Σκορποχώρι…

 

 

Ο μεν κ. Μπαλτάκος λέει ότι το Μνημόνιο αποτελεί μια «μελανή σελίδα», ενώ ο κ. Στουρνάρας επιμένει ότι είναι το «πιο σοβαρό κείμενο» που εγράφη (πιθανόν μετά τα πρακτικά της Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου).

Ποιος απ’ τους δύο ψεύδεται; Ο κ. Σαμαράς! Οταν λέει ότι πάει για «ρήξη» με τους Επικυρίαρχους, ενώ οι Βρυξέλλες παγερά ανακοινώνουν πως: «δεν έχουμε καμιά πληροφόρηση ότι η ελληνική κυβέρνηση αμφισβητεί το Μνημόνιο».

Δεν είναι η πρώτα φορά που ψεύδεται ο κ. Σαμαράς, αλλά, ως φαίνεται, μεγάλη σύγχυση επικρατεί πλέον στο ακροδεξιό επιτελείο που τον περιβάλλει. Σκληρίζουν οι Γιακουμάτοι του κόμματος ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν νέα μέτρα, ατάραχος και κυνικός ο κ. Στουρνάρας προαναγγέλλει νέες περικοπές στις συντάξεις των «ευγενών» ταμείων.

Τι είναι τα «ευγενή» ταμεία; ακόμα ένας οργουελιανός προσδιορισμός για τα ταμεία που δεν έχουν ακόμα κατασφάξει οι ολετήρες όσον τα άλλα. Μια σιχαμένη διαστροφική προσπάθεια για ακόμα μιαν εξίσωση προς τα κάτω. Παίρνεις κύριε 1.000 ευρώ (που τα έχεις χρυσοπληρώσει) αντί να παίρνεις 300 όπως ο άλλος; θα πάρεις και εσύ 300! Δεν έχει σημασία αν ο «άλλος» που τώρα παίρνει 300 έπαιρνε και αυτός 1.000 (που τα είχε επίσης χρυσοπληρώσει), αφού τα πήραμε από αυτόν, θα τα πάρουμε κι από σένα! Εσύ είσαι πιο έξυπνος κι απ’ το κορόιδο; Σημασία έχει να γίνει η εξίσωση. Πάλι προς τα κάτω, ποτέ προς τα πάνω. Προς τα

πάνω πάνε μόνον οι μισθοί εκείνων που πάνε τους πάντες προς τα κάτω. Κατά τα άλλα

δεν θα πάρουν νέα οριζόντια μέτρα, θα πάρουν τεθλασμένα, ζιγκ ζαγκ, να μην ξέρεις από πού σου έρχονται! κάθετα; στο δόξα πατρί; κάτω απ’ τη μέση; πισώπλατα;

Πλην όμως, εκτός από τα νέα μέτρα, μπορούν άνετα να επιδεινώνουν και τα τρέχοντα. Οπως με την προκαταβολή για το πετρέλαιο θέρμανσης. Αίφνης, από τέλη Νοέμβρη η καταβολή του και βλέπουμε. Εμ γλίσχρο το επίδομα, εμ γλίσχρα η προκαταβολή, αν είναι να καταβάλλεται και μετά θάνατον από κρυοπαγήματα, άσ’ το καλύτερα! Να μην εκτίθεται και το Μega. Είχε βάλει τη φόρμα της η κυρία Τρέμη για να ξεφορτώσει τα βυτία στα σπίτια και της πάνε τα δρομολόγια για τέλη Νοέμβρη. Θα ξεπαγιάσει το κορίτσι σαν το κοριτσάκι με τα σπίρτα μέσα στον βοριά περιμένοντας τον Γκοντό υπό μορφήν βυτίου. Δεν είναι πρέπον, όπως

δεν είναι καθόλου πρέπον να αρματώνεται όλο το Mega για να την πέσει στον κ. Τόμσεν και να το κρεμάει με ηττοπαθείς δηλώσεις ο κ. Μυταράκης, όταν λέει ότι θα βγούμε απ’ τον κάβο τον Ιούνιο που μας έρχεται, ενώ

ο κ. Σαμαράς έλεγε ότι θα βγαίναμε απ’ τον κάβο τον Ιούνιο που μας πέρασε!

Πέλαγος τα ψέματα. Πρωτογενές πλεόνασμα από ψέματα, όπως το ψέμα για το πρωτογενές πλεόνασμα. Ψέματα με τον τόνο – μόλις προχθές ο κ. Πρωθυπουργός δήλωνε ανερυθριάστως από την Ιταλία ότι στην Ελλάδα ο αριθμός των ανέργων ισούται με τον αριθμό των «λαθρομεταναστών» όπως τους αποκάλεσε,

ενώ καλά γνωρίζει ότι ο αριθμός των παράνομων μεταναστών υπολείπεται κατά 1,5 εκατομμύριο περίπου του αριθμού των ανέργων.

Και γνωρίζει καλά ο κ. Σαμαράς ότι ψεύδεται, διότι γνωρίζει τους αριθμούς. (Τους οποίους θα παραθέσουμε σε άλλο σημείωμα.) Γνωρίζει ο κ. Σαμαράς ότι ο υπερμεγεθυσμένος αριθμός των παράνομων μεταναστών είναι ένα εργαλείο κατασκευασμένο για να οπλίσει, συν τοις άλλοις, και το χέρι της Χρυσής Αυγής, μια τερατολογία που γέννησε τέρατα. Ενα εργαλείο καθήλωσης και τρόμου, που εμφανίζει ως άλυτο το μεταναστευτικό πρόβλημα – ένα πρόβλημα ιδιαιτέρως σοβαρό, αλλά καθόλου άλυτο. (Θα επανέλθουμε σε αυτό, διότι η καπηλεία που έχει γίνει με το μεταναστευτικό διά της παραπληροφόρησης είναι άνευ προηγουμένου.)

Οπως και να ’χει, αυτήν τη στιγμή η κυβέρνηση έχει βγει στο κλαρί εναντίον όσων… έχει διαπράξει!

Πρόκειται για μια κυβέρνηση παραζαλισμένων ανδρεικέλων που στηρίζεται σε εξέχοντες γελοίους όπως ο κ. Γεωργιάδης, που έλεγε τον κ. Σαμαρά προδότη, καθώς και κτηνωδώς επικίνδυνους όπως ο κ. Βενιζέλος – δεν χρειάζεται να πω γιατί.

Μόνον που αυτήν τη φορά η κυβέρνηση Σαμαρά έχει αυτοπαγιδευθεί στους λεονταρισμούς της προς την Τρόικα που σύντομα θα μεταμορφώσει σε εκβιασμούς προς τον λαό. Για ακόμα μία φορά. Χωρίς όμως πλέον να έχει τα περιθώρια για νέα κόλπα. Δυστυχώς για αυτήν, η κυβέρνηση βρίσκεται στην ίδια εκείνη γελοία θέση που βρισκόταν ο κ. Σημίτης όταν εκλιπαρούσε τον κ. Τόνυ Μπλαιρ να μας επιστρέψει λίγη μαρμαρόσκονη απ’ τα γλυπτά του Παρθενώνα, στάχτη στα μάτια.

(Οχι δεν) θα πάρει νέα μέτρα η κυβέρνηση, θα «επικαιροποιήσει» το Μνημόνιο και, είτε το ονομάσει mini Μνημόνιο είτε νέο Κακοσαλέσι, κάθε καινούργιο καρφί που θα καρφώνει στο φέρετρο της χώρας θα είναι φτιαγμένο απ’ το ίδιο παλιό καλό υλικό της διαπλοκής, της διαφθοράς και της υποτέλειας.

 

 

email: [email protected]

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ