“Είναι αθώος ο Άρμστρονγκ”

“Είναι αθώος ο Άρμστρονγκ”

 

 

Ο πέντε φορές νικητής του ποδηλατικού γύρου της Γαλλίας, Μιγκέλ Ιντουραΐν πιστεύει στην αθωότητα του Λανς Άρμστρονγκ.

 

 

Ο Λανς Άρμστρονγκ έχασε τους επτά τίτλους του στον Γύρο της Γαλλίας και αποδέχθηκε την ήττα του, αφαιρώντας τον τίτλο του επτά φορές νικητή και από το λογαριασμό του στο Twitter, ωστόσο υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που πιστεύουν στην αθωότητα του.

Συγκεκριμένα, ο πέντε φορές νικητής του αγώνα, Μιγκέλ Ιντουραΐν, το μεγαλύτερο όνομα στην ποδηλασία πριν από την έλευση του Άρμστρονγκ, πιστεύει στην αθωότητα του Αμερικανού.

“Ακόμα και τώρα πιστεύω στην αθωότητα του. Πάντοτε έδειχνε σεβασμό σε όλους τους κανονισμούς. Έχει αναδειχθεί νικητής σε όλες τις υποθέσεις που είχε να αντιμετωπίσει. Αυτό που μου κάνει έκπληξη είναι πως δεν συνεχίζει να “μάχεται”. Νομίζω πως θα επιστρέψει και θα καταθέσει έφεση για να δείξει πως έπαιζε νόμιμα όλα αυτά τα χρόνια”, δήλωσε ο ίδιος στο ραδιόφωνο της Marca.

Ο Ιντουραΐν αμφισβητεί μάλιστα ακόμα και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην έρευνα και δεν δέχεται τα αποτελέσματα αυτής.

Εν τω μεταξύ ο πρώην συναθλητής του Άρμστρονγκ στην ομάδα US Postal Service, ο Νορβηγός Στέφεν Κιάεργκαρντ παραιτήθηκε από τη θέση του αγωνιστικού διευθυντή στην ομοσπονδία ποδηλασίας της σκανδιναβικής χώρας, ομολόγησε πως έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

“Δεκαπέντε χρόνια κρύβω ένα ψέμα. Πίστευα πως ήταν καλό για μένα και τον αθλητισμό να πάρω αυτό το σκοτεινό μυστικό στον τάφο μου”. Ο ίδιος ξεκίνησε να κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών το 1998 και συμπεριλήφθηκε στην ομάδα του Άρμστρονγκ το 2000 και το 2001.

 

 

ΠΗΓΗ: www.sport24.gr

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ