Το”χρέος”του Ιωαννίδη στον κόσμο

Το”χρέος”του Ιωαννίδη στον κόσμο

 

Την επιτακτική ανάγκη να μη πληρώνει κανένας γονιός έστω ένα ευρώ για να πάει το παιδί του στην πισίνα κολυμβητηρίου ή στο γυμναστήριο, επισήμανε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ.  Ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε για όλα τα καίρια θέματα του ελληνικού αθλητισμού, ενώ αποκάλυψε τα βασικά σημεία της νέας εθνικής αθλητικής στρατηγικής, που ετοιμάζει η Πολιτεία.

“Δεν θέλω να πληρώνει κανένας γονιός για να πάει το παιδί του στο γυμναστήριο ή στην πισίνα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωαννίδης και πρόσθεσε: “Το χρωστάμε στον κόσμο που του κόψαμε τα χρήματα. Το παιδί του φτωχού, ο οποίος δεν μπορεί να πληρώσει 50 ευρώ, να μείνει απ’ έξω; Και οι ομάδες, βέβαια, έχουν ανάγκη για χρήματα. Δεν μπορεί, όμως, να πληρώσει ένας που δεν έχει. Τα παιδιά πρέπει να είναι μέσα στα γήπεδα, για την ψυχική, σωματική και πνευματική υγεία τους”.

Αναφερόμενος ακόμη στη νέα εθνική στρατηγική του αθλητισμού, ο κ. Ιωαννίδης επισήμανε: “Προχωρούμε στην στρατηγική αυτή, γιατί μέχρι τώρα έφευγαν πάρα πολλά χρήματα, τα οποία δεν είχαν την ανάλογη απήχηση. Με ενδιαφέρει πρώτα απ’ όλα ο σχολικός και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Να μπουν όλα τα παιδιά μας σε πρόγραμμα, ώστε να καταπολεμήσουμε αρρώστιες και παχυσαρκία. Δεν υπάρχει σχολείο για να είσαι καλός πατέρας ή καλή μητέρα. Αυτοί που κυβερνούν, ως επί το πλείστον, δεν μπορούν να κατανοήσουν την αξία του αθλητισμού. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι, εάν ξοδέψεις ένα εκατομμύριο ευρώ για τον αθλητισμό, τότε θα γλιτώσεις επτά εκατομμύρια ευρώ σε φάρμακα. Θα σταλεί ένα βιβλιαράκι σε κάθε γονιό, όπου θα αναφέρεται το τι θα πρέπει να κάνει το κάθε παιδί. Και ο γονιός θα γνωρίζει πλέον σε τι κατάσταση είναι το παιδί του. Όταν θα το μετρούμε για δέκα χρόνια συνεχώς, τότε θα δούμε και τις διαφορές ή εάν αναπτύσσεται φυσιολογικά”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ