Έλληνας “ξεπέρασε” τον Στόνερ

Έλληνας “ξεπέρασε” τον Στόνερ

 

Ο Θανάσης Σίσσης έγινε ο νεότερος Αυστραλός που ανεβαίνει στο βάθρο παγκοσμίου πρωταθλήματος, τίτλο που κρατούσε ο Κέισι Στόνερ…

Στην πρώτη του χρονιά στα GP, ο ελληνικής καταγωγής Αυστραλός ανήκε στην εργοστασιακή ομάδα της Ajo KTM. Τα πήγαινε αρκετά καλά, η έλλειψη εμπειρίας όμως δεν του επέτρεψε κάτι περισσότερο από μία 5η θέση στη Γαλλία. Μέχρι τον αγώνα της πατρίδας του.

 

 

Στο Phillip Island ήταν 7ος στα χρονομετρημένα και έμεινε στο γκρουπ των πρωτοπόρων σε όλη του τη διάρκεια. Στη συνέχεια το γκρουπ χωρίστηκε και έμειναν 6 οδηγοί να διεκδικούν την τελευταία θέση του βάθρου. Στους τελευταίους γύρους, όπως συνηθίζεται στην κατηγορία, οι οδηγοί έδωσαν τα τελευταία τους αποθέματα για την κατάκτησή της.

 

 

Μπήκε στη μάχη και κατέκτησε το πρώτο βάθρο της καριέρας του με απόλυτα πειστικό τρόπο. Οι πέντε από τους οδηγούς που τη διεκδικούσαν τερμάτισαν μέσα σε δύο δέκατα του δευτερολέπτου και ο Σίσσης μπροστά απ’ όλους ανέβηκε στο βάθρο.

«Ήταν πολύ καλά που έγινε [σσ. το πρώτο βάθρο] εδώ στο Phillip Island», δήλωσε ο Σίσσης. «Δεν περίμενα να το καταφέρω εδώ, καθώς έχω οδηγήσει περισσότερο στις πίστες της Ευρώπης απ’ ότι έχω οδηγήσει εδώ. Ο κόσμος μου έδωσε την ώθηση και το κίνητρο να πιέσω περισσότερο».

 

 

 «Ήταν ωραία όταν κοίταγα τον κόσμο μετά τον τερματισμό. Όλοι φώναζαν… εντάξει δεν μπορούσα να τους ακούσω, όμως τους έβλεπα. Ήταν πραγματικά πολύ όμορφα».

 

ΠΗΓΗ:techit.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ