Η…”ταφόπλακα” του Άρμστρονγκ

Η…”ταφόπλακα” του Άρμστρονγκ

 

 

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδηλασίας (UCI) αποδέχθηκε τελικά τα συμπεράσματα της έρευνας που διεξήγαγε ο οργανισμός αντι-ντόπινγκ των Ηνωμένων Πολιτειών (USADA) και αφαίρεσε τους επτά τίτλους που είχε κατακτήσει ο Λανς Άρμστρονγκ στον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας.

 

Ο πρόεδρος της UCI, Πατ ΜακΚουάιντ, προέβη μάλιστα σε μια πολύ σκληρή, αλλά εξόχως χαρακτηριστική δήλωση, λέγοντας ότι «ο Λανς Άρμστρονγκ δεν έχει καμία θέση στην ποδηλασία και αξίζει να ξεχαστεί», ενώ πρόσθεσε ότι ακυρώνονται όλα τα αποτελέσματα του Αμερικανού ποδηλάτη από την 1η Αυγούστου 1998 κι ένθεν και ο αθλητής αποβάλλεται από το άθλημα δια βίου.

Ο Ιρλανδός αξιωματούχος αποκάλεσε την 22η Οκτωβρίου 2012 «ημέρα ορόσημο για την ποδηλασία», ενώ τόνισε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από τη θέση του. Να σημειωθεί ότι ο 41χρονος Άρμστρονγκ, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα της υγείας με τον καρκίνο και επέστρεψε στην επαγγελματική ποδηλασία, κερδίζοντας το «Tour de France» για επτά διαδοχικά έτη (1999-2005), αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν, αλλά επέλεξε να μην τις αντικρούσει σε νομικό επίπεδο.

Πριν από την απόφαση της UCI είχε καταδικαστεί, επίσης δια βίου, από τον USADA, που είχε χαρακτηρίσει την «υπόγεια διαδρομή» του ποδηλάτη στην άνω των 1.000 σελίδων έκθεσή του ως το «πιο εξελιγμένο, επαγγελματικό και επιτυχημένο πρόγραμμα ντόπινγκ που γνώρισε ποτέ ο αθλητισμός».

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ