπαθείς ή γιατί πεινάνε τα παιδιά ή γιατί θέλουν να πεθάνουν μια ώρα αρχύτερα οι γέροντες.

 

Κάθε μέρα που περνά και η κυβέρνηση αυτή συνεχίζει να κυβερνά, η λογική, η ηθική, η αξιοπρέπεια, η ελπίδα και κάθε άλλη έκφανση του καλού υφίστανται βαρειές απώλειες. Οχι παράπλευρες. Αλλά στοχευμένες. Για την κυβέρνηση αυτή δεν τίθεται το ερώτημα της ανικανότητας ή της προδοσίας. Διότι το απαντά η υποτέλεια. Και η υποτέλεια σ’ αυτό το ερώτημα δίνει μία και μόνη απάντηση.

Υ.Γ.: Εννοείται ότι είναι απολύτως απαράδεκτη η χοντροκομμένη παρέμβαση της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (AJC), με έδρα τη Νέα Υόρκη, στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ εις ό,τι αφορά το θέμα του κ. Καρυπίδη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κατεχόμενο κόμμα. Μπορεί να τακτοποιεί τα του οίκου του χωρίς ξένες τρόικες. Μάλιστα η έκκληση του κ. Ντέιβιντ Χάρις, Εκτελεστικού Διευθυντή της AJC στον κ. Σαμαρά να ’χει τον νου του για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα, δείχνει πώς αντιλαμβάνονται οι διεθνείς βραχίονες του Ισραήλ την υπόσταση του κάθε κράτους.

Ας παραιτηθούν οι Ισραηλινοί από τον ένοπλο ρατσισμό τους κατά των Παλαιστινίων και πολλοί από αυτούς που σήμερα συκοφαντούνται ως αντισημίτες, θα τους επικροτήσουν.

Αλλά, αν είναι μια φορά απαράδεκτο το θράσος της κάθε AJC, είναι δύο φορές ανησυχητικό το ευήκοον ους που τείνουν σε τέτοιες παρεμβάσεις δυνάμεις, και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, και μέσα σε άλλα κόμματα, που δείχνουν να αντιλαμβάνονται βασικούς μηχανισμούς του ιμπεριαλισμού ως ακίνδυνες ΜΚΟ – «ακίνδυνες» που λέει ο λόγος, για τις περισσότερες απ’ αυτές…

Υ.Γ.2: Ο κ. Καρυπίδης ήταν ένα λάθος. Και τα λάθη δεν είναι προς θάνατον, διορθώνονται…

 

 

email: [email protected]

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ